Şimdi Ara

Samsung B650-51-52-53 Lcd Tv Serileri # Genel Konu # (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.080
Cevap
31
Favori
754.405
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Mixenon

Content library yi deneyen oldumu, samsung un sitesinden flash disk e türkçe content library içeriği indirdim. Ama tv yüklü olan çalışmasına rağmen, netten indirdiğim içeriği bir türlü görmüyor. Bir ayrıntı var mutlaka ama bir kaç defa denedim olmadı, usb yi görüyor ama flash disk i boş olarak gösteriyor...

İndirdiğin dosyaların linkini yollar mısın? Ben de indirip deneyeyim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: kavanoz

quote:

Content library yi deneyen oldumu, samsung un sitesinden flash disk e türkçe content library içeriği indirdim. Ama tv yüklü olan çalışmasına rağmen, netten indirdiğim içeriği bir türlü görmüyor. Bir ayrıntı var mutlaka ama bir kaç defa denedim olmadı, usb yi görüyor ama flash disk i boş olarak gösteriyor...

http://www.samsung.com/my/consumer/learningresources/tv/mediasolution/contentlibrary_download.html

Buradan download tan turkish i seçerek indirebilirsin... Cevabını bekliyorum bakalım sende çalışacak mı?

• arkadaşlar kötü haber kablulu hd yayını kapatmış tv bi açyım şifreli kanal diyo artık tekrar analog yayın a cevirdim görüntü berbat ne güzel izliyoduk
  • 40B651'deki olumsuzluklar (D-smart, Hama altın uçlu scart ