Şimdi Ara

Samsung 840 Pro 256 Gb Kullanıcıları ve İncelemeleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
324
Cevap
9
Favori
22.331
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Uzun araştırmalarım, forumdaki yönetici kardeşlerimin yönlendirmesi sonucunda ilk başlarda çok kafam karışmış olmasına rağmen 460 liraya corsaiar force gs alacağıma,
    Birtakım İndirim imkanlarıyla 500 liraya Samsung 840 pro aldım.Hali hazırda kullandığım asus ux32vd model ultrabook un windows açılış kapanış hızlarından gerçekten çok memnundum.
    Fakat cihazın kullandığı hybrid hard disk sadece cachleme yaptığı için dosya kopyalama hızları,program yükleme,açma hızları bakımından resmen yerlerde sürünüyordu.
    Şuan için açılış kapanış hızlarında salt mekanik diskten geçiş yapmadığım için 2-3 saniye fark etti diyebilirim.Ancak asıl farkı program başlangıçlarında ve dosya kopyalama hızlarında gerçekten hissettim.Dolayısı ile şuan için benim açımdan parasını haketmiş oldu.En azından benim ihtiyacımı karşıladı diyebiliriz.

Nacizane kendi yaptığım sentetik test sonuçlarını aşağıda paylaşıyorum.Sorusu olan varsa cevaplayabilirim.

Kullandığım cihaz Asus UX32VD Ultrabook 3317U i5 işlemcili 10 gb ramli makine.Ultrabook olduğundan dolayı 4K VE İOPS DEĞERLERİ İÇİN işlemci kodu M ile biten notebooklardan veya masaüstü işlemcilerden daha az performasnlı sonuçlar görülmesi normaldir.Onun için konu içinde diğer arkadaşların paylaştığı değerleri de referans almayı unutmayın.

Ssd ye yazılım güncellemesi yapmadan aldığım değerler aşağıda.

As SSD

Atto

Crystal Mark

Hdtune pro

Hd tune pro Random access

Hdtune Pro extra tests

Anvil's Benchmark Test

BootRacer Açılış Hızı

FireFox Açılış süresi

Edit: 14.05.2013 DXM05B0Q Kodlu Firmware güncellemesi yayınlamıştır.Yaptığım testlerde performas artışı sağladığını gördüm.Aşağıdaki linkten indirebilirsiniz...
    http://www.samsung.com/global/business/semiconductor/samsungssd/downloads.html

Yeni firmware sonrası test sonuçları

16.08.2014-TEST GÜNCELLEMESİ

Yaklaşık ilk mesajımı attığım günden bu yana 1 yıl 4 ay geçmiş.Bu dönem içerisinde secure arease yapma ihtiyacı hiç duymadım.
    Güncel test sonuçlarım aşağıdaki gibidir.Bence parasını sonuna kadar hak eden bir cihaz olduğunu bu süre zarfında kanıtlamıştır.
    Herkese tavsiyemdir.

Kullanıcılar:
    Zodiak123
    Alkımm
    drserk
    marvel-55
    ZiveR
    intikam91
    SpecturA
    alperentok
    cianni

.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZodiaK123 -- 16 Ağustos 2014; 20:45:04 >

• Hayırlı olsun.

840 Pro yu nereden 500 liraya söylerseniz diger arkadaşlarda faydalansın
  • quote:

Orijinalden alıntı: OneTreeHill

Hayırlı olsun.

840 Pro yu nereden 500 liraya söylerseniz diger arkadaşlarda faydalansın

Yönetici kardeşim,paraf kart indirimi ile tedarikçiden yani bir tanıdık vasıtası ile aldım. Ayrıca senden de değerler hakkında yorum bekliyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZodiaK123 -- 17 Nisan 2013; 11:31:08 >
  • 4K sonuçlarınız düşük çıkmış.Büyük ihtimal laptop olmasından dolayı ama bilgisayarı yüksek performans moduna getirip ,uyku modlarını filan kapatıp öyle dneyin bir de.

Birde yazma ön bellegini açık kapalı deneyin

http://resim.donanimhaber.com/upfiles/1128158/3CE511C258834F88BCD79056CD721DDD.jpg

Bu arada yanlış anlaşılma olması benim force gs önerme sebebim aradaki 140 Tl di.Yoksa aralarında 20 30 lira fark varsa kimseye gidip force gs önermem.
  • quote:

4K sonuçlarınız düşük çıkmış.Büyük ihtimal laptop olmasından dolayı ama bilgisayarı yüksek performans moduna getirip ,uyku modlarını filan kapatıp öyle dneyin bir de.

http://resim.donanimhaber.com/upfiles/1128158/3CE511C258834F88BCD79056CD721DDD.jpg

Bu arada yanlış anlaşılma olması benim force gs önerme sebebim aradaki 140 Tl di.Yoksa aralarında 20 30 lira fark varsa kimseye gidip force gs önermem.

Bilgisayar yüksek performans modunda, yazma önbelleğini kapatıp denedim daha kötü çıktı bazı sonuçlar.Büyük ihtimalle eski yazılım kullandığımdan dolayıdır.Vaktim olduğunda firmware güncellemesi yapıp yedekten geri yükleme işlemi yapacağım.Yanlış anlaşılaak bir durum yok kardeşim zaten senin tavsiyen üzerine corsiar alacakken fiyatı uyguna getirince bunu aldım.Yoksa bende 140 lira fazla verip almayacaktım vazgeçmiştim.

Sistem koruması açık.Geri yükleme noktası onun etkisi olur mu bilmiyorum.Diğer yandan daha önce bir link vermiştin oraya bakarak firefox önbellek ssd ye yazmayı kapatıp rame aldım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZodiaK123 -- 17 Nisan 2013; 12:05:09 >

• http://farkbul.net/harddiskler/12717-ssd-disk-icin-isletim-sistemi-ayarlari-ve-tavsiyeler.html

Bunları yapın yeter.Winrar,chorme,firefox vs filan önbellegini mekanik disklere taşımanın mantıgı yok çünkü ssd yi o imkanlardan faydalanmak için alıyoruz
  • Ok teşekkürler
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

4K sonuçlarınız düşük çıkmış.Büyük ihtimal laptop olmasından dolayı ama bilgisayarı yüksek performans moduna getirip ,uyku modlarını filan kapatıp öyle dneyin bir de.

resimdeki 2 kutucuk da seçili olacak değil mi ?

• http://techreport.com/review/23990/samsung-840-pro-series-ssd-reviewed

burda güzel incelemesi var, intell 335 ile arasında gidip geliyorum
    intel 450 samsung 570lira
    arada epey fark var değer mi acaba

500e almışsınız hayırlı olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: MIKROP DOGAN

http://techreport.com/review/23990/samsung-840-pro-series-ssd-reviewed

burda güzel incelemesi var, intell 335 ile arasında gidip geliyorum
    intel 450 samsung 570lira
    arada epey fark var değer mi acaba

500e almışsınız hayırlı olsun

Son 18 ürün için intel 240 gb vatanda 398 TL şu anda.Banka kartı kampanyaları ile daha da uyguna gelebilir.
  • vatana karşı önyargılıyım

398lira, bunun kargosu var ups getiriyor 15lira ona desek
    ne zaman geleceği de belli değil, yani bana göre pek sıcak değil
    30lira fark için vatandan almam
  • quote:

Orijinalden alıntı: MIKROP DOGAN

vatana karşı önyargılıyım

398lira, bunun kargosu var ups getiriyor 15lira ona desek
    ne zaman geleceği de belli değil, yani bana göre pek sıcak değil
    30lira fark için vatandan almam

Tercih senin dostum...
  • Ürün şimdi elime geçti hemen taktım testleri yaptım üstüne Windows kurmadığım halde 0 klm diskin değerleri yerlerde birazdan ekliyorum sonuçları gene ne sıkıntı çıktı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alkımm -- 18 Nisan 2013; 19:02:15 >
  • dostum benim bildigim 840 Pro serisi simdiye kadar cikmis en hizli commercial ve sata ssd, hayirli olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: gamblerbarbo

dostum benim bildigim 840 Pro serisi simdiye kadar cikmis en hizli commercial ve sata ssd, hayirli olsun

Sıkıntıyı çözdüm

Anakart sanırım bu kadar fazla HDD kaldırmıyor yada başka bir sıkıntı var sistemin kurulu olan HDD ve Samsung olmak üzere sadece bu 2 liyi taktım sonuç muhteşem oldu şimdi derdim boşta kalan 6 tane hdd napacam

Gerekli düzenlemeleri yapınca sorun ortadan kalktı sata portlarından sata 3 port 0 bozuk çıktı ona cihaz bağlarsam sapıtma oluyor bunca zaman farketmemiş olmamda garip.Öteki Transcend SSD320 128 da daha yüksek değerler veriyor şimdi.Üşenmesem windowsu samsunga kurarım ama kalsın böyle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alkımm -- 18 Nisan 2013; 20:32:06 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Alkımm

quote:

Orijinalden alıntı: gamblerbarbo

dostum benim bildigim 840 Pro serisi simdiye kadar cikmis en hizli commercial ve sata ssd, hayirli olsun

Sıkıntıyı çözdüm

Anakart sanırım bu kadar fazla HDD kaldırmıyor yada başka bir sıkıntı var sistemin kurulu olan HDD ve Samsung olmak üzere sadece bu 2 liyi taktım sonuç muhteşem oldu şimdi derdim boşta kalan 6 tane hdd napacam

Gerekli düzenlemeleri yapınca sorun ortadan kalktı sata portlarından sata 3 port 0 bozuk çıktı ona cihaz bağlarsam sapıtma oluyor bunca zaman farketmemiş olmamda garip.Öteki Transcend SSD320 128 da daha yüksek değerler veriyor şimdi.Üşenmesem windowsu samsunga kurarım ama kalsın böyle

Hayırlı uğurlu olsun kardeşim.Sonuçlar mükemmel.
    En azından mobil bir cihaz ile masaüstüne bağlı bir SSD nin skorları arasındaki farkı görmüş olduk.
    Birde ben testleri direk klonladıktan sonra yaotım cihaz doluydu.İlerleyen zamanalarda sende sistemi kurduktan sonra bir daha test yapabilirsen yük altındaki sonuçları karşılaştrma imkanımın olur.Yukarıda da yazdığım gibi sende bana katılaksın herhalde, parasını sonuna kadar hakeden bir cihaz...
    Allah herkese daha iyisini nasip etsin diyelim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZodiaK123 -- 19 Nisan 2013; 11:31:29 >

• bende ux32vd r4002v sahibiyim, ram ve samsung 840 pro güncellemesi yapmayı düşünüyordum ancak ram'i 10GB'a güncelledikten sonra problemlerimin hepsi ortadan kalktı diyebilrim. daha fazla hız için 500-600 lira ayırmak artık pek mantıklı gelmemeye başladı fiyatlar 400-500 seviyesine indiğinde düşünüyorum artık bi SSD almayı..

hayırlı olsun, güzel günlerde kullanın, çok kaliteli bir SSD
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuffkiLLe

bende ux32vd r4002v sahibiyim, ram ve samsung 840 pro güncellemesi yapmayı düşünüyordum ancak ram'i 10GB'a güncelledikten sonra problemlerimin hepsi ortadan kalktı diyebilrim. daha fazla hız için 500-600 lira ayırmak artık pek mantıklı gelmemeye başladı fiyatlar 400-500 seviyesine indiğinde düşünüyorum artık bi SSD almayı..

Sağol dostum teşekkür ederim.Dediğin gibi bende başta ram güncellemesi ile bir 6 ay kadar idare ettim ancak yukarda bahsettiğim sebeplerden ötürü,dosya kopayalama,program yükleme vs. değişikliğe gittim.zaten fiyat olarak bir ayrkadaşın ve paraf kartın sayesinde 500 civarına aldığım için ileriye yönelik bir yatırım yapmış gibi oldum kendi adıma

• quote:

Orijinalden alıntı: ZodiaK123

quote:

Orijinalden alıntı: TuffkiLLe

bende ux32vd r4002v sahibiyim, ram ve samsung 840 pro güncellemesi yapmayı düşünüyordum ancak ram'i 10GB'a güncelledikten sonra problemlerimin hepsi ortadan kalktı diyebilrim. daha fazla hız için 500-600 lira ayırmak artık pek mantıklı gelmemeye başladı fiyatlar 400-500 seviyesine indiğinde düşünüyorum artık bi SSD almayı..

Sağol dostum teşekkür ederim.Dediğin gibi bende başta ram güncellemesi ile bir 6 ay kadar idare ettim ancak yukarda bahsettiğim sebeplerden ötürü,dosya kopayalama,program yükleme vs. değişikliğe gittim.zaten fiyat olarak bir ayrkadaşın ve paraf kartın sayesinde 500 civarına aldığım için ileriye yönelik bir yatırım yapmış gibi oldum kendi adıma

Üstüne windows kurdum yaklaşık 50 gb dolu şuan akşam eve gider gitmez tekrar yaparım ama yükledikten sonra denediydim bir şey değişmemişti.Yalnız cihaz harbiden 10 numara olmuş paramın hakkını aldığımı hissettim. Zevkle kullanırız inşallah.

Windows ve 1 -2 oyun kurulu halde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alkımm -- 19 Nisan 2013; 18:24:23 >

• iki gün önce bonus kampanyası sayesinde karttaki bonuslarla samsung ssd 840pro 256gb aldım. geçen yıldan da 830serisinden OEM versiyon olanı vardı bir yıldır kullanıyorum çok da memnunum.

ve de crystal mark bench sonucu:

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.