Şimdi Ara

Samsung 40c650 Nereden almalı? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
104
Cevap
0
Favori
11.398
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Güle güle kullanmanız dileğiyle.Bizde sadece asyacard olduğu için alacak yeri bulmakta sıkıntı çekiyoruz.SQ ve AA paneller arasında büyük fark var mı gerçekten?
  • http://www.digitalversus.com/samsung-le40c630-p364_9365_36.html

burada yapılan incelemede fark olduğu yazıyor tabi konu hakkında daha teknik bilgiye sahip olanlar açıklama yapsalar iyi olur.
    Ancak benim yabancı forumlardan yaptığım araştırmalara göre paneller arasında farklar mevcut.

En kötü seri cn01 çok farklı sorunlarla karşılaştıklarını yazmışlar kullanıcılar. Ama gezidgim dolastıgım magazalarda pek cn serisi gormedim.

SQ ve AA serisinin birbirine yakın oldugu yazıyor cogu yerde ancak yukarıda linkini verdiğim sitede aralarında kontrast açısından
    önemli fark oldugunu ve diğer birkaç konuda da farklar oldugunu yazıyor. Samsung paneli garantilemek istyorsanız Sony kdl-ex503 önerilmiş.
    Bunlarda garanti samsung panel kullanıldığı yazıyor cunku.

Benim araştırdıgım kadarı ile bu incelemeye rastlayana kadar bildigim.
    Görüntü kalitesi açısından sq panellerin tercih edildiği ancak bu panellerde zamanla ekranda çizgi (stripe) sorunu yaşanabildiği.

aa panellerde ise bu zamanla ekranda çizgi oluşumu sorununun olmadığı ancak kontrast ve siyah renklerde başarım olarak sq
    kadar iyi olmadığı. Tabi bu çoğu kullanıcının fark edebileceği bir detay değildir büyük ihtimalle.

sıralama sq>aa>cn şeklinde ama forumlardan okudugum kadarı ile sq ya da aa çıktıgında insanlar fit oluyor cn ise değiştirme yoluna gidiyorlar.

Fikirlerim ve araştırdıklarım (1 haftadır bu kadar haşır neşir oldum bu konu ile yanlış bilgiler olabilir ... )

Üstadlar daha iyi bilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kucukti -- 14 Eylül 2010; 23:39:44 >

• eğer bulabiliyorsanız s panel almak daha iyi bencede ama yoksa a panelde gayet iyi çok büyük fark olduğunu düşünmüyorum ikisinide kullandım.
  • iyi iyi ben alana kadar fiyatı 1500- olucak herhalde 10 ay sonra :DDDDDDDDDDDDDDDD
  • quote:

iyi iyi ben alana kadar fiyatı 1500- olucak herhalde 10 ay sonra :DDDDDDDDDDDDDDDD

sanmam
  • quote:

Orijinalden alıntı: [|e$cR£@M|]

quote:

iyi iyi ben alana kadar fiyatı 1500- olucak herhalde 10 ay sonra :DDDDDDDDDDDDDDDD

sanmam

hocam 3 ayda 300 tl düştü
    :d
  • Ben de bu SQ/AA farkina cok takilmamak gerektigini dusunuyorum, genel olarak ilk geldiginde ekranin bir bozuklugu var mi diye incelemek yeterli, cok bir goruntu farki yoktur tahminimce. Yine de alacaklara bilgi olsun: Benim teknosa'nin websitesinden ismarladigim C653'te de SQ panel var.
  • s panel olduğunu nerden anlıyorsunuz? bilgi veirr misiniz?
  • İB 40c650 yi 1689'a düşürmüş (forumun üstündeki ilanda yazıyor) yanında da 100 tl lik hediyesi var

onu da hesaba katarsan 1589 oluyor 10 ay beklemene gerek kalmadı....

quote:

Orijinalden alıntı: avantajliurunler

• TV'yi karsiniza aldiginizda sag kenarinda model/uretim no'su vs yazan bir etiket oluyor, orada SQ01 veya AA.. yaziyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sunshines35

s panel olduğunu nerden anlıyorsunuz? bilgi veirr misiniz?

alırken satıcıya soruyosun eminse güveniyosun aldığındda sanırsam tv arksdındaki amblemde yazıyor.......seri no ksımında filan..
  • quote:

+1
  • quote:

Orijinalden alıntı: ULYSES

quote:

+1

Yüzde yüz garantili yol tvnin arka kapağını açıp üzerindeki ürün koduna bakmaktır. LTF400.... gibi şeyler yazıyorsa 40" samsung panel demektir. Bazı tvlerde havalandırma ızgaralarından da bakınca bu ürün kodu etiketi görünebilmekte.

