Şimdi Ara

Samsung 840 Pro 256 Gb Kullanıcıları ve İncelemeleri (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
324
Cevap
9
Favori
22.331
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    http://www.enpedi.com/2012/09/ssd-solid-state-drive-hakknda-hersey-v_7.html

Üstteki linkte parted magic ile secure erase anlatımı var. Bu şekilde daha rahat edersin. Takıldıgın yerde yardımcı olurum.
    Kolay gelsin.
  • NecroCyber-777 kullanıcısına yanıt
    parted magici nasıl bootable usb disk ile açacagını anlatayım.

Parted magic
    unetbootin

Üstteki linkteki 2 programı indir.
    UNetbootin' i çalıştır.
    Resimdeki sıralamaya göre herşeyi yap.
     Samsung 840 Pro 256 Gb Kullanıcıları ve İncelemeleri

Parted magicinin kullanımınıda buradan yap. Parted Magic kullanımı

• çok teşekkür ederim basiat ve güzel anlatım için
  • Samsung 840 Pro SSD 325 TL garantisi yoktur.
    Samsung 840 Pro SSD 365 TL 2 yıl garantilidir.
    SSD'ler Samsung tarafındanDell firması için üretilen oem ürünüdür.
    http://forum.donanimhaber.com/m_93908059/f_//tm.htm#93908059
  • SSD SCORE BUNA DENİR (SAMSUNG SSD 840 PRO 256 GB) (RAID YOK)

SAMSUNG SSD 840 PRO 256 GB
    RAPID MODE AÇIK
    SAMSUNG MAGICIAN 4.4 YÜKLÜ
    LAPTOPUM LENOVO Y510P SLI (GEFORCE GT 755M)
    WIN 8.1 YÜKLÜ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1000000 -- 2 Temmuz 2014; 1:20:00 >
  • bunu kurdum iops değeri düştü sonra secure erase cektim windows kurdum gene aynı win 8.1 kurulu biosdan c1e vs ayarlar kapalı overclock kapalı gerçi ama o kadar düşmüyordu gene ...OS Optimization ayarlarınız nelerdir maigiciandaki ?
  • Merhaba Arkadaşlar.
    Forumda bir arkadaştan aldığım (325 TL) SAMSUNG 840 pro 256 SSD, DELL firmasının sunucuları için SAMSUNG'a yaptırdığı OEM SSD(SM 841N)
    ile aşağıdaki test sonuçlarını alıyorum.
    Sizce her şey normal mi.
    cihaz intel sata 3 portuna bağlı. achı mod aktif ve windows 8,1 pro 64 bit de arama, sistem geri yükleme ve disk birleştirme işlemlerini kapattım.
    138 GB boş alan var ve üzerinde işletim sistemi kurulu.
    sistemim:
    Asus P8P67 EVO 1155 bord
    İntel i5 2500k işlemci(OC da 4444mhz çalışıyor)
    GSkill 2x4 1600 cl6 Ram (Cl8 de 1666mhz de çalışıyor.)
    Asus hd7950 ekran kartı.
    Yardımlarınızı bekliyorum.

samsung

cristel

• quote:

Orijinalden alıntı: balci1941

Merhaba Arkadaşlar.
    Forumda bir arkadaştan aldığım (325 TL) SAMSUNG 840 pro 256 SSD, DELL firmasının sunucuları için SAMSUNG'a yaptırdığı OEM SSD(SM 841N)
    ile aşağıdaki test sonuçlarını alıyorum.
    Sizce her şey normal mi.
    cihaz intel sata 3 portuna bağlı. achı mod aktif ve windows 8,1 pro 64 bit de arama, sistem geri yükleme ve disk birleştirme işlemlerini kapattım.
    138 GB boş alan var ve üzerinde işletim sistemi kurulu.
    sistemim:
    Asus P8P67 EVO 1155 bord
    İntel i5 2500k işlemci(OC da 4444mhz çalışıyor)
    GSkill 2x4 1600 cl6 Ram (Cl8 de 1666mhz de çalışıyor.)
    Asus hd7950 ekran kartı.
    Yardımlarınızı bekliyorum.

Okuma sonuçların normalde yazma bana biraz düşük geldi. Diğer arkadaşlarda yorumlarlar.

• intel rapid storage technology kapatılmamalı. intel rapid storage technology driveri kurulmalı. intel rapid start nedir bilmiyorum. Ahci açılarak windows kurulumu yapılmalı. Windows güç seçeneklerinden samsung high performance seçilmeli. Biosdan c1 state hariç c6 state gibi state yazan yerler disabled yapılmalı. (c3 state- c6 state gibi.)
  • balci1941 kullanıcısına yanıt
    Okuma normal çok az yazmada düşüş var buda sorun teşkil etmemekte. Zaten 4k okumada yazmada olması gerektiği gibi. Ama yinede bi kaç çözüm önerisi sunayım.

Windows u sıfırdan kurulum yaptın.

intel rapid storage technology driveri kur. Windows güç seçeneklerinden samsung high performance seç. O.C yi kapa. Biosdan c1 state hariç c6 state gibi state yazan yerler disabled yapılmalı. (c3 state- c6 state gibi.). Bunlardan sonra bir daha test yaparmısın.
  • Arkadaşlar bende samsung pro 840 128 gb modeli var, 1 seneden fazladır kullanıyorum, son birkaç aydır bilgisayar ara ara yavaşlık hissediyordum diskten olabileceği hiç aklıma gelmedi kullandığım ssd en iyi ssdlerden biriydi çünkü, dün bir test yapayım dedim ve sonuçlar karşısında şok oldum.

