Şimdi Ara

Samsung 46D6500 Aldım. Sorularınız? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
126
Cevap
2
Favori
25.086
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bende 3 tane ayrı kanal listesi var isteyen olursa bana mesaj yollasın kendilerine yollarım çünkü bende baya uğraştım kanal listesi için baya zor o yüzden isteyen olursa yollarım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdogansabah -- 31 Ekim 2011; 0:03:39 >
  • merhaba yayın ları dizemiyorum ve kaydetme sorunu var yardımcı olabilirmisiniz
  • ıcınden cıkan gozlukler 3100 mu 3050 mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: orhanylm

ıcınden cıkan gozlukler 3100 mu 3050 mı?

tv kutusu içinden 2 adet "Samsung SSG-3100GB 3D Active Glasses - Black" gözlük çıkmakta.

Samsung 46D6500 Aldım. Sorularınız?
  • quote:

Orijinalden alıntı: volcano_rock

quote:

Orijinalden alıntı: digicam

flash belleğe tv yayını kaydı yapmayı deneyen ve başaran oldu mu?
    flash belleği biçimlendiriyor. test ederken, performans yetersiz diyor.

valla öyle bir özelliğin olduğunu bile bilmiyordum. (sallıyorum şuan) flash belleğin eski olabilme ihtimali olabilir mi? Belki performans derken onun eski milatlı oluşundan yakınmış olabilir televizyonun. Belki de flash bellek değilde harddisk denersen olabiler; yetersiz disk alanı açısından söyledim.

quote:

I tried again using an USB external HDD instead of the flash drive, and it works.

So I guess the problem lies in the fact that (some?) flash drives are not fast enough for recording on the fly.

Does anybody use flash drives for PVR? Can anybody write the "specs" of his drive?

denmiş. veri yazma hızı yüksek olan bir flash bellek iş görebilir.
    ama bu hız nedir herhangi bir bilgiye ulaşamadım.
    yorumlara göre USB external Hardiskte PVR yani kayıt özelliği çalışıyor gözüküyor.

aşağıda özellikleri belirtilen 8gblık kingston DataTraveler G3 (16MB/saniye okuma ile 5MB/saniye yazma hızı) ile kayıdı denedim. yetersiz.

Dünyanın en büyük bellek üreticilerinden Kingston, DataTraverler G3 (Generation 3) serisi USB belleklerini Avrupa'da satışa sunuyor. 65.68 x 10.66 x 22.37 mm boyutlarında olan ve plastik kasa kullanılan bellekler, 16MB/saniye okuma ile 5MB/saniye yazma hızlarını destekliyorlar. 2GB (Turuncu), 4GB (Gri), 8GB (Sarı), 16GB (Mavi) ve 32GB (Kırmızı) olmak üzere 5 farklı kapasite seçeneğine sahip olan yeni bellek serisi için Kingston, kullanıcılarına 5 yıllık garanti süresi sunuyor.

flash bellek ile PVR özelliğini kullanıp kayıt yapabilen var ise belleğin özellikleri nedir? yazma hızı?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: orhanylm

ıcınden cıkan gozlukler 3100 mu 3050 mı?

tv kutusu içinden 2 adet "Samsung SSG-3100GB 3D Active Glasses - Black" gözlük çıkmakta.

ben teknosadan aldım ıcınden 3050 cıktı
    musterı hızmetlerını aradım daha sonuclanmadı
    3050 mı ıyı 3100 mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orhanylm -- 13 Kasım 2011; 19:46:38 >

• Arkadaşlar ben çok araştırdım. 46D6500 de karar kıldım. Fiyat performans kıyaslamasında 1 adım öne çıktı. 46D6000 den çok daha özellikli, 46D7000 den çok daha ucuz, 40D7000 den büyük :) Ama fiyat konusunda firmaların iyi bir kampanya yapmalarını bekliyorum :)

Yanlız yorumlarda içinden gözlük çıkıyor deniyor ama hiçbir firmanın tanıtımlarında gözlükten bahsedilmiyor. Samsungun kendisi mi gönderiyor bu gözlükleri. Gözlük yazmayanlarda da çıkıyormu acaba...
  • Gözlükler TV nin kutusundan çıkıyor yani Samsung kendisi hediye ediyor kutu üzerinde de kocaman bir ikon ile yazılmış durumda 3100 gözlük çıkıyor 2 tane

