Yaklaşık 1 hafta önce samsung 46c650 aldım, tvde piksel parlama sorunu var. Özellikle karanlıkta izlerken ve kontrastın yüksek olduğu sahnelerde belirginleşiyor. Ekranın farklı noktalarında (özellikle üst ve sağ yanda) pikseller anlık olarak beyaz ışık verip normale dönüyor.
Kablodan olabileceğini düşünerek HDMI kablosunu değiştirdim ancak sorun devam ediyor. HD görüntülerde daha az, SD görüntülerde daha belirgin hale geliyor. USB'den film izlediğimde de herhangi bir parlama olmuyor.
Bu sorunla ilgili bilgisi olan arkadaş varsa yardım rica ediyorum.
samsung servisini arayarak daha detaylı ve sağlıklı bilgi alabilirsin
Böyle bir sorunla karşılaşan kimse yok mu arkadaşlar?
Ölü pixsel hatası değil gibi,servise durumu belirtin,anladığım kadarıyla sadece belli durumlarda ortaya çıkıyor,açık pixselde olabilir servislerin bunu onarma becerileri olabilir !
Ölü pixselde ise kalıcı olarak panelde görülürler,hangi firmadan aldınız bilmiyorum fakat rica edin durumu anlatın,kalıcı rahatsız edici pixsel hatası olsa değişim yapabilirler !
Yarı ölü pixsel ise bunada benziyor bashettiğiniz sorun bu pixseller gelende belli renklerde anlık yanıp sönebilir bazende kalıcı olarak ekranda gözükebilirler,yapacakta fazla birşey yok,firmanın insafına kalmışsınız,