Firmware im güncel disk yüzde 50 dolulukta. Ve aynı sorunu yaşayan birçok kişi varmış.

https://www.google.com.tr/search?q=samsung+840+pro+write+speed+low&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:tr:official&client=firefox-a&channel=sb&gfe_rd=cr&ei=ZWe4U9T2Cuik8wfL_oCQDg

• donanımcı123 kullanıcısına yanıt
    Ssd lere yılda 2 sefer secure erase yapılması gerektiği söylenmekte. Secure erase yaparsan eski performansına kavuşabilir. Smart bölümündede sorun görülmekte. Garantiliyse degişim yaptırmayı dene.

Ben 3 aydır 512 gb lıgını kullanmaktayım. 120 gb dolu. Şimdilik performans sorunu yok. Ileride haticeyide neticeyide görecez
  • quote:

Orijinalden alıntı: nmm1716

Ssd lere yılda 2 sefer secure erase yapılması gerektiği söylenmekte. Secure erase yaparsan eski performansına kavuşabilir. Smart bölümündede sorun görülmekte. Garantiliyse degişim yaptırmayı dene.

Ben 3 aydır 512 gb lıgını kullanmaktayım. 120 gb dolu. Şimdilik performans sorunu yok. Ileride haticeyide neticeyide görecez

Valla üstad 1 senede bu kadar düşmesi inan çok şaşırttı beni, bahanede oldu aslında biraz daha fazla alan ihtiyacı olduğundan corsair neutron gtx 240 gb siparişi verdim, bilgisayarı iş için kullanıyorum şimdi secure erase yap format at sorun düzelmesse boşa zaman kaybı olacak, neyse bakalım yeni ssd gelsinde bunla uğraşayım ben biraz sağol cevabın için

• quote:

Orijinalden alıntı: nmm1716

Sorun kablodanmış üstad, başka porta taktım diski düzeldi hız :) Bu arada forumdaki bir arkadaşında ısrarı üzerine neutron gtx siparişini iptal ettim pro 256 gb siparişi verdim. Pro ile devam yola :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 6 Temmuz 2014; 18:54:25 >
  • SSD RAID0 yapmak için gerekli ayarlar neler acaba ? arama moturuna raid0 yapımı yazdım ama pek bir sonuc elde edemedim.

2 adet 840 pro yu raid0 yapayım diyorum yardımcı olursanız
  • Pro 256 da DXM05B0Q firmware'den DXM06B0Q firmware'ye Magician yazılımı ile güncelleme yapabilen varmı?Varsa nasıl yaptınız?Bir de magician 4.4 yazılımını'nın teferruatlı kullanımını anlatan bir arkadaş olsa çok iyi olurdu.Yabancı sitelerde bir şeyler anlatılıyor ama tatmin edici değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: svaaa

iyi geceler arkadaslar , iyi forumlar

DXM06b0Q güncellemesini alırken problemle karşılasıyorum yardım ederseniz sevinirim.

hata : Failed to update firmware on the selected drive

Samsung 840 Pro 256 Gb Kullanıcıları ve İncelemeleri Samsung 840 Pro 256 Gb Kullanıcıları ve İncelemeleri

Güncelleme sorununu halldebildin mi?Halletti isen bize de anlatırmısın?

• quote:

Orijinalden alıntı: alperentok

quote:

Orijinalden alıntı: svaaa

iyi geceler arkadaslar , iyi forumlar

DXM06b0Q güncellemesini alırken problemle karşılasıyorum yardım ederseniz sevinirim.

hata : Failed to update firmware on the selected drive

Samsung 840 Pro 256 Gb Kullanıcıları ve İncelemeleri Samsung 840 Pro 256 Gb Kullanıcıları ve İncelemeleri

Güncelleme sorununu halldebildin mi?Halletti isen bize de anlatırmısın?

Hallettim hocam chipset driver güncelledim ve sorun çözüldü

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Konu sahibi olarak,yaklaşık 1 sene ve 4 aylık kullanım sonrası hiç secure erase yapmadığım değerlerim için güncel test sonuçlarım aşağıdaki gibidir.
    Herkese iyi forumlar.Bir kez daha söylemeliyim ki parasını sonuna kadar hak eden bir cihaz.Herkese tavsiyemdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZodiaK123 -- 16 Ağustos 2014; 20:40:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ZodiaK123

Konu sahibi olarak,yaklaşık 1 sene ve 4 aylık kullanım sonrası hiç secure erase yapmadığım değerlerim için güncel test sonuçlarım aşağıdaki gibidir.
    Herkese iyi forumlar.Bir kez daha söylemeliyim ki parasını sonuna kadar hak eden bir cihaz.Herkese tavsiyemdir.

Samsung Magician ayarlarını paylasaiblirmisin acaba hocam ?

840 PRO En iyi kullanım ayarları nelerdir acaba ?

biosdan intel rapid store yada intel rapid start kapatmamız gerekli mi ?

intel rapid storage tech driver kurdugum halde aktif olarak gozukmuyor

Samsung Magician dan Rapid Mod u on yaptıgımda biraz artıyor performansı ama intel rapid disable yazınca aklıma takıldı .

herhangi ayar yapmak gerekiyormu marvell porta fln takmadım direk intel sata 6 portuna baglı sata 6 kablo ile

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LMNTRIX -- 17 Ağustos 2014; 7:52:59 >

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.