Şimdi Ara

[samsung 40c6000 led tv aldım ilk izlenimlerim (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
546
Cevap
2
Favori
80.453
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar yazıları okuyorumda sürekli olarak bir sıkıntıdır gidiyor seride gerçekten sıkıntı mı var yoksa problemli cihazı olanlar yazı yazıyor anlamadım çünkü tv nin pek olumlu durumunu göremiyorum burda alıpta yazan en az 5 kişinin kinde sorun var zaten mükemmel olmasını beklemiyoruz ama buda çok gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fbm333

arkadaşlar yazıları okuyorumda sürekli olarak bir sıkıntıdır gidiyor seride gerçekten sıkıntı mı var yoksa problemli cihazı olanlar yazı yazıyor anlamadım çünkü tv nin pek olumlu durumunu göremiyorum burda alıpta yazan en az 5 kişinin kinde sorun var zaten mükemmel olmasını beklemiyoruz ama buda çok gibi.

ben özellikle burada sorunlarında bahseden arkadaşların anlattıkları olaylara dikkat ediyorum ve bahsedilenlerin birisi yok.

clouding olayı dediler defalarca film izledim kendi odamda. yatarkende izliyorum ışıklar kapalı canavar gibi. öyle bir sızma yok şükür.

alt yazı dediler o zaten tv mizden kaynaklı bir problem değil.

indirdiğim bütün filmlerin hepsi 1080p yaklaşık 15-16gb lar ve usb bellekle izlediğimde hiç sorun çıkarmadı. hareketli sahnelerde de iyiydi. ki bu filmleri bilgisayarda izliyorum güç planmımı max. performance yapmadığım zaman pc de bile kasıyor

2000TL verip mükemmelide beklememek lazım değil mi ...

• fbm333
    bölgenizdeki mağazalarda durum nedir bilmiyorum ama nette şuan 1650lira 40c650, 2000lira 40c6000 görünüyor.
    hafta sonu vatan 1500lira çekmişti c650yi, abim 1850den aldım c6000i.
    c650 daha cazip görünüyor.
    ben ikisini de izledim mediamarkette ledden ötürü daha aydınlıktı c6000 ama görüntü olarak pek fark yoktu.
    oradaki yayın hd idi.
  • bu televizyonu cok içime sinerek aldım ekranın üstündekı bu titreme oalyına gelınce cokda onemlı bırsey deıl 100hz altı yayınlarda olan bir şey gibi görunuyor cok ınce eleyıp sık dokudugumuz ıcın oluyor bunlar yok canavar 1080p 720p fılmlerı turkce karakterlı altyazıları ile usbden izleyebılıyorum kı super bı ozellık ps3 te de gayet basarılı DT kullanıyorum moviemax te fılm izlemek acayıp keyıflı eşim sen hd kutuyumu aldın dedi hayır dedim baya bi şaşırdı samsung turkıye garantılı 2400tl/12 taksitle aldım bugun servısı aradım yarına randevu verdıler gelıp bı kontrol edıcekler bu titreme olayı büyümesın varsın böle kalsın önemlı deıl ben memnunum arkdaslar .... ayrıca tvden o kadar memnunum servıs bu titreme olayı için tv yı alalım derse hayır dıcem vermicem göturmesınler seviom ben onu

ya arkadaslar bu arada hdmi kablom bozuldu ps 3 için bi önerısı olan varmı teşekkürler DH

• bir soru da bende, yeni bugun kurulan 40c6000 um var, usb den filmler oynatirken altyazi dilini türkçe karakterlere nasil uyumlu hale getiriyoruzz??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi creep3 -- 21 Aralık 2010; 19:40:56 >
  • film oynarken kumandadan tools tusuna basın oradan alt yazı seceneklerını bulun ve acın şifrelemeyıde turkce yaparsanız türkce karakter cıkacaktır tabi altyazınız film dosyasının içinde ve aynı isimde olmalıdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: murad0983

bu televizyonu cok içime sinerek aldım ekranın üstündekı bu titreme oalyına gelınce cokda onemlı bırsey deıl 100hz altı yayınlarda olan bir şey gibi görunuyor cok ınce eleyıp sık dokudugumuz ıcın oluyor bunlar yok canavar 1080p 720p fılmlerı turkce karakterlı altyazıları ile usbden izleyebılıyorum kı super bı ozellık ps3 te de gayet basarılı DT kullanıyorum moviemax te fılm izlemek acayıp keyıflı eşim sen hd kutuyumu aldın dedi hayır dedim baya bi şaşırdı samsung turkıye garantılı 2400tl/12 taksitle aldım bugun servısı aradım yarına randevu verdıler gelıp bı kontrol edıcekler bu titreme olayı büyümesın varsın böle kalsın önemlı deıl ben memnunum arkdaslar .... ayrıca tvden o kadar memnunum servıs bu titreme olayı için tv yı alalım derse hayır dıcem vermicem göturmesınler seviom ben onu

ya arkadaslar bu arada hdmi kablom bozuldu ps 3 için bi önerısı olan varmı teşekkürler DH

bu kablolarda daha az sorunsuz olsun diye iletkenin dışını ip gibi bir maddeyle kaplamışlar. Bulabilirseniz o kablolardan alın. kırlıma ezilme vs olmayacaktır en azından. uzun ömürlüde olur.

