Şimdi Ara

[samsung 40c6000 led tv aldım ilk izlenimlerim (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
546
Cevap
2
Favori
80.459
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: theyapici

quote:

Orijinalden alıntı: caddydsg

usb 3.0 özellikli bir harici hdd yi bizim tv ye taksak olurmu?

usb 3.0 girişi 2.0 dan fark lı mı? yoksa usb 3.0 da olsa usb 2.0 girişine uyar ve 2.0 hızında çalışır mı?

usb teknolojisi geriye uyumludur tv de usb2.0 destekliyor hdd niz usb 3 bile olsa 2.0 hızında problemsiz çalışır

teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: ender123

@kelbebek,

1. Alttaki resimdeki anlatıldığı şekilde önce ses azaltma-artırma tuşuna basıp sonra 5 saniye Menu tuşuna basılı tutunca sıfırlaması lazım. İşe yaramazsa uzaktan kumandadan 10 sn kadar exit tuşuna basıp fabrika ayarlarına dönün. Görüntü ayarları ve ayarlı kanallar silinecektir.

2. Uygun olmayan cihaz girişlerinde bazı ayarlar kapalı olur. Menu tuşuna basıp başka bir kaynaktan daha düzgün sonuç alabilirsiniz. Fabrika ayarlarına dönünce belki kapalı olan yerler yeniden açılabilir.

3. DVI giriş , DVI - HDMI kablo bağlantısı için daha uygundur. Pcden bağlantıyı bu şekilde bir DVI-HDMI kablo ile yapıyorsanız bu girişi kullanın. Sesi de DVI Auido In girişine bağlayarak ses alabilirsiniz.

4. Sıralama önemli olmadığını düşünüyorum. Bu şahsi görüşüm. Bazı modellerde belli hdmi girişlerin daha düşük input lag değerine sahip olduğu yönünde rivayeter var. Inputlag testi yapmış biri olarak tek tek tüm girişleri denedim ama arada önemli bir fark ölçemedim. 15-30 ms arasında değişken değerler her girişte vardı , hiçbiri daha hızlı veya daha yavaş değildi.

5. Oyun ayarlarında ve çözünürlüğünde bir sorun var sanırım PS3 kullanan arkadaşlar yardımcı olabilir . Belki oyun konsolları başlığına sorarsanız daha hızlı cevap alırsınız.

[samsung 40c6000 led tv aldım ilk izlenimlerim

teşekkürler dostum...

1- ben de ses azaltma tuşundan yapmak istiyordum ondan olmuyormuş. kumandadaki yön tuşlarından sonra menüye basılacakmış, kurcalarken buldum.

2- yukarda söylediğim şekilde menüye girilince açılmayan seçenekler de açıldı. sanırım kurulumla ilgili ayarlar olduğunda normalde açılmıyor.

3- DVI - HDMI girişini HDMI kablo ile d-smart hd cihaza bağladım, sorunsuz çalıştı. televizyona pc bağlamayı düşünmediğim için boş durmasın dedim.

4- 1.sırada d-smart hd, 2.sırada dark mini mania, 3. sırada ps3 olacak. HDMI kablom iki taneydi, media player ve ps3 ü değiştirerek kullanıyordum, bugün bir kablo daha alıp onları da ayıracağım.

5- dediğini yaptım, ps3 forumlarında sordum. oyunlar genelde 720 p oluyormuş, yani ayarlarda bir sorun yok.

ilgilendiğin için tekrar teşekkürler.

quote:

@kelebek ve @eguler28 her ikinizede hayırlı olsun diyorum. güzel günlerde kullanın.

dikkat ediyorumda samsung c6000 serisi led tv alanların sayısı hızla arttı. daha genel bir başlıkta toplanabiliriz aslında. mesela Samsung c6000 led tv kullanıcıları gibi...

teşekkürler dostum. şimdilik bu başlık yeterli gibi ama kullanıcı arttıkça söylediğin gibi ayrı bir başlık gerekebilir.

