Şimdi Ara

Samsung akıllı telefonları ucuzlatma kampanyası?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.241
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Samsung Türkiye'nin Galaxy Note'u Almanya'daki fiyatından %78 daha pahalı satmasına epey sinirim bozuldu. Buna karşı sosyal medya'da #UcuzlaSamsung diye bir kampanya başlatıyoruz. (Sosyal medyanın bugünlerde ne kadar etkili olduğunu biliyorsunuzdur.) Siz de katılırsanız sevinirim.

Yarın saat 10:00'dan başlayarak #UcuzlaSamsung içeren tweet'ler atacağız.

Hepsi bu kadar. Friendfeed, Facebook ve Google+'da da paylaşabilirsiniz tabii ki. Hatta dilerseniz Samsung Türkiye hesabı olan @SamsungTurkiye'yi de mention edebilirsiniz.

Örnek tweetler:

@SamsungTurkiye Galaxy Y (s5360) Avusturya'da 282TL iken Türkiye'de neden 504TL? (%79) #UcuzlaSamsung
    @SamsungTurkiye Galaxy Mini (s5570) İspanya'da 286TL iken Türkiye'de neden 497TL? (%74) #UcuzlaSamsung
    @SamsungTurkiye Galaxy Note (n7000) Almanya'da 1355TL iken Türkiye'de neden 2082TL? (%54) #UcuzlaSamsung
    @SamsungTurkiye Galaxy S Plus (i9001) Kanada'da 825TL iken Türkiye'de neden 1200TL? (%45) #UcuzlaSamsung
    @SamsungTurkiye Galaxy S II (i9100) ABD'de 1130TL iken Türkiye'de neden 1570TL? (%39) #UcuzlaSamsung
    @SamsungTurkiye Galaxy Gio (s5660) Fransa'da 404TL iken Türkiye'de neden 542TL? (%34) #UcuzlaSamsung
    @SamsungTurkiye Galaxy Ace (s5830) İtalya'da 488TL iken Türkiye'de neden 640TL? (%31) #UcuzlaSamsung

Bir iki detay daha var şurada ama bu kadar bilgi de yeterli.
    Samsung Ucuzlatma Hareketi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi quirpy -- 9 Ocak 2012; 22:17:55 >

• çok fark var destekliyorum umarım amacına ulaşır bu kampanya..
  • quote:

Orijinalden alıntı: KUM23

çok fark var destekliyorum umarım amacına ulaşır bu kampanya..
    Katılım olursa neden ulaşmasın ki :) %79 dudak uçuklatıcı bir fark. Hem de en ucuz telefonda bu fark..
  • Note'un 2250 liradan giriş yapması tam bir faciaydı, adamlar resmen paranın alasını kırıyorlar. Devletin gümrük kısıtlamalarıyla buradan kazık fiyatlara telefon almak zorunda kalıyoruz, tabi ötv de tuz biber oluyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lepanto

Note'un 2250 liradan giriş yapması tam bir faciaydı, adamlar resmen paranın alasını kırıyorlar. Devletin gümrük kısıtlamalarıyla buradan kazık fiyatlara telefon almak zorunda kalıyoruz, tabi ötv de tuz biber oluyor...
    @Lepanto Gümrük vergisi + ÖTV %79 yapıyor olabilir mi gerçekten? Bunları hespalayalım da haksızlık etmeyelim kimseye..
  • quote:

Orijinalden alıntı: quirpy

@Lepanto Gümrük vergisi + ÖTV %79 yapıyor olabilir mi gerçekten? Bunları hespalayalım da haksızlık etmeyelim kimseye..

