Şimdi Ara

SAMSUNG 55MU8000 KULLANICILARI (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.330
Cevap
55
Favori
191.111
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese merhaba. Biraz önce Vatan'da ürüne bakarken Dynamic Crystal Color *10 Bit Panel ve 100 Hz diye bir yazı gördüm ve en iyisi Samsungu arayıp sormak diye düşündüm. Aradım panelin 10 bit olduğunu Hz değerini paylaşamadıklarını söylediler. Eminim 100 Hz olsaydı göğüslerini gere gere paylaşırlardı ama bu nasıl bir satış politikasıysa işlerine geleni paylaşıp işlerine gelmeyeni saklıyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mertz35

Herkese merhaba. Biraz önce Vatan'da ürüne bakarken Dynamic Crystal Color *10 Bit Panel ve 100 Hz diye bir yazı gördüm ve en iyisi Samsungu arayıp sormak diye düşündüm. Aradım panelin 10 bit olduğunu Hz değerini paylaşamadıklarını söylediler. Eminim 100 Hz olsaydı göğüslerini gere gere paylaşırlardı ama bu nasıl bir satış politikasıysa işlerine geleni paylaşıp işlerine gelmeyeni saklıyorlar.

Hocam sizin bilgi almak için aradığınız müşteri hizmetlerine panelin 8 bit yada 10 bit olması neyi değiştirir? İşte ne bileyim IPS panel mi var üründe VA panel mi? Edge led mi yoksa Direct Led mi? Bu sorulardan birini sorun, muhtemelen suratınıza kapatırlar.

Neden?

Bilmiyorlar çünkü, bu kadar basit. Hz değeri paylaşamıyorlarmış, biliyorlarsa taş olayım.

55MU8000 ile ilgileniyorsanız 100hz ve 10 bit panel, 49" olanıyla ilgileniyorsanız 50 hz panel. Eğer tercihiniz MU8000 se kesin 55" olmalı. Yok kesin 49" se tavsiyem KS8500 serisine yönelmeniz yönünde olur.

• Bugün 49mu8000 i iade edeceğim.tavsiyeniz olan bir tv var Max 5 bin tlye kadar bütçem var önerilerinizi bekliyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sky__walker kullanıcısına yanıt
    Aynen katılıyorum. Zaten sizi çok kısa hatta bekleticem diyip 3-4 dakika sonra sorulara cevap verdi. Doğru düzgün cümle dahii kuramadı resmen.
    Bende yaklaşık 3-4 aydır bakıyorum tv, Ağustos 29 'da düğünüm var ama bir türlü alamadım. En başta KS8500 3650 iken almadım salak gibi şimdi de beni bütçe olarak aşıyor. 49 istiyorum mecburen maddi açıdan KS8500 de şuan beni aştığı için MU8000 'e yöneldim mecburen ama işte onunda 50Hz olmasından ve sizin gibi böyle sürekli alacaksan 49 değil 55 al diyenlerden dolayı ne yapacağımı bilemiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mertz35

Aynen katılıyorum. Zaten sizi çok kısa hatta bekleticem diyip 3-4 dakika sonra sorulara cevap verdi. Doğru düzgün cümle dahii kuramadı resmen.
    Bende yaklaşık 3-4 aydır bakıyorum tv, Ağustos 29 'da düğünüm var ama bir türlü alamadım. En başta KS8500 3650 iken almadım salak gibi şimdi de beni bütçe olarak aşıyor. 49 istiyorum mecburen maddi açıdan KS8500 de şuan beni aştığı için MU8000 'e yöneldim mecburen ama işte onunda 50Hz olmasından ve sizin gibi böyle sürekli alacaksan 49 değil 55 al diyenlerden dolayı ne yapacağımı bilemiyorum.

displayspecifications sitesinde 49mMU9000 100hz ve 10 bit görünüyor
    Doğru bilgi verdiğinize emin misiniz? 6502 sayılı "tüketicinin korunması hakkında kanun" hakkında bilginiz var mı?

"madde 18 cayma hakkı" incelerseniz, 7 gün içerisinde kullanmadığınız ürünü iade etme hakkınız vardır açık olarak yazıyor.

"mağazadan aldıysanız böyle bir hakkınız kanunen yok" dediniz ya dayanağınız nedir?

msngl bence siz ürünü götürün kutusu açılmadıysa iade alacaklardır.
  • mertz35 kullanıcısına yanıt
    O zaman Vatan'ı takip edin.

Dün gece kampanyasında 49KS8500'ü 3800'e satıyorlardı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sergibarjuan

Doğru bilgi verdiğinize emin misiniz? 6502 sayılı "tüketicinin korunması hakkında kanun" hakkında bilginiz var mı?

"madde 18 cayma hakkı" incelerseniz, 7 gün içerisinde kullanmadığınız ürünü iade etme hakkınız vardır açık olarak yazıyor.

"mağazadan aldıysanız böyle bir hakkınız kanunen yok" dediniz ya dayanağınız nedir?

msngl bence siz ürünü götürün kutusu açılmadıysa iade alacaklardır.

