Şimdi Ara

[samsung 40c6000 led tv aldım ilk izlenimlerim (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
546
Cevap
2
Favori
80.453
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 5400 devirli en kötü harddiskin hızı 70-80 megabyte/sndir. Usbden zaten en fazla 30megabyte/sn data alınabilir.

Samsung tvlerin oynatabildiği filmler 15-20 megabit/sn lık bitrate değerine sahiptir. 20/8= 2.5 megabyte/sn yapar ki harddisk ve usb bant genişliğinin çok altındadır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ender123

5400 devirli en kötü harddiskin hızı 70-80 megabyte/sndir. Usbden zaten en fazla 30megabyte/sn data alınabilir.

Samsung tvlerin oynatabildiği filmler 15-20 megabit/sn lık bitrate değerine sahiptir. 20/8= 2.5 megabyte/sn yapar ki harddisk ve usb bant genişliğinin çok altındadır.

çok net bir bilgi oldu ender123. çok teşekkürler

peki şu modeller nadıl iş görür ?
    http://www.vatanbilgisayar.com/wd-wdbacx0010bbk-eesn-2,5-1tb-my-passport-essential-siyah-usb3.0--usb2.0-tasinabilir-disk/productdetails.aspx?I_ID=50568
    http://www.vatanbilgisayar.com/seagate-staa1000200-2.5-1tb-freeagent%C2%AE-goflex%E2%84%A2-usb-2.0-siyah-tasinabilir-disk/productdetails.aspx?I_ID=49130

birde iomega nın var 2.5" 1TB ve 149TL ye düşmüş kampanya var. ne dersiniz?

• Bu TV'ye (40C6000) son yazılımı yükleyen oldu mu? Son yazılımda Türkçe Dil seçeneği mevcut mu? Benim TV seri nosu RW ile bitiyor, samsungun sitesinde 2 adet yazılım gözüküyor, hangisini yüklemeliyiz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ikokci

Bu TV'ye (40C6000) son yazılımı yükleyen oldu mu? Son yazılımda Türkçe Dil seçeneği mevcut mu? Benim TV seri nosu RW ile bitiyor, samsungun sitesinde 2 adet yazılım gözüküyor, hangisini yüklemeliyiz?

Tr dil desteği hepsinde var zaten. öncelerde bir arkadaş paylaştı nasıl yapılacağını. yazılım yükseltmedende dili türkçe olarak ayarlayabilirsiniz.

versiyon yükselten var mı bilmiyorum. ben birkez denedim usb ile yapmayı. samsung'un sitesinden indridim açtım attım usb ye ama tv görmedi nedense. bende daha fazla uğraşmadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: caddydsg

arkadaşlar şu harici hdd işini bitirmem lazım attık. konu açtım tavsiyeler kısmına sordum ancak yeterince ilgilisi yok malesef.

hdd yi almamın en büyük sebebi HD filmleri led tv mizden izleyebilmek.

2.5" modellere bakıyorum. bunların dönüş hızı 5400rpm. sorun yaratırmı 1080p filmelri izlerken?

aranızda 2.5" lik hdd ile film deneyen varmı acaba?

Ben 2.5'' Seagate 1TB Expansion ile sorunsuz izliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ikokci
    Bu TV'ye (40C6000) son yazılımı yükleyen oldu mu? Son yazılımda Türkçe Dil seçeneği mevcut mu? Benim TV seri nosu RW ile bitiyor, samsungun sitesinde 2 adet yazılım gözüküyor, hangisini yüklemeliyiz?

Bu sorunuzun cevapları ilk sayfalarda var. Detaylı bilgi için bu başlığı baştan sona okuyun

--------------------------------------------

Arkadaşlar ,

Yazılım güncelleme yapmak isteyen arkadaşlara birkaç soru sorayım. Hepinizin evinde ağrı kesici ilaç vardır. Bu ilacı ne zaman içiyorsunuz? Durup dururken başınız ağrımadığı halde içiyor musunuz? Ağrı kesicilerin midenize zarar vereceğini biliyorsunuz. Boş yere içerseniz gereksiz yere midenizi de riske atmış olursunuz. Ağrımayan başınız yerine bu sefer ağrıyan midenizle uğraşmaya hazır ve hevesli misiniz?

Yazılım güncellemesi yapacak olursanız önce kendinize şu soruları sorun. Yazılım güncellemesine gerçekten ihtiyacım mı var? Tvde ne sorun var ki yazılım güncellemesi ile çözmeme yarayacak? Yeni yazılımı hiç gerek olmadığı halde yükledim ve memnun kalmadım o zaman aylarca tvyi bu yeni yazılımla izlemeye razı mıyım?

Yazılım güncellemesi ile yeni codec desteği gelmez. Eğer böyle bir amacınız varsa boşuna yazılım güncellemesi yapmayın. Tvnin açamadığı bir film ,yazılım güncellemesi yaptınız diye açılmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ramyth
    quote:

Orijinalden alıntı: caddydsg

arkadaşlar şu harici hdd işini bitirmem lazım attık. konu açtım tavsiyeler kısmına sordum ancak yeterince ilgilisi yok malesef.

hdd yi almamın en büyük sebebi HD filmleri led tv mizden izleyebilmek.

