Şimdi Ara

Samsung 840 Pro 256 Gb Kullanıcıları ve İncelemeleri (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
324
Cevap
9
Favori
22.333
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar , genelede hep 840 pro üzerinde konuşulmuş konu , 840 evo lar hakkında bilginiz var mı ?

http://www.vatanbilgisayar.com/samsung-mz-7pd256bw-840-pro-256gb-sata-30-(okuma-540mb--yazma-520mb)-ssd/productdetails.aspx?I_ID=68417

http://www.vatanbilgisayar.com/samsung-mz-7te250bw-840-evo-250gb-sata-30-(okuma-540mb--yazma-520mb)-ssd/productdetails.aspx?I_ID=68416

2 üründen birini alıcam 840 pro 250 gb veya 840 evo ... arada şuan 160 lira fark var , öneriniz ? fiyat performans açısından ?

• etna83 E kullanıcısına yanıt
    Performans olarak 250gb lık modeller eşit durumdalar. Fiyat/performans değilde bundan sonra Fiyat/ömür olarak kıyaslanacak ssd ler anlaşılan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rezes -- 30 Eylül 2013; 13:28:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: rezes

Performans olarak 250gb lık modeller eşit durumdalar. Fiyat/performans değilde bundan sonra Fiyat/ömür olarak kıyaslanacak ssd ler anlaşılan

Performans olarak eşit demek çok doğru olmaz. Samsung un bu ürünün çıkarış amacı 840 pro nun altında fiyat olarak düşük bir ürün konumlandırmaktı ve işe ilk başta tlc nand kullanmakla başladı. 840 Pro ile 840 kontrolcüsü aynıydı ama flash nand yongaları farklı olduğundan arada net bir fark vardı.840 evo da maliyetten dolayı yine tlc nand kullandı daha düşük nm de ama bu sefer tamamen farklı yeni bir kontrolcü kullandı ..840 pro ya yaklaşsa da arada hala bir fark var ve tlc nand olması önemli bir eksiklik. Alan kullanıcı fiyat mı performans mı hangisi önemliyse ona göre tercih yapmalı.

Benim esas beklediğim ürün evo nun kontrolcüsünü(3-core mex) kullanan ve mlc nand olup 840 pro nun yerine gelecek ürün.

En büyük fark mlc nand ların ömrü tlc ye göre daha fazla.

http://www.anandtech.com/show/7173/samsung-ssd-840-evo-review-120gb-250gb-500gb-750gb-1tb-models-tested/10
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Cevaplar için teşekkürler, fiyat şuan biraz daha ağır bastığı için 840 evo alacağım.

Son bir sorum var , pc'nizde caddy olarak mı yoksa tek ssd mi kullanıyorsunuz , 5-6 (40 gb) önemli program ve 50-60 gb lik müzik arşivim harici önemli bir şey saklamıyorum. işletim sistemi , kullanıcaklarım ve ıvırzıvırlarla 150 gb yi bulur gibi geliyor, 250 gb doğru karar olur mu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi etna83 -- 30 Eylül 2013; 14:48:15 >
  • oguz6577 O kullanıcısına yanıt
    ssd ile artık windows 8 kullanılmalı öncelikle bunları yapacaksanız.. ayrıca windows 7 de zor yapılıyor..

UEFI mode a almanız lazım anakartınızı.. sonra windows 8 yükleme aşamasında hdd leri ve ssd yi MBR dan GPT ye çevirmeniz lazım yoksa UEFI mode da windows 8 yükleyemezsiniz..

http://www.enpedi.com/2012/12/uefi-nedir-windows-7-ve-windows-8-uefi.html
  • X-FI X kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler linkteki adımları izleyerek GPT ye çevirdim ayarlamaları vs. yaptım herşey tamam.. Bende sizin gruptanım artık.

Bu Rapid Mode 840 Pro larda açık değil demi ?
    oh super

malesef değil, fakat primocache ile sende ram den 1-2 gb ayrırp rapid mode tekniğini yaaprsın.. ona ram cache deniliyor..

fakat bnun dezavantajı system beklenmedik şekilde kapanırsa bilgiler corrupt olabilir..
    avantajı ise bildiğin üzere ram cache oluyor yani sık kullanılan şeylere direct ram dan erişiyorsun böylelikle ssd den bile katlarca hız imkanı var.. fakat bundan en iyi verim system hiç kapanmazsa olur yani kapandğı an zaten cache flushed(siliniyor)..
    primocache i işyerindeki pcye kurdum SSD yok ama bunun ayarlarını fln nasıl yapıcaz bi kaç şey yaptım hiç bişey anlamıyorum valla :).