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba arkadaşlar,

1 hafta önce bu tv den bende aldım. PVR ile ilgili bir sorum var. izlediğim kanalı flash diske kayıt yapabiliyorum ancak, bir kanalı izlerken başka bir kanalı kayıt etmeyi beceremedim. böyle bir özellik yokmu bu tv'de?

teşekkürler
  • quote:

quote:

quote:

valla öyle bir özelliğin olduğunu bile bilmiyordum. (sallıyorum şuan) flash belleğin eski olabilme ihtimali olabilir mi? Belki performans derken onun eski milatlı oluşundan yakınmış olabilir televizyonun. Belki de flash bellek değilde harddisk denersen olabiler; yetersiz disk alanı açısından söyledim.

quote:

I tried again using an USB external HDD instead of the flash drive, and it works.

So I guess the problem lies in the fact that (some?) flash drives are not fast enough for recording on the fly.

Does anybody use flash drives for PVR? Can anybody write the "specs" of his drive?

yorumlara göre USB external Hardiskte PVR yani kayıt özelliği çalışıyor gözüküyor.

aşağıda özellikleri belirtilen 8gblık kingston DataTraveler G3 (16MB/saniye okuma ile 5MB/saniye yazma hızı) ile kayıdı denedim. yetersiz.

Dünyanın en büyük bellek üreticilerinden Kingston, DataTraverler G3 (Generation 3) serisi USB belleklerini Avrupa'da satışa sunuyor. 65.68 x 10.66 x 22.37 mm boyutlarında olan ve plastik kasa kullanılan bellekler, 16MB/saniye okuma ile 5MB/saniye yazma hızlarını destekliyorlar. 2GB (Turuncu), 4GB (Gri), 8GB (Sarı), 16GB (Mavi) ve 32GB (Kırmızı) olmak üzere 5 farklı kapasite seçeneğine sahip olan yeni bellek serisi için Kingston, kullanıcılarına 5 yıllık garanti süresi sunuyor.

flash bellek ile PVR özelliğini kullanıp kayıt yapabilen var ise belleğin özellikleri nedir? yazma hızı?

Selam arkadaşlar D7000 kullanıcısı olarak tvden usb belleğe kayıt yaparken deneyimlerimi aktarayım.

1.Kingston DT400 4gb : Performans testi başarısız.Tv kayıt yapmadı.
    2.Sony Ericsson CCR-60 M2 Kart Okuyucu : Performans testi başarısız.Tv kayıt yapmadı.
    3.Kingston 8GB Usb Bellek DT101G2 : Performans testini geçti tv sorunsuz kayıt işlemi ve time shift yapıyor.

Benim denemiş olduğum usb bellekler bu şekilde arkadaşlar.Ayrıca tv kanallarını kaydetmek için usb belleğin FAT olarak formatlanması gerekiyor yoksa tv takılı olan usb belleği görmüyor bilginize.
    Diğer arkadaşlar tv kayıt için kullandıkları usb belleklerin modellerini yazarlarsa yeni usb bellek alacak arkadaşlara faydalı olacağı kanısındayım.

• arkadaşlar ben de 40d6500 aldım .Tv den çok memnunum ancak benim bir sorunum var ,tv özelliklerinde 400 hz olduğu yazıyor ama ben izlerken sol üst köşede sürekli 50 hz yazıyor.Bir ayar mı yapmam gerekyor acaba?
    not:digitürk hd kullanıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mythology84

Güle güle kullan. bende aldım ama 40D6500. sanırım sadece ekranı 40" başka fark yok. Ürün kendinden HD reciever lı olduğu için sadece çanak ve lnb bağlattım kanalları buldum ama kanalları bir türlü sıraya koyamadım.

Mesela 1. sıraya kanal d istiyorum ama Kanal D yi 1. sıraya alamıyorum nasıl yaparız onu?

dostum senın urunden bende alacam pekı memnunnmuusun bı sana soralım samsug 40d6500 vatan bılgısayarda 2518 dedıler sence alınırmı sen nasıl memnunumusun
  • quote:

Orijinalden alıntı: edorem

quote:

quote:

quote:

quote:

Selam arkadaşlar D7000 kullanıcısı olarak tvden usb belleğe kayıt yaparken deneyimlerimi aktarayım.

1.Kingston DT400 4gb : Performans testi başarısız.Tv kayıt yapmadı.
    2.Sony Ericsson CCR-60 M2 Kart Okuyucu : Performans testi başarısız.Tv kayıt yapmadı.
    3.Kingston 8GB Usb Bellek DT101G2 : Performans testini geçti tv sorunsuz kayıt işlemi ve time shift yapıyor.

Benim denemiş olduğum usb bellekler bu şekilde arkadaşlar.Ayrıca tv kanallarını kaydetmek için usb belleğin FAT olarak formatlanması gerekiyor yoksa tv takılı olan usb belleği görmüyor bilginize.
    Diğer arkadaşlar tv kayıt için kullandıkları usb belleklerin modellerini yazarlarsa yeni usb bellek alacak arkadaşlara faydalı olacağı kanısındayım.

kingston 16 gb flash disk kullanıyorum kayıt sorunu yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: atlantıc

quote:

Orijinalden alıntı: mythology84

Güle güle kullan. bende aldım ama 40D6500. sanırım sadece ekranı 40" başka fark yok. Ürün kendinden HD reciever lı olduğu için sadece çanak ve lnb bağlattım kanalları buldum ama kanalları bir türlü sıraya koyamadım.

Mesela 1. sıraya kanal d istiyorum ama Kanal D yi 1. sıraya alamıyorum nasıl yaparız onu?

dostum senın urunden bende alacam pekı memnunnmuusun bı sana soralım samsug 40d6500 vatan bılgısayarda 2518 dedıler sence alınırmı sen nasıl memnunumusun

ben 10 gündür kullanıyorum vatan bilgisayardan 2600 tl ye aldım. internetten film ve dizi izlemek biraz problemli web browser bazen donup kalıyor hiç bir filmi tam izleyemedim daha. birde bir kanalı izlerken başka bir kanalı kayıt yapmıyor yada ben yapamadım. izlediğin programı niçin kayıt ihtiyacı hissedelimki değilmi önemli olan farklı kanallarda çakışan programları kayıt edebilmek olmalı. bunlar dışında bir problemi yok bence

• @edorem

PVR (kayıt) için uygun olan ve yetersiz gelen flash bellekleri yazdığınız için teşekkürler.

@benroyus

50 hz diye gördüğünüz tvnin çalışma değeri değil , tvye uydu alıcıdan gelen yayının frekansıdır. Hiçbir zaman 50 ya da 60 üzeri bir değeri tvde göremezsiniz. Tvniz 100 hz panele sahiptir. 400 hz mönitörlerdeki gibi tazeleme oranı (refresh rate) değeri değil , CMR denilen bir değeridir. CMR hızlı sahnelerdeki tvnin başarısını gösteren bir değerdir.

@ceyhungemili

Bir kanalı izlerken başka bir kanalı izlemek için 2 tane tuner gerekir. Bu özellik , yani çift tuner , lcd ve plazmal tvleri bir kenara bırakın normal uydu alıcılarda bile yoktur. (Aynı Transponder içindeki yayınlardan birini izleyip diğerini kaydetmekten bahsetmiyorsunuz umarım) Sadece yaklaşık 1000 lira civarına satılan uydu alıcılara çift tuner kartı takılarak kazandırılıyor. Aşağıda DM uydu alıclar için ek DVB-S kartının fotosu var. İkinci resimdeki uydu alının sol köşesine takılan 2 adet tuner kartı sayesinde çift tunerli olmuştur.

İzlenen programı kayıt etmekten ziyade Time Shift denilen yayını durdurma özelliği daha kullanışlıdır. Diyelim ki bir film i dizi ya da maç izleyeceksiniz o anda bir telefon gelse , çay almak için mutfağa gitseniz , evdekiler sizi çağırsa , yemek yiyecek olsanız ya da insanlık hali tuvalet ihtiyacınız gelse yayını durudurup işiniz bitince de kaldığınız yerden izlemeye devam edebilirsiniz. Bazen filmlerde hızlı bir sahne oluyor veya boğuk sesle ya da gürültülü ortamda bir konuşma yapılıyor. Ne oldu , ne dedi , nasıl yaptı diye merak ediyorsunuz. O zaman ileri geri sardırıp o sahneyi yeniden izleyebilrisiniz.

