Şimdi Ara

[samsung 40c6000 led tv aldım ilk izlenimlerim (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
546
Cevap
2
Favori
80.453
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

sorununuzun çözülmesine sevindim. Hiç beklemediğim bir destek sağlamış bimeks. bravo valla. umarım her ürün ve her müşterisi için bu hassasiyetleri devam eder.

iyi günler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: serhatyal

Arkadaşlar, benim bu TV ile ilgili tecrübem şöyle:

1. Siyah ekranda, kenarlarda ışık sızması var. Bu edge led teknolojisinin bir sonucu. Ali almış onda yokmuş, Mehmet almış onda varmış gibi bir konu değil. Herkeste var, kimi titiz olduğu için görüyor, kimi görmüyor. Gel gelelim, bunun olması sizin TV zevkinizi etkileyecek birşey değil.

2. Samsung cidden parlak ekran, daha çönce Sony kullanan biri olarak henüz alışamadım. Renkler yapay geliyor, gözüm yoruluyor gibi hissediyorum. Alışkanlık meselesidir, geçecek.

3. Samsung'un menüleri, Sony'e göre çok dandik. Ekran ayarları tüplü televizyon kıvamında, otomatik scene modu fln yok. Yazılım anlamında bence tartışmasız Sony'dir.

4. Böyle klas bir TV'ye bu kumanda hiç yakışmamış. Sony kumanda kalitesiyle de Samsung'un çok üstünde.

5. Bence, pc kullanıyorsanız, oyun oynuyorsanız Samsung iyi. Ama çok film izlerim, gözlerim film izlerken yorulmasın diyorsanız Sony.

Sony ile Samgung arasında öyle çok fahiş fiyat farkları da yok. Bakın ne diyorum, Sony'nin 1 sene önceki efsane olmuş 46W5500 /46W5000 modeli ile kıyasladığımda halen daha Sony iyi kalıyor. Yani Sony'nin düşük bir modeli, Samsung kalitesini rahat verir.

Bazı arkadaşlar panel demişler, aynı demişler. Olay panelde değil, yazılımda ve yazılımın detaylarında gizli. Bravia Engine yazılımını Samsung'a koysan, büyük ihtimalle o da çok iyi olur.

Bu arada bende ne dikey çizgi var, ne de titreme. Çok fark etmedim ya da...

Bu sektörde panel üreten firmalardan biri de hatta büyük paya sahip firmalardan biri Samsung. Samsung dışında Taiwan ve Çin menşeli firmalar bunlar AU Optronics (AUO), Chi-Mei Optoelectronics (CMO) ve bunların dışında LG-Philips (Philips ortaklıktan çekildi diye duymuştum) var. Sanırım Sharp da panel üretiyor. Bunların dışında da varıdr büyük ihtimalle benim bilmediğim.

Samsung panalleri kendi TV üretiminde kullandığı gibi başka TV üreticlerine de veriyor. Panallerin aynı olmasına rağmen farklı TV üreticileri o panelden farklı resim alabilirler. Bunun nedenleri çok fazla. Yazılım mesela! sadece yazılımda değil o paneli besleyen doanım elemanları da (chip, ram, flash, hatta board ve o board un tasarımı) çok önemli. Kısacası panel, yazılm ve donanım ile ne kadar ince ayrıntılara dikkat edilerek sürülürse çıkan resim de o denli güzel oluyor. Bu da zaman ve para işi. O nedenle Sony 18 ay da TV yi piyasaya sürer, Samsung 12 ayda bir başka üretici 9 ayda... Bu durumda hangisinin yazılım ve donanımı daha sağlam, test edilmiş ve ayrıntılara dikkat edilerek hazırlanmıştır kolayca anlaşılabilir. Sonuç ürün de öyle...

• quote:

Orijinalden alıntı: caddydsg

sysneer,

sorununuzun çözülmesine sevindim. Hiç beklemediğim bir destek sağlamış bimeks. bravo valla. umarım her ürün ve her müşterisi için bu hassasiyetleri devam eder.

iyi günler.

saolasın. açıkçası belirttiğim gibi ithalatçı firmanın payı burada daha büyük sanırım. Bimeks'e ilk gittiğimde ithalatçı firmanin insiyatfinide değişim yapılır anca demişti mağazanın müdür yardımcısı... Umarım önce iade şartlarını adam akıllı düzenlerler. Öyle 3 günde satın alınan ürünleri zarar vermeden alıyorum ama mağazamdaki sattığım ürünlerin hepsi dışında kalanları!!!!! demekten vaz geçerler de tüketiciyi yanıltmazlar.

size de iyi günler dilerim...

