Şimdi Ara

Samsung B650-51-52-53 Lcd Tv Serileri # Genel Konu # (335. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.080
Cevap
31
Favori
754.363
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 333334335336337
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Eveeeet. Bugün bir foruma gireyim dedim. Bir de baktım ki ne görem:

DTS pass-thru Proof of Concept Code

Yani meali artık DTS pass-thru özelliğini eklemenin yolu da bulundu B serisinde. Pek çok arkadaşa kanalizasyon kapağı olsun. :D

Şu an çok yeni bir kod ve büyük ihtimal ile ve sizin TV'nizde muhtemelen henüz çalışmaz. Ama kısa süre sonra kolayca kullanabileceğinz bir program haline getirilecektir merak etmeyin.
    Projeme destek veren herkese teşekkürler. Bağış yapan arkadaşlara daha bir kombolu teşekkürler.

Pass-thru yapan arkadaşa $100 hediye vermeyi uygun gördüm. Sizce de hakkı değil mi? Bağış yapmamış olan arkadaşlarda pamuk elleri cebe atsalar da projeye ufacık bir zuhurda bulunsalar hiç fena olmaz hani :D

Artık B serisi olup da yahu C serisi falan alsam mı diye düşünen kaldı mı aranızda? :D

Biraz geç oldu ama bende yaptım.

öğrencilik hali.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakaniko -- 19 Mart 2011; 14:49:08 >

• arkadaşlar bende Le40b650t2p samsung lcd war arkasında da bu yazıyor tvdeki yazılımda 2004 hıç bişey yapmadım aldıgımdan beri.Güncel yazılımı nerden bulabilirim istedigim sadece alt yazı renklendirme buyutmek weya. Bide dts dosyasını artık calıştıra biliyoruz mu yardımcı olursanız sevinirim simdiden teşekkurler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EnİGMaS

quote:

Selam arkadaşlar Size bir konu hakkında paylaşımda bulunmak istiyorum ben 8.5 ay önce LE32B651T3WXXC LCD tv aldım bu tv aralık ayına kadar FULL HD yayınlarda gayet berrak temiz bir görüntü sunmaktaydı...Ocak ayında artık HD yayınların TV nin ilk geldiği andaki kadar temiz olmadığını fark ettim her türlü yayını FULL HD olarak izleyebiliyorum bir sorunum yok Reklam olmasın ama cihaz listesini yazayım

DREAMBOX 800 HD
    BAFF FULL HD 2000 Receiver
    ATLANTA HD BOX
    PROZEG 2010 HD Receiver
    NEXT 18500 HD
    NEXT 19500 SUPERİOR+ HD
    HİREMCO X3 TURBO HD

Örnek olarak yazdığım bu cihazlar ETHERNET girişli olduğu için şifresiz HD kanallar dışında şifrelileride seğredebiliyorum imkanım geniş...