ben onlardan baktım izmirde mediamarket ten tutun alayına gittim yok. mecburen normal olanlardan alacağım dvi to hdmi bakıyorum bende.

• hocam bu tvde scart girişi var mıydı?
    o kadar baktık birde hiç aklıma gelmedi.
    kutu içeriğinden scart adaptör çıkıyormuş diğer ucu ne bu kablonun?
  • arkadaşlar usb harddisk üstünden filim izlerken orta tuşa basınca eskiden filmi 5e bölüyordu ve filmin istediğim kısmına geçiş yapabiliyordum fakat şimdi orta tuşa basınca sadece filmi pause yapıyor. eski haline getiremiyorum.. bunun çözümünü bilen bi kullanıcı varmı acaba?
  • arkadaşar bende bazı reklamlarda alt yazı geçerken felaket bozuluyor resmen yazı flu oluyor bu neden acaba karşılaşan varmı bununla ?
  • LordMayros benim tv de de oluyordu alt yazı gecerken okumada problem oluyordu daha sonra uydu cihazını değiştirdim düzeldi...
  • Laptobu HDMI girişinden bağladım, görüntüyü TV'den alamadım. Başka TV'de çalışıyordu. Bütün girişleri denedim, fakat görüntüyü TV'ye aktaramadım. Kablonun sağlam olduğunu düşünüyorum, düşük sinyal vs şeklinde uyarı veriyor, laptop Lenovo, ekran kartı intel. Sorun ne olabilir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: farukoktem

LordMayros benim tv de de oluyordu alt yazı gecerken okumada problem oluyordu daha sonra uydu cihazını değiştirdim düzeldi...

uydu saglam kaliteli baglantı HDMI ile diger lcd tvimde sorun yok bunda oluyopr ama hepsinde degil
  • quote:

Orijinalden alıntı: sovalye_czt

bende sunu sormak istiyorum eger bilen varsa. diskten film izlerken ortadaki dugmeye bastıgımda eskiden filmin bolumlerini gosteriyordu. yani istediğim bolume atlayabiliyordum. ne yaptım da neresini karıştırdım bilmiyorum ama şu anda o ortadaki dugme sadece pause -play işini gormeye başladı. filmin bolumlerini goremiyorum. birisi yardım edebilir mi.. menuden girdim deli oldum bulamadım bi turlu..

arkadaşlar bende aynı sorunu yaşıyorum. çözümü bilen yokmu acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: caddydsg

quote:

bu televizyonu cok içime sinerek aldım ekranın üstündekı bu titreme oalyına gelınce cokda onemlı bırsey deıl 100hz altı yayınlarda olan bir şey gibi görunuyor cok ınce eleyıp sık dokudugumuz ıcın oluyor bunlar yok canavar 1080p 720p fılmlerı turkce karakterlı altyazıları ile usbden izleyebılıyorum kı super bı ozellık ps3 te de gayet basarılı DT kullanıyorum moviemax te fılm izlemek acayıp keyıflı eşim sen hd kutuyumu aldın dedi hayır dedim baya bi şaşırdı samsung turkıye garantılı 2400tl/12 taksitle aldım bugun servısı aradım yarına randevu verdıler gelıp bı kontrol edıcekler bu titreme olayı büyümesın varsın böle kalsın önemlı deıl ben memnunum arkdaslar .... ayrıca tvden o kadar memnunum servıs bu titreme olayı için tv yı alalım derse hayır dıcem vermicem göturmesınler seviom ben onu

bu kablolarda daha az sorunsuz olsun diye iletkenin dışını ip gibi bir maddeyle kaplamışlar. Bulabilirseniz o kablolardan alın. kırlıma ezilme vs olmayacaktır en azından. uzun ömürlüde olur.

ben onlardan baktım izmirde mediamarket ten tutun alayına gittim yok. mecburen normal olanlardan alacağım dvi to hdmi bakıyorum bende.

dün akşam best buyda buldum altın uclu dışı iplik kaplı mavı bır kablo sanırım hama marka 39tl ama almadım :D benım kabloyu sony servıse verceklermiş bakalım beklıyoruz.... evde bı tane digiturkten gelen bı kablo var onla ıdare edıyoruz

• Arkadaşlar, benim bu TV ile ilgili tecrübem şöyle:

1. Siyah ekranda, kenarlarda ışık sızması var. Bu edge led teknolojisinin bir sonucu. Ali almış onda yokmuş, Mehmet almış onda varmış gibi bir konu değil. Herkeste var, kimi titiz olduğu için görüyor, kimi görmüyor. Gel gelelim, bunun olması sizin TV zevkinizi etkileyecek birşey değil.

