bendeki ve eniştemdeki 8000 tvlerde fotodaki gibi birşey yok. anormal bir durum yok daha doğrusu. ben de çok titiz biriyim. çok yakından incelerim. benim şikayetim usb oynatıcıdan oynatırken orantılı zoom yok. onu da samsunga ilettim. asabi bir şekilde. bir de film oynatırken ev içindeki sahnelerde ekran daha kararıyor. karanlık sahnede ışık vermesi gerekirken dahada karartıyor onu çözemedim.
Resmin içinde sorun yok ışık sızması köşelerde oluyor, bence bu kadarı da yeterli, bu benim televizyonumdu ve iade edebildim uzun uğraşlar sonrasında
Ve konunun başında ilk koyduğum resimden çok farklı gözüküyor. Sanki farklı televizyonlar, halbuki ikiside benim tv
Mağazalarda o ışıkta bu detayların hiç biri belli olmuyor. Bende cihazı vatan bilgisayarda teşhir ürününden almıştım. Daha yeni gelmişti 1 yada 2 günlük televziyondu. 2 saat incelememe rağmen bu kısımları ancak eve gelince gördüm. Umarım sende aynı sorunlarla karşılaşmazsın. Sorunsuz cihazlarında olabileceğini bilirsem belki tekrar almaya cesaret edebilirim. Tabi heryönüyle testten geçirebilmem lazım mağazada, depolarında incelemek lazım rahat rahat :)
Odanın içindeki ışığı kapatıp görebilirsin bu durumu sadece, gündüzde belli olmuyor,
quote:
Orijinalden alıntı: eagle66
bendeki ve eniştemdeki 8000 tvlerde fotodaki gibi birşey yok. anormal bir durum yok daha doğrusu. ben de çok titiz biriyim. çok yakından incelerim. benim şikayetim usb oynatıcıdan oynatırken orantılı zoom yok. onu da samsunga ilettim. asabi bir şekilde. bir de film oynatırken ev içindeki sahnelerde ekran daha kararıyor. karanlık sahnede ışık vermesi gerekirken dahada karartıyor onu çözemedim.
dinamik kontrastla veya resim ayarlarıyla alakalı muhtemelen,
keşke herkesin sorunları seninkiler gibi olsa :)
eagle66: Akşama, ışığı kapattığında bakar mısını sorun var mı diye? Siyah ekranda daha kolay belirliyor. Dinamik ayarda veya standard ayarda bakabilirsin.
bildiğim kadarıyla Parlaklık ayarı ne kadar yüksekse, sorun belirginleşiyor.
quote:
Orijinalden alıntı: hmydante
quote:
dinamik kontrastla veya resim ayarlarıyla alakalı muhtemelen,
keşke herkesin sorunları seninkiler gibi olsa :)
şimdi farkettim köşelerde içeri doğru açılan bir ışık var. ışık ayarlarını sonuna kadar açıp baktım bende yok öyle birşey. sanırım bu tam ekran olmayan görünütülerde ortaya çıkıyor.
eagle66: Bir de akşam bakar mısın, karanlık ortamda, ve karanlık bir sahnede...
haber bekliyoruz senden
tamam kardeş. sağlam çıkarsa satıcam:) taliplere duyurulur.
karanlıkta ışık ayarlarını sonun akadar açarak baktım. arkadışnki kadar bariz birşey yok. bakış açına göre genel bir ışık var. kafaya takacak birşey yok.
Senin adına sevindim.
Güle güle kullan :)
quote:
karanlıkta ışık ayarlarını sonun akadar açarak baktım. arkadışnki kadar bariz birşey yok. bakış açına göre genel bir ışık var. kafaya takacak birşey yok.
eyvallah, verdiğin bilgi için tskler. Ozaman normal parlaklık ayarında olsa, karanlık odada baksan dahi rahatsız edici bir görüntüye sahip değilsin. Bu iyi ve ümit verici bir haber oldu! Darısı başıma... inşallah yarına kurulur.
Not: D-smart mı kullanıyorsunuz? Bildiğim karaıyla, artık D-smart kumandasını kullanmasak oluyormuş. Normal Samsung kumandasından kanal tuşlaarına basıp, kanal değiştirebiliyorsunuz, hatta sesli komut dahi verebiliyorsunuz. Gözümle gördüm, Samsung Shop'ta. Bilen, bilmeyene duyurulur. Kumanda kargaşasına son!!
Mrb arkadaslar. Bugün 46es8000 aldım ve okuduğum yorumlardan biraz ürktüm. Yarin kurulumuna Bakırköy'den gelecekler. Acaba iade mi etsem dedim kurdurmadan. 46es alan bilen kullanan arkadaslardan acil yorum lütfen.
quote:
Orijinalden alıntı: Tolgative2
quote:
eyvallah, verdiğin bilgi için tskler. Ozaman normal parlaklık ayarında olsa, karanlık odada baksan dahi rahatsız edici bir görüntüye sahip değilsin. Bu iyi ve ümit verici bir haber oldu! Darısı başıma... inşallah yarına kurulur.
Not: D-smart mı kullanıyorsunuz? Bildiğim karaıyla, artık D-smart kumandasını kullanmasak oluyormuş. Normal Samsung kumandasından kanal tuşlaarına basıp, kanal değiştirebiliyorsunuz, hatta sesli komut dahi verebiliyorsunuz. Gözümle gördüm, Samsung Shop'ta. Bilen, bilmeyene duyurulur. Kumanda kargaşasına son!!
ev loş ışık sayılır zaten fazla aydınlık değil. tam siyah görünyor boş yerler. şu an atv hd izliyorum süper görüntüsü var.üstelik 2 metreden izliyorum. :)
quote:
Orijinalden alıntı: bigvoli
Mrb arkadaslar. Bugün 46es8000 aldım ve okuduğum yorumlardan biraz ürktüm. Yarin kurulumuna Bakırköy'den gelecekler. Acaba iade mi etsem dedim kurdurmadan. 46es alan bilen kullanan arkadaslardan acil yorum lütfen.
bendeki 46es8000 10 gün olmadı alalı herhangi bir problemi yok. enişteme de 40d7000 aldık onda da problem yok.
eagle66: Içimizi rahatlattın. Verdiğin bilgiler için tskler.