• daha yeni Clash.Of.The.Titans izledim. 1080p. görüntüler harikaydı. tv'nin orj. hoparlörleri bile oldukça iyi ses veriyor. bass ı sürekli max. değerde kullanıyorum.

hd bir filmde yayında bu led tv nin kalitesi dahada bir belli oluyor gerçekten
  • arkadaşlar 32c6000 ile 32c6500 arasında yaklaşık 500 tl fiyat farkı var. hangi özelliğinden dolayı fiyat farkı bu kadar çok?
  • ve artık ben de 40c600 liyim..
    yalnız kafama takılan bazı sorular var..
    öncelikle menü türkçe değil ingilizce..
    bunu türkçeye ayarlıyamıyoruz dimi?
    sonralıkla bir receiver almay düşünüyorum ne tavsiye edersiniz?
    mediamarkt'ta botech hd2010 modelini gördüm hem hd receiver hem de hdmi bağlantılı hem de hdmi kablosu içinde var..
    fiyatı 219 TL
    eleman sadece trt hd'yi ücretsiz izleyebileceğimi söyledi ama zamanla çoğu kanal hdye dönecek çoğu da ücretsiz olur dedi..
    bu yizden hd receiver almayı düşünüyorum..

başka bu fiyata tavsiye edebileceğiniz bir hd uydu var mı?
    saygılar..
  • hayırlı olsun.

menüyü türkçe yapabiliyorsunuz. daha öncelerde nasıl yapılacağı paylaşıldı. önceki sayfaları okuyaran bulabilirsiniz

HD yayın istiyorsanız teledünya kullananlar var. Onlar daha ayrtıntılı bilgi verirler konu ile alakalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Taner.r -- 1 Ocak 2011; 18:44:26 >
  • dreambox 800 hd alabilirsin ama makina çok fonksiyonlu ve karışık...
  • daha öncede sormuştum ama sorum güme gitti sanırım ya da şimdilik bir çözüm yok..

dreambox 500HD uydu alıcısı ile kullanıyorum C6000 LED tv yi,
    kumanda kodu gerekiyor bana,var olan samsung kumanda kodları bir işe yaramadı,
    kodları vermişler ama kodların hangi modele ait olduğu yazmıyor,
    ben tv yi tek kumanda ile kontrol etmek istiyorum,
    konu hakkında bilgisi veya uygulayan var mı acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: erkan76

daha öncede sormuştum ama sorum güme gitti sanırım ya da şimdilik bir çözüm yok..

güme gitmedi sanırım. bilgimiz olmadığı için yazmadık. daha önce duyduğum bişey olmadığından da yorum yazmak istemedim ben.

bizde iki kumanda ile kullanıyoruz. tv kumandasını açıp kapatmak için kullanıyoruz, dijital uydu alcısı kumandasınıda kanal değişikliği vs... için.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: erkan76

daha öncede sormuştum ama sorum güme gitti sanırım ya da şimdilik bir çözüm yok..

güme gitmedi sanırım. bilgimiz olmadığı için yazmadık. daha önce duyduğum bişey olmadığından da yorum yazmak istemedim ben.

bizde iki kumanda ile kullanıyoruz. tv kumandasını açıp kapatmak için kullanıyoruz, dijital uydu alcısı kumandasınıda kanal değişikliği vs... için.

kardeş bende senden duydum bu tek kumandayı gerçekten çok güzel olur bende iki kumanda kullanıyorummm...

• menüyü türkçeleştirdim emeği geçen herkese teşekkürler..

bir receiver almayı düşünüyorum ne tavsiye edersiniz?
    mediamarkt'ta botech hd2010 modelini gördüm hem hd receiver hem de hdmi bağlantılı hem de hdmi kablosu içinde var..
    fiyatı 219 TL
    eleman sadece trt hd'yi ücretsiz izleyebileceğimi söyledi ama zamanla çoğu kanal hdye dönecek çoğu da ücretsiz olur dedi..
    bu yüzden hd receiver almayı düşünüyorum..

saygılar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: umaykut

menüyü türkçeleştirdim emeği geçen herkese teşekkürler..

bir receiver almayı düşünüyorum ne tavsiye edersiniz?
    fiyatı 219 TL
    bu yüzden hd receiver almayı düşünüyorum..

saygılar..

hd bir alıcıya o kadar para bayılıp sd yayınları izlemek .... bence yersiz. eğer şu an hd yayınları izlemek istiyorum diyorsanız hd üyelikler var onlarla ilgilenin. benim mantığım bu yönde. hd yayınların yayılmasının zamanı var bence daha. hemde ücretsiz şekilde olması baya zaman alır düşüncesindeyim...