Televizyonun flash belleğe attığı format windows işletim sistemi tarafında desteklenmediği için içindeki kayıtları göremezsiniz. Ayrıca bu kayıtlar (DMR- Digital Media Rights, Dijital İçerik Koruma) şifrelendiği için başka tvde veya linux işletim sistemi olan bilgisayarda da açamazsınız.

Sadece yeni başlayan Samygo denilen Samsung tvleri hack eden ve ek özellik kazandırmayı amaçlayan grubun/projenin bir yazılımı tvnin bu kayıtları şifrelemesini engelliyor. Bu şekilde linux live cd ile bilgisayarı linux kurmadan açabilir ve tvnin yaptığı kaydı Fat32 ya da Ntfs formatlı diske kopyalayabilirsiniz. Sonra bilgisayarı normal şekilde windowstan açarsınız ve kayıtları izlersiniz.

Kingston 16 gb flash disk ile sorunsuz kayıt yapıyorum demişsiniz. Model numarasını ya da resmini ekler misiniz? Yukardaki resimdeki mavi renkli olan 16 gblık model mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ender123 -- 17 Kasım 2011; 14:15:11 >

• quote:

1.Kingston DT400 4gb : Performans testi başarısız.Tv kayıt yapmadı. (edorem)(D7000)

2.Sony Ericsson CCR-60 M2 Kart Okuyucu : Performans testi başarısız.Tv kayıt yapmadı.(edorem)(D7000)

3.Kingston 8GB Usb Bellek DT101G2 : Performans testini geçti tv sorunsuz kayıt işlemi ve time shift yapıyor.(edorem)(D7000)

4.Kingston DTI/2GB : Performans testi başarısız.Tv kayıt yapmadı. (digicam)(D6500)
    />

5.Kingston DTIG3/8GBZ : Performans testi başarısız.Tv kayıt yapmadı. (digicam)(D6500)

6.Ipod Mini 4GB : Performans testi başarısız.Tv kayıt yapmadı. (digicam)(D6500)

son olarak 6 numarada ipod mini ile denedim. yukarıda liste oluşmaya başladı. aslında 3 numara iş görüyorsa 5 de görmeli gibi gözüküyor ama olmadı. bilgi için teşekkürler.

• sorunsuz kullandığım flash disk.....

• 1.Kingston DT400 4gb : Performans testi başarısız.Tv kayıt yapmadı. (edorem)(D7000)

2.Sony Ericsson CCR-60 M2 Kart Okuyucu : Performans testi başarısız.Tv kayıt yapmadı.(edorem)(D7000)

3.Kingston 8GB Usb Bellek DT101G2 : Performans testini geçti tv sorunsuz kayıt işlemi ve time shift yapıyor.(edorem)(D7000)

4.Kingston DTI/2GB : Performans testi başarısız.Tv kayıt yapmadı. (digicam)(D6500)

5.Kingston DTIG3/8GBZ : Performans testi başarısız.Tv kayıt yapmadı. (digicam)(D6500)

6.Ipod Mini 4GB : Performans testi başarısız.Tv kayıt yapmadı. (digicam)(D6500)

7.Kingston DTI/16GB : Performans testini geçti tv sorunsuz kayıt işlemi ve time shift yapıyor.(ceyhungemili)(D6500)(D7000)

8.Ipod Shuffle 1GB : Cihaz Formatı kısmında gözükmüyor, formatlanamıyor. (digicam)(D6500)

9.Kingston DataTraveler Secure DTS/1GB : Cihaz Formatı kısmında gözükmüyor, formatlanamıyor. (digicam)(D6500)

10. 16Mb'lık flash disk : Cihaz Formatı kısmında gözükmüyor, formatlanamıyor. (digicam)(D6500)

• Ceyhungemili arkadaşımızın kayıt yapmakta sorunsuz olarak kullandığı flash belleğin resmi sanırım bu.

• quote:

Orijinalden alıntı: ender123

Ceyhungemili arkadaşımızın kayıt yapmakta sorunsuz olarak kullandığı flash belleğin resmi sanırım bu.

Aynen budur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.