Şimdi Ara

Samsung 840 Pro 256 Gb Kullanıcıları ve İncelemeleri (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
324
Cevap
9
Favori
22.333
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
     Samsung 840 Pro 256 Gb Kullanıcıları ve İncelemeleri Samsung 840 Pro 256 Gb Kullanıcıları ve İncelemeleri

• NecroCyber-777 kullanıcısına yanıt
    seq ler düşük çıkmış biraz. birde SCSI olarak tanımış pc ssd yi..ayrıca fw en eski. windows 8.1 kullanmaya başla.
  • X-FI X kullanıcısına yanıt
    win 8.1 kurulu peki fw update nasıl yapacaz dostum...SCSI acaba rapid storage kurulu olduğu içinmi tanıyor ?

DMX05B0Q gözüküyor firmware

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NecroCyber-777 -- 9 Aralık 2013; 20:39:00 >
  • Secure Erase'yi kullanan var mı, hangi durumlarda kullanılıyor? Standart silme işleminden farklı ne
    gibi bir artısı var?
  • Merhabâ arkadaşlar,

Samsung SSD Magician 4.3, Türkçe sürüm bilgileri ile indirilmeye hazırdır

http://www.ssdlabs.net/gerecler/samsung-ssd-magician-4-3/
  • Hocam indirdik ama yeni sürümün artıları nedir? Bir de yeni sürümde FW update uyarısı veriyor...Yapsak mı acaba?
    Bir şey değişmeyecekse eğer hiç ellemeyelim mi?
  • Verdiğim linkte sürüm bilgilerinin yazıyor olması lâzım hocam, kontrol ettiniz mi ?

Yeni Firmware geldiyse mevcud verîlerinizin bir yedeğini alarak güncelleme yapabilirsiniz.

Ya da 1 hafta kadar bekleyip evvelâ diğer kullanıcılardan gelecek yorumlara göre hareket de edebilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nodar

Hocam indirdik ama yeni sürümün artıları nedir? Bir de yeni sürümde FW update uyarısı veriyor...Yapsak mı acaba?
    Bir şey değişmeyecekse eğer hiç ellemeyelim mi?

Mevcut firmware versiyonunuz nedir?
  • smartcard kullanıcısına yanıt
    EXT0BB0Q

Samsung 840 Pro 256 Gb Kullanıcıları ve İncelemeleri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nodar -- 10 Aralık 2013; 17:33:33 >
  • nodar kullanıcısına yanıt
    Yedeklerinizi alıp (her ihtimale karşı) firmware update yapmanızda fayda var.
  • Öncesi >>> Sonrası

Samsung 840 Pro 256 Gb Kullanıcıları ve İncelemeleri >>>  Samsung 840 Pro 256 Gb Kullanıcıları ve İncelemeleri

• smartcard kullanıcısına yanıt
    Ssd nin imajını acronisle alıp HDD ye atmayı düşünüyorum ilerde tekrar imajı ssd'ye acronis ile geri yükleme de herhangi bir sorun çıkar mı?
    Ssd kullananlar yedekleme de hangi programları tercih ediyorsunuz?
  • nodar kullanıcısına yanıt
    Acronis bu işte bir numara. Başka yazılım düşünmeyin bence. Herhangi bir sıkıntı yaşamazsınız.
  • bende kurdum hemen optimize fln derken şuan tavanda herşey :)

1200 okuma
    1000-1400 arası tam hatırlamyorum yazma hızı görünüyor..

IOPS değerler
    134K larda fln

Cozurttular yani :) ama o değerlerden başka inş performans düşmez şuan için iyi görünüyor.
  • İyi gecelere arkadaşlar. Vatanın %30 gazına gelip sistem topladım, fakat fazla incelemeden aceleci davrandım En son ki topladığım sistemim p3-1'di bunun üzerinden baya sular geçti neyse falza uzatmadan gireyim ben. Hem kişisel kullanım hemde iş amaçlı kullandığım laptop (Dell Studio XPS-1645) kurban bayramında HDD'si çortladı, diskte ki güncel verilerime birdaha ulaşamadım. Sütten ağzım yandı bir daha böle bir şey yaşamak istemiyordum ve Dell'de yetersiz gelmeye başlamıştı yeni bir makine toplayayım dedim. Evde sistemi topladım ve kuruluma hazırdı.

İşletim sistemi SSD'de win7 Ultimate , 3x1TB diskler de Raid5 olacak şekilde bir sistem istiyordum. İntel'in ilk sata portuna SSD'yi taktım ve raid modunda sistemi kurdum, güncel driver, SSD firmware, İntel Rapis Storage Teknologi v 12.8.0.1016 vs güncelledikten sonra IRST ile raid 5 yapımı ekledim. Endepi'deki SSD için gerekli ayarları yaptım TRİM devrede gözüküyor. Karşılaştığım birkaç sorun var birinsi sürücüleri scsi olarak görüyor, ikincisi sürücüler scsi olduğundan galiba Samsung Magician 4.2 ile SSD'nin bağlı olduğu sata portunu görmüyor ve ahci disable :( , dahada kötüsü Magician'ı 4.3 sürümüne dün güncelledim ve bir çok ayar devredışı kaldı. Raid yapımı Samsung SSD olarak gördü :S firmware update,optimizasyon, secure erase ve rapid mode direkt devre dışı kaldı (raid5'i devre dışı bıraktığımda düzeliyor) mecburen 4.2'ye döndüm (adamlar sitelerinden 4.2 sürümünü kaldırmışlar bulana kadar yarım günümü harcadım )

Topladığım Sistem:
    CPU:i7-4770k
    Mobo:Asus Z87-Plus (6 adet Sata 6 Gb/s (intel) ve 2 adet Sata 6 Gb/s (Asmedia))
    Soğutucu:Thermaltake NİC C4
    Ram:2x8 G-Skill RipjawsX
    SSD:Samsung 840 Evo -250 GB
    HDD: 3x Seagate Barracuda 1 TB - sata 3
    Kasa:Corsair 400R
    Güc Kaynağı: Corsair CX750

Test Sonuçları
    Firmware Son Güncelleme Öncesi:

Rapid Mode Off

Rapid Mode On

Rapid Mode On fakat Raid5 yapısı

Samsung Magician -Rapid Mode On (Firmware EXT0BB0Q)

ATTo Disk Benchmark

Son Firmware Güncelleme Sonrası
    NOT: Magician sürümü 4.3'den 4.2 indirilmiştir.

• Benim samsung 840 pro 128 gb SSD me rapid mode geldi yeni samsung magician ile :)

ve de hızım 530/380 den

2000/1280 lere çıktı . nasıl bu kadar fark olur yahu :

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi THEKNIGHT -- 12 Aralık 2013; 14:17:50 >
  • THEKNIGHT kullanıcısına yanıt
    RAM ı kullanıyor diye öyle hızlı ama unutmamak lazım her zaman alacağın değerler değil onlar.. 1gb altı sürekli kullandığın şeylerde alırsın o hızı.
  • Bende tek ssd var bu rapid storage enterpriseı kurunca hızı artıyormu düşüyormu ona göre kuracağım dostlar yardımcı olursanız sevinirim =)
  • NecroCyber-777 kullanıcısına yanıt
    enterprise a gerek yok.. son versiyon RST yüklemen lazım.. evet hızı artar ama çok değil tabiide biliyorsun.
  • Bu rapid mode sadece rakamlarımı yükseltiyor yoksa genel kullanımdada etkisi var mı mesela sistem açılışını 1-2 snyeye mi düşürüyor.Gördüğüm rakamlardan bunu beklerim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.