Şimdi Ara

SAMSUNG 46LED 9 SERİSİ LCD (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
110
Cevap
0
Favori
6.548
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

1-Resimlerde hiç bir "artı "yoktur!
    Ancak prof.bir çekimle daha belirgin olur??

2-Anime v.s resimler koymayınız,bunları neden koyuyorsunuz anlamış değilim!!

3-Ayarlar içinde mutlaka Kullanma Kılavuzu ve daha önce sitede verilen Ayarlar başlığından denemeler yapınız!

4-LED TV nin,CCFL TV den birilerinin zannettiği gibi hiç bir "artısı" yok,bunu daha öncede yazdım,daha doğrusu "artısı" CCFL nin
    yerine giden LED in Contrast ve diğer ayarlarda CCFL ye daha başarılı olmasıdır,burada CCFL lerde özellikle bazı marka/seri/modele
    göre ciddi artısı olabiliyor,ancak Processor(+chipset) v.s hiç birisi yeni elemanlar değilki!!!
    Eski sisteme,yani aydınlatma......olay budur basit anlatımıyla

5-Samy 7 serisinde(LED) hemen F/W konuşulmaya başlandı yine!!
    Yarın 8/9 v.s bunlarda da olacaktır!
    Ayrıca "Motionhandling" te artı bir başarı vardır demek ise,bence çok iyi niyetli olmak demektir!

Test değerlendirmelerinde ise artık bu işin suyunu çıkardılar,bunuda bilen biliyor artık!
    Notları ise zaten şuanda mevcut olan 3 Marka vardır>>Samy/Phil/Sony(Sharp ı hariç turuyorum çünkü "harbi" RGB-LED TV budur!
    zaten teknolojide bunların>>RGB-LED olarak,örneğin Samy White-LED sistemi kulllanıyor) ve bu 3 markanında bütün verileri
    hemen hemen aynıdır,bir kaç nokta dedikleri ise,önemli değildir,çünkü bir kere NXP Processor ile hala sıkıntıları vardır Phili in,
    dakika bir-gol bir oldu Phil için,yani anında golü yedi!
    Samy/Sony daha başarılı bu konuda ve Processor leri özellikle stabilite ve özellikle Motion olarak daima Sony,bir adım öndedir hatta
    bazı serilerinde 3/5 adım daha öndedir!

Processor de stabilite sıkıntısı yaşamazsa özellikle Samy,aynen Sony ile at-başı gider bu işte,zaten gerçekte öyle gidiyorlar,ama
    renk işleme,naturellik v.s konusunda Sony daha Natural,Samy ise yine eskisi gibi VİVİD tir(bu taktik Samy nin yıllardır LCD lerde
    uyguladığı vede başarılı olduğu bir sistemdir!!aslında Sony-Samy bu konuda aynı teknikten gidiyorlar!!)

Gün gelicek adam gibi High-End isteyen mecburen eli LED e gidecektir!!örneğin siz X istiyorsunuz ve 46"/55" olsun diyorusunuz ama o
    modeller yok,en fazla 40" var yaw 40" ile FULLHD mi olur!!mecburen LED kayıyorsunuz(46"/55" isterseniz)
    Kısaca sizi bir yerde belli modellere yönlendiriyorlar!

------
    Sonuç olarak LED güzel bir sistem,en azından CCFL ni bazı eksilerini ortadan kaldırıyor,ama kimse bugünkü LED leride gözünde
    aman-aman büyütmesin,çünkü bugünküler eski sistemin arka aydınlanması değişmiş şekilde olan uygulamasıdır,asıl olay ise
    daha ilerde gelişecek Chpset ler ile bunlardaki asıl sıkıntıları gideren sistemlerde,yoksa arkası LED ama yürümeyen bir İşlemci,
    neye yaracak o zaman LED aydınlatma??

++

Ancak üreticiler ciddi uyanık oldukları için(en başta Sony gelir,bunları abileri Sony dir)>>bundan sonra artık High-End seri olarak
    büyük çoğunluk LED TV leri üretecekler,diğer serilerde biraz boş vereceklerki insanlar LED asılsın v.s v.s yani her zaman gördüğümüz
    filmin aynısı

• evet teknolojiyi takip edip beklemekle ömür geçmezki.led teknolojisi oturmadı doğru ama led sonuçta florasana göre bir + dır..hiçbirşey biranda olmaz 2 gün sonra pat diye şimdiki chiplerin 100 katı gücünde chip üretilmiyor üretilmeyecekte..zamanla olucak bu işler.1-2 sene sonra led oturduğu zamanda o zaman lazer tv ler 3d paneller vs gibi teknolojiler çıkıcak.bu işin sonu yok sürekli gelişecek.teknolojiyi bi yerinden yakalamak lazım..şu anda ledler yeni yeni geliyor..ben lcd alcak olsam her nekadar oturmamış olsada ledi göz önünde bulundururdum (alsın demiyorum!) daha iyi siyah-düşük güç tüketimi-backlight bleeding olmayışı bana göre tercih sebebidir..
  • quote:

Orjinalden alıntı: groll

evet teknolojiyi takip edip beklemekle ömür geçmezki.led teknolojisi oturmadı doğru ama led sonuçta florasana göre bir + dır..hiçbirşey biranda olmaz 2 gün sonra pat diye şimdiki chiplerin 100 katı gücünde chip üretilmiyor üretilmeyecekte..zamanla olucak bu işler.1-2 sene sonra led oturduğu zamanda o zaman lazer tv ler 3d paneller vs gibi teknolojiler çıkıcak.bu işin sonu yok sürekli gelişecek.teknolojiyi bi yerinden yakalamak lazım..şu anda ledler yeni yeni geliyor..ben lcd alcak olsam her nekadar oturmamış olsada ledi göz önünde bulundururdum (alsın demiyorum!) daha iyi siyah-düşük güç tüketimi-backlight bleeding olmayışı bana göre tercih sebebidir..

Arkadaşım Mükemmel Yorumun İçin Teşekkürler ..Yerli Yerinde Bi Anlatım

• sn albani, resimler nokia n95 cep telefonu ile çekilmiştir, dolayısı ile resimleri eklerken de belirttiğim üzere profesyonel değillerdir, maalesef gözümle gördüğüm kaliteyi çok ifade edememektedirler, iyi bir makina ile daha canlı resimleride paylaşmak istiyorum elbet.
    Resimlerin az bir kısmı anime dir.
    Ayarlar konusunda ilgili topiğe ulaştım ve elbet deneyeceğim, thanks..
    Eee birde en büyük heyecanı film seyretmek olan biri olarak 55 ekran vestel crt tv imden artık sıkıldığımdan ve lcd teknolojisinin hala yakın bir gelecekte sizin bahsettiğiniz detaylarda mükemmele yakın düzeye ulaşmasını beklemediğimden- inanın bir panel almak için yaklaşık 1,5 yıl bekledim- ve artık sabırsız old. dan ve elimdeki paraya göre beklentilerime en uygunda 9 serisine karar kıldığımdan aldım.
    Böylece bekleme stresinden de kurtuldum; oh bee
    Eşimin hep daha iyilerini bekleme konusuna eleştirisel yaklaşımlarında da elbet
    Bu arada sony z, pfil 9803 le dvd izleyerek karşılaştırdım ve her 2 seriden de 9 serisi daha başarılı geldi bana. x ledli olan ise 2 kat pahalı idi, nerdeyse bir bluray player+ps3+panasonic lumix fotoğraf makinası+orta düzey bir ses sistemi parası kadar..
    Benim amacım aynı benim konumumda beklemek istemeyecek kişilere aldığım tv yi şu ana kadar beğendiğim için önermektir,
    elbette beklemekle daha iyi panellere de sahip olunacaktır, ama bu arada hayatta devam etmektedir...
    herkese saygılar

• bu arada sn gogomez, tv yi bayramda almıştım ve bu güne dek hiç clouding sorununa rastlamadım, materyaller hd değildir, standart dvd ve uydu imajlarıdır.
    Henüz blu ray matyeryalim olmadığından hd görüntü veremiyorum, bende sndammak gibi şu xde 500 ü bekleyip elimdeki dvd lerimi onunla değerlendirmek istiyorum
    Malum henüz bir blu ray film ortalama 50 tl iken
  • han solo;
    fotoğrafları beğendim ki hem DVD diyorsunuz hemde n95 le çekmişsiniz daha iyi nasıl olabilirki.
    Sizn çektiğiniz fotoğrafların gerçekte olduğunu %70-80 aktardığını biliyorum bende n95 le foto çektiğimde aynı oluyor.

Albani'yi LCD ler üzerine DH/TF de bilgisi ile otorite olarak görmekteyim. Bilgileri ile insanları aydınlatıp bilinçlendiren bir kişi ve senin
    çıplak gözle gördüğün şekilde görse belki bu kadar eleştirmezdi.
    Bütün emeklerinden ve bilgi birikimini paylaşmasından dolayı albani yi kutlarım.

Önemli olan sizin beğenmeniz ve aldığınız ürünün beklentilerinizi karşılaması.
    Güzel günlerde kullanın.

Elinizde DVD player yok ise şu saatten sonra tekrar dvd player alınmaz.
    DH Ev sinema ses sistemleri bölümünden "oronra" arkadaşımız SONY BDP-S350 BD Player aldı ve DVD lerdeki Upscale özelliğinin
    ne kadar başarılı olduğunu söyler. Bir fikirdir. ilerde tekrar BD player alma ihtiyacı hissetmezsiniz.

• Sayın HAN SOLO,

TV için ödediğiniz tutar nedir acaba ve nereden aldınız? Nakitte herhangi bir indirim var mıydı? Açıkçası ben de uzun süredir araştırıyorum ve 42PZ800 ile bu televizyon arasında kaldım denebilir. Tabii her zamanki gibi bir de insanın kafası sony'ye de takılıyor.
  • SN ELENDİL, BENİM SN ALBANİNİN BİLGİLERİ İLE BİZLERE YAPTIĞI GÖNÜLLÜ KATKILARA SAYGIM SONSUZ, TIPKI AYNI SİZİN GİBİ.BİR ÇOK TEKNİK BİLGİYİ VE SORUNLARA ÇÖZÜMÜ FORUMDA ONLARDAN ÖĞRENMEKTEYİZ. SİZ YANLIŞ ANLAMIŞSINIZ SANIRIM, BEN SADECE SN ALBANİNİN YAZMIŞ OLDUKLARINA SADECE YANIT VERMİŞ OLDUM, ELBETTE KENDİ ŞAHSİ BEKLENTİLERİM VE DOĞRULTUSUNDA.
    DVD PLAYER İÇİNSE , ELİMDE BİR PLAYER VAR, ESKİ VESTEL. AMA UPSCALİNG YAPAMIYOR, SONY NİN CİHAZI SİZNDE DEDİĞİNİZ GİBİ MAKUL, AMA ŞU XDE 500 UCUZ OLURSA, OLMAZSA Kİ EP 30 ALACAĞIM, ÇÜNKÜ ÇOK FİLM İZLEDİĞİM İÇİN PLAYERIN BOZULMA OLASILIĞI YÜKSEK OLDUĞUNDAN , UCUZ CİHAZIN BOZULMASI DAHA MANTIKLI GELİYOR BANA SONY E GÖRE.
    ZATEN BLU RAY FİLMLER HENÜZ ÇOK PAHALI OLD. SONY İÇİN BEKLEMEK BİRAZ MANTIKLI GELİYOR BANA.
  • PEŞİN ALINCA İNDİRİM YAPIYORLAR DOSTUM, EN SON DURUMDA ANKARA İÇİN 46 9 SERİSİNİ 5200İLE 5300 ARASI VERİYORLAR NAKİT CASH PARADA DİYE DUYDUM
    BENCE ALMAK İSTEDİĞİN MODELLERE KARAR VERDİKTEN SONRA ELİNE BATMAN DARK KNİGHT VE HAREKETİ BOL OLAN YÜZÜKLERİN EFENDİSİ KRALIN DÖNÜŞÜ VE STAR WARS 3 DVD SİNİ AL , HER MODELDE AYNI BAĞLANTI ŞARTLARINDA İZLE, MÜMKÜNSE YANINA BAŞKA BİRİNİ DAHA AL, SENİN FARKEDEMEDİKLERİNİ O GÖREBİLİR. NORMAL SD UYDU YAYINLARI VARSA ONLARI DA İZLE, EN SON HD YAYIN İZLE VE ÖYLE KARAR VER , BEN BÖYLE ALDIM SAYGILAR
  • sayın han solo,

