Şimdi Ara

Samsung 850 Evo SSD den gelen garip ses...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
784
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Başlıkta da belirttiğim gibi yakın zamanda almış olduğum samsung marka SSD den garip bir ses gelmekte.
    Bu sesi tarif etmem gerekirse eğer, internette dolaşırken örnek olarak DH nin sayfasında sayfayı yukarı aşağı kaydırma esnasında yada PC de herhangi bir işlem yaparken arka plandan gelen ve insanın ciddi anlamda sinirini bozan garip bir ses çıkıyor. Şuan bu yazıyı yazarken mouse u hareket ettirdiğim zamanlarda bile bu çınlama sesi gibi uğultuyu duyuyorum. Özellikle şunuda belirtmem gerekirse eğer bu ses PC üzerinde herhangi bir işlem yaparken sürekli çıkmakta.PC açık haldeyken hiç bir işlem yapmazsam eğer bu ses daha geniş aralıklarla çıkıyor.

Samsungun SSD performans testini yaptığım sırada bu sesi daha şiddetli bir şekilde duydugum için sesin SSDden geldiğine eminim.

Konuyla ilgili olarak forumda bu sorunu yaşayan arkadaşların olduğunu da gördüm ama sorunun çözümü ile ilgili herhangi bir cevap göremedim.

Sizce sorun ne olabilir ? SSD yi değiştirmem mi gerek ?

• Ses muhtemelen PSU'dan geliyor. Coil Whine denen bobinlerin gevşek sarılmasından dolayı içinden akımın etkisi ile titreşen tellerin çıkardığı cızırdama sesi. Bir ihtimal ekran kartından da geliyor olabilir. Dahili GPU varsa harici olanı sökerek sesin gelip gelmediğini kontrol edin. Ses gelmeye devam ederse kesin PSU'dan geliyordur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • -dehşet- kullanıcısına yanıt
    Hocam öncelikle cevabınız için teşekkür ederim fakat sesin nereden geldiğini tespit etmeye çalışırken kulağımı SSDnin olduğu bölüme iyice yaklaştırıp kontrol ettim ve ses tam olarak bu noktadan geliyor.
    Sizin dediğiniz gibi daha önceden acaba bu ses PSU dan mı geliyor diyerek kontrol ettim ama sesin yoğun olduğu yer PSU tarafı değildi.
    Akşam eve geldiğimde kasayı açıp tekrardan kontrol edeceğim fakat DH de de diğer sitelerde de bu sorunun bahsedilmiş olması ve bunun çözümünün olmaması.
  • Benim bildiğim SSD'lerde mekanik bir parça olmadığı için ses çıkması çok zor. Acaba bir ses kaydı alıp buraya koysanız belki daha iyi yardımcı olabiliriz.
  • emmre129 E kullanıcısına yanıt
    Dediğiniz gibi oldu arkadaşlar. Dün gece kasayı açıp iyice kurcaladım ve sesin SSD den gelmediğini anladım. Hatta bu ses sorunu ile ilgili araştırmalarım sonucu sıkıntının anakart ile alakalı olduğunu farkettim.
    İşin kötü yanı bu sesin seviyesini azaltabilmek için bios ekranında işlemci çarpan sayısının düşürülmesi beni bu saçma sapan dertten kurtardı fakat normalde işlemcimi normal ayarlarında kullanırken şimdi olması gereken hızın baya aşağısında kullanmak durumunda kalacağım. Normalde 20 olan default ayarı 15 e çekerek bu sesten kurtulduk ama keşke hızı düşürmeden default ayarlarda kullanabileceğim ve bu sesten kurtulabileceğim bir yol olsaydı daha memnun olacaktım.

Neyse konu hakkında yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ederim. Farklı bir çözüm yolu varsa onuda denemek isterim...
  • O sesi çıkartabilecek bir parça yok zaten SSD içerisinde.
  • Anakartta böyle bir ses yada seslerin cikmasini ilk defa duyuyorum
    Ekran kartından gelmesin o ses

Sistemi yazda bilelim elinde neler var

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • InsideR kullanıcısına yanıt
    İşlemci: Intel Core i7 920 2.66GHz
    PSU: High Power Absolute 650W
    Anakart: Gigabyte GA-EX58-UD3R
    Ekran kartı: AMD R9 380

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BIYIK_USTA -- 4 Mayıs 2016; 17:43:51 >
  • Ekran kartını çıkartıp denermsin
    Komple çıkar yerinde poweri tablosunu çıkarma sadece

Tamamdır hocam akşam eve geçtiğimde bu dediğinizide kontrol edeceğim.
  • Yani dediğim gibi anakarttan geleceğini sanmıyorum
    2 seçenek var ya power yada ekran kartidir

Ekran kartını çıkarınca deneyin onboard ekran kartı ile bakalım sorun nerede

Bilgisayarın temel kuralı

Birşey sıkıntılı ve bulamıyorsa herşeyi sokeceksin

Tek tek takacaksin ki sorunun nerede olduğu net olarak bul

Maalesef benim anakartta onboard ekran karty yok hocam.
    Dedi?iniz ?eyi denemeyi dü?ünmemdeki sebep, ekran kartyny kasa dy?yna çykaryp çaly?yr haldeyken ses gelip gelmedi?ini kontrol etmek amaçly olacak sadece.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.