Dostum bakın siz belki iyi niyetle bunu yazıyorsunuz ama bu yazınızı okuyan gerçekten böyle birşey varmış sanıp, koşulsuz iade hakkı olduğunu düşünebilir. Cayma hakkı sadece internet satışlarında geçerlidir.

Paketi açın, açmayın mağazadan aldığınız hiçbir üründe yasal olarak iade hakkınız yok. Firma iade alabilir ama tamamen kendi insiyatifinde alır, almayan firmaya gidip kanunun bilmemne maddesine dayanarak iade etmek istiyorum diyemezsiniz. Bırakın mağaza iadesini adamlar internetten alınanın iadesini kabul etmiyor.. Hepsiburada.com u daha yeni dava ettim, 1 yıla yakın uğraştım, kazandım. Süreci ve kanunu çok iyi biliyorum ondan size tavsiyem kafanızda iade ihtimali varsa mutlaka internetten alışveriş yapın.

Ben dün teknosadan aldım bir tv kutusunu açmadan 1 gün içinde iade ettim ama 1 gün dedi müşteri hizmetleri iade süresi

Ben dava etmiyorum. İşimi tüketici haklarını okuyarak çözüyorum. Çok çok tüketici hakem heyetine başvuruyorum işim 1 haftada çözülüyor.
    "Böyle bir şey varmış sanıp" ne demek? Yok mu? Neden yasayı okumayı denemiyorsunuz?
    Size kanun söylüyorum madde söylüyorum cevabınız çok alakasız kalıyor.
    Başka bir bilginiz varsa siz de yasa ile örnek verirmisiniz?

Sayısız kere alıp alıp iade etmişliğim var. 1 gün diyen teknosa görevlisi 2. Gün gitseydiniz 2 gün içinde iade etmeniz gerekiyordu derdi emin olun.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Ben dava etmiyorum. İşimi tüketici haklarını okuyarak çözüyorum. Çok çok tüketici hakem heyetine başvuruyorum işim 1 haftada çözülüyor.
    "Böyle bir şey varmış sanıp" ne demek? Yok mu? Neden yasayı okumayı denemiyorsunuz?
    Size kanun söylüyorum madde söylüyorum cevabınız çok alakasız kalıyor.
    Başka bir bilginiz varsa siz de yasa ile örnek verirmisiniz?

Sayısız kere alıp alıp iade etmişliğim var. 1 gün diyen teknosa görevlisi 2. Gün gitseydiniz 2 gün içinde iade etmeniz gerekiyordu derdi emin olun.

Yanlış okumuşsunuz tüketici haklarını. Doğru bildiğiniz şeye çok bağlanmışsınız ama yanlış biliyorsunuz maalesef. Teknosa nın kaç günde iade aldığı önemli değil, firmanın kendi insiyatifiyle yaptığı durumlardan bahsetmiyorum. Yasal olarak mağazadan alınan hiçbir ürünün açılsın, açılmasın keyfi iadesi olmaz. Siz daha 14 gün cayma hakkının sadece mesafeli satış sözleşmelerinde geçerli olduğunu bilmiyorsunuz, birgün büyük mağduriyet yaşarsınız benden söylemesi.

http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2013/11/20131128-1.htm

Cayma hakkı madde 18 de yok sadece, bir çok maddede var. O maddenin başında taksitle satış sözleşmesi diyor, siz teknosa ile mesela taksitle satış sözleşmesi mi yapıyorsunuz? Yada öyle mi zannediyorsunuz merak ettim? Taksitle satış sözleşmesi çok farklı bir konu. 7 gün iade burda var, bu sizi yanıltıyor. Bizi ilgilendiren kısım "Mesafeli Satış Sözleşmeleri" burda yapılan alışverişlerde 14 gün cayma hakkının olduğu açıkça ifade edilmiş.

Mağazadan alınan ve internetten alınan ürünlerde cayma hakkının farklılığıyla ilgili bu yazıyı da bir okuyun isterseniz.. Tam da sizi anlatıyor.. Yok ama hala "ben tüketici haklarımı bilirim, gider iademi yaparım" diyorsanız, kolay gelsin. İnsanlara yanlış bilgi vermeyin, yeterli.

http://selfhukuk.com/magazadan-ve-internet-uzerinden-alinan-urunun-iadesi-ve-cayma-hakki/

quote:

Mağazalardan Satın Alınan Ürünün İadesi

6052 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanunda Mağazadan görerek satın alınan ürünlere cayma hakkı tanınmamıştır. Bu bakımdan kulaktan dolma bilgi olarak duymuş bulunduğumuz kanuna göre “Bir gün” veya “Yedi gün” gibi sürelerde sebepsiz yere alınan ürün iade edilmelidir gibi sözler gerçeği yansıtmamaktadır. Kanuna göre Mağazaların satmış oldukları ürünleri sebepsiz yere iade alma zorunlulukları yoktur.

Ancak;

1-)Satın alınan mal için Mağaza ile iade konusunda özel bir anlaşmanız bulunuyor ise,

2-)Ürünü satın aldığınız mağazanın iade veya pişmanlık hakkı tanıdığı konusunda yazılı bir beyanı bulunuyor ise,

3-) Ürünü satın aldığınız mağazanın iade veya pişmanlık hakkı tanıdığı resmen biliniyorsa,

Mağazadan satın almış olduğunuz ürünü şartlar sağlandığı takdirde iade edebilirsiniz. Bazı mağazalar 15 (Onbeş) gün içerisinde satın alınmış ürünü koşulsuz olarak aynen iade alırken bazı mağazalar 7 yedi gün içinde bazıları ise aynı gün koşulsuz olarak ürün iadesi yapmaktadır. Ancak bu iadelerin şartlarını ve sürelerini tamamen mağazalar kendi şirket politikalarına göre kendi inisiyatifleri doğrultusunda müşteriye bir güven veya jest olarak sağlamaktadır. Tekrar belirttiğim gibi mağazadan alınan ürünün iadesinin zorunlu olduğu konusunda 6052 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanunda bir hüküm bulunmamaktadır.

18. Madde Bir çok maddede geçtiği için örnek verdim metin aynı.
    Tüketici hakem heyetine başvurarak siz deyin müşteri memnuniyeti ben diyeyim yasalar gereği iade alıyorlar.

Kimseyi yönlendirmiyorum. Yaşadıklarımı söylüyorum. Şuan pc başında olmadığım için detaylı yazamıyorum ama internet üzerinden ulaşabileceğiniz bir çok örnekle ürünlerin bir şekilde iade edildiği sonucuna ulaşabilirsiniz. Ki zaten bugün arkadaşın ürününü de sorunsuz almışlar size kalsa almamaları gerekiyordu.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

18. Madde Bir çok maddede geçtiği için örnek verdim metin aynı.
    Tüketici hakem heyetine başvurarak siz deyin müşteri memnuniyeti ben diyeyim yasalar gereği iade alıyorlar.

Kimseyi yönlendirmiyorum. Yaşadıklarımı söylüyorum. Şuan pc başında olmadığım için detaylı yazamıyorum ama internet üzerinden ulaşabileceğiniz bir çok örnekle ürünlerin bir şekilde iade edildiği sonucuna ulaşabilirsiniz. Ki zaten bugün arkadaşın ürününü de sorunsuz almışlar size kalsa almamaları gerekiyordu.

ALmışlar ayrı almak zorundalar ayrı terimler. Benim şirketim var, müşteri memnuniyeti çerçevesinde 7 günlük iade hakkı belirlerim, kimse karışamaz. Ama yarın kaldırırım bunu, onada kimse karışamaz.

Benim demek istediğim çok açık, yasal dayanağı yok, firmalar kendi insiyatifinde alırsa alır. Hepsi bu.

• quote:

Orijinalden alıntı: selimutlu

O zaman Vatan'ı takip edin.

Dün gece kampanyasında 49KS8500'ü 3800'e satıyorlardı.

Cidden mi? Keşke baksaydım kesinlikle kaçırmazdım. Bugünden itibaren takipteyim. Pekii 49KS8500 iyidir dimi? Işık sızması konusunda çok sıkıntı olduğunu okudum o da midemi bulandırdı çünkü.

Ayrıca LG 49UH850V mi alsam acaba diyorum. Çünkü fiyat açısından o da cazip geliyor ama onunda 50Hz olması düşündürüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mertz35 -- 8 Temmuz 2017; 16:6:43 >
  • Arkadaşlar 49 inch tv 2.15 metreden izlenir mi?balkon için tv almam lazımdı 43mu7000 i beğenmeyip 49mu8000 aldım inşallah pişman olmam.

• mertz35 kullanıcısına yanıt
    Valla KS8500 serisi 2016 modeller arasında Samsung'un en iyilerinden olduğu söyleniyor özellikle fiyat-performans açısından.

Tek beni şüpheye düşüren acaba Vatan'ın bu ürünleri teşhir filan mı? Gece kampanyasından alan varsa bilgi verse çok güzel olur aslında
  • selimutlu S kullanıcısına yanıt
    valla hocam bnde orduda vatan gittim kapalı kutu bulmak zor dedim 49ks8500 dedi gel bak 15 tane kapalı kutu var elimde harbideden de vardı şuan da fiyatı webe özel 3900 eğer curved olmasaydı gözüm kapalı alırdım ama curved de sevmiyorum napsam bilemedim bnde

• mu serisinde ışık sızması bulutlanma sorunları oluyormu mu 43 7000 almayı düşünüyorum
  • rambocuk kullanıcısına yanıt
    7000 modelleri 50hz hocam bilginiz olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: RNNN

7000 modelleri 50hz hocam bilginiz olsun

oyun da zaten 60 fps ye sabitliyeceğim için çok kaybım olurmu 100 hz in farkı hareketli filmlerde felan oluyorsa sorun olmaz benim için
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.