Şimdi Ara

Samsung B2430H 24' (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
919
Cevap
3
Favori
77.815
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadasım samsung alabılırsın cok memnun kaldım bu gun elıme gectı resımlerı cektım yarın koyucam öncelıkle soyleyım renkler cok ıyı ve canlı contrast oranı mutıs çok büyük bır monıtor bır okadrda ınce ve sık büyüklüne yanılıp ınsan agır sanıyor ama cok hafıf su anda 1 2 oyun denedım oyuunlarda herhangı bır sorun yok renkeler gercekten cok ıyı bundan önce 19 lc monıtorumden cok daha ıyı yanı soylenecekbısey yok bence rahatlıkla alabılırsın memnun kalıcagından emınım tek kotu yonu monitorden ses alınamamsı bu durumuda halledıcem zatnfull cozunurluk ve bukadar buyuk bır monıtorde çok keyıflı oluyor monıtorun defult ayarlarına dokunmadım paralklıgını sadece dusurdum cok parlaktıortalama yuzde 50 60 larda kullanıyorum ayarları ve su adan bıle cok cok canlı ve contrast etkileyıcı

• quote:

Orijinalden alıntı: _Gamemaster_

arkadasım samsung alabılırsın cok memnun kaldım bu gun elıme gectı resımlerı cektım yarın koyucam öncelıkle soyleyım renkler cok ıyı ve canlı contrast oranı mutıs çok büyük bır monıtor bır okadrda ınce ve sık büyüklüne yanılıp ınsan agır sanıyor ama cok hafıf su anda 1 2 oyun denedım oyuunlarda herhangı bır sorun yok renkeler gercekten cok ıyı bundan önce 19 lc monıtorumden cok daha ıyı yanı soylenecekbısey yok bence rahatlıkla alabılırsın memnun kalıcagından emınım tek kotu yonu monitorden ses alınamamsı bu durumuda halledıcem zatnfull cozunurluk ve bukadar buyuk bır monıtorde çok keyıflı oluyor monıtorun defult ayarlarına dokunmadım paralklıgını sadece dusurdum cok parlaktıortalama yuzde 50 60 larda kullanıyorum ayarları ve su adan bıle cok cok canlı ve contrast etkileyıcı

Evet parlaklığı bana da fazla geldi. 50-55 civarı kullanıyorum desktopta oyunlarda oyun moduna alıyorum daha iyi oluyor. Yalnız ben 2 sorunla karşılaştım. Merak ettim sende de buna benzer birşey var mı? Koyduğum masa normalden biraz yüksek ve monitör hafiften yukarı doğru bakıyor. Ekranın üst kısımlarında karama görüyorum görüş açısından dolayı. Desktoptayken pek sorun yok da 1.77 AR'li bir dizi, film açınca sinir bozucu oluyor. Monitörü aşağı doğru eğebiliyor muyuz? Zorlamak istemedim de.

2.'si ise PES 2010'da ghosting oluşması. Özellikle hava toplarında, top tamemen beyazsa bu olay çok belli oluyor. Bir de oyuncu isimleri açıksa top rakipteyken, rakip sağa giderken ben de rakibe baskı amacıyla sola doğru koşarsam oyuncu isimlerinin arkasında izler kalıyor. Call Of Juarez Bound in Blood'da buna benzer birşey yaşamadım. Sende buna benzer birşeyler oldu mu? Daha önce 19" Samsung 997mb CRT monitör kullandığımdan bu olay sinir bozucu geldi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DasheriM -- 17 Nisan 2010; 12:59:09 >

• XBOX 360 ta kullananız varmı?
  • DasheriM evet arkdasım monitor hafıf yukarı bakır + bırde senın monıtor hafıf yukarda oldugu ıcın karanlık sahnelerde dedgın olay gerceklesıyor denedim cünkü hafıf asagıdan bakınca banada oluyor.aslında mnıtor ayarlana bılseydı sorun olmazdı ki ayarlanamıyor. en mantıklı çöcüm senın ıcın monıtorün ayaklarının arkasına yukseltmek ıcın bısey koyman
    dedıgın ghost olayını pes te denıyemedım pek oynadıgım bır oyun degıl malesef ona bısey dıyemıyecem ama ps3 u bagladım gad of war ın demosunu oynadım pc de flatout ve crysis oynadım gercı belkıde dıkkat etmemısımdır bılemıyorum ama gormedım ghost olayını
    delgado505 xbox da denemedım ama bu gun denıyecem benım xbox un hmdi cıkısı yok analog donusturucu var onla baglıyacam sonucu bıldırırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Gamemaster_ -- 17 Nisan 2010; 13:44:25 >
  • @_Gamemaster_

Dediğin gibi monitörün altına destekle birşey konabilir ama bu sefer de düşer diye korkuyorum. Eski yöntem, kağıt sıkıştırmayı deneyeyim en iyisi.
    PES'e de bir bakarsan sevinirim. Monitör DVi'dan bağlı bu arada.

@delgado505
    Bende Xbox 360 vardı ama bozuldu. Monitör alınca gaza gelip yenisini sipariş verdim ve kargo gelmiş. Teslimatı bekliyorum. Gelsin bilgilendiririm...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DasheriM -- 17 Nisan 2010; 15:30:02 >
  • Alan arkadaslara 1 sorum var bu lcd de ekrani tam kaplamasi icin illa 1680,1050 mi olasi lazim,yoksa 1920,1080 lcd ler hep ekrana tam oturmaz mi kenarlarda bosluklar olusurmu?bilen arkadaslardan detayli aydinlatici bilgilerini beklerim tesekkurler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kudretx

Alan arkadaslara 1 sorum var bu lcd de ekrani tam kaplamasi icin illa 1680,1050 mi olasi lazim,yoksa 1920,1080 lcd ler hep ekrana tam oturmaz mi kenarlarda bosluklar olusurmu?bilen arkadaslardan detayli aydinlatici bilgilerini beklerim tesekkurler.

Monitör zaten 1.77 A/R'ye sahip ve 1920x1080 olarak kullanılıyor. 1680x1050 ise 1.6 A/R oluyor. Ekrana tabii ki de tam oturuyor...
  • Arkadaslar tamam ordan da degilmis yine deneme yanima metodu ise yaradi,hdmi kablo ile dedigim olay olurkene dvi dan kablo bagladim duzeldi suanada tam ekran 1920 1080 pikselde iyi,tesekkurler.HDMI kablo ile 1680 1050 tam ekran oluyor,1920 1080 kenarlarda bosluk oluyordu hdmi kabloyu cikardim dvi taktim,goruntu cok super tam ekran 1920 1080 de sorunsuz simdi,bu pc dunyasini anlamak gecekten de cok sabir istiyor arkadaslar.

Samsung B2430H 24'

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kudretx -- 17 Nisan 2010; 17:43:48 >

• İlginç. PC'yi dvi ve analogdan bağladım direk 1920 çözünürlük önerilir diye mesaj çıktı ve öyle kullanıyorum. Hdmidan da xboxı bağladım. Oyun oynamaya daha fırsat olmadı ama ana menüde full ekran 1080pde gösterdi. Senin hdmi kablosunda bir sorun olmasın?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DasheriM -- 17 Nisan 2010; 21:05:45 >
  • quote:

Arkadaslar tamam ordan da degilmis yine deneme yanima metodu ise yaradi,hdmi kablo ile dedigim olay olurkene dvi dan kablo bagladim duzeldi suanada tam ekran 1920 1080 pikselde iyi,tesekkurler.HDMI kablo ile 1680 1050 tam ekran oluyor,1920 1080 kenarlarda bosluk oluyordu hdmi kabloyu cikardim dvi taktim,goruntu cok super tam ekran 1920 1080 de sorunsuz simdi,bu pc dunyasini anlamak gecekten de cok sabir istiyor arkadaslar.

Samsung B2430H 24'

ayar ekranında desktop&displays kısmında configure dediğinizde(aşağı ok var oraya tıkladıgınızda açılıyor) scaling options kısmında overscan'a yaklaştırdıgınızda alabiliyorsunuz tam ekran görüntü.gerçi özel mesajda da belirtmiştim ama neyse

edit:5-10 dakika sonra ekran videosunu koyacağım nasıl yapıldıgının.

Video

Ben 1680x1050 de kulandıgım için aktif değil.1920x1080 de o kısım aktif oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi take a minute -- 17 Nisan 2010; 22:22:48 >

• Bagladigim hdmi kablo yeni 3 metre digitus alman mali idi 2. hdmi kabloda da ayni bosluklar oldu bende dvi kablo ile deneyeyim dedim,ekrana tam oturdu,sorun hdmi baglayinca ekrana 1680 lik cozurluk vermesi idi,halbuki 1920 ile ekranin tamamini kaplamasi lazimdi,1680 yapinca ekrani tam kapladi bu da benim isime gelmedi suanda dvi kablo takili hersey cok iyi,1920,1080 de 3 d mark 2006 calisticam bakalim puanim dusecek mi.
  • quote:

Bagladigim hdmi kablo yeni 3 metre digitus alman mali idi 2. hdmi kabloda da ayni bosluklar oldu bende dvi kablo ile deneyeyim dedim,ekrana tam oturdu,sorun hdmi baglayinca ekrana 1680 lik cozurluk vermesi idi,halbuki 1920 ile ekranin tamamini kaplamasi lazimdi,1680 yapinca ekrani tam kapladi bu da benim isime gelmedi suanda dvi kablo takili hersey cok iyi,1920,1080 de 3 d mark 2006 calisticam bakalim puanim dusecek mi.

tamam kaplıyor işte.bir üstteki mesajda video linki verdim.o şekilde giderebiliyorsunuz bu sorunu.hdmi kabloyu tekrar takıp deneyin isterseniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: delgado505

XBOX 360 ta kullananız varmı?

