Şimdi Ara

Samsung 840 Pro 256 Gb Kullanıcıları ve İncelemeleri (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
324
Cevap
9
Favori
22.332
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aranıza bende katıldım. 256 GB 840 Pro aldım fakat sanırım forumun en berbat sonuçlarına ben imza attım. Problem ne olabilir sizce? Bu arada BIOS'dan AFCI modu değilde IDE modu seçili olmasına rağmen Samsung'un kendi programında AHCI mode etkin diyor. Samsung'un kendi programından maximum performansa ayarladım. Yüksek skor alan arkadaşların AS SSD Benchmark skorlarında "iaStor - OK" ibaresi var. Bundan da şüphelendim. Bu arada ben SSD'yi desktop pc'de kullanıyorum.

Samsung 840 Pro 256 Gb Kullanıcıları ve İncelemeleri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smartcard -- 21 Ağustos 2013; 14:42:23 >

• Merhaba 840 s pro gibi bir model varmıydı yoksa 840 pro şu an Samsungun en hızlı ssdsi mi ?
    Şu an tüm testlerde bir çok Ssdden çok daha iyi olduğunu biliyorum nerde bulabilirim en uygun fiyatla ?
  • evet bende bu hızlı ve güvenilir ssd den 840 pro 256 gb bugün siparişi inventus tan vereceğim.. daha ucuz bildiğiniz yer varsa vermeden çabuk söyleyin

---

ayrıca laptoplarda 4k vs düşük çıkabilir ama eğer varsa ve istiyorsanız BIOS tan tüm C Stateleri ve güç ayaralrını kapatın.. ayrıca ek olarak laptoplarda bios ta ve/veya windows power options ta gelen optionlar var, mesela ahci, sata aggressive link power management.. bunları bence kapayın eğer açık görüyorsanız.

umarım hayırlısıyla ssd gelirde ayarları çekip temiz bir windows 8 pro x64 kurarım ve sonrada SS lerle gruba üye olurum şu an PC deki tek eksik parça SSD

• assd ile puanın düşük çıkması 2.diskdenmı kaynaklanıyor sistemde 1 adet ssd 1 adet de 500gb normal hdd mevcut performansı etkilermi ?
  • Son durum Aşağıdaki gibi. Ben Marvell Sata3 portuna takmışım ürünü. Intel'in Sata3 portuna takınca Read düzeldi ama yine de yazma değeri forumdaki çoğu arkadaştan düşük puan aldı.... Yalnız bir şeyi farkettim benim 4K Write değerim epey yüksek çıkmış diğer arkadaşlarınkine göre

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smartcard -- 21 Ağustos 2013; 16:48:30 >

• kargoya verildi
  • ürün 1 saat önce istanbula anneme ulaştı.. artık pazartesi akşam kuracağım
  • Arkadaşlar testlerimizi Samsung MAGİCAN ve CRYSTAL MARK ile yapalım.Ayrıca;Samsung MACİGAN'ın yeni sürümü çıkmış .Yabancı sitelerde MACİGAN'ı çok övüyorlar hatta başka hiçbir firmada böylesi bir yazılım yok deniyor.Ben 4.1 sürümünü kullanıyorum ancak SECURE ERASE özelliğini nin nasıl kullanılacağını anlayamadım.4.2.1 sürümü hazır fakat ben 4.1 den memnunum.Son test de okuma 545 yazma 491 gözüküyor(Magican da).Sistem geri yükleme açık,geri kalanı MAGİCAN da "Güvenli"olarak ayarlı bende,kendi otomatik kapanması gerekenleri kapatıyor.İsteyen "Tam gaz'a"da ayarlayabilir.MAGİCAN'ı tam anlamıyla çözen burada teferruatlı anlatırsa dua alır.MAGİCAN SECURE ERASE özelliğini öğrenmemiz lazım disklerimiz şimdilik yeni gerek duymuyoruz ilk formatta lazım olacak anladığım kadarıyla!
  • alperentok kullanıcısına yanıt
    son sürüm:http://www.samsung.com/global/business/semiconductor/samsungssd/downloads.html var burada..

demek magician o kadar iyiymiş e hadi bakalım heyecanlandım şimdi demekki tam isabet seçim yapmışım samsung la.. softwareın SS lerine baktım geçen çok güzel hazırlamışlar..

secure erase in esprisi nedir tam anlamadım ?.. yan izaten windows kurarken format atılıyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ZodiaK123

Merhaba arkadaşlar,

Uzun araştırmalarım, forumdaki yönetici kardeşlerimin yönlendirmesi sonucunda ilk başlarda çok kafam karışmış olmasına rağmen 460 liraya corsaiar force gs alacağıma,
    Birtakım İndirim imkanlarıyla 500 liraya Samsung 840 pro aldım.Hali hazırda kullandığım asus ux32vd model ultrabook un windows açılış kapanış hızlarından gerçekten çok memnundum.
    Fakat cihazın kullandığı hybrid hard disk sadece cachleme yaptığı için dosya kopyalama hızları,program yükleme,açma hızları bakımından resmen yerlerde sürünüyordu.
    Şuan için açılış kapanış hızlarında salt mekanik diskten geçiş yapmadığım için 2-3 saniye fark etti diyebilirim.Ancak asıl farkı program başlangıçlarında ve dosya kopyalama hızlarında gerçekten hissettim.Dolayısı ile şuan için benim açımdan parasını haketmiş oldu.En azından benim ihtiyacımı karşıladı diyebiliriz.