• quote:

Orijinalden alıntı: mavizaman

hocam bu tvde scart girişi var mıydı?
    o kadar baktık birde hiç aklıma gelmedi.
    kutu içeriğinden scart adaptör çıkıyormuş diğer ucu ne bu kablonun?

Scart girişi yok. bir ucu Skart bir ucu tam nasıl bilmiyorum ama herhalde HDMI benzeyen bir bağlantı aparatı çıkyor kutudan onunla scartı dönüştürüyorsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: isbektas
    quote:

Orijinalden alıntı: mavizaman
    hocam bu tvde scart girişi var mıydı?
    o kadar baktık birde hiç aklıma gelmedi.
    kutu içeriğinden scart adaptör çıkıyormuş diğer ucu ne bu kablonun?

Scart girişi yok. bir ucu Skart bir ucu tam nasıl bilmiyorum ama herhalde HDMI benzeyen bir bağlantı aparatı çıkyor kutudan onunla scartı dönüştürüyorsun.

Aşağıdaki tarz adaptör ile scart bağlamak mümkün.

[samsung 40c6000 led tv aldım ilk izlenimlerim

• caddysdg sorun yaşadığım uydu sunny pek memnun değildim ama şimdi kullandığım uydu ise yu-ma-tu full HD şimdilik iyi sd görüntüsünde gözle görülecek kadar fark yarattı.
  • arkadaşlar bizim bu tv de max. kaç gb a kadar hdd bağlayabiliriz? yani 2TB lık bir model bağlasak görür mü tv? sorun yaşarmıyız?
  • quote:

arkadaşlar bizim bu tv de max. kaç gb a kadar hdd bağlayabiliriz? yani 2TB lık bir model bağlasak görür mü tv? sorun yaşarmıyız?

Tvnin içindeki linux işletim sisteminin kerneli ne kadar büyüklüğe izin veriyorsa o kadar gblık harddisk kullanabilirsiniz. Normal bilgisayar gibi düşünebilirsinizi. Diğer samsung başlıklarında 2gblık harddiski sorunsuz kullanan arkadaşlarımız oldu.

Herhangi marka-model ve büyüklükteki bir harddisk tvde çalışmıyorsa tv açıkken harddiskin kablosunu harddiske takarsanız çalışabilir. Sorun harddiski tanımama değil elektrik gücünün yeterli gelmemesi problemidir. Samsung genel olarak usb portundaki gücü düzenleyen bir yazılım çıkardı. Bazı arkadaşlarımız o yazılıma geçinde harddiskleri çalışmamaya başlamıştı. Belki de eskiden daha fazla güç verip diğer cihazları veya tvin anakartını yaktığı için böyle bir düzeltme yaptılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: ender123

Sony W5500 serisi 2009-2010 yılının kendini ispatlamış başarılı ve fiyat performans değeri yüksek bir modelidir. Kalite olarak Samsungda B650 ye karşılık gelir. C6000 ile W5500 kıyaslanamaz herşeyden önce arada klasman farkı var. W5500 daha üst bir modeldir , eşit kıyaslama olmuyor.

Ben şuna anlam veremiyorum, 2009 yılının teknolojisi nasıl oluyor da 2011 teknolojisinden daha iyi oluyor? Samsung daha üst kontrast oranına sahip, tüm specleri Sony'dan daha iyi. Nedir W5500'ü daha üst model yapan? Bilsem gene onu veya eşdeğer bir TV'yi alırdım.
  • quote:

arkadaşlar bizim bu tv de max. kaç gb a kadar hdd bağlayabiliriz? yani 2TB lık bir model bağlasak görür mü tv? sorun yaşarmıyız?

1,5 tb hdd ben kullanıyorum çok rahat görüyor sadece birkere görmedi çıkartıp tekrar taktım ve gördüü...
  • quote:

Ben şuna anlam veremiyorum, 2009 yılının teknolojisi nasıl oluyor da 2011 teknolojisinden daha iyi oluyor? Samsung daha üst kontrast oranına sahip, tüm specleri Sony'dan daha iyi. Nedir W5500'ü daha üst model yapan? Bilsem gene onu veya eşdeğer bir TV'yi alırdım.