Monitörü xboxta deneme fırsatım oldu. Şu ana kadar sadece Brütal Legend oyununda denedim ve hiç bir sorunla karşılaşmadım...
  • arkadaşlar eğer dediğiniz gibiyse gerçekten ki öyledir ... monitörün ayarlanamaması ve hafif yukarı bakması gerçekten çok kötü bir durum. nasıl olur da 24'' monitör yeni bir ürün hem de .. nasıl olur da ayarlanamaz aşağı yukarı doğru .. fotograflarda da inceledim bazı sitelerde şimdi. durum bunu gösteriyor .. monitörü almaktan vazgeçtim .. incelemeyi beklememe gerek kalmadı bile
    450 tl küsür para verip de sağa sola aşağı yukarı ayarlanamayan bi monitör almak açıkcası bana hiç mantıklı gelmedi.. samsung neden böyle birşey yapmış ki .. 5 - 6 senelik eski püskü CRT tip monitörüm bile ayarlanabiliyor istediğin gibi ...
    çok tuhaf gerçekten ..

işin komiği duvara asıp sabitleyebiliyor muyuz diye soracaktım ayrıca soruma yanıt veren de olmadı nedense

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m-99 -- 19 Nisan 2010; 0:56:52 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Brunelleschi

bu monitörü almayı düşünüyorum lakin 2005 yılından beri 17'' samsung marka CRT bir monitör kullanıyorum . açıkcası Lcd monitörlerle hiçbir deneyim yaşamadım . Standart olarak ekran kartının Vga bağlantısını kullanarak görüntü elde edebilir miyim ?
    analog , dvi ve hdmi destekliyor monitör. fakat benim kartın özelliklerine göre yardımcı olabilirseniz sevinirim ..

merak ettiğim bir diğer husus da bu 1900*1300 denen maksümum çözünürlüğe ulaşabilir miyim acaba ? bir de 5 ms tepki süresinden söz edilmiş , bazı monitörlerde 2 yazıyor ? aradaki farkı açıklayabilen olursa sevinirim .. inceleme yapacak arkadaşları da heyecanla bekliyoruz .. teşekkürler

/>

??

• Telden İnternet'e girdiğim için pek detaylı resmine bakamadım normal vga kabloyla rahatça kulullansbilirsin monitör max 1920x1080 ni destekliyor doğal olarak bu çözünürlüğün üstüne cikamazsin ms tepkime olayinida kendi bildigimce söyleyin yanlista olabilir ekranın tazeleme olayı gibi dusunebilirsin saniyede kaç kare görüntüyü ya da sahnedeki nesnenin hareketi için gerekli olan pixellerin o ana tepkisinin hızı olarak dusunebilirsin umarım anlatabilmisimdir pc de olsaydım detaylı bir link verebilirsin . LCD yi 450 kusur değil 405 TL aldım fiyatı son derece iyi bu fiyata hemde samsung ;) Yukseklik ayarlanamamasi kötü bir olay ama abartildigi gibi bir sorunda değil standart bir bilgisayar basasina göre acısı ayarlanmis benim pc masasida yuksek ama bir sorun teşkil etmiyor ki koltukta oturuyorum alçak koltuk monitöre assagidsn bakıyorum hafifte olsa ;) çok asagidan bakilmadigi sürece hiç bir sorun yok Duvara asilabiliyor cok ince ve hafif zaten ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Gamemaster_ -- 19 Nisan 2010; 1:29:42 >

• bende bu monitör den almayı düşünüyorum ama şu eğilmeme meselesi kafama takıldı.Samsung'un sitesinde Function :Tilt yazıyor.Öne ve arkaya doğru eğilebilmesi lazım.Alan arkadaşlar bir deneyebilirler mi acaba?
  • Monitörün eğilememesi bana saçma geldi 24 inch gibi normal kullanıcılara göre devasa bir boyutta olan bir monitörün aşağı eğilememesi gerçekten garip daha öncede ya acer'ın yada samsung'un (hangisi olduğunu hatırlayamadım) bir monitörü için de aynı yorum yapılmıştı, ama sonradan anlaşıldı ki kullanan arkadaşlar biraz nazik davranmışlar alttan destek vererek üstten biraz ileri doğru zorlama ile monitörün eğilebilir olduğu görülmüştü.Sizde biraz kaba kuvvet uygulamayı deneyin isterseniz.
  • Monitor aşagı yukarı eğilebiliyor. Ama oldukça sert, bir elinizle samsung yazan aşagıdan, diğer elinizle üstten tutup, zorlayarak eğik kaldırabilirsiniz.

Çok fazla olmasa da 15-20 derece öne veya arkaya eğilebiliyor.
  • evet arkadaslar bende dendedım eğılebılıyormus gercı yıne eskı halıne getırdım
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.