Şimdi Ara

SAMSUNG 46F6340 Fiyat/performans değerlendirmesi? -2000tl (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
221
Cevap
6
Favori
26.480
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: difozi06

sağolasın mediamarkt

hayırlısı olsun,garantiyi kim sağlıyor
  • arkadaşlar yılbaşı kampanyasına denk getirip bir tv alıcam artıkın ama beynim bildiğin sulandı f6340 mı yoksa la660 mı çıldırıcamm

kimi diyor samsung için yan yatınca yok bilmem ne kimisi dio lg servisi yok piseli yok banding bilmemne panel arızası bu lgde olan sıkıntıların hiçbirimi samsungta olmuyorr

lg incelemelerine bakıom hem artısı hem eksisi kıyamet gibi yorum ama samsungta ne bi yorum nede bir şikayet nedir bu durum yahuu

• quote:

Orijinalden alıntı: uniwalker

arkadaşlar yılbaşı kampanyasına denk getirip bir tv alıcam artıkın ama beynim bildiğin sulandı f6340 mı yoksa la660 mı çıldırıcamm

kimi diyor samsung için yan yatınca yok bilmem ne kimisi dio lg servisi yok piseli yok banding bilmemne panel arızası bu lgde olan sıkıntıların hiçbirimi samsungta olmuyorr

lg incelemelerine bakıom hem artısı hem eksisi kıyamet gibi yorum ama samsungta ne bi yorum nede bir şikayet nedir bu durum yahuu

yokmu bakan...

• quote:

quote:

arkadaşlar yılbaşı kampanyasına denk getirip bir tv alıcam artıkın ama beynim bildiğin sulandı f6340 mı yoksa la660 mı çıldırıcamm

yokmu bakan...

imzamda es 6140 46 var f6340 arasında sade dahili alıcı yok ve 6340 cift çekırdek güzel tv dir bir yıldır kullanıyorumm cihazda hersey var f 6340 ı tavsiye ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: parlamenter

quote:

quote:

yokmu bakan...

imzamda es 6140 46 var f6340 arasında sade dahili alıcı yok ve 6340 cift çekırdek güzel tv dir bir yıldır kullanıyorumm cihazda hersey var f 6340 ı tavsiye ederim

peki dostum ekrana bakış açısı geniş mi yoksa iyi görüntü için illa tam karşısındamı olmak lazım.dahada doğrusu atay görüş açısı problemi varmıdır ve 3d olarak iyimi mesela LG ye göre...

uzun lafın kısası LG 660 yada 640 mı yoksa f6340 mı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uniwalker -- 26 Aralık 2013; 6:39:13 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: parlamenter

quote:

quote:

yokmu bakan...

peki dostum ekrana bakış açısı geniş mi yoksa iyi görüntü için illa tam karşısındamı olmak lazım.dahada doğrusu atay görüş açısı problemi varmıdır ve 3d olarak iyimi mesela LG ye göre...

uzun lafın kısası LG 660 yada 640 mı yoksa f6340 mı..

her açıdan görüntü ıyi samy de 3d 1080p verir lg de yarıyarıya 540 p

samy nin smartı lg den daha ıyı videoları tam ekran yapıyor

yinede tercih senin

• arkadaşar deliler gibi araştırmalarım sonucu lg alıcaktım ama media markt e gittim baktım ölçtüm biçtim samsung 46f6340 aldım :) bilmiom iyimi kötümü yaptım ama şunu diyim cihaz yanıyorrrr abiii

tecrübelerimi paylaşıcam...
  • hayırlı olsun....
  • saolasın başkan
  • Bi sorun olacak ps3 te mesela fifa oynarken kaleciyle degaj kullanirken bi takilma ve bulaniklik oluyo sebebini bilen var mi ??

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • An itibari ile bimeks'ten 2200'e aldık bugün indirim var dediler yarın gelirsen 2300'e satıyoruz dediler, henüz tv eve gelmedi yarın veya sonraki gün gelecek iyi kötü yorumlarımı yazarım buraya :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: cemilkocan

An itibari ile bimeks'ten 2200'e aldık bugün indirim var dediler yarın gelirsen 2300'e satıyoruz dediler, henüz tv eve gelmedi yarın veya sonraki gün gelecek iyi kötü yorumlarımı yazarım buraya :)

Hani gelmedi mi hala TV?