cihanızınızın eksi ve artı yönü sizce ne kalitesinden emin olabildinizmi?yani şunu bize söyleyebilirmisiniz sony x serisinin fiyatına yaklaşık yarı fiyatına almış olduğunuz tv'nizi iyiki almışım diyebiliyormusunuz? teşekkür ederim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: HAN SOLO

bu arada sn gogomez, tv yi bayramda almıştım ve bu güne dek hiç clouding sorununa rastlamadım, materyaller hd değildir, standart dvd ve uydu imajlarıdır.
    Henüz blu ray matyeryalim olmadığından hd görüntü veremiyorum, bende sndammak gibi şu xde 500 ü bekleyip elimdeki dvd lerimi onunla değerlendirmek istiyorum
    Malum henüz bir blu ray film ortalama 50 tl iken

Tşekkürler ,HD/RIP Yokmu sende Olsa iyi olurdu Gerçi (LED) Panel Şu andaki tutkum ama ..İhtiyac Olmadığından bende aşağıya oturuyorum ama gönlüm halen bu tv den yana
  • han solo iyi bir makineyle biraz daha foto koyabilirmisin ? malum bu model forumda birtek sende var yurtdışı testlerdede çok iyi sonuçlar almış hatta dün sony 55x4500 le kıyaslaması vardı ondan bile daha fazla puan almıştı bir alman sitesinde..lcd seçicek arkadaşlara yardımcı olmak açısından kaliteli foto eklersen çok makbule geçer...
  • SN ERCESETU, BENİM ALDIĞIM DÖNEMDE X SERİSİ İLE ARASINDAKİ FİYAT FARKI 5000 TL İDİ, BENCE, YANİ BENİM BÜTÇEME GÖRE, İYİ Kİ BU TV Yİ ALMIŞIM DİYORUM. ÇÜNKÜ MEMNUNUM, ÜSTELİK X ALMADIĞIM İÇİNDE 5000 TL DE CEBİMDE
    9 SERİSİNİN ARTILARI:
    BANA EVİMDE İZLEYEN TÜM ARKADAŞLARA GÖRE SİYAH SEVİYELERİ ÇOK BAŞARILI, HEMDE CCFL BACKLİGHT LCD LERLE KITYASLANAMAYACAK GERÇEK SİYAHLAR VERİYOR SİZE,
    RENKLER CANLI VE PARLAK.
    HAREKETLİ SAHNELERDE İANILMAZ BAŞARILI, EN HIZLI AKSİYON SAHNELERİNİ TİTREŞİMSİZ VERİYOR, YALNIZ 100 HZ ÖZELLİĞİ KAPALI OLDUĞUNDA. 100 HZ İ AÇINCA HAREKETLİ SAHNELERDE BİR PARADOKS OLARAK BAZEN FLULAŞMA YAPABİLDİĞİNİ GÖRDÜM. O YÜZDEN 100 HZ İ PEK AÇMIYORUM, AÇMAYINCA DA BİR SORUN OLMUYOR
    TV MENULERİ SONYLERDEN EN AZ ÜÇ KAT DAHA HIZLI
    UZAK KUMANDADA JOYSTİCK VE HAREKETE DUYARLI AYDINLATMALI TUŞ TAKIMI VAR
    2. BİR MİNİK VE ŞIK UZKTAN KUMANDASI VAR
    DLNA, USB GİRİŞİ, YÜKLENEBİLEN İÇERİKLER MEVCUT
    EKRAN ALTINDA YANAN MAVİ IŞIK ŞIK
    SES PERFORMANSINDAN MEMNUNUM