%25 ötv alınıyor, ithalatçılardan alınan gümrük vergisinin de çok fazla olduğunu sanmıyorum. Yani kesinlikle pahalıya satıyorlar. Türkiye'de satılan üründen Almanya'da satılandan daha fazla kâr elde ediliyor; tabi biz Almanlardan daha zenginiz ya!..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lepanto -- 9 Ocak 2012; 22:27:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: quirpy

Alıntıları Göster
    ötv + kdv = türkiye

samsungdan önce aldıgınız bordrolarınızı kontrol edin ,evet ülke vergiyle ayaga kalkar ama herkez eşit şekilde veririse! bordrolu calısanları soyup sogana ceviren bir ülkede yaşıyoruz

ondan sonra kaçakçılık diz boyu , olur tabi ondn alamagını bana geçirmeye ne hakkın var !

türkiyemde güzel ülkemde sadece samsung degil

otomotiv den tut tekstile kadar her alanda sömürülüyoruz,,

en güzel örnegi benzin dir ztn buna mübarek sıvı altın sanki

bundan sonra tr garantili sıfır telefon almam arkadaş ben ülkemi sevsemde o beni düşünmeyip dalga gecer gibi 40 tl zam yapıyorsa almam

• quote:

Orijinalden alıntı: hakanlevent

ötv + kdv = türkiye

samsungdan önce aldıgınız bordrolarınızı kontrol edin ,evet ülke vergiyle ayaga kalkar ama herkez eşit şekilde veririse! bordrolu calısanları soyup sogana ceviren bir ülkede yaşıyoruz

ondan sonra kaçakçılık diz boyu , olur tabi ondn alamagını bana geçirmeye ne hakkın var !

türkiyemde güzel ülkemde sadece samsung degil

otomotiv den tut tekstile kadar her alanda sömürülüyoruz,,

en güzel örnegi benzin dir ztn buna mübarek sıvı altın sanki

bundan sonra tr garantili sıfır telefon almam arkadaş ben ülkemi sevsemde o beni düşünmeyip dalga gecer gibi 40 tl zam yapıyorsa almam

Alıntıları Göster
    apple da aynı türkiyede herşey çok pahalı

• quote:

Orijinalden alıntı: boramat

apple da aynı türkiyede herşey çok pahalı

Alıntıları Göster
    Tamam işte arkadaşlar. Bir ucundan girişelim yarın. Birinin fiyatını indirtebilirsek kalanlarınki otomatik inmek zorunda kalacaktır.

Apple biraz farklı bir durumda ama o bile 1000 Liraya Galaxy Note satılsa o fiyatta kalamaz bence..
  • pek katilim olacagini zannetmiyorum.sosyal hareketmis heh. ne sosyal hareketi be bu acikca asosyal hareket. otur pc basinda iki twet at tamam. samsungda yedi bunu. ben yokum
  • Hollanda da bir kilo etin fiyati 16 TL
    Türkiye de 29 TL

140 inc Sony 3D Led TV Hollanda da 4800 TL
    Ayni Tv Tūrkiye de 7600 TL

Niye Samsung a veya Markaya yükleniyorsunuzki ?
    Örnek verilen ülkelere göre ayni ürünü bukadar pahaliya satin alinmasinin sorumlusu en son üretici firmadir.

Nedenleri Ba$ka Y€rl€rde arayin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MaSSive

Hollanda da bir kilo etin fiyati 16 TL
    Türkiye de 29 TL

140 inc Sony 3D Led TV Hollanda da 4800 TL
    Ayni Tv Tūrkiye de 7600 TL

Niye Samsung a veya Markaya yükleniyorsunuzki ?
    Örnek verilen ülkelere göre ayni ürünü bukadar pahaliya satin alinmasinin sorumlusu en son üretici firmadir.

Nedenleri Ba$ka Y€rl€rde arayin.
    Markaya değil, Türkiye distribütörüne soruyoruz :) Dahası markanın ürünlerini sevmesem uğraşmazdım..

DonanımHaber'den katılım olmayacağını anladım zaten.. Yine de belirteyim, başladık ufaktan..

https://twitter.com/#!/search/realtime/%23UcuzlaSamsung

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi quirpy -- 10 Ocak 2012; 10:21:51 >

• Sorun disturubütörden de kaynaklanmıyor.
    Sen ucuz telefon alacaksın diye adam kur farkını ,vergiyi cebindenmi öder sanıyorsun?
    Örnekler verdim anlamak istemiyorsun.
    Ufaktan takılmakla ,mail protestosu ile halolacak iş değil bu konular.

Dua etde basra körfezinde işler karışmasın.
    Yoksa bugünkü fiyatlarada alamazsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MaSSive

Sorun disturubütörden de kaynaklanmıyor.
    Sen ucuz telefon alacaksın diye adam kur farkını ,vergiyi cebindenmi öder sanıyorsun?
    Örnekler verdim anlamak istemiyorsun.
    Ufaktan takılmakla ,mail protestosu ile halolacak iş değil bu konular.

Dua etde basra körfezinde işler karışmasın.
    Yoksa bugünkü fiyatlarada alamazsın.
    hocam bosuna tartismayın bu arkadas heralde s2 1700 veya 1400 tl ise,

sanıyorki 1700 tl samsung a gidiyor,

Masrafları felan herşeyi çıkarın bu ürünün fabrikadan çıkış fiyatı 100 dolar bile değildir, maksimum 60 dolara üretiliyor,

Üniversitede bölümüm bu,

neler ekleniyor,

Üretim 60 dolar , ulaşım + ara toptancılar + ana toptancı+kücük toptancı+Kdv+ÖTv+ vs vs vs bu hale geliyor

ama başarı vs vs fahiş para kazanıyor burası türkiye

Aklı olan burdan bişi almaz s2 avrupadan getirttim gayette ucuz oldu, tavsiye ederim,

• quote:

Orijinalden alıntı: teksalih

hocam bosuna tartismayın bu arkadas heralde s2 1700 veya 1400 tl ise,

sanıyorki 1700 tl samsung a gidiyor,

Masrafları felan herşeyi çıkarın bu ürünün fabrikadan çıkış fiyatı 100 dolar bile değildir, maksimum 60 dolara üretiliyor,

Üniversitede bölümüm bu,

neler ekleniyor,

Üretim 60 dolar , ulaşım + ara toptancılar + ana toptancı+kücük toptancı+Kdv+ÖTv+ vs vs vs bu hale geliyor

ama başarı vs vs fahiş para kazanıyor burası türkiye

Aklı olan burdan bişi almaz s2 avrupadan getirttim gayette ucuz oldu, tavsiye ederim,

Alıntıları Göster
    vay be ne güzel herkes işi biliyormuş :D
    yok fabrika çıkışı bu kadar bile değilmiş vs.
    Türkiyede yaşadığınızı unuttunuz sanırım.

şimdi şöyle diyelim
    size gümrük mevzuatı konusunda bilgili olarak yazayım. bu samsung değil tüm üreticiler için böyledir;

ürünlerin geliş fiyatları tüm dünya ülkelerine aynıdır neredeyse üreticilerden, herkese aynı fiyata satarlar ama
    ama türkiyede önce bi %25 ötv biner, ardından bu rakam dahil iken %18 ötv biner sonra bu ürünün içerisinde eğer radyo var ise CIF fiyatının %6 kadar TRT bandrol parası (yani şöyle düşünün CIF maliyeti 1000 tl olan bir telefon için 60 tl radyo vergisi) neyse devam ediyorum, navlun ve gümrük müşavir oranları %2-3 kadar olsun maliyette , kredi maliyeti %4 filan ekleyin, %3-5 arası garanti maliyetleri de olsa

bunlar vergi kısımları idi, şimdi gelelim kar marjlarına,

Distribütör> bayi aracılığı ile alırsanız muhtemelen %10 disty e %15 filan da bayiye marj verin ki bu da yüksek bir marj. Zincire ise daha yüksek marj.

bakın daha pazarlama maliyetini saymadım bile :)

Yurtdışında bu kadar maliyet yok inanın. Ha bu arada kurun 2.50 seviyesinde olmasını da hatırlatayım.