Birde olduda bilgisayarı kapatmak istedim ozman ne oluyor cache deki dosyalar.

Hani tam olarak ne işi yaracayak örnek verirsen primocache... Pek mantığını çözemedim şuan.
  • mesela pc y iaçtın daha sonar birkaç uygulama başlattın vs bunalr hep cache te saklanacak daha sonar ulaşmak istediğinde daha hızlı ulaşabilceksin.. fakat cache ramda olduğu için pc kapanınca silinecek tekrar açtığında pc y itekrardan bu dediğim döngü olacak..

valla ben kullanmıyorum primocache vs bizde elektrik gidiyor bazen belli olmaz sakata gelmeyeyim
    Kullandığım programları oraya kurmuyorum demi programları çalıştırdığım zaman otomatik ramcache denmi kullanıcam... Notebookta kullanıcağımdan elektrik kesintisi bile olsa bişey olmaz ...

Peki bilgisayarı normal şekilde kapatırken bi sıkıntı oluyormu?
    yo köyle kurmazsın programları vs oraya.. sonuçta ramdisk oluşturmuyorsun.. ram cache yapyorsun..

kapatırsan dediğim gibi oradaki cache gider yeniden açtığında yine aynı döngü devam eder. yani son girdiğin uyuglamalrı vs unutur pc.
  • OneTreeHill kullanıcısına yanıt
    840in yerine gelecek urunun modeli , ozellikleri ve cikis tarihi belli mi?
    Artik SLC lerde birazcik ucuzlamali bence.Yavastan insanlari TLC lere alistirirlarsa yakinda MLC leri bile kaldirabilirler.Umarim TLC ler talep gormezler.Ucuz olacaksada MLC olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: killnOd

840in yerine gelecek urunun modeli , ozellikleri ve cikis tarihi belli mi?
    Artik SLC lerde birazcik ucuzlamali bence.Yavastan insanlari TLC lere alistirirlarsa yakinda MLC leri bile kaldirabilirler.Umarim TLC ler talep gormezler.Ucuz olacaksada MLC olsun.

Firmanın yaptıgı bir açıklama yok ama Mex serisine sahip 840 pro gelecektir diye tahmin ediyorum çünkü evo tlc olmasına ragmen epey toplamış kontrolcü.

Slc nin son kullanıcıya bu fiyattan erişecegine ihtimal vermiyorum pek ben. Onun yerine çakma Slc var, sadece cache slc

Samsung 840 Pro 256 Gb Kullanıcıları ve İncelemeleri

http://www.rwlabs.com/article.php?cat=articles&id=860
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Samsung NP550P5C-T01TR dizüstü bilgisayar kullanıyorum üzerinde 1tb 5200 rpm hdd var. Samsung 840 Pro 256 Gb bu ürünü bende almayı düşünüyorum.

Ürünü aldığımda mevcut hdd içindeki işletim sistemi ve programları SSD ye kutu içeriğinde ki samsung yazılımıyla aktarabiliyor muyum?
    Ya da bunun için kullanabileceğim başka programlar var mı? Bilgisayarın orijinal halindeki tek tuşla formatlamasını da aktara bilir miyim.
  • aspec A kullanıcısına yanıt
    samsung migration var ama yinede temiz kurulum taraftarıyım.
  • kutu içeriği hakkında bilgi verir misiniz usb bağlantı kablosu var mı ?
  • aspec A kullanıcısına yanıt
    kutu içeriğinde samsung cıkartması var sadece =))
  • ZodiaK123 kullanıcısına yanıt
    bende de msi ge 60 20e var 8gb ram var acaba bir ram alıp mı sonra ssd ye geçsem veya direkt bir ssd mi alsam ? şubatta almayı planlıyorum şuan okuldayım nasıl bir öneri verirseniz.

NOT:gecenlerde cafede otururken bir lise talebesi geldi ve oo abi makine süper falan bende çok araştırıyorum falan derken öyle 2 3 dk muhabbet ettik adam bu makinede " ssd var mı ? " - " yok " cevabı alınca abi bu makineyi çöpe at dedi kalktı gitti :D oda biraz koydu bana o yüzden şubatta bir ssd alıcam :)
  • Arkadaşlar bende haftasonu Samsung 840 Evo 250 gb alarak SSD kulübüne katıldım

Cihaz hoşuma gitti fakat biraz hayal kırıklığına uğradım. Şöyle ki: youtube da 8-10 sn de açılan sistemleri falan gördükten sonra kendi bilgisayarımın 20-25 sn de açılması moralimi bozdu açıkcası.

Cihazı AMD A10 4600m li dizüstü bilgisayarımda kullanıyorum sizce değerler normal mi?

Beklentilerimi yüksek mi tuttum acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.