2.5" modellere bakıyorum. bunların dönüş hızı 5400rpm. sorun yaratırmı 1080p filmelri izlerken?

aranızda 2.5" lik hdd ile film deneyen varmı acaba?

Ben 2.5'' Seagate 1TB Expansion ile sorunsuz izliyorum.

2.5" 1TB FreeAgent® GoFlex modeli işimi görür sanırım...
  • selamlar,
    bugün nextin Next YE-2000 uydu alıcısıyla türksattan bağladık.
    görüntü nispeten düzeldi.
    bu arada digi kutumuz bozuldu dt 9001(cryptoworks) yerine dt 5001(irdeto) verdiler onda da tatmin edici görüntü yoktu.
    kullanılan scart aynı.
    20-30tl scarta verip düzelme görmezsek para boşuna gider diye tereddütlüyüm.
    hem digi plus yada dsmart hd ye göz gezdiriyorum.
    onlar için de hdmi kablo gerekirse bide oraya 30-40lira gider.
    bu arada bunların kart igirişlerine dvbs kartlar yani digitürk dsmart kartı yemez değil mi?
    dvbt/c uyumlu diye biliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mavizaman -- 26 Aralık 2010; 23:55:39 >
  • Arkadaşlar uzun zamandır bende bu modeli takip ediyorum. Alamadım gitti bi türlü.. Yeni yıla gireceğiz, kampanyalar vs filan olur die bekledim hep ama adam akllı bi indirim olmadı. Bimekste 46c6000 2.697 tl düşmüş.. Alınır mı sizce ? Bu kadar para verilir mi bu tv ye ? Yada artık bunun modası geçti şunu al diyen var mı ? Bekliyeyim mi yoksa azdaha ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: by_deViLs

Arkadaşlar uzun zamandır bende bu modeli takip ediyorum. Alamadım gitti bi türlü.. Yeni yıla gireceğiz, kampanyalar vs filan olur die bekledim hep ama adam akllı bi indirim olmadı. Bimekste 46c6000 2.697 tl düşmüş.. Alınır mı sizce ? Bu kadar para verilir mi bu tv ye ? Yada artık bunun modası geçti şunu al diyen var mı ? Bekliyeyim mi yoksa azdaha ?

40c6000 modelini kullanıyoruz biz ve memnunuz. sd yayınlarda da hiç sorunumuz yok. görüntüsü tasarımı inceliği herşeyi çok güzel.

hd filmlerde görüntü çok güzel gerçekten. çok farklı usb kullandım, hiç sorunsuz görüyor. mp3 lerimi fotoğraflarımı, filmleri sorunsuzca iyi kalitede izliyorum.

bütün isteklerimizi tatmin edici seviyede yerine getiriyor. Tavsiye edebileceğim bir ürün kesinlikle

• bende almayı düşünüyorum bimeksten ama fiyat 2097 tl
    http://www.bimeks.com.tr/urun.aspx?kid=1083&uid=112510
  • quote:

Orijinalden alıntı: mahir_251

bende almayı düşünüyorum bimeksten ama fiyat 2097 tl
    http://www.bimeks.com.tr/urun.aspx?kid=1083&uid=112510

bimeksten alan kişilerin yazılarını okumuş olduğunuzu umuyorum ....
  • 46 c 6000 tv full led mi?
    bir de samsungun sitesinde 46 b 6000 var.bunla o aynı mı?
  • 40c6000 full led değildir.
  • Ben de 40C6XXX ve 40C65X serisi arasında kalanlardanım, danışmak istediğim bir iki konu var.
    1-)Mevcut KabloTV aboneliğimi Teledünya aboneliğine çevirerek Conax Modül ile HD yayınları izlemek istiyorum. DVB-C özelliği sayesinde yapılabileceğini sanıyorum. Kullananlar, Conax Modül ile Teledünya performansını değerlendirebilir mi?
    2-)Usb'den film izleme konusunda, her tür harici hdd destekleniyor mu? Örneğin 3,5"luk harici elektirik adaptörü ile çalışan hddleri bu televizyonlara sadece usb ile mi bağlıyoruz yoksa hddyi yine elektiriğe bağlamamız gerekiyor mu?(Örneğin: WD Elements 3,5" 1TB)
    3-)Okuduklarımdan anladığım kadarıyla mkv dosyaları içindeki gömülü altyazılar televizyonlar tarafından işlenmiyor. Doğru mudur?
    4-)Her iki seri arasındaki fiyat farkını dikkate alınca, değer mi?
    5-)Bazı mesajlarda "Aldığınız yerde açıp, kontrol edin." gibi yorumlar gördüm. Neyi kontrol etmem gerekiyor veya kontrol etsem de ne olduğunu anlayabilecek miyim şüpheliyim. Daha önce lcd veya led tv kullanmadım.