100 euro cif fiyatlı bir ürünü alalım diyeceğim ama o zaman da 399,99 tl den az olan ürünlere otomatik olarak 100 tl vergi biner , bu yüzden 200 euro cif fiyatlı bir ürün varmış diyelim.

500 tl ye firma alsın bu ürünü
    ötv %25
    625 tl
    kdv %18
    737,5 TL kdv ve ötv dahil fiyat :)
    %6 Radyo CIF üzerinden 30tl
    737,5 +30 = 767,5 TL
    %3 gümrük müşaviri vs 800 tl düz diyelim,
    Buna firmanın koyduğu garanti zart zurt oranlarını da ekleyelim 830 tl
    bir de firma kredi kullanıyorsa kredi maliyetlerini de %4 alalım 860 tl olduk. daha kar marjlarına başlamadık ha :D

830 tl mal gelsin depoya firmanın şimdi distribütöre satalım malı, peki distribütör satarken kdv ödeyeceğiz ya %18 kdv =979 tl ye sattık;
    Disty buna en kötü %12 kar koysa ki bu kar ile bu işler yapılır mı siz düşünün, 1100 lira oldu ürün.
    ve daha sonra bunlar da bayiye kdv ekleyip satacak 1298 TL bayinin alış fiyatı olsun.
    Artık bayi bundan sonrasını kaça satarsa diyelim o da 102 tl kodu ki %10 dan aşağı bir marj olmaz yani ki öyle sayalım.

Malı alış fiyatınız tam 1400 TL
    burada basit bir hesap ithalatçı firmanın hiç kar ve pazarlama yapmadığını farzedelim.

Şimdi 500 tl ye gelen ürün 1400 tl oldu neredeyse 3 katı bir fiyat :)

hesap kitap bilen üstte hesaplamalarıma bir baksın ve kim burada daha cok para kazanıyor anlasın

Türkiyede yaşadığınızı unutmayın :)

ulan maliye okudum nasıl hesap cıkardım vay be :)

• quote:

Orijinalden alıntı: IRFUN4EVER

şimdi şöyle diyelim
    size gümrük mevzuatı konusunda bilgili olarak yazayım. bu samsung değil tüm üreticiler için böyledir;

ürünlerin geliş fiyatları tüm dünya ülkelerine aynıdır neredeyse üreticilerden, herkese aynı fiyata satarlar ama
    ama türkiyede önce bi %25 ötv biner, ardından bu rakam dahil iken %18 ötv biner sonra bu ürünün içerisinde eğer radyo var ise CIF fiyatının %6 kadar TRT bandrol parası (yani şöyle düşünün CIF maliyeti 1000 tl olan bir telefon için 60 tl radyo vergisi) neyse devam ediyorum, navlun ve gümrük müşavir oranları %2-3 kadar olsun maliyette , kredi maliyeti %4 filan ekleyin, %3-5 arası garanti maliyetleri de olsa

Distribütör> bayi aracılığı ile alırsanız muhtemelen %10 disty e %15 filan da bayiye marj verin ki bu da yüksek bir marj. Zincire ise daha yüksek marj.

Yurtdışında bu kadar maliyet yok inanın. Ha bu arada kurun 2.50 seviyesinde olmasını da hatırlatayım.

100 euro cif fiyatlı bir ürünü alalım diyeceğim ama o zaman da 399,99 tl den az olan ürünlere otomatik olarak 100 tl vergi biner , bu yüzden 200 euro cif fiyatlı bir ürün varmış diyelim.