• DEZAVANTAJLARI:
    KRİSTAL TASARIM ÇEÇEVESİ IŞIKTA PARLIYOR, AMA ÇOKTA SIKINTI YARATMIYOR BENCE(KİŞİDEN KİŞİYE DEĞİŞİR ELBET)
    SESİNİ TAMAMEN KISIP MUTE YAPTIĞINIZDA HAFİF BİR VIN SESİ YAPIYOR, AMA SADECE SESİ TAMAMEN KISINCA DUYABİLİYORSUNUZ, ...
    DEDİĞİM GİBİ 100 HZ ÖZELLİĞİNİ AÇMAMAK GEREKİYOR, HIZLI SAHNEDE İMAJ HEM FLULAŞIYOR HEMDE SAHNE ÇOK HIZLANIYOR, O YÜZDEN AÇMIYORUM. AMA AÇMAYINCADA AKSİYON SAHNELERİNDE HİÇ BİR RAHATSIZ EDECEK SIKINTI GÖZLEMLEMEDİM.AMA 100 HZ ÖZELLİĞİNİN DE ÖYLEYSE NİYE KONDUĞUNU ANLAMADIM. BELKİ FW YÜKSELTME İLE İLERDE DÜZELEBİLİR.BE N FW YÜKSELTMEDİM, SAMSUNGLARDA BÖYLE BİR OLAY MEVCUT MAALESEF. AMA DEDİĞİM GİBİ ŞU AN İÇİN BEN TV İMDEN MEMNUNUM
    SONY Z SERİSİNDE EKRAN SAĞA VE SOLA BELLİ BİR DAR AÇIDA , SANIRIM 20 DERECE DÖNÜYORDU, 9 SERİSİNDE BU YOK
    SD UYDU YAYINI DA BENCE İYİ, ALTIN UÇLU , 3 CNM KALINLIĞINDA MÜKEMMEL BİR SCART KABLOM VAR, ONUNLA SD YAYAIN PERFORMANSI DFA BENCE İYİ.

• SN GROLL , DEDİĞİM GİBİ İYİ BİR KAMERA ALMAYIPLANLIYORUM, ŞU SIRALAR. O ZAMAN DAHA NET RESİMLER EKLEYECEĞİM ELBET.
    SN GOGOMEZ BEN DVD KOLEKSİYONERİ OLDUĞUMDAN DVD EKLEDİM VE BENDE DAMMAKGİBİ XDE 500 Ü HEYECANLA BEKLEYENLERDENİM.İLERDE UCUZLARSA BLU RAY E GEÇEMK MANTIKLI ELBET.
  • teşekkür ederim han solo verdiğiniz bilgiler çok aydınlatıcı
  • RİCA EDERİM DOSTUM, YARDIMCI OLABİLDİYSEK NE MUTU BİZE. BENDE TV Yİ ALMADAN ÖNCE FORUMDAKİ DOSTLARDAN ÇOK YARDIM ALMIŞTIM, HERKESE THANKS

DEDİĞİM GİBİ, EĞER HEMEN ALMAK İSTİYORSAN VE BÜTÇEN UYGUNSA 9 SERİSİ KULLNAN BİRİ OLARAK 9 U ÖNERİRİM, TABİ KENDİN İZLEYİP KARAR VERMEN ŞARTIYLA.
    YOK EĞER ACELEN YOKSA, BEKLEMEK HEM FİYATLARIN DÜŞMESİ HEM DE DAHA YENİ MODELLERİ ALMA ŞANSINI SANA VERECEKTİR. SANIRIM 2010 YILINDA FARKLI BİR TEKNOLOJİ KULLANMA SÖZ KONUSU OLMAZSA 2. NESİL VE DAHA PERFORMANSLI LED LCD LERİ GÖRECEĞİZ
  • fotolar gerçekten hoş gözüküyor... güle güle kullan dostum...
  • thanks , sn foxhound
  • Hans solo panelin hayırlı olsun güle güle kullan iyi günlerde eskitmen dileğiyle ama!!!! panelini eskitirken lütfen güzelim dilimiz Türkçeyi de eskitme (vazcaydım,thanks )buna benzer hiç de türkçeye yakışmayan kelimelerle aptal radyo programcılarına benzemiyelim hadi güzel Türkçe konuşalım
    saygılarla
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.