İlk planda aklıma gelenler bunlar, şimdiden yardımcı olan/olmaya çalışan herkese teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: ferdcasx

Ben de 40C6XXX ve 40C65X serisi arasında kalanlardanım, danışmak istediğim bir iki konu var.
    1-)Mevcut KabloTV aboneliğimi Teledünya aboneliğine çevirerek Conax Modül ile HD yayınları izlemek istiyorum. DVB-C özelliği sayesinde yapılabileceğini sanıyorum. Kullananlar, Conax Modül ile Teledünya performansını değerlendirebilir mi?
    2-)Usb'den film izleme konusunda, her tür harici hdd destekleniyor mu? Örneğin 3,5"luk harici elektirik adaptörü ile çalışan hddleri bu televizyonlara sadece usb ile mi bağlıyoruz yoksa hddyi yine elektiriğe bağlamamız gerekiyor mu?(Örneğin: WD Elements 3,5" 1TB)
    3-)Okuduklarımdan anladığım kadarıyla mkv dosyaları içindeki gömülü altyazılar televizyonlar tarafından işlenmiyor. Doğru mudur?
    4-)Her iki seri arasındaki fiyat farkını dikkate alınca, değer mi?
    5-)Bazı mesajlarda "Aldığınız yerde açıp, kontrol edin." gibi yorumlar gördüm. Neyi kontrol etmem gerekiyor veya kontrol etsem de ne olduğunu anlayabilecek miyim şüpheliyim. Daha önce lcd veya led tv kullanmadım.

İlk planda aklıma gelenler bunlar, şimdiden yardımcı olan/olmaya çalışan herkese teşekkür ederim.

elimden geldiğince cevaplayayım.

1-)Burada yukarıda birkaç fotoğraf ekleyen bir arkadaş var o teledünya HD izliyor. Fotoğraflarda bile kalitesi güzel. O konuda size daha iyi yardımcı olacaktır. Biz sd yayın kullanıyoruz malesef...
    2-)1 tane hdd ve çok farklı usb bellek denedim. hd olan olmayan filmler izledim ve sonuc oldukça iyiydi. Yanıltmak istemem ama bahsettiğiniz hdd her kosulda elektrik beslemesine ihtiyaç duyacaktır.
    3-)mkv uzantılı alt yazılı bir filmde altyazı film ismi ile aynı olduğu taktirde sorunsuzca izleyebiliyorunuz. Türkçe karakter sorunuda menüden hallediliyor ufak bir ayarla. sorun yok o konuda
    4-)40c6000 serisi biraz daha pahalı ancak teknoloji farkı var. 6000 serisi led tv. çok ince bir tv gerçekten. Bu gün olsa yine led alırıdım ben.
    5-)ölü piksel kontrolü yapın, clouding denilen sızdırma olayı olabiliyor. sorun olmasada dikkat edebilirsiniz onada. tv dilinin türkçe olmasına dikkat edin. kurulumu samsung servisinin yapmasını sağlayın ve aklınıza takılan herseyi sorun kafanızda soru işareti kalmasın.

biz 40c6000 serisi led tv ' den oldukça memnunuz.

kolay gelsin...

• Arkadaşlar bende 46c6000 alıcam Teknosadan ancak gördüğüm birşey beni soğuttu biraz.
    Ani görüntü değişimlerinde yada akıcı hızlı görüntülerce ürünün paneli ciddi anlamda yavaş kalıyor diğerlerine
    göre. Akıcı görüntülerde titreme veya tutukluk oluyor.

Açıkcası gidipde bu saatten sonra 46c650 almak istemem.

Önerisi olan varmı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: racerant

Arkadaşlar bende 46c6000 alıcam Teknosadan ancak gördüğüm birşey beni soğuttu biraz.
    Ani görüntü değişimlerinde yada akıcı hızlı görüntülerce ürünün paneli ciddi anlamda yavaş kalıyor diğerlerine
    göre. Akıcı görüntülerde titreme veya tutukluk oluyor.

Açıkcası gidipde bu saatten sonra 46c650 almak istemem.

Önerisi olan varmı ?

ben tam olarak hangi üründen soğuduğunuzu anlayamadım
  • 46c6000'de hızlı maç görüntüleri, yarış görüntüleri ve hatta kayak şampiyonasına bakmıştım. Hemen hemen tüm LCD lerde görüntü çok akıcı iken
    LED 46C6000 de hızlı geçişlerde takılma oluyor yani panel yavaş kalıyor gibi. Görüntü tutuk tutuk akıyor. Bundan dolayı soğudum. Ancak renk kontrast ve
    netlik kusursuz onu da belirteyim.

46c650 yada 46c750 alayım diyorum onlarda kaba duruyor LED den sonra.
  • şaşırdım. 40c6000 ile 46c6000 arasında ekran boyutu harici farklar var o zaman.

bizde ne hızlı görüntülerde ne maçlarda gram takılma olmuyor çünkü....
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.