ötv %25
    625 tl
    kdv %18
    737,5 +30 = 767,5 TL
    bir de firma kredi kullanıyorsa kredi maliyetlerini de %4 alalım 860 tl olduk. daha kar marjlarına başlamadık ha :D

830 tl mal gelsin depoya firmanın şimdi distribütöre satalım malı, peki distribütör satarken kdv ödeyeceğiz ya %18 kdv =979 tl ye sattık;
    Disty buna en kötü %12 kar koysa ki bu kar ile bu işler yapılır mı siz düşünün, 1100 lira oldu ürün.
    ve daha sonra bunlar da bayiye kdv ekleyip satacak 1298 TL bayinin alış fiyatı olsun.
    Artık bayi bundan sonrasını kaça satarsa diyelim o da 102 tl kodu ki %10 dan aşağı bir marj olmaz yani ki öyle sayalım.

burada basit bir hesap ithalatçı firmanın hiç kar ve pazarlama yapmadığını farzedelim.

hesap kitap bilen üstte hesaplamalarıma bir baksın ve kim burada daha cok para kazanıyor anlasın

Harcaniyorsun ali babacandan eksigin yok fazlan var

peki ip4s nasil 3.5 milyar oluyor bunu acikla forumu birakicam

• quote:

Orijinalden alıntı: teksalih

quote:

şimdi şöyle diyelim

ötv %25
    625 tl
    kdv %18
    737,5 +30 = 767,5 TL

Harcaniyorsun ali babacandan eksigin yok fazlan var

peki ip4s nasil 3.5 milyar oluyor bunu acikla forumu birakicam

Alıntıları Göster
    iphone 4s in 3.5 milyar olmasının sebebi operatördür.
    arkadaşlar siz paçalı donla gezerken biz bu işleri yapıyoruz, inanmayan gider heesaplatır.

bu arada ilk ötvden önce hesapladığım kdv hesaplanmayacaktı onu yanlış yapmışım gerisi doğrudur. yani fiyat bi 200tl düşecek.

• quote:

iphone 4s in 3.5 milyar olmasının sebebi operatördür.
    arkadaşlar siz paçalı donla gezerken biz bu işleri yapıyoruz, inanmayan gider heesaplatır.

bu arada ilk ötvden önce hesapladığım kdv hesaplanmayacaktı onu yanlış yapmışım gerisi doğrudur. yani fiyat bi 200tl düşecek.

Alıntıları Göster
    bu arada üniversitede bölümün o ise hocaların iyi eğitememiş seni.
    60 usd diyor yahu, senin ne intelectual property den, lisans haklarından, teliften, markadan, içerikte kullanılan uygulamaların ücretlerinden ve en ufak bir patentin bedelinden zerre haberin yok.
    üretilen malı yekpare tenekeden ve plastik maliyetinden ibaret sanıyorsan sen o bölümü bırak talaşlı üretim oku, çünkü onda maliyet talaştan , tutkaldan ve makine maliyetinden başka bişi değil

• quote:

Orijinalden alıntı: wox

pek katilim olacagini zannetmiyorum.sosyal hareketmis heh. ne sosyal hareketi be bu acikca asosyal hareket. otur pc basinda iki twet at tamam. samsungda yedi bunu. ben yokum

Ne yapsınlar çıkıp dışarda kendilerini zincire mi vursunlar? Sosyal insan(!)
  • quote:

bu arada üniversitede bölümün o ise hocaların iyi eğitememiş seni.
    60 usd diyor yahu, senin ne intelectual property den, lisans haklarından, teliften, markadan, içerikte kullanılan uygulamaların ücretlerinden ve en ufak bir patentin bedelinden zerre haberin yok.
    üretilen malı yekpare tenekeden ve plastik maliyetinden ibaret sanıyorsan sen o bölümü bırak talaşlı üretim oku, çünkü onda maliyet talaştan , tutkaldan ve makine maliyetinden başka bişi değil

Hocam üstte çok güzel açıklamışsın üstelik 4 işlem bilen herkesin anlayabileceği biçimde.Ama duruma birde iPhonecuların gözünden bakarsak adamlar böyle olmasına seviniyor.Çünkü iPhone yurtdışı ile aynı fiyatta olsa daha çok kişinin elinde olur ve bize çok fark katmaz diyorlar.Yani sistem bizler gibi büyük bir çoğunluğu ezerken küçük mutlu da bir azınlık yaratıyor.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.