Asıl konu bu samsung 32B651 HD kanallarda ilk günkü canlılığını vermemekle beraber bunu kardeşimde fark edip abi moralin bozulmasın diye söylemedim ama tv ilk geldiği günkü gibi göstermiyor artık dedi bende evet onun için yazılım yüklediğim son 3000.1 den ilk yazılımına dönmek istediğimi söyledim ama kabul etmiyor tv bende o yazılım üzerinde tv yi fabrika ayarlarına döndürdüm o ana kadar 8 ay içerisinde 113 gün kullanmışım...
    nitekim samsung servisini aradım arkadaşlar geldiler kendilerine ki şunu ifade ettim telde ben evde yoktum tv nin ekranında yapay bir çerçeve oluştuğunu ki doğru gördüler biz şimdi onu yok edeceğiz kardeşiniz görüyor ki sprey sıkıp gidermişler kardeşimde benimle aynı canlılığı gördüğü için beyaz bir yayın açarmısınız demiş onlarda HD kanalda bulmuşlar ve ekranın sağ alt köşesinde gideremedikleri bir lekeyi fark etmişler hemen servis panele girip bizim oynamaya korktuğumuz panel ayarları kısmında hertürlü ayarı denemişler ben o esnada telde bekliyorum bana telkin ediyorlar ama benim gırtlağıma dayanmış çünkü dükkanada 32C651 aldım ondaki bana gelen ilk canlılığı gördüğüm için salondaki tv me bakmak istemiyordum moralim bozuluyordu kendilerine anlattığımda onlar bana biz sorun göremekdiklerini söylediler bende siz böyle diyorsanız ben eve geldiğimde bu tv yi kırıp atacağımı söyledim bu sizin tercihiniz beyefendi dediler buna binayen karşılıklı diyaloglar sonunda sizin içiniz rahat edecekse derken ( bu panelde 3 aydada sorun çıkabilir 1 yıldada 2 yıldada zaten ömrü belli demişler yukarıda ALLAH var istemedende olsa bunu söylemişler) ben fabrikadan panel sipariş edeceğim paneli değiştireceğim dediler (Panelde sorun var olmasa bunu yapmazlar diye düşünüyorum ölü piksel değil board sorunu değil) bugün sipariş veririm yarın takarız dediler bugün geçti kimse yok yarın veya sonraki gün gelirlermi bilmiyorum bekliyorum Ama sonuçta Samsung kendi panel ürettiği için LCD ve LEDDE gerçekten farklı bir konumda ama Servis desteği ve müşteri memnuniyeti sıfır bilginiz olsun

Dün Servis gelip TV yi aldı 2-3 gün içinde getiririz demişler...Panel değiştirecekler...

ben resetledikten sonraki Paneldeki 237 saat yazıyor değişen 3 günlük panelde 24 saat çalışmış olsa bile 72 saat yazmalı öyle değilmi halbuki tv yi ilk 3 hafta kullandıktan sonra panele baktığımda 6 gün kullanılmış görünüyordu...üzerinde lekeler duruyor you tube ye üzerinde IP olmamasına rağmen giriyor
    Sahtekarlar aynı paneli getirmişler fabrikadan panel sipariş etmiş olsalar bile benim lcd ye takmamışlar lekeler hala duruyor üzerinde tevekkeli değil evde takarız demişlerdi servise götürdüler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnİGMaS -- 22 Mart 2011; 7:17:31 >

• Orijinalden alıntı: _EUA_

Orijinalden alıntı: kaki
    Arkadaşlar merhaba

Sorunuma epey araştırmama rağmen çözüm bulamadım anladığım kadarıyla birkaç arkadaş daha aynı sorundan muzdarip
    Sarı altyazıyı rahatlıkla çalıştırmama rağmen DTS programını çalıştıramadım bu nedenle samygo sitesinden 2005.1 yazılımını indirdim
    fakat RSA Disableri da kullanmama rağmen Yükseltilecek yazılım bulunamadı ibaresi çıkıyor.(46B650 İstanbul Bilişimden alınma)

Servi menüsünde yazılım T-CHL7DEUC-1007.1 olarak gözüküyor.

Şimdiden teşekkürler.

Yazılımınızı "2005" e yükseltin. 300x serisine yükseltmeyin sakın yanlışlıkla en kralı 2005.

Diğer arkadaşlar YAZILIMINIZI 3000 serisine yükseltmeyin! En fazla 2005'e yükseltin. Yeni yazılımlardan herhangi bir iyileşme yok! Sonra üzülürsünüz...

peki 2005 yazılımını bulamıyoruz ki nasıl yükseltelim tv 32B651 300X den sonra kabul etmiyor bildiğim kadarıyla yardımcı olurmusunuz...

• arkadaşlar bir ricam var B 651 serisi lcd si olupta hiç yazılım yükseltmemiş arkadaşlardan panel bölümündeki bilgileri resimleri buraya koyabilirlermi

Paneldeki bütün bilgilerin resimlerini

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnİGMaS -- 22 Mart 2011; 7:07:55 >
  • neden cevap yazmıyorsunuz yardımcı olacak kimse yokmu?
  • önceki sayfalarda bulabilirsin
  • arkadaşlar DTS pass-thru Proof of Concept Code yükleme paketi çıktımı acaba samygo da bişey bulamadım ben
  • x264 filmleri izlemenin bir yolu var mıdır arkadaşlar? aradım nette ama pek bir bilgiye ulaşamadım açıkcası.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrburakbey

önceki sayfalarda bulabilirsin

Sayın mrburakbey Onbaşı

Önceki sayfalarda bulabilirsin yazmak yerine !!! İlgili sayfanın adresini verseniz daha sağlıklı olmazmı sizce 112 sayfayı dolaş işin ne manasına gelmiyormu bu yaptığınız....Sizki forumda ilgili bireylerden birisiniz bizim gibi sorunlarla uğraşan basit kullanıcılar değilsiniz bende uydu cihazları forumlarında moderatörüm ama ilgili konu ve sayfaları yapıştırır yazarım bilgimi paylaşırım...veya özel mesaj atarım benim konumum farklı panel değiştirebilen sayılı kişilerden biriyim ama sıfır panel değiştirilemeyen enteresan kullanıcılardan biriyim benim sorunum yazılım değil invertör devresi değil çok daha farklı bana adıma sipariş edilen bir panelin benim lcd me takılmaması durumu bilmem anlatabildimmi...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mrburakbey

önceki sayfalarda bulabilirsin

Sayın mrburakbey Onbaşı

Önceki sayfalarda bulabilirsin yazmak yerine !!! İlgili sayfanın adresini verseniz daha sağlıklı olmazmı sizce 112 sayfayı dolaş işin ne manasına gelmiyormu bu yaptığınız....Sizki forumda ilgili bireylerden birisiniz bizim gibi sorunlarla uğraşan basit kullanıcılar değilsiniz bende uydu cihazları forumlarında moderatörüm ama ilgili konu ve sayfaları yapıştırır yazarım bilgimi paylaşırım...veya özel mesaj atarım benim konumum farklı panel değiştirebilen sayılı kişilerden biriyim ama sıfır panel değiştirilemeyen enteresan kullanıcılardan biriyim benim sorunum yazılım değil invertör devresi değil çok daha farklı bana adıma sipariş edilen bir panelin benim lcd me takılmaması durumu bilmem anlatabildimmi...

ben sana bir yol gösterdim .
    sen ne mana çıkarırsın onu bilemem .
    eğer elimin altında olsaydı zaten polemik yapmazdım.
    forumda konular birleştiği için eski yerinde değil.

• Arkadaşlar tv nin medya playeri yeni çıkan filmlerin bazılarını oynatmıyor.Kullandığınız harici medya player markaları nelerdir?Bu tv nin medya playerini kullanmak son derece rahat.Bu rahatlığı veren bir medya playeri var mı?
  • Yaklaşık 2 yıl önce satın aldığım 32B651T3CW model Televizyonum var.Daha önceleri DTS vs olaylarla hiç alakam olmadığı için samsung un sitesinde bulduğum tüm güncellemeleri yenisi daha iyidir düşüncesiyle indirdim.Şuan TV'de geçerli sürüm kısmında 2010/04/21_003001 yazıyor.Bu durumda sayfa 108 de yazılanları direkt yapacakmıyım daha doğrusu yapmam gereken başka bişey var mı?Çocuk menüsü hangi programı indirince çıkıyordu?Kusura bakmayın çok acemiyim bu işlerde defalarca anlatılmış okudum ama pek basmadı kafam.Bide yanlış bişey yapıp TV'ye zarar vermek istemiyorum eşim kafamı kırarYardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
  • quote:

neden cevap yazmıyorsunuz yardımcı olacak kimse yokmu?

Temel ayarların aynı olması lazım,karşılaştırın TV nizde bir problem yoksada fazla kurcalamayın ayarları