hepsiburada.comda kampayaya girmişhttp://www.hepsiburada.com/liste/samsung-840pro-128gb-sata3-25-ssd/productDetails.aspx?productId=bd303516&categoryId=114814&navq=categoryid%3d114814%26fh_view_size%3d12%26fh_sort_by%3d-order_stock_attribute_pl%252c-ranking_cocktail_bestseller%26fh_maxdisplaynrvalues_brand%3d-1%26fh_secondid%3dbd303516%26fh_lister_pos%3d1%26fh_location%3d%252f%252fcatalog01%252ftr_TR%252fbrand%253d%257bsamsung%257d%252fcategories%253c%257bcatalog01_2147483646%257d%252fcategories%253c%257bcatalog01_2147483646_3013121%257d%252fcategories%253c%257bcatalog01_2147483646_3013121_114814%257d%26fh_refview%3dlister bunu masaüstü bilgisayar için düşünüyorum ama şuan aradan geçen zaman içinde performans nasıl merak ettim duruma göre düşünüyorum bunlar bildiğim kadarıyla 21nm bu sene 19nmler çıkmış fiyatlar daha düşecek gibi acele etmesem mi karar veremedim.

• dün gece sata 6gbps siyah kablo ile sataIII port1 e taktım ssd yi tüm diskleri GPT ye çevirdim UEFI bios mode da windows 8 pro x64 kurdum 2 dk da 61% e gelmişti süper yaa.. bugün devam edeceğim kuruluma.
  • X-FI X kullanıcısına yanıt
    o gptye cevirirken ssdleride gptye vs cevirmiyoruz heralde dimi ?
  • windows kurmadan önce kurulum ekranında command sayesinde ben 2 hdd 1 ssd yi komple sııfırdan tek parça (ssd zaten tek parça idi) MBR den GPT ye çevirdim. Yeni nesil böyle, zaten windows 8 kuracağın yeri kesin GPT yapman lazım UEFI bios mode da boot olmasını istiyorsan. Ki ben öyle yaptım tabii de.

UEFI/GPT nin faydaları 2 tb dan fazla alan desteği ve en önemlisi daha hızlı boot süreleri. ama farkı hissetmezsin.
  • sonunda... ayarlar yapılı. diskin yarısı dolu test sonucu.

en fazla kaç alan var ? ben nette 1201 gördüm.. o da 4K 64Th WRITE da yüksek almış 300 kusur.. ben bir türlü 280 kusurları geçemedim nedense ? normal mi yahu acaba ?

840 pro as ssd benchmark

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X-FI -- 27 Ağustos 2013; 22:16:33 >

• bu son magician softwareında RAPID mode var bilirseniz.. RAM ın 1 gb ını cache olarak kullanıyor ve sonuçlar neredeyse 2 kat artıyor.

http://www.thessdreview.com/daily-news/latest-buzz/samsung-rapid-mode-to-significantly-increase-samsung-ssd-performance/

ama ben pek kullanışlı bulmadım. yinede samsung yazılım tarafında ssd lerde lider olarak gösteriliyor... bu son magicianı 4.2.1 bende çok sevdim UI ve ayar çeşitliliği süper.

dostlar birde sizin boot süresi nedir ?

disk yarı doluyken
    windows 8 pro x64 olacak programalr oyunalr yüklü
    arkaplanda sadece gerekli şeyler açık olsun.
    bios logo show off + msconfig gui off olsun.

windows logosu göründüğünden metro arayüzü görünene kadar geçen süre sizde ne ?

ben ilk 4 sn birşeydi şimdi 7-8 sn oldu.. normal mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X-FI -- 28 Ağustos 2013; 10:06:42 >

• Benim neden yazma hızım 460'ı geçmiyor yaaa?
  • Ben bu diski alsam mac e taksam nasıl güncelleme yapacagim ? Güncelleme dosyalari nasıl bi format oluyor ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dolar çok arttı beyler merkez bankasına göre yıl sonunda dolar 1.92'nin'de altına düşecek. Dolayısı ile kesinlikle bekleyin derim i,mdi 1 tasne fiyatına 2 tane bile alabilirisiniz
  • sangokudbgt kullanıcısına yanıt
    yani 600tl kusur olan 256 gblık model 300 tl olacak diyorsun bu durumda ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X-FI -- 29 Ağustos 2013; 8:33:38 >
  • Benimde akşama elimde 840 pro 256 lık gelecek Asus N550JV yeni notebookta kullanıcam bu MBR-GPT olayı nedir okudum msjlarınızı ama pek anlayamadım açıkcası...
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.