Büyüteç veya makro zoom lensi olan dslt fotoğraf makinası ile piksellerin fotosunu çekip, piksel diziliminin SPVA olup olmadığını karşılaştırmak

Tvnin yan tarafındaki seri no yazan etiketteki Versiyon kısmında SQ... yani S ile başlayan kod varsa Samsung olabilir. En kolaymış gibi görülen yöntem budur ama doğruluğu-güvenirliliği tartışılır.

Samsung teknik kılavuzlarına bakmak. Samsung bazı modellerinin bazı ekran boyutlarında sadece kendi imalatı olan panel kullanıyor. Yani Cxxx model 40" tvlerde sadece samsung panel kullanıyorsa , almış olduğunuz 40" Cxxx tvde yüzde yüz samsung panel vardır. Örnek C750. Bazen Cxxx model serisinin 40" sadece samsung olurken 46" hem samsung hem AUO firması paneli olabilir. Yine Cxxx model 55" tvler CMO firmasının ve samsungun karışık halde panelini içerir. Bazı modellerde ise kesinlikle samsung panel yoktur. Örnek Cxxx modelin tüm 46" panelleri Aou ise alığınız tvde samsung panel çıkma ihtimali yoktur.

37 " olan tüm modeller AUO paneldir çünkü samsung panel fabrikası 37" tv panel üretmemektedir.

Bu samsung panel fabrikasına sony de ortaktır ve o da kendi tvlerinde kullandığı SPVA panelleri üretir. Bazı arkadaşlar sony samsung kıyaslaması yaparlarken sonuçta aynı fabrikada üretilen paneller için sonyninki kötü samsungunki iyi veya tam tersi sonyninki iyi samsungunki kötü gibi komik şeyler söylüyorlar. Sony de bazı model ve ekran büyüklüklerinde veya özel serilerinde diğer firmaların panelini kullanır. Sonynin de tüm 37" tvleri yine AUO panellidir çünkü yukardada yazdığım gibi samsung-sony panel fabrikasında 37" panel üretilmemektedir.

• @ender123 Teşekkürler bilgiler için. Verdiğin örnekler sadece örnek mi yoksa gerçeklere mi dayanıyor? Yani 46" C650 AUO panel olabilir mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ULYSES

@ender123 Teşekkürler bilgiler için. Verdiğin örnekler sadece örnek mi yoksa gerçeklere mi dayanıyor? Yani 46" C650 AUO panel olabilir mi?

Rica ederim. Bir modeli belitmemek için C den sonra xxx koydum. Yani özellikle C650 serisinden bahsetmedim , genel bilgi vermek istedim.Yukarda yazmış olduğun bilgiler her model ve ebat için genel anlamda doğrudur.

46" C650 sersinde AUO ve samsung panel karışık olarak kullanılmaktadır.

37" tüm sony ve samsung tvlerde AUO panel kullanılmaktadır.

Diğer model ve ebatlar için tek tek bakmak lazım.

C750 için verdiğim bilgi doğrudur, bu seride sadece samsung panel kullanılıyor (şimdilik).

• Büyük ihtimal teknosanın elinde bulunan 40c653 serisinin hepsi sq panel haberiniz olsun.
    Mersin forum teknosadakilerin hepsi sq idi mesela mağaza içi samsung satış yetkilisi bana paneli o garanti ile sattı.
    Mağazada açtık baktık sq panel çıktığını görünce satın aldım zaten.
  • Arkadaşlar 40C653 alacağım. Teknosadan karar verdim ama kafama takıldı. Teknosada satılan ürünler paralel ithalatmıdır ? Samsung garantili olmasını istiyorum. Yeni evleniyorum ve bu tip pahalı ürünler benim için sonradan sıkıntı yaratmasını istemiyorum. Aynı şekilde vatandaki satış ile ilgili de bu bilgiyi merak etmekteyim. İkisi için de beni aydınlatırsanız çok memnun olurum.

İb deki fiyat çok cazip gelmişti aslında ama Samsung Türkiye garantisi dışında olduğunu söylediğiniz için oradan vazgeçtim. Bu konuda da yanlış bir bilgi edindiysem beni düzeltirseniz sevinirim.

Saygılarımla,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fujang -- 20 Eylül 2010; 1:04:20 >
  • Teknosa ve vatandaki satılan ürünler resmi ithalatdır. Samsung Türkiyedir garantisi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HeLLoRd_85

Teknosa ve vatandaki satılan ürünler resmi ithalatdır. Samsung Türkiyedir garantisi.

Vatandaki ürün 40C650 imiş. Sizce ne farkı var ikisinin arasında. Ben tam anlamadım.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.