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: Tolgative2
quote:
ev loş ışık sayılır zaten fazla aydınlık değil. tam siyah görünyor boş yerler. şu an atv hd izliyorum süper görüntüsü var.üstelik 2 metreden izliyorum. :)
Merhaba,
sana birde banding testi yapmanı tavsiye ederim. Bu problem gri yada yeşil zeminlerde (özellikle futbol maçı izlerken) kamera hareket ettiğinde ekranda gri ve dikine lekeler şeklinde gözükür. Ciddi bir panel arızasıdır bilginiz olsun.
off... nedir bu ya işkence gibi... peki ona da bakarız hep beraber... bu gidişte tüplü TV'lere döneceğiz....
metropol80; dediğin şeyi de yaptım tvnin dibine girip çeşitli kanallardan baktım. yeşil gri zeminlere özellikle dikkat ettim. herhangi bir hareket söz konusu değil. cihazı bimexten aldım kutusunu ben eve getirdim sıfırdı yani. ben kurdum. yalnız size tavsiyem mağazada kararınız değişirse veya değiştirirlerse o anlık vazgeçin ve tekrar araştırıp alın alacağınızı. ben teşhir ürünü 46d8000 alacaktım 3700 liraya. ordaki eleman 4200 e 46es8000 var dedi ben de 500 lira için alayım dedim ustelik sıfır. defalarca mevzusu geçti. yüzde 30 indirimli dedi. ona güvenip faturayı da kontrol etmedim. faturada 5-6 ürün oldugu için çekilen meblağa da dikkat etmedim. ertesi gün faturaya baktım ki tv 4200+kdv yazılmış. bimexi arayı durumu soyledim. tabi elemanlarını haklı gördüler. gel görrki aynı eleman askı aparatı 70 lira ama 30 liraya tv nin yanında veriyoruz demişti. bugun birine askı aparatı lazım oldu onlara bakarken aynı aparatın 25 lira oldugunu gördüm. kabahat bende de var güvenip faturayı vs incelemedim. yani alavereci dalavereci bir satıcı yüzünden 1200 lira falzadan para verdim d serisi yeterdi bana kameralı el kumandalı ses kumandalı neyime gerekti. satabilsem aynı fiyattan satacağım. Allah islah etsin o elemanı da.
es serisi için kanal listesi olanlara banapostalayabilir mi bir türlü favorileri oluşturamadım. bikaç kanal eksik kalıyor. d serisi dosyaları da geçersiz diye kabul etmiyor .
quote:
Orijinalden alıntı: yakut
ES8000'in çerçevesinde kullanılan metal yada metal görünümlü çıtaların köşelerdeki birleşme yerlerine dikkat ettinizmi. Bana çok kötü bir işçilik gibi geldi. İşçilik kötü değilse bile böyle tasarlanmaması gerekirdi. Samsung beni şaşırttı.
ben de bu serileri incelediğimde sizin gibi düşündüm, metal çıtaların birleşim yerleri fena derecede özensiz... hatta çoğu mağazadaki teşhir ürünlerinde bu birleşim yerlerinde hafif açılmalar bile mevcut... ama 7000 serilerindeki eksiz rijid cam çerçeve de tam tersine bir o kadar güzel duruyor bence...
quote:
metropol80; dediğin şeyi de yaptım tvnin dibine girip çeşitli kanallardan baktım. yeşil gri zeminlere özellikle dikkat ettim. herhangi bir hareket söz konusu değil. cihazı bimexten aldım kutusunu ben eve getirdim sıfırdı yani. ben kurdum. yalnız size tavsiyem mağazada kararınız değişirse veya değiştirirlerse o anlık vazgeçin ve tekrar araştırıp alın alacağınızı. ben teşhir ürünü 46d8000 alacaktım 3700 liraya. ordaki eleman 4200 e 46es8000 var dedi ben de 500 lira için alayım dedim ustelik sıfır. defalarca mevzusu geçti. yüzde 30 indirimli dedi. ona güvenip faturayı da kontrol etmedim. faturada 5-6 ürün oldugu için çekilen meblağa da dikkat etmedim. ertesi gün faturaya baktım ki tv 4200+kdv yazılmış. bimexi arayı durumu soyledim. tabi elemanlarını haklı gördüler. gel görrki aynı eleman askı aparatı 70 lira ama 30 liraya tv nin yanında veriyoruz demişti. bugun birine askı aparatı lazım oldu onlara bakarken aynı aparatın 25 lira oldugunu gördüm. kabahat bende de var güvenip faturayı vs incelemedim. yani alavereci dalavereci bir satıcı yüzünden 1200 lira falzadan para verdim d serisi yeterdi bana kameralı el kumandalı ses kumandalı neyime gerekti. satabilsem aynı fiyattan satacağım. Allah islah etsin o elemanı da.
Sizin adınıza sevindim. Mutlu ve iyi günlerde kullanmanızı dilerim.
Birde iyi tarafında bakın olaya, onca problemli panel içinde size sorunsuzu denk gelmiş. Boşverin canınız sağ olsun, belki pahalıya aldınız ama başınız ağrımayacak.