• Bugün biraz zaman ayırıp 3000.1 olan tv versiyonumu 2004'de düşürüp sonra tekrar 2005'e yükselttim. Bu downgrade işlemi için SamyGO telneti etkinleştirip tvye putty ile bağlandım ve SamyGO Firmware Patchi çalıştırdım. Daha sonra tvnin menüsünde eski firmware'e dönme seçeneği etkinleşti. Kolaylıkla 2004'e geçiş yaptım. 2005'e yükselttikten sonra Aspect Ratio 2, SamyGO DCA 0.3 ve Bigger Yellow Font (v0.2) yükledim. Böylece hem font rengim sarı oldu ve büyüdü hem Media Player'da film izlerken Ekrana Sığdırma seçeneğinde Full Screen etkin oldu hem de DTS ses sorunu ve ses seçimi problemlerini çözmüş oldum. Bu proje ile uğraşanlara sonsuz teşekkürler. Paypal'ım olmadığı için bağış yapamadım ama en kısa zamanda Paypal'ı olan bir arkadaş üzerinden bağışımı da yapacağım. Artık tvnin C serisinden bir eksiği kalmadı

• quote:

Orijinalden alıntı: fx20001

Bugün biraz zaman ayırıp 3000.1 olan tv versiyonumu 2004'de düşürüp sonra tekrar 2005'e yükselttim. Bu downgrade işlemi için SamyGO telneti etkinleştirip tvye putty ile bağlandım ve SamyGO Firmware Patchi çalıştırdım. Daha sonra tvnin menüsünde eski firmware'e dönme seçeneği etkinleşti. Kolaylıkla 2004'e geçiş yaptım. 2005'e yükselttikten sonra Aspect Ratio 2, SamyGO DCA 0.3 ve Bigger Yellow Font (v0.2) yükledim. Böylece hem font rengim sarı oldu ve büyüdü hem Media Player'da film izlerken Ekrana Sığdırma seçeneğinde Full Screen etkin oldu hem de DTS ses sorunu ve ses seçimi problemlerini çözmüş oldum. Bu proje ile uğraşanlara sonsuz teşekkürler. Paypal'ım olmadığı için bağış yapamadım ama en kısa zamanda Paypal'ı olan bir arkadaş üzerinden bağışımı da yapacağım. Artık tvnin C serisinden bir eksiği kalmadı

Aşağıdaki durumla kaşı karşıyayım.Sanırım siz aynı durumu çözmüş bulunuyorsunuz.Tv ye putty ile bağlanmak , yazılımı 2004 e getirip 2005 yapmak vs bana çok uzak geliyor.Konuyla ilgili her programın linki ve yapım aşamalarını yazabilirseniz ancak o zaman yapabilcem sanırım.Yardımınız için şimdiden teşekkür ederim.

Yaklaşık 2 yıl önce satın aldığım 32B651T3CW model Televizyonum var.Daha önceleri DTS vs olaylarla hiç alakam olmadığı için samsung un sitesinde bulduğum tüm güncellemeleri yenisi daha iyidir düşüncesiyle indirdim.Şuan TV'de geçerli sürüm kısmında 2010/04/21_003001 yazıyor.Bu durumda sayfa 108 de yazılanları direkt yapacakmıyım daha doğrusu yapmam gereken başka bişey var mı?Çocuk menüsü hangi programı indirince çıkıyordu?Kusura bakmayın çok acemiyim bu işlerde defalarca anlatılmış okudum ama pek basmadı kafam.Bide yanlış bişey yapıp TV'ye zarar vermek istemiyorum eşim kafamı kırarYardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: c12

Aşağıdaki durumla kaşı karşıyayım.Sanırım siz aynı durumu çözmüş bulunuyorsunuz.Tv ye putty ile bağlanmak , yazılımı 2004 e getirip 2005 yapmak vs bana çok uzak geliyor.Konuyla ilgili her programın linki ve yapım aşamalarını yazabilirseniz ancak o zaman yapabilcem sanırım.Yardımınız için şimdiden teşekkür ederim.

Yaklaşık 2 yıl önce satın aldığım 32B651T3CW model Televizyonum var.Daha önceleri DTS vs olaylarla hiç alakam olmadığı için samsung un sitesinde bulduğum tüm güncellemeleri yenisi daha iyidir düşüncesiyle indirdim.Şuan TV'de geçerli sürüm kısmında 2010/04/21_003001 yazıyor.Bu durumda sayfa 108 de yazılanları direkt yapacakmıyım daha doğrusu yapmam gereken başka bişey var mı?Çocuk menüsü hangi programı indirince çıkıyordu?Kusura bakmayın çok acemiyim bu işlerde defalarca anlatılmış okudum ama pek basmadı kafam.Bide yanlış bişey yapıp TV'ye zarar vermek istemiyorum eşim kafamı kırarYardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Önce tv ile bilgisayarın aynı ağ üzerinde olmasını sağlamalısınız. Bunun için tvnizi modeminize bağlamanız ve bilgisayarınızın da o modeme bağlanmış olması gerekiyor. Daha sonra tvnizin hangi IP adresi ile bağlandığını bulmalısınız. Benim bilgisayarımda win7 olduğu için hemen ağdan tvyi gördü. Tvnin sağ tıklayıp özelliklerine girdiğimde en altta IP adresini veriyordu. 2. seçenek modeminizde bağlanan aygıtların IP adreslerini görebildiğiniz bir bölüm varsa oradan bulmak. Bu IP adresi Putty ile tvye bağlanırken gerekecek.

Tvniz kapalı konumdayken kumandadan hızlıca [INFO] [MENU] [MUTE] [POWER] tuşlarına basarak tvyi açın. Tv açıldığında servis menüsü karşınıza çıkmalı. Çıkmazsa tvyi kapatıp tekrar deneyin. Control altındaki Sub Option bölümüne girin. Buradan rs232-jack kısmını debug, Watchdog kısmını Off, Wiselink Write kısmını On yapmanız ve tvyi kapatmanız gerekecek.

Buradaki dosyayı indirerek flashınızın içine açın. Daha sonra tvyi açarak flashı tvye takın. Kumandadan CONTENT tuşuna basın ve İçerik Yönetimi bölümüne girin. USB altındaki Çocuk kısmına girin. Burada programı tvye kopyalayın. Kopyalama işlemi bittikten sonra geri gelin ve İçeriğim altındaki Çocuk kısmına girin. Run This Telnet Enabler programını Oynat'ın.

Buradaki dosyayı indirerek flashınızın ana dizinine açın ve flashınızı tvye takın.

Buradaki Putty dosyasını indirin. Host Name (or IP address) kutucuğuna ilk aşamada öğrendiğiniz tvnizin IP adresini girin. Port kısmına 23 yazın. Connection type kısmından Telnet'i işaretleyin ve Open tuşuna tıklayın.

Karşınıza localhost login: yazısı çıkacak root yazıp enter'a basın. chmod 755 /dtv/usb/sda1/revert.sh yazıp enter'a basın. sh +x /dtv/usb/sda1/revert.sh yazıp enter'a basın. Bilgisayarınızda End. Now go to firmware update menu yazısı çıkmadan tvnizden herhangi bir işlem yapmayın veya kapatmayın. Bu yazı çıktıktan sonra tvnizi kapatıp açın ve kumandadan MENU tuşuna basın. Yazılım Yükseltme bölümüne girin ve Alternatif Yazılım kısmına gelerek Giriş tuşuna basın.

Yazılım düşürme işlemini bu şekilde gerçekleştirdim. Yazının orjinali buradadır.

Bu yazı bilgi amaçlı yazılmıştır. Uygulandığında doğacak sorunlardan uygulayıcı sorumludur.

Not: Forumda sayfa kargaşasından dolayı bu işlemleri yaparken resmini de çekerseniz ayrı bir konu açılıp orada anlatılabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fx20001 -- 29 Mart 2011; 12:57:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: lewent20

quote:

neden cevap yazmıyorsunuz yardımcı olacak kimse yokmu?

Temel ayarların aynı olması lazım,karşılaştırın TV nizde bir problem yoksada fazla kurcalamayın ayarları

teşekkür ederim ellerinize sağlık...

• DTS pass-thru

cehaletimi mazur göründe ne işe yarıyor bu
  • quote:

Orijinalden alıntı: lewent20

DTS pass-thru

cehaletimi mazur göründe ne işe yarıyor bu

1080p filmlerdeki ses codec'i. Normalde 1080p bir film açtığınızda bir hata alırsınız, görüntü gelir fakat filmin sesi çıkmaz. DTS pass-thru ile bu sorunu çözebilirsiniz.
  • 
Sayfa: önceki 333334335336337
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.