Şimdi Ara

Samsung 50ku7000 Nasıldır ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
117
Cevap
9
Favori
50.393
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: SUSA42JA

Bir çok arkadaştan PM geldi, ben almak isteyenlere tavsiye etmiyorum.
    Milli sermayeyi getirisi olmadıkça harcamamaya çalışıyorum kendimce (işim icabı 2 tel kullanıyorum 1.'si itiraf edeyim, ağlaya ağlaya aldığım iphone ama 2.'si 79 TL'lik!!)
    Ha bu TV'yi almasaydım neyi alırdım bilmeden bunu söylemek doğru olmayabilir. F/P'ı açısından iyi buldum. Bi de fiyatı 2.800'in de altına düştüyse, Şam'da kayısı.
    Benim bu TV'yi alma gerekçem sadece embedded wireless ve iyi bir web browser'ı olması idi. Sırf bu sebeple digiturk paketimi en 70-80 TL ucuzlattım, eskisini sattım, bana kendisini 1½ senede geri ödeyecek ;-)

HOCAM F/P ACISINDAN İYİ BULDUM TV DEMİŞSİN 2800 ÜN ALTINDA ŞAM DA KAYISI DEMİŞSİNİZ AMA ALTINI ÇİZEREK ALMAK İSTEMEYENLERE TAVSİYE ETMİŞM DİYORSUNUZ.
    BU FORUMDA GÜNDE BİNLERCE KİŞİ BAKIP FİKİR EDİNİYOR ONA GÖRE KARA VERİYOLAR.
    BURDA HERKESİN BÜTÇESİ DE EMİNİM ÇOK DEĞİLDİR HERKES F/P ORANI YUKSEK TV ARIYOR.
    İNCELEYEN ARKADAŞLAR 3,000 TL BANDINDA ISRARLA BU TV Yİ ÖNERİRKEN SİZ TAVSİYE ETMİYORUM DEMİŞSİNİZ BENCE ÇOK SAĞLIKSIZ Bİ AÇIKLAMA OLMUŞ.

EĞER TAVSİYE ETMIYORSANIZ NEDEN ? AÇIKLAMASINI YAPARSANIZ HERKESE YARDIMCI OLABİLİRSİNİZ.
    MESELA BENDE ŞU ŞU OLAYDA SIKINTI VAR DENİLEBİLİR YADA ŞUNDAN DOLAYI TAVSİYE ETMIYORUM OLABİLİR HOCAM.
    MİLLİ SERMAYE GETİRİSİ OLMADIKÇA HARCAMAMAYA ÇALIŞIYORSUNUZ E TAMAM DA SIRF MİLLİ SERMAYE İÇİN BU KADAR KİŞİ DE HEBA EDİLMEZ BENCE.

SİZDEN GÜZEL BİR DEĞERLENDİRME RİCA EDİYORUM KULLANDIGINIZ SÜRE İTİBARİYLE GÖRDÜĞÜNÜZ OLUMLU-OLUMSUZ GÖRÜŞLERİ YAZARSANIZ
    ARKADAŞLARA YARDIMCI OLABİLİR.
    BENCE FORUMDA OLMA AMACIMIZ BU ZATEN..

İYİ FORUMLAR..

• cophy C kullanıcısına yanıt
    Özelikle aradığın bir marka olmadığını varsayarak ve bütçe sınırlamanıda bilmediğim için her markadan bir model yazacağım. Sen kendine göre fiyat, özellik olarak kıyaslayabilirsin. Yazdıklarım ilk akla gelen normal kullanıcılar için geçerlidir, çok profosyonelsindir, ekstra isteklerin vardır onu bilemem. Normal yurdum insanı için ilk akla gelebilecek modeller yani.
    LG 55UH850V
    SAMSUNG 55KS9500 (daha uygun olsun dersen, ıps ekran sanırım ks8500 de olabilir)
    SONY 55XD9305 veya 55XD8505
    PHİLİPS 55PUS7101 veya 55PUS6581
    büyük ekran istersen PHİLİPS 65PUS6521 öne çıkıyor. va ekran olsun, ıps ekran olsun android olsun yada olmasın seçimine göre arasından seçim yapmak sana kalmış. Hayırlısı olsun şimdiden.
  • Akıllı kumandası var mı bu tv nin?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba Arkadaşlar

