|
Bildirim
Daha 4 yıllık cihazlar ya; dünya telefon çöplüğüne dönüyor.
|
4 yıl güncelleme gayet iyi süre. Xiaomi gibi markalar sadece 2 yıl güncelleme veriyor mesela. Bazen sadece 1 yıl verdikleri bile oluyor. |
Xiaomi'yi falan sallayın, Samsung için 4 yıl çok az; üstelik bu cihazların çoğu kalbur üstü cihazlar. Hani 4 yıl içinde donanım olarak işlev kaybetseler anlarım ama işlev de kaybetmiyorlar, ne ARM eskisi gibi ne de yancı donanımları. Olay düpedüz israfa yöneldi, artık. Hani, 4 yıl sonunda cüzzi bir miktar karşılığı güncelleme yeteneğini kaybetmiş ve hala piyasada olup "satılmamış" tüm telefonları geri toplasalar anlarım; özellikle "hala piyasada olup, satılmamış telefonları" ifadesini vurguluyorum ama geri de toplamıyorlar. Bu yüzden tamamen israf, başka bir şey değil ve bu yüzden 4 sene de çok kısa bir süre. |
Bence her yıl telefon çıkartılmamalı artık heryer teknolojil çöp atık dağlarıyla doldu ve hepsi her yıl iğne ucu kadar farklarla gelmesi de cabası
|
|
4 yıl güncelleme gayet iyi süre. Xiaomi gibi markalar sadece 2 yıl güncelleme veriyor mesela. Bazen sadece 1 yıl verdikleri bile oluyor. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
|
Xiaomi'yi falan sallayın, Samsung için 4 yıl çok az; üstelik bu cihazların çoğu kalbur üstü cihazlar. Hani 4 yıl içinde donanım olarak işlev kaybetseler anlarım ama işlev de kaybetmiyorlar, ne ARM eskisi gibi ne de yancı donanımları. Olay düpedüz israfa yöneldi, artık. Hani, 4 yıl sonunda cüzzi bir miktar karşılığı güncelleme yeteneğini kaybetmiş ve hala piyasada olup "satılmamış" tüm telefonları geri toplasalar anlarım; özellikle "hala piyasada olup, satılmamış telefonları" ifadesini vurguluyorum ama geri de toplamıyorlar. Bu yüzden tamamen israf, başka bir şey değil ve bu yüzden 4 sene de çok kısa bir süre. |
|
Yok hocam, bahsettiği ilk çıkan Flip modeli. Z Flip 5 değil, o 7 sene güncellemek alacak cihaz bildiğim. |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Say hello to capitalism. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Tamamdır ben yanlış anlamışım. Uyarı için teşekkürler. |
Farketmiyor ki A54 üretmek yerine üretim bandında 1-2 şeyi değiştirip A55 olarak üretiyorlar oluyor bitiyor. Aynı telefonu uzun seneler üretmekle arada bir fark yok yani. |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Kullanım kılavuzuna göre telefonlar için 5 yıl ömür biçmişler. Bence 4 yıl güncelleme fazlasıyla normal. |
Neye göre biçmişler o ömrü? Galaxy S3, Note 3/4 bile hala çalışıyor. |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Started_With_FX5200 -- 7 Eylül 2024; 15:40:44 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Tab s7 diyor 4 yaşında yeni daha < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |