Şimdi Ara

Samsung 840 Pro 256 Gb Kullanıcıları ve İncelemeleri (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
324
Cevap
9
Favori
22.331
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Masaüstü bilgisayarım, amd fx 8350 ile kullanıyorum. Daha yeni kurdum sistemi.

@ZodiaK123
  • O zaman bir yavaşlık var.Çünkü ben ultrabookla 818 alıyorum.Normalde masaüstünde o skor 1100 civarı çıkıyor.
    Anakart ve chipset güncellemelerini bir kez daha kontrol ettikten sonra anakartta farklı bir slota takmayı deneyip tekrardan test edermisin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZodiaK123 -- 18 Haziran 2013; 14:11:05 >
  • Samsung PRO seri SSD lerde kampanya var

128GB 840 Pro 317 Lira

http://inventus.com.tr/mi_products/ProductList.aspx?BrandID=58&fp0=0|%222267%22

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 20 Haziran 2013; 15:20:10 >
  • Sonunda ben de bugün 840 pro lara kavuştum

Bu hafta sonunu komple revodrivedaki veri yedekleyerek filan geçirecem heralde işletim kurmadan önce

Ek: Firmware update yapmaya gerek var mı öyle ahım şahım bi fark oluyor mu?

Samsung 840 Pro 256 Gb Kullanıcıları ve İncelemeleri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SpecturA -- 29 Haziran 2013; 14:06:34 >

• Ürünü almayı düşününler için en uygun fiyat 603 TL

http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=5738

Bu arada aşağıdaki resim de konuya eklenirse karşılaştırma ve alacaklara yardımcı olması açısından etkili olacaktır

Samsung 840 Pro 256 Gb Kullanıcıları ve İncelemeleri Samsung 840 Pro 256 Gb Kullanıcıları ve İncelemeleri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cohannan -- 29 Haziran 2013; 14:49:37 >

• quote:

Orijinalden alıntı: SpecturA

Sonunda ben de bugün 840 pro lara kavuştum

Bu hafta sonunu komple revodrivedaki veri yedekleyerek filan geçirecem heralde işletim kurmadan önce

Cihazlar ayırlı olsun güle güle kullanın.Pişman olmayacağınız bir tercih oldu.Son firmware DXM05B0Q budur.Eğer sizdeki 4B0Q kodlu olan ise bence güncellemeye gerek yok bazı değerlerde düşüş bile oldu bende.Ama bazıları da değişti.Sizin normal kullanımda pek fark edemeyeceğiniz değişimler ancak sentetik testlerde biraz değişiklik oldu.

• Bu konuyu baştan okursan performans değerleri ile ilgili sonuçları görmüş olursun.
  • Samsung Magician Ayarlari nasil olmali?Yabanci forumlardada en iyi ayarlari bulamadim kimse bahsetmemis.

Ayrica bu ssd ile uyumlu en sorunsuz yedek alma programi hangisidir.Deneyen varmi yani yedek alip sonra sifirdan yedek uzerinden hic kurulum yapan var mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: killnOd

Samsung Magician Ayarlari nasil olmali?Yabanci forumlardada en iyi ayarlari bulamadim kimse bahsetmemis.

Ayrica bu ssd ile uyumlu en sorunsuz yedek alma programi hangisidir.Deneyen varmi yani yedek alip sonra sifirdan yedek uzerinden hic kurulum yapan var mi?

Acronis True image kullanıyorum hiç sıkıntı yaşamadım bu güne kadar.Yalnız acroniste dikkat edeceğiniz bir püf noktası var.Usb ye bootable media oluşturduktan sonra acronis programını güncelleme veya versiyon değiştirme yapmayın yoksa aldığınız usb boot media sı işe yaramıyor.
    Ya her güncellediğinizde tekrardan o dosyayı oluşturun yada hiç güncellemeyin.

Magician ayarlarından kastın os optimization ise Advanced ayar seçili ve eğer laptop ta kullanıyorsan hibernate açık olacak, virtual memory kendisi ayarlıyor ayarı bozma,
    indexing service search bende kapalı, prefetch superfetch açık, write cache buffer flushing bende açık ama senin masaüstü ise ve ups cihazın yoksa kapat, power options zaten yüksek performsnta,system restore da kapalı,haftada bir acronis ile sadece değişiklik yapılan dosyaları yedekliyorum 7 dakika falan sürüyor.5 versiyon sonra otomatik sıfırdan yedek alıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZodiaK123 -- 10 Temmuz 2013; 9:22:01 >

• ZodiaK123 kullanıcısına yanıt
    Cevaplar ve bilgilendirme icin tesekkurler.Son olarak Over Provisioning ayari nail olmali performan icin?Birde acronisin eski surumlerinde yedegi geri alinca sistem acilmiyordu yani boot hatasi veya mbr hatasi veriyordu.Win 7 sp1 icin ve usb den boot icin en stabil ve sorun yasatmayan acronis surumu hangisidir?Amacim SSD yi diger hdd ye yedeklemek ve acilis cd si veya usb si hazirlayip acronis ile diger hdd den yedegi yukleyip sistemi hazir kurmak.Tabi mbr ve diger hatalari vermemeli.Eski surumlerde bu tur sorunlar fazlacaydi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: killnOd

Cevaplar ve bilgilendirme icin tesekkurler.Son olarak Over Provisioning ayari nail olmali performan icin?Birde acronisin eski surumlerinde yedegi geri alinca sistem acilmiyordu yani boot hatasi veya mbr hatasi veriyordu.Win 7 sp1 icin ve usb den boot icin en stabil ve sorun yasatmayan acronis surumu hangisidir?Amacim SSD yi diger hdd ye yedeklemek ve acilis cd si veya usb si hazirlayip acronis ile diger hdd den yedegi yukleyip sistemi hazir kurmak.Tabi mbr ve diger hatalari vermemeli.Eski surumlerde bu tur sorunlar fazlacaydi.

Over positioning ayarı ssd yi tam kapasite doldurmamak ve kontrolcü için yer ayırmak için kullanılan bir rezerve alanıdır. Zaten tam kapasite doldurmayacaksanız over positioning ayırmanıza gerek yok. Ancak 180 gib verim var derseniz bunun 20 gb olan alanını ayırıp performans düşüklüğü yaşamamak adına kontrolcüye yer ayırabilirsiniz.

Ben win 8 den klonlama yaptığımdan win7 için stabil bir versiyon bilmiyorum actonis için.
    Bilgi olması açısından şuanki son sürüm ne ise bendeki de 6 ay kadar eski versiyonudur diyebilirim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Yanlış mesajı alıntıladınız.
    Sprectra nickli arkadaş almıştı 2 adet.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SpecturA

Sonunda ben de bugün 840 pro lara kavuştum

2 SSD yi raid 0 olarak yapılandırıp kullanmayı denedinizmi?

• Arkadşalar bu SSD, ASUS P5B anakartta çalışır mı ?

http://www.asus.com/Motherboards/P5B/

http://www.asus.com/Motherboards/P5B/#specifications

Bilgisi olan var mı ?

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerempek -- 18 Temmuz 2013; 13:52:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kerempek

Arkadşalar bu SSD, ASUS P5B anakartta çalışır mı ?

http://www.asus.com/Motherboards/P5B/

http://www.asus.com/Motherboards/P5B/#specifications

Bilgisi olan var mı ?

Teşekkürler.

calıstırırsın ama sata 2 hızlarında olur.

• Sata 2 , 3 GB/SN hızında. Çok etkili olur mu ?
  • quote:

Sata 2 , 3 GB/SN hızında. Çok etkili olur mu ?

ben corwsair force gt yi hem sata 2 de hem sata 3 te kullandım arada kullanım esnasında bir fark hissedemezsin.ancak dosya kopyalamada vs sınırlı kalır olay bu
  • Kopyalama hızı 500 mb/sn'lerden kaça düşer ? Bir de erişim hızında bir değişim olur mu ? AHCI olarak deneyeceğim.

Teşekkürler.
  • quote:

Kopyalama hızı 500 mb/sn'lerden kaça düşer ? Bir de erişim hızında bir değişim olur mu ? AHCI olarak deneyeceğim.

Teşekkürler.

sata2 nin max hizi 300mb.Haliyle 500mb den 300mb dusecek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oguz6577

2 SSD yi raid 0 olarak yapılandırıp kullanmayı denedinizmi?

zaten öyle kullanıyorum ki
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.