• 46f6340 ile wifi falan kullanıyorum bir sıkıntı yok fakat bilgisayardaki paylaşımda olan film klasörlerine erişme gibi bir imkanımız varmı ? ben öyle bir menü yada seçenek göremedim de :p
  • Tv görüntüsü muhteşem gözüküyor boyutuda bence gayet iyi normal çanak antenden gelen kabloyu tv'ye taktık ve kanalları arattık çoğu kanallar geldi atv hd fln. 3d flim izledim yaklaşık 2 saat boyunca gözlüğün pili 80%'e indi ama bu bence gayet normal. Telefonları direkt bağladım zaten tek tuş ile tv'ye görüntü verebiliyorum bu gayet başarılı ayni wifi'de olması yetiyor bence televizyonun işlemci hızı gayet yüksek başka tv'lere göre öyle bi saat takılmıyor normal bir pc gibi tarayıcıyı açıp internette gezebiliyorsunuz :) Mause'yi taktığımda ufak bir yavaşlık oldu ya yanlış usb'ye taktım yada pilim azalıyordu zaten pekte girmedim klavyeye'de gerek duymadım ama yani sonuç olarak sorunsuz çalışıyor. Usb 3.0 HDD'yi bağlayıp 3d veya normal film izledim kumandada 3d tuşu yok more seçeneği vardı sanırsam oraya girince tv'nin sol alt köşesinde kutucuk çıkıyor oradan 3d'yi seçebiliyorsunuz.

// İş yoğunluğundan dolayı unutmuşum :) @tosoon

• arkadaşlar

bende yoğun araştırmamdan sonra lg ve samsung arasında kalmış birisi olarak sizlere birkaç birşey sormak istiyorum.

teknosa da 2.099 TL şu anda vede hafta sonu turuncu kampanyaya girermi diye bekliyorum açıkçası.

bir forumda arkadaşın birisi ( kesinlikle bu fiyata alinabilecek en iyi tv arkadasim sana tavsiye ederim ben 19 yasindayim kullaniyorum ... gayet iyi kamerasi felan iyi ..) şeklinde yazmış dahili kamerası varmı acaba ben göremedim ama şaşırdım bunu okuyunca.

smart hub özelliğinde türkiye için yeteri kadar eklenti varmı ? biz sitelerden gördüğümüz kadarını görebiliyoruz. yeni eklenti ekleme şansımız varmı acaba.

digitürkplay üyesi olarak smart hub da sanırsam eklentisi var. oradan girip izleme şansımız vardır herhalde diye düşünüyorum. vede ordan 2d yi 3d ye çevirip izleme şansımız varmı.

2d den 3d ye çevirme olayını dün vatan da lg üzerinde denedim ama herhangi bir fark göremedim ekranda samsungda nasıldır acaba deneyen bilen varsa sevinirim.

kablosuz mause ve klavye olarak pc ye takmış olduğumuz logitech klavye ve mause u bunda çalıştabilirmiyiz yoksa illa ona uyan bir cihazmı almamız gerekli

biraz uzun oldu ama kusura kalmayın

son olarak içinde kumanda olarak ne çıkıyor bilmiyorum. akıllı kumanda tarzındamı çıkıyor yoksa düz kumandamı

cevaplarınız için şimdiden teşekkürler

• Arkadaşlar malum döviz çıktı 7 ve 8 serisine fahiş zamlar geldi.
    6 serisi ise özellikle 6340 ve 6470 fiyat performans olarak şu an rakipsiz televizyonlar.

neden mi?
    gerçek 100hz paneller
    Ülkemizde satılan slovakya üretimi tv lerin spva veya psa panel çıkma olasılığı çok yüksek. Çok samsung tv aldım hepsi spva çıktı bugüne kadar.

spva ve psa panelli tv lerin görüntü kalitesi aşağıda anlattığım gibi premium 7 ve 8 serisi kadar iyi hatta digitalversus incelemesinde daha bile iyi. son 7 yıldır 4 adet ips panel tv kullanmış biri olarak özellikle loş karanlık ortamda film izleyen bir kişiyseniz en kötü va panel buna chimei gibi çin işi paneller dahil en baba ips panel televizyondan çok daha kaliteli görüntü verir. Örnek olarak geçen sene 750 tl ye satılan pva panelli 32eh6030 televizyonum 1 ay kullandığım 2 küsür binlik 42lw650 s den kat kat iyi karanlık sahne performansı veriyor.