2. Samsung cidden parlak ekran, daha çönce Sony kullanan biri olarak henüz alışamadım. Renkler yapay geliyor, gözüm yoruluyor gibi hissediyorum. Alışkanlık meselesidir, geçecek.

3. Samsung'un menüleri, Sony'e göre çok dandik. Ekran ayarları tüplü televizyon kıvamında, otomatik scene modu fln yok. Yazılım anlamında bence tartışmasız Sony'dir.

4. Böyle klas bir TV'ye bu kumanda hiç yakışmamış. Sony kumanda kalitesiyle de Samsung'un çok üstünde.

5. Bence, pc kullanıyorsanız, oyun oynuyorsanız Samsung iyi. Ama çok film izlerim, gözlerim film izlerken yorulmasın diyorsanız Sony.

Sony ile Samgung arasında öyle çok fahiş fiyat farkları da yok. Bakın ne diyorum, Sony'nin 1 sene önceki efsane olmuş 46W5500 /46W5000 modeli ile kıyasladığımda halen daha Sony iyi kalıyor. Yani Sony'nin düşük bir modeli, Samsung kalitesini rahat verir.

Bazı arkadaşlar panel demişler, aynı demişler. Olay panelde değil, yazılımda ve yazılımın detaylarında gizli. Bravia Engine yazılımını Samsung'a koysan, büyük ihtimalle o da çok iyi olur.

Bu arada bende ne dikey çizgi var, ne de titreme. Çok fark etmedim ya da...

• quote:

Orijinalden alıntı: farukoktem

LordMayros benim tv de de oluyordu alt yazı gecerken okumada problem oluyordu daha sonra uydu cihazını değiştirdim düzeldi...

önceki kullandığınız alcısı neydi? şimdi sorun yaşamadığınız uydu hangisi?
  • Sony W5500 serisi 2009-2010 yılının kendini ispatlamış başarılı ve fiyat performans değeri yüksek bir modelidir. Kalite olarak Samsungda B650 ye karşılık gelir. C6000 ile W5500 kıyaslanamaz herşeyden önce arada klasman farkı var. W5500 daha üst bir modeldir , eşit kıyaslama olmuyor.
  • quote:

quote:

quote:

dün akşam best buyda buldum altın uclu dışı iplik kaplı mavı bır kablo sanırım hama marka 39tl ama almadım :D benım kabloyu sony servıse verceklermiş bakalım beklıyoruz.... evde bı tane digiturkten gelen bı kablo var onla ıdare edıyoruz

allah allah. best buy'a bizzat gittim bulamamıştım o kablolardan

• quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sysneer
    Danışırsanız memnun olurum. Hatta ben de farkettiğim açıkları akatarabilirim size yukarıda ender123 ün de yazdığı gibi... Avukat arkadaşınız da bunlar çerçevesinde ne yapılacağını belki bize anlatabilir. Bugün ben mağdur oldum yarın bir başkasının mağdur olmayacağını kimse bilemez, en azından buralarda çözümünü görüp; tabi çözüme kavuşturabilirsek; hareket edebilirler, onlara da yardımcı olabiliriz.

Ben buradan durumu aktarmaya devam edeceğim. Tüketicinin mağdur edilmemesi gerekli. Sonuçta tüketici bizler olmasak bu insanlar (mağazalar ve ithalatçılar) nasıl iş yapacak, bunu düşünmeyip tüketiciyi mağdur ediyorlar. Şimdi ben buradan bimeksin ve paralel ithalatçının bu yaptığını yazıyorum ve eminim bundan sonra bimeksten (bu mağazayı dürüst olduklarını düşünürdüm hep nedense, birçok da alış-veriş yapmıştım yıllar boyunca) alış-veriş yapacak insanlar bir kez daha düşünecektir.

Tamam bir danışayım.

şimdi arkadaşa sordumda, direk gitsin kesin bir ifade ile geri iade istediğini söylesin dedi. Onu söyledi ama bimeks hiç birşey üstlenmedi dediğimde hemen hakem heyetine gitsin dedi.

bunuda ilk kez duyduğumdan sordum bu heyet kaymakamlıkta varmış.

hiç zaman kaybetmeden gidin isterseniz. oraya dilekçe verecekmişsiniz. kolay gelsin...

