Şimdi Ara

Samsung 840 Pro 256 Gb Kullanıcıları ve İncelemeleri (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
324
Cevap
9
Favori
22.333
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • RST yi yükleyip msconfigden startuplarını kapatmazsan evet açılış süresini uzatır..

zaten bir site vardı ordaki expert adam diyorduki rst nin driverların ıyükleyin sadece applicationı değil.. ama bend ehepsini yükleyip msconfigden kapatıyorum..

artı olarak, mobo driverlarınıda yüklediğimde msconfigden gereksiz intel app larıda kaptıyorum böyleikle hemen açılıyor pc.

gereksiz şeyleri kapatın.
  • X-FI X kullanıcısına yanıt
    Dostum bu dediklerini zaten biliyorum.Bütün optimizeler yapılı bende açılış hızıda gayet iyi.Benim merak ettiğim rapid modun neye katkı yaptığı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sıkça kullanılan şeylerde 2 kat hız artıyor.. ayrıca rapid mod 1 gb a kadar destekliyor(1gb ram alıyor çünkü)
    onun dışına pc kapanınca ram da sıfırlandığı için tekrar pc yi açınca hızlanması için yine zaman geçmesi lazım..

PC yi hiç kapatmayanlar daha iyi performans alırlar yani
    Teşekkürler bilgilendirme için,benlik bir şey değil o zaman.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayrıntılı test eden arkadaşlar varmı acaba ?
  • Bende dün 128 gblık modeli aldım ilk anda yanlış portlara takınca 150leri geçmiyordu değerler ama daha sonra doğru portlara takınca kısmende olsa düzeldi ama hala 100-150 mb kadar eksik çıkıyor sonuçlar sebebi ne olabilir? son sürüm driverları da kurdum :s

Samsung 840 Pro 256 Gb Kullanıcıları ve İncelemeleri
  • quote:

Orijinalden alıntı: erdemkarayel

Bende dün 128 gblık modeli aldım ilk anda yanlış portlara takınca 150leri geçmiyordu değerler ama daha sonra doğru portlara takınca kısmende olsa düzeldi ama hala 100-150 mb kadar eksik çıkıyor sonuçlar sebebi ne olabilir? son sürüm driverları da kurdum :s

Evo dan bile düşük çıkmış. Anakart ta olmasın sakın.

• Sanki okuma-yazmayı sınırlandıran bir şey var gibi bir yere gelince tıkanıp kalıyor anakart mı sınırlandırıyor acaba gigabyte x58a-ud3r anakartım

• Selam arkadaşlar

bende samsung np550p5c laptop var. Bu makinaya samsung pro 840 250 GB ssd takmak istiyorum. Bir arkadaş ana kart uyumuna falan bak yoksa tam performans alamazsın falan dedi. Bu makinanın ana kartı ile ssd uyumu nasıldır bilen arkadaş varsa cevaplarına ihtiyacım var.

Tşk

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi olcayirmak -- 27 Aralık 2013; 17:53:52 >
  • Geçen gün 256 GB lik 840 Pro da Rapid mod nasıl etkileyecek diye açtım. Metro Last Light oyununu oynarken kırmızı ekran geldi ve dondu (hiç karşılaşmamıştım bu ekran ile) Belki denk gelmiştir bidaha deniyeyim dedim. Sonuç aynı res atmadan düzelmedi. Daha önce rapid modsuz iken oyunu bitirmiştim hiç bir sıkıntı çıkartmamıştı. Daha sonra rapid modu kapatıpta denedim sıkıntı yaşamadım.

Sonuç: Rapid mod benim gözümde stabilite sorunu olan ve benchmark dışında günlük kullanımda etkisini hissedemediğim bir uygulama oldu. Kullanmamaya karar verdim.
  • intikam91 kullanıcısına yanıt
    sisteminden dolayı olabilir.. bende de açık rapid mode kaç gündür hiç sorun yok valla.

ram lerin stabil mi? Ya da yetersiz ram in mi var? Pagefile ın mı yetersiz? Bunlara bakmak lazım. Ha birde kullandığın OS le de alakalı oalbilir, satiblite içni win 8.1 pro.
    win 8 kullanıyorum. 2x 4 gb gskill 1866 MHZ ram var. Pagefile dediğiniz ne ?
  • hocam bende aynı makinayı kullanıyorum makinanın anakart uyumu derken SATA3 den bahsetmiş bizim makinalar SATA3 bi problem yok
  • intikam91 kullanıcısına yanıt
    sanal bellek.. windows system den bakabilrisiniz.
  • Merhabâ arkadaşlar,

@erdemkarayel

Performans testlerinde bir miktar düşük değer almanızın sebebi anakartınızdır hocam.

Aşağıdaki makâlenin SATA arayüzü kısmında teferruatlı îzah mevcuddur

http://www.ssdlabs.net/ssd-rehberi/ssd-tercihinde-isabet-kati-hal-diski-alirken-nelere-dikkat-etmeli/

@OLCAYYY, aspec'in de belirttiği üzere taşınabilir bilgisayarınızın anakartı SATA III desteği sunmaktadır. Sandy Bridge işlemci âilesi ile birlikte Intel tabanlı notebook'lar bu desteğe kavuştu. Sizde Ivy Bridge'dir

• Biraz önce vatan'da ki kampanya sayesinde 100 lira ucuza samsung 840 pro 256 gb aldım. Yanlız birşey merak ettim, bu harddiskin kutusundan masaüstüne takabilmek için harddisk kızağı çıkıyor mu yoksa onu ayrı mı alıyoruz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tufan1986 -- 19 Ocak 2014; 1:48:51 >
  • tufan1986 kullanıcısına yanıt
    çıkmaması lazım. Ayrıca almak gerekiyor.
  • kolay gelsin herkese iyi forumlar bende bugün samsung 840 pro 256gb alarak aranıza katıldım . ama bir sıkıntım var .

işlemcim : amd fx 8120
    anakart : gigabyte 990fxa*d3
    ram : 16 gb kingston hyperx 1600mhz

sıkıntım söyle ki

ssd taktım windows kurmadan once achi mode gecirdim ve windows kurdum sonra samsung magicia n programını kurdugumda ACHI mode deactivated yazıo :S

resimleri paylaşıyorum yardımlarınız için şimdiden teşekkürler .
     Samsung 840 Pro 256 Gb Kullanıcıları ve İncelemeleri Samsung 840 Pro 256 Gb Kullanıcıları ve İncelemeleri Samsung 840 Pro 256 Gb Kullanıcıları ve İncelemeleri

• Merhabâlar svaaa,

SSD'niz hayırlı olsun

Mes'eleyi bir yorum getirebilmemiz için şu testleri yapıp ekran görüntülerini koyma imkânımız var mıdır ?

ATTO

http://www.ssdlabs.net/gerecler/atto-benchmark-v2-47/

Crystal Disk Mark

http://www.ssdlabs.net/gerecler/crystal-disk-mark-v-3-0-2-benchmark-x64/

AS-SSD

http://www.ssdlabs.net/gerecler/as-ssd-benchmark-v-1-7-4739/

• hocam sonuçlar aşağıdaki gibidir.
    sanki bana düşük gibi geldi ben sadece taktım kullanıyorum yapmam gereken ayar ince noktalar nelerdir .
    şimdiden teşekkürler iyi forumlar
     Samsung 840 Pro 256 Gb Kullanıcıları ve İncelemeleri Samsung 840 Pro 256 Gb Kullanıcıları ve İncelemeleri Samsung 840 Pro 256 Gb Kullanıcıları ve İncelemeleri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi svaaa -- 17 Şubat 2014; 14:01:00 >

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.