Samsung diğer markalar gibi seriler yükseldikçe görüntü kalitesi kesin yükselmiyor,bazen buhttp://www.digitalversus.com/tv-television/samsung-ue46f6400-p15528/test.html incelemedeki gibi yarı fiyatındaki seri premium seriden iyi olabiliyor .

f6340-f6470 televizyon fiyat performans olarak en iyisi ve şuan mediamakrktte teknosa da bimekste 2099TL

Ekran gerçek 100hz, VA panel kullanıyor büyük ihtimal samsung spva veya psa panel ile gelir olmazsa sharp veya amva. Bu panellerin siyah gösterim başarısı tüm ips panellerden iyidir. Tek kötü yanı görüş açıları dardır ips gibi geniş açılardan aynı kalite görüntü vermez. 3d si gerçek full hd 3d dir. Kutudan 2 gözlük çıkıyor Smart var. Smart kumandası yok 6470 den eksi olarak.
    Ben biraz önce aldım kendim kurdum kullanmadan tavsiye etmek istemedim.

6 ay önce iş arkadaşına aldırdığım 4500TL yine benim kurduğum 55es8000 den daha iyi bir görüntü kalitesi var, siyahlar ve gölgeler hava kararınca test ettik kesinlikle daha iyi onun ki de spva panel sağa sola kayınca siyahlarda mavi tona çalma oluyor bunda gözlemlemedim. En önemlisi ise en ufak bir ışık sızması ve bulutlanma yok. Neredeyse pc ekranı olarak kullandığım 32eh6030 direct led tv kadar iyi. Motion plus açıp nba 2k14 oynadım ps4 de kaymak gibi akıyor hareketli resim çözünürlüğü harika.
    Çok ince ayar yapamadım ancak renkler ve siyahlardan a serisinden beri spva ekran kullandığım için spva olma ihtimali çok yüksek psa hiç incelemediğim için psa da olabilir ama bence spva.

3d sini denemedim. Alien filmi ile test ettim muhteşem diyebilirim renkler ve gölge başarısına. Siyah renk iyi göstermesi demek iyi ekran demek değildir, karanlık sahnelerdeki detayları gölgeleri açık gri renge kaymadan doğru göstermesi demektir. Buna da yüksek kontrast denir.

Kısaca bu tv fiyatı ucuz olmasına rağmen premium bir televizyon kalitesinde.

Güncelleme: Servis menüsüne girdim panel samsung ama spva mı psa mı hala emin değilim. Yandan led aydınlatmalı tv lerin en büyük sorunu ışık sızması+bulutlanma daha önceki d6000 lg 650 - televizyonlarımda vardı arkadan aydınlatmalı 40v5000 televizyonum ise bulut tarlası gibiydi toshiba 42xv555 televizyonum(IPS) zaten siyahları açık gri gösterdiği için bir sorun olmuyordu. , arkadaşa kurduğumuz es8000 de var, direct led aydınlatmalı eh6030 da sıfır! ve sanıyorum f6430 da da sıfır ancak bu diğerleri de böyle olacak değil şans işi.

Samsung un d6xxx serisi yani 2 yıl önceki seride spva panel olsa da, ekranın maksimum parlaklığı d7-8xxx serisine yaklaşamıyordu renkler çok iyi değildi. Bunda da öyle bir sıkıntı olur diye bekliyordum açıkçası beklemekte lazım fiyat farkından dolayı ancak parlaklıkta da bir kısıtlama yapılmamış yani es8000 çok parlak bir ekran tahminim arka ışık maksimumda 400cd2 parlaklık veriyor f6340 da maksimum yapınca o derece retinaya acı veriyor benim emektar 40a756 'nın 2 katı parlak en az.
    Yine d6000 den örnek vereyim 3d modu açınca parlaklık aşırı kısılıyordu bu seride kısma tabi ki var ama es8000 kadar