Geçtiğimiz hafta içi MM'dan 50KU7000 aldım ve bugün kuruldu, ilk izlenimlerimi sizinle paylaşmak isterim

Öncelikle TR'deki KU7000 ile yurtdışı sitelerdeki KU7000 aynı değil, bizdekinin karşılığı yurtdışında KU6300, zaten KU7000'in 50" modeli yok 49" modeli var. Peki fark nedir diye soruyorsunuzdur. Panel farkı var. Samsung bize crystal paneli çok gördü diyebiliriz.
    Her neyse, purcolor da iyi görünüyor.

TV'nin incelemesinihttp://www.rtings.com/tv/reviews/samsung/ku6300 adresinde bulabilirsiniz.

Hemen söyleyim panel 50hz ama sanki 100 hz hissi yaratıyor, nasıl yapmış bunu samsung anlamadım. 4K görüntü çok güzel, hd görüntü iyi sd görüntü idare eder. Ancak tv'nin farkı tamamen renklerde gizli. Arkadaşlar bu tv'nin bence en iyi yanı görüntüde sunduğu rengi bence, renkler doğal olarak çözünürlük arttıkça güzelleşiyor, bence lg'nin muadil tvlerine göre renkte daha iyi. Biraz önce trt'de maç yayınını izledim, gayet akıcı bir görüntü verdi. Ben tv'yi 1,5 m den izliyorum (içimizde yuh o kadar yakından 50" izlenirmi diyenleriniz vardır, ama inanın tadı çıkıyor) cihaza pstv bağlı (salondaki ps4'den oyun açıyorum) sanki yakından hafif bir titreme hissi var, ancak hdmi kablodan da olabilir, zira bu durum tv'de yok, benim şu an elimde olan dandik digitürk'ün verdiği hdmi kabloydu, yakın bir zamanda iyi bir kablo alıp tekrar deniyeceğim

İnternetten 1080p film açtım, wireless'la bağlamıştım, hiç takılmadan gayet güzel izleyebildim. Salonda lg 55la860 var 720p filmi kablo bağlantılı olursa izleyebiliyorum, yani hem interneti ve işlemcisi hem de wireless'ı hızlı

3 saatlik incelemem sonucunda
    1-renkler çok iyi, siyah güzel
    2-50 hz olmasına rağmen akıcı
    3-panel active crystal olmamasına rağmen (purcolor) işini iyi yapıyor
    4-pstv'deki denememde gördüğüm titreme hdmi kaynaklı olduğunu düşünüyorum
    5-internetti, wireless'ı hızlı
    6-usb3 yok ilerde sıkıntı yaşarmıyom bilemedim, ancak 4k filmleri usb'den hızlıca açıyor
    7-3 hdmi 2 usb var benim için sorun değil ancak, ihtiyacınız var ise dikkat edin

Şimdilik bu kadar diyebileceklerim, ilerde pozitif veya negatif deneyimlerimi buraya yazabilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Rebound

Merhaba Arkadaşlar

Geçtiğimiz hafta içi MM'dan 50KU7000 aldım ve bugün kuruldu, ilk izlenimlerimi sizinle paylaşmak isterim

Öncelikle TR'deki KU7000 ile yurtdışı sitelerdeki KU7000 aynı değil, bizdekinin karşılığı yurtdışında KU6300, zaten KU7000'in 50" modeli yok 49" modeli var. Peki fark nedir diye soruyorsunuzdur. Panel farkı var. Samsung bize crystal paneli çok gördü diyebiliriz.
    Her neyse, purcolor da iyi görünüyor.

TV'nin incelemesinihttp://www.rtings.com/tv/reviews/samsung/ku6300 adresinde bulabilirsiniz.