Öncelikle teşekkür ederim ilgilenip, sorup soruşturduğun için...
    Sonra kusura bakmayın işlerle ilgilendiğimden buraya zaman ayıramadım...

benim sorunum çözüldü arkadaşlar. sorunun çözümünde ise ithalatçı şirketin sahibinin payı çok büyük. Ben umutsuz bir şekilde artık işin peşini bırakmıştım. Aslında başka başka yerlerdeki açıklar üstünden hukuki mücadele ile hakkımı arayabilirdim ki kazanaiblirdim de.. Kazanma şansım yüzde elliden fazlaydı da bana göre... Tabi bana göre!...

Cuma günü Bimeks'e, çıkan sorun karşısında bana mağazadaki çalışanın sözlerini ve kolaylıkla çözebilecekken beni düşürdükleri durumu anlatan bir mail attım... Baya uzun bir mail. O güne kadar yaptığım alışverişler de dahil birçok şeyden bahsettim. Fakat son yaşanan probleme karşı tavrılarının beni üzdüğünü anlattım. Cuma günü öğleden sonra Bimeks'ten bir yetkili arayıp TV nin değişimi konusunda ithalatçı firmanın değişime onay verdiğini ve benim daha önce de konuştuğum bu firmanın yetkilisi ile iletişime geçmemi söyledi. Aradım hemen, firmanın sahibi kişi ile telefonda konuştum, adresi almıştım Bimeks ten, teyit ettim ve pazartesi gittim.

Firma sahibi oldukça iyi karşıladı, bir süre konuştuk, ölü piksel olayından bahsettik, bu kişi ile benzer meslek grubu içinde olduğumuzdan ve aynı dili konuştuğumuzdan dolayı bahsi geçen standarttaki en az 3 ölü pikselin neden hata kabul edilmesi gerektiği konusunda da uzlaştık. Üstelik işi tamamen gelen sinyali göstermek üstüne kurulu bir ürün. Üretici firmaların bunu kullanmalarının yanlışlarından söz ettik. Firma sahibi de benim gibi hangi tarafın haklı olduğu konusunda havada kalan başka durumları anlattı. Bu hataların nasıl giderilebileceğinden bahsettik. Sonuçta ben müşteriyim o da tedarikçi arada da müşteriye teslimatçı sıfatında satıcılar var. (Aslında en rahat onlar çünkü bir sorun olduğunda topu hemen ithalatçı firmalara atıverip ortadan çekilebiliyorlar.) Uzun lafın kısası daha sonra benzer problemler ile karşılaşılmaması için ben fikirlerimi ilettim. Ayrıca paralel ithalatın ne gibi faydası olduğundan da bahsettik. Özellikle fiyatların aşağıya çekilmesinin farklı ithalatçıların devreye girmesi ile mükün olduğunu anlattı. Doğruydu da insan bu yönden baktığında paralel ithalatın da gerekli olduğunu anlayabiliyor.

Firma sahibine bu forumdan da bahsettim. Başka forumları da bu forumu da takip ettiğini söyledi, buradan kendisnine samimi sözlerinden ve davranışlarından dolayı bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Fakat forumda bazı üyelerin bir takım satıcı firmaların elamanları olduğunu ve o firmaların reklamını yapıp başklarını yerdiğini, bazı durumlarda yanlış bilgilendirme yaptıklarından ve insaları etkilemeye çalıştıklarından bahsetti. Bunun farkında olduğumu ama insanların gerçekten böyle olup olmadığını anlamanın zorluğundan söyledim. Gerçi bazen sözlere dikkat edildiğinde ortaya çıksa da yine de insanın aklında soru işaretleri kalabiliyor.

Sonuca gelirsek firma sahibi, ürünü değiştirebileceğini ya da Bimeks'ten ücret iadesi sağlayabileceğini belirtti. Ben de bu alışverişin bana "uğrusuz" geldiğini ve Bimeks ile de bir ticaret yapmış olmak istemediğimi belirtip iade talep ettim. Dün yani 21.10.2010 tarihi itibariyle de Bimeks'ten iadeyi ladım. Aslına bakarsanız burada zararlı ben çıktım. Çünki 12 taksit 1980TL ye almıştım ürünü. Bu vadede taksit yapan bu fiyata bir mağaza yok sanırım. Fakat dediğim gibi Bimeks'ten almış olmak istemediğimden iade istedim.

Bir de şunu gördüm fazla özenmek ya da ince ince düşünmemek gerekli imiş... Sonra insanın gözüne çöp değil resmen süpürge sapı batabiliyormuş...

Bundan sonra bir cesaret 40C6000 alıncaya kadar forumda sadece sizlerin deneyimlerini takip edeceğim. Fikir sahibi olduğum bu başlıkta dönen bir durum olursa da bilgimi herkes ile paylaşırım.

Herkese mutlu günler dilerim!..

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.