Bir kaç resim gönderiyorum tamamını sıfır ortam ışığında çektim cep telefonu da olsa bir fikir verir s-pva veya psa nın siyah başarısı hakkında.
    Tv de hiç bir ayar yok hepsi kapalı, ne dinamik kontrast ne gamma ayarı ne siyah ayarı vs. Fabrikadan çıktığı gibi sadece resim modu sinema arka ışık 11 kontrast 94 parlaklık 42. Burada önemli olan ,black crush (siyah patlaması) yaratmamak hem kaliteli kaaranlık sahne performansı alırken hem de koyu renklerin en görülebilir tonda olması. En pahalı ips ekranı alsan da buna yaklaşamıyorsun

Tavsiye ederim televizyon arayana..

• iorfa İ kullanıcısına yanıt
    Samsung 65xx öncesi serilerin gerçek 50hz. olduğu yazıyor birçok yerde. Siz emin misiniz 100hz olduğuna.
    Ben sırf bu yüzden, artık bu devirde 50hz TV alınmaz diyerek 6470 modelinden vazgeçtim.
    Teşekkürler, saygılar...

• quote:

Orijinalden alıntı: munans

Samsung 65xx öncesi serilerin gerçek 50hz. olduğu yazıyor birçok yerde. Siz emin misiniz 100hz olduğuna.
    Ben sırf bu yüzden, artık bu devirde 50hz TV alınmaz diyerek 6470 modelinden vazgeçtim.
    Teşekkürler, saygılar...

adım kadar eminim
    f6270 dışında tüm 6 serisi 100hz dir
  • iorfa İ kullanıcısına yanıt
    Dediğim gibi, ben konu hakkında bilgi sahibi olduğumdan değil de forumdaki araştırmalarım neticesinde böyle söyledim. Eğer 100hz ise 6470 modelini düşünebilirim.

https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=85651336&p=2 ( Bu linkteki 19 Şubat saat 9:13:56 tarihli gönderi)

Ve özellikle bu linkteki arkadaşın çok kesin konuşması beni 6470'den caydırmıştı.
    https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=87546776&p=1#88176423 (18 Şubat 23:33:52)

• quote:

Orijinalden alıntı: munans

Dediğim gibi, ben konu hakkında bilgi sahibi olduğumdan değil de forumdaki araştırmalarım neticesinde böyle söyledim. Eğer 100hz ise 6470 modelini düşünebilirim.

https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=85651336&p=2 ( Bu linkteki 19 Şubat saat 9:13:56 tarihli gönderi)

Ve özellikle bu linkteki arkadaşın çok kesin konuşması beni 6470'den caydırmıştı.
    https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=87546776&p=1#88176423 (18 Şubat 23:33:52)

ben artık bu forumda yazmak istemiyorum, Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi topluluğu olmuşlar
    okumadım bile yine hz e göre 100000000 kontrasta göre tv tavsiye etmişlerdir neyse;

hz nedir ne işe yarar ayrı bir konu açtım profilime girip okuyabilirsin
    samsung tv lerde motion plus menüsü varsa o tv 100 veya 200hz dir. ilerki serilerde ne olur bilemeyiz.
    Ama ben yine de sana işkembeden değil kesin bilgiyi servis menüsünden vereyim

Bu bendeki tv nin servis menüsündeki panelin seceresi

rakam ver harfler panelin ne olduğunu anlatır

46 inch A=samsung üretimi 1=100hz A= antiglare f=full hd

HErhanagi bir mağazaya gidip servis menüsüne girersen 6270 dışında tüm tv lerin 100hz olduğunu göreceksin....

ama bizim necip emmi 50hz deyip almazsan yorum yapmayacağım

2) Enter the Service Menu to find your "Type", which should match up with what is here (be careful, just look, don't do anything else):

55A1UF0E
    A — panel manufacturer (A = Samsung; D = CMO; L = AUO; I = CPT)
    1 — frequency (6 = 50/60 Hz; 1 = 100/120 Hz; 2 = 200/240 Hz)
    U — panel (A = AntiGlare; T = TN; U = Ultra Clear)
    F — resolution (F = Full HD; H = HD; U = UD)
    0 — 1st, 2nd panel and so on (1st = 0; 2nd = 1 ...)
    C — backlight unit (C = CCFL; L = LED; E = Edge LED)

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.