Hemen söyleyim panel 50hz ama sanki 100 hz hissi yaratıyor, nasıl yapmış bunu samsung anlamadım. 4K görüntü çok güzel, hd görüntü iyi sd görüntü idare eder. Ancak tv'nin farkı tamamen renklerde gizli. Arkadaşlar bu tv'nin bence en iyi yanı görüntüde sunduğu rengi bence, renkler doğal olarak çözünürlük arttıkça güzelleşiyor, bence lg'nin muadil tvlerine göre renkte daha iyi. Biraz önce trt'de maç yayınını izledim, gayet akıcı bir görüntü verdi. Ben tv'yi 1,5 m den izliyorum (içimizde yuh o kadar yakından 50" izlenirmi diyenleriniz vardır, ama inanın tadı çıkıyor) cihaza pstv bağlı (salondaki ps4'den oyun açıyorum) sanki yakından hafif bir titreme hissi var, ancak hdmi kablodan da olabilir, zira bu durum tv'de yok, benim şu an elimde olan dandik digitürk'ün verdiği hdmi kabloydu, yakın bir zamanda iyi bir kablo alıp tekrar deniyeceğim

İnternetten 1080p film açtım, wireless'la bağlamıştım, hiç takılmadan gayet güzel izleyebildim. Salonda lg 55la860 var 720p filmi kablo bağlantılı olursa izleyebiliyorum, yani hem interneti ve işlemcisi hem de wireless'ı hızlı

3 saatlik incelemem sonucunda
    1-renkler çok iyi, siyah güzel
    2-50 hz olmasına rağmen akıcı
    3-panel active crystal olmamasına rağmen (purcolor) işini iyi yapıyor
    4-pstv'deki denememde gördüğüm titreme hdmi kaynaklı olduğunu düşünüyorum
    5-internetti, wireless'ı hızlı
    6-usb3 yok ilerde sıkıntı yaşarmıyom bilemedim, ancak 4k filmleri usb'den hızlıca açıyor
    7-3 hdmi 2 usb var benim için sorun değil ancak, ihtiyacınız var ise dikkat edin

Şimdilik bu kadar diyebileceklerim, ilerde pozitif veya negatif deneyimlerimi buraya yazabilirim.

öncelikle hayırlı olsun. fiyat bilgisi de paylaşabilir misiniz? nerden ve kaça aldınız acaba?

• MediaMarkt'dan aldım, 2.799 TL, n11 ve hepsiburada daki firmalara güvenirsen daha ucuza da veriyorlar. Şu ana kadar zincir mağazalardaki en ucuz rakam 2.799, n11 ve hb mağazalarında en ucuz 2.650 TL

• 1.5 metreden rahatsiz etmiyor mu? O mesafeden sd performansi nasıl?
  • Işığı biraz azaltınca hd ve 4K yayında sorun olmuyor ancak sd iç açıcı değil zira sd yayın da izlemiyorum desem doğrudur

• Hareketli sahnelerde titreme varmidir

• Dün trt'de 2 maç, usb'den star wars izledim, herhangi bir titreme ile karşılaşmadım

• PsTv'deki titremenin sebebini de buldum, auto motion plus özelliğini manuel oynamıştım, onu otomatik yapınca titreme de gitti. Eğer teknoloji marketlerinde tv incelemesi yapıyorsanız bu özelliğe dikkat ettin, zira önüne gelen demo cihazların özellikleri ile oynuyor

• Biraz da negatifleri konuşalım

Yeni işletim sisteminin program içeriği çok ama çok zayıf, toplasan 10 tane apps var onların yarısı da çöp, ilerde güçlü içerik oluşur ancak şu an cırt. Tam bir acemilik diye düşünüyorum
    2 gündür PVR'yi etkin hale getirmeye çalışıyorum ancak hala başarılı olamadım. Ayarlarda da bulamadım.
    Kumandası işlevsel değil, ne normal bir kumanda ne de akıllı, arada bir şey, yarın ilk iş standart kumanda almak lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rebound -- 26 Haziran 2016; 16:49:04 >
  • inputlag testini merak ederseniz aşağıda. Ben durumu anlamak için salondaki gerçek 100 hz paneli olan 55la860 ile de bir test yaptım ikisini de görebilirsiniz. Elma ile armut karşılaştırması olacak ancak panel hızı inputlag'ı etkileyen tek unsur olmadığını belirtmek için yaptım
    Bu mesaja eklenen görseller:

Samsung 50ku7000 Nasıldır ? Samsung 50ku7000 Nasıldır ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Rebound

MediaMarkt'dan aldım, 2.799 TL, n11 ve hepsiburada daki firmalara güvenirsen daha ucuza da veriyorlar. Şu ana kadar zincir mağazalardaki en ucuz rakam 2.799, n11 ve hb mağazalarında en ucuz 2.650 TL

Bursada media marktte 3100 dediler siz hangi yerden aldiniz hocam bana aparat 50inclerin 100tl dediler kent.meydanı samsung da da 3200 du aparat ucretsizdi sonuc olarak 3200 e aldim sirf netten almayacagiz diye kazik yedik fena sanirim :(

• Bugün teknoloji markete gidip ayrıntılı inceledim. Öncelikle bir üstünde bulunan 55KU7000 ile aralarında kontrast farkı var. Nedense arka aydınlatma full ve dinamik modda olmasına rağmen 50KU7000 %15-20 daha karanlık. Yazılım güncellemesiyle aşılırmı bilmiyorum ama imkanı olan arkadaşlar karşılaştırıp bizide bilgilendirsin. Panel üretici/modelleri farklı ise yapılacak birşey yok demektir. Akıllı kumanda eskisine göre kullanımı daha zor, normal kumandada edinmek gerekli.
    Yanımda götürdüğüm 4K film ile yaptığım gözlemde geçen seneki ju6470 ve hatta ju7000 serisine göre motion konusunda çok daha iyi toparladığını gözlemledim(Toshiba 46SV685 kullanıyorum). Görüntü keskinliğide gayet iyiydi, sadece ses senkron sorunu vardı. Yazılımla güncellemesiyle büyük ihtimal düzelir. Kısaca contrast farkı haricinde bir sıkıntı göremedim.
    Dahili uydu alıcısıyla ilgili ayrıntılı bilgi/foto paylaşıp performans ve kalitesini değerlendirecek arkadaş herkese çok yardımcı olur.
    Özetle; 4K için bu cihaz alınır, SD HD yayınlar için ise geribildirim gerekli.

• efe08 E kullanıcısına yanıt
    Ben MediaMarkt'ın gece kuşunu yakalamıştım, MM'nin web sitesinden aldım. Askı aparatı dediğiniz sanırım Samsung'un askılı olanı, ben Sonorous 231 aldım, MM'dan 54TL'ye

• Megaforce77 istediğin testi yazarsan yapıp sana iletebilirim, ne öğrenmek istiyorsun?

Bu arada 50 ve 55 panel farkını araştırıyorum, bulursam burdan yazarım
  • Hocam sd bir yayın açıp 2 metreden fotograf yollayabilirmisiniz birkac tane zahmet olmazsa
  • Rebound kullanıcısına yanıt
    Televizyonların uydu yayınlarındaki performansını teknoloji marketlerde anlamak mümkün değil. Dahili uydunun görüntü kalitesi geçen seneki modellerden kötü mü, izlenebilir makul seviyede mi bunu öğrenmek istiyorum. Özellikle canlı yayın (örnek AHABERHD) yakından birkaç insan fotosu paylaşırsan çok iyi olur. Teşekkürler.
  • Akşam size fotoları gönderirim.
    50 vs 55 paneli biraz araştırdım, ancak servis menüsüne girmeden anlamak şu an için mümkün görünmüyor, yurtdışı sitelerde şu an ku'lar için pek bir bilgi yok. Zaten bakarken de dikkat etmek lazım, çünkü bizdeki ku7000 onlarda ku6300, en kesin sonuç servis menüsünden bakmak.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.