• bi yerde görmüştüm ama şu an bulamadım..
    müzik kanallarının çoğu hd yayına geçmek için hazırlık yapıyomuş..
    şu an sadece trt hd ücretsiz fakat diğer hd kanallar da çoğalacaktır eminim..
    1 seneye ücretsiz hd kanallar olur kanımca..
  • arkadaşlar modemle 40c 6000 arasına eternet kablosu çekeceğim hdd deki video dosyaları için cat-5 veya cat-6 olmasının bir getirisi götürüsü olur mu? birde şu başlığı c6000 kullanıcılar kulübü yapsanız hoş olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: theyapici

arkadaşlar modemle 40c 6000 arasına eternet kablosu çekeceğim hdd deki video dosyaları için cat-5 veya cat-6 olmasının bir getirisi götürüsü olur mu? birde şu başlığı c6000 kullanıcılar kulübü yapsanız hoş olur

Tabiki Cat6 daha kaliteli bir kablodur.
    kısa mesafede Cat5 Cat6 farkını hissetmesin. Anca 100 metrenin üzerindeki mesafelerde Cat5 Cat6 farkı ortaya çıkar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isbektas -- 2 Ocak 2011; 18:05:10 >
  • Merhaba arkadaşlar,

geçen hafta 40c6000rw aldım,genel itibariyle memnunum,

Ancak,tv kanallarında geçen altyazılarda daha çok hissediliyor,(ntvspor gibi)
    yazı bir netleşiyor,bir çizgi çizgi oluyor,bazen seke seke ilerliyor,,motion blur ayarlarının hepsini denedim ama değişiklik olmadı,görüntüde de anlık atlama oluyor,,
    Star tv haberlerde geçen altyazı kırmızı beyaz içiçe akıyor,net değil yani

kablo tv bağlı,

sizlerde oluyor mu?
    ne yapmamı tavsiye edersiniz,

sürüm 1016 / 15 ekim çıkışlı olan

edit: bu televizyon 100hz değil mi hiç bir yerinde yazmıyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qurkan -- 2 Ocak 2011; 19:08:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: qurkan

Merhaba arkadaşlar,

geçen hafta 40c6000rw aldım,genel itibariyle memnunum,

Ancak,tv kanallarında geçen altyazılarda daha çok hissediliyor,(ntvspor gibi)
    yazı bir netleşiyor,bir çizgi çizgi oluyor,bazen seke seke ilerliyor,,motion blur ayarlarının hepsini denedim ama değişiklik olmadı,görüntüde de anlık atlama oluyor,,
    Star tv haberlerde geçen altyazı kırmızı beyaz içiçe akıyor,net değil yani

kablo tv bağlı,

sizlerde oluyor mu?
    ne yapmamı tavsiye edersiniz,

sürüm 1016 / 15 ekim çıkışlı olan

edit: bu televizyon 100hz değil mi hiç bir yerinde yazmıyor..

evet tv 100hz.

alttan geçen yazılarda yaşanan bu sorunu defalarca konustuk burada. ender123 açıklamalarda bulundu hatta bu sitede belli başlık altında toplayıp anlatmış durumu. sorun tv den değil alıcılarımızdan kaynaklanıyor.

ntv'in hiçbir kanalımnda o sorunu yaşamıyoruz. gecen hangi kanalda hatırlamıyorumda çok ufak bir yazı geçerken baktım okunacak kadar bile iyi değildi. ama diğer alt yazılarda biz sorun yaşamıyoruz.

• Teşekkürler caddydsg,,

ender123 yazılarını araştırayım o zaman,
  • quote:

Orijinalden alıntı: qurkan

Teşekkürler caddydsg,,

ender123 yazılarını araştırayım o zaman,

rica ederim. 1 yada 2 sayfa öncelere bakarak gidin. orada konustuk. ama bakmanıza gerek yok bir sorun değil gerçekten o

dijital alıcı değiştirip sorundan kurtulanlar vardı...
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.