Şimdi Ara

SAMSUNG 840 EVO 120 GB SSD PERFORMANS TESTİ SORUNU!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.954
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  •  SAMSUNG 840 EVO 120 GB SSD PERFORMANS TESTİ SORUNU!!

SSD'ye Samsung'un kendi programı olan Magician ile performans testi yapıyorum ama Random Write eşik değerinin çok altında çıkıyor acaba SSD'de bir sorun mu var uzman yada bu konuyla ilgilenen bilgili arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ertsss -- 1 Kasım 2013; 11:55:20 >

• Cache yada ramdisk falan açtınız sanırım, çünkü okuma hızı fırlamış anormal şekilde, cache yada ramdiskte okuma hızı fırlar yazma hızı genelde düşük kalır sizinde disk üzerinde yaptığınız değişiklikler diskin yazma iops kapasitesini etkilemiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 1 Kasım 2013; 12:46:06 >
  • donanımcı123 kullanıcısına yanıt
    sadece ssd diski taktım ve rapid mode diye bi mod var magician programında onu çalıştırdım ama rapid mode'u aktif etmeden önce de random write düşük çıkıyodu

Cache yada ramdisk açma gibi bi işlem uygulamadım özellikle
  • "Rapid Mode" zaten "ramdisk/ramcache" nin bir türevidir. ram'i "cache" olarak kullanıp performansı arttırmaya yarar.

magician'da "performance optimization" bölümüne gelip bir "start" verin, işlem bittikten sonra tekrar test yapın... ayrıca ahci modunda değil mi ssd'niz?
  • mortarxl kullanıcısına yanıt
    ahci modunda şuan zaten o kendiliğinden açıktı

performance optimization olayını da defalarca yapıp denemiştim siz söyledikten sonra da denedim rapid mod açıkken de kapalıyken de ama sonuç değişmedi neden böyle olduğunu çözemedim..
  • ertsss E kullanıcısına yanıt
    "AS SSD" programı ile bench yapıp ss koyar mısınız?
    Tabiki

SAMSUNG 840 EVO 120 GB SSD PERFORMANS TESTİ SORUNU!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ertsss -- 1 Kasım 2013; 23:54:51 >
  • sata değil scsi görünüyor diskiniz as ssd programı tarafından?

bilgisayarım > c'nin üzerine sağ tık > özellikler > donanım > ssd'nizi bulup aşağıdaki "özellikler" i tıklayın ve "yazma önbelleklemesi" seçeneğinin işaretli olup olmadığına bakın; işaretli değilse de işaretleyin.

bu arada ilk sata portuna takılı ssd'niz değil mi?
    Laptopa taktım ssd'yi eski hdd'yi çıkarıp onun yerine taktım başka takılacak yer de yoktu sanki bilmiyorum ilk sata portu mu değil mi

Aygıtta yazma önbelleğini etkinleştir seçeneği işaretliymiş zaten baktım onu nasıl düzeltebilirim başka acaba?
  • Arkadaşlar diskin SCSI olarak görünmesini nasıl düzeltebileceğim konusunda yardımcı olursanız yada yardımcı olabilecek birine yönlendirebilirseniz çok sevinirim çünkü yabancı forum sitelerine bile baktım elle tutulur bir sonuca varamadım
  • anakartın chipset sürücülerini güncelle...
    Güncelledim değişen birşey yok
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.