Yıl geçtikçe ileri gidecek diye bir şart yok ayrıca firmalar "nasıl yapsak etsek de öyle bir tv üretsek ve tüm özellikleri süper olsa" gibi bir endişe taşımıyorlar. Led tv diye piyasaya sürülen led aydınlatmalı lcd tvlerin üretilme amacı bu ticari kandırmacaya kanacak insanlardan fazla para sömürmektir. Olay onlar için sadece ve sadece ticaridir. Dünyanın en iyi tvsini üretip bizlere sunmak gibi bir amaçları yoktur. Artık tv üretimine sadece kar odaklı bakıldığı için en ucuz işten en çok parayı kazanıyorlar. Led arka aydınlatmalı lcd tvler firmalara aynı ayardaki normal lcd tvlere göre fazladan 1000 lira getiriyor ve bu çok iyi ilave kardır.

W5500 modelinin paneli kalitelidir. Onu üstün yapan özelliklerden biri budur. İkincisi ise Bravia Engine 3 şu an itibariyle Sonynin en başarılı ve üst seviye yazılımıdır. Yine yazayım C6000 incedir , şıktır , 2010 modeldir ama üst seri bir cihaz değildir. W5500 ile C6000 'i kıyaslarsanız motorsiklet ile bisikleti kıyaslamış olursunuz.

• ticaret demişken şöyle gördüğüm birşey de yazayım 2009 yılında çok satılan bir modeli örnek vereyim 42pfl5624/5404 modeli ortalama mağazalara 1549-1600 tl arası geliyordu bizlere yansıyan fiyatı ise sezonda 2000-2099tl sezon sonunda ise en ucuz yerde 1849 tl ye satılıyordu biz vergiler diyoruzya ona ek olarak mağazalarında kar marjlarıda oldukça yüksek olan yine bizlere oluyor.:( bir laf vardır yaaa her fiyatın bir alıcısı vardır.:)
    w5500 ve toshibanın bir modeli vardı tam aklımda değil 100hz performansı gördüklerim arasında en iyi olanlardı titreme nerdeyse yoktu.
  • quote:

quote:

Tvnin içindeki linux işletim sisteminin kerneli ne kadar büyüklüğe izin veriyorsa o kadar gblık harddisk kullanabilirsiniz. Normal bilgisayar gibi düşünebilirsinizi. Diğer samsung başlıklarında 2gblık harddiski sorunsuz kullanan arkadaşlarımız oldu.

Herhangi marka-model ve büyüklükteki bir harddisk tvde çalışmıyorsa tv açıkken harddiskin kablosunu harddiske takarsanız çalışabilir. Sorun harddiski tanımama değil elektrik gücünün yeterli gelmemesi problemidir. Samsung genel olarak usb portundaki gücü düzenleyen bir yazılım çıkardı. Bazı arkadaşlarımız o yazılıma geçinde harddiskleri çalışmamaya başlamıştı. Belki de eskiden daha fazla güç verip diğer cihazları veya tvin anakartını yaktığı için böyle bir düzeltme yaptılar.

en az 1TB olacak lacağım hdd. sorun yaşamak istememiştim. sağol yanıt için...

• quote:

Orijinalden alıntı: farukoktem

quote:

1,5 tb hdd ben kullanıyorum çok rahat görüyor sadece birkere görmedi çıkartıp tekrar taktım ve gördüü...

yorum için sağol
  • Samsung 46C6000, Teledünya, Show TV, Fujifilm S5700 ile, flaşsız;

[samsung 40c6000 led tv aldım ilk izlenimlerim
  • quote:

Orijinalden alıntı: ikokci

Laptobu HDMI girişinden bağladım, görüntüyü TV'den alamadım. Başka TV'de çalışıyordu. Bütün girişleri denedim, fakat görüntüyü TV'ye aktaramadım. Kablonun sağlam olduğunu düşünüyorum, düşük sinyal vs şeklinde uyarı veriyor, laptop Lenovo, ekran kartı intel. Sorun ne olabilir?

Önerisi olan kimse yok mu arkadaşlar?
  • sayfayı okursan önerisi olan oldu sana...
  • quote:

quote:

Laptobu HDMI girişinden bağladım, görüntüyü TV'den alamadım. Başka TV'de çalışıyordu. Bütün girişleri denedim, fakat görüntüyü TV'ye aktaramadım. Kablonun sağlam olduğunu düşünüyorum, düşük sinyal vs şeklinde uyarı veriyor, laptop Lenovo, ekran kartı intel. Sorun ne olabilir?

Önerisi olan kimse yok mu arkadaşlar?

1) televizyondaki değişik HDMI portlarını dene.
    çalışmadımı?
    2) İmkanın varsa kabloyu değiştir dene.
    çalışmadımı?
    3) Bulabiliyorsan eş-dost-akrabadan HDMI çıkışı çalıştığını bildiğin bir (reciver)uydu alıcıyı çalıştığını bildiğin bir HDMI kablo ile televizyonunda dene.
    Çalışmadımı?
    4) Televizyondaki bütün soketlerde dene.
    Çalıştı ise: aynı kablo ile Bilgisayardan bağlantı kur. (Çalışmadı ise TV HDMI sorunu var)

Eğer buna rağmen çalışmıyorsa ama uydu alıcıda aynı kablo ile çalışıyorsa senin bilgisayarın HDMI çışısında sorun var demektir.

Tabi bu arada bilgisayardan görüntüyü ikinci monitöre aktarmayı bildiğinizi varsayıyoruz. ( Genellikle masa üstünde sağ tüş Görüntü -> Çıkış -> Monitör + Dizüstü gibi seçenekleri dene , yada genellikle klavyeden Fn+F3 yada Fn+F4)

• quote:

quote:

Yıl geçtikçe ileri gidecek diye bir şart yok ayrıca firmalar "nasıl yapsak etsek de öyle bir tv üretsek ve tüm özellikleri süper olsa" gibi bir endişe taşımıyorlar. Led tv diye piyasaya sürülen led aydınlatmalı lcd tvlerin üretilme amacı bu ticari kandırmacaya kanacak insanlardan fazla para sömürmektir. Olay onlar için sadece ve sadece ticaridir. Dünyanın en iyi tvsini üretip bizlere sunmak gibi bir amaçları yoktur. Artık tv üretimine sadece kar odaklı bakıldığı için en ucuz işten en çok parayı kazanıyorlar. Led arka aydınlatmalı lcd tvler firmalara aynı ayardaki normal lcd tvlere göre fazladan 1000 lira getiriyor ve bu çok iyi ilave kardır.

W5500 modelinin paneli kalitelidir. Onu üstün yapan özelliklerden biri budur. İkincisi ise Bravia Engine 3 şu an itibariyle Sonynin en başarılı ve üst seviye yazılımıdır. Yine yazayım C6000 incedir , şıktır , 2010 modeldir ama üst seri bir cihaz değildir. W5500 ile C6000 'i kıyaslarsanız motorsiklet ile bisikleti kıyaslamış olursunuz.

motosiklet ile bisiklet örneği biraz abartı oldu:), ama haklısın sanırım. Gerçi gün biraz daha kanım ısındı... Şimdi LED ince, yeni tarz. birine "led tv aldım" diyince, epey etkileniyor. ama tamamen pazarlamadır... neyse, iade edemediğimize göre eldekiyle mutlu olmayı öğreneceğiz. bravia3 yazılım olayı bitiriyor bence, söyleyeceğim bu.

Bu arada, dönme özelliğinde olmamak için duvara monte etmedim. ama LED'i duvara monte etmeden tam keyfi çıkmıyor, zar gibi dursa duvarda...

• Merhaba,
    Belki daha once bahsi gecmis olabilir ancak ben cok yeni bir kullanici oldugum icin
    Samsung C6000 ile ilgili paylasmak istedigim bir sey var.
    1)Yayinlari Digiturk(Normal) ile ve altin uclu scart baglanti ile izliyorum.Okudugum bazi mesajlarda SD yayinda kanallar arasi resim kalitesi farklılıgı yasayan arkadaslarimiz olmus.Ayni farka bende sahit oldum.Bu SD yayindanmı kaynaklaniyor?
    2)Kanal degistirirken uste gorunen Digiturk a ait mavi renkli info ekrani kanal degistirmelerde (Belki tam olarak tarif edemeyebilirim) cok kisa bir sure anlik (neredeyse bir salise) bir cizgilenme oluyor.Ayni durumu belirli bir hakim rengin(Ornegin buyuk bir figur diyelimki yakin plan bir arabanin rengi) uzerinde(ozellikle kanal degistirirken)hissediyorum.Bu TV denmi yoksa receiver danmi kaynaklanmaktadir?
    3)Digi plus'ı tavsiye edermisiniz?Degisikligi (Yaklasik 5-7 kanal civari sanirim) tavsiye edermisiniz?
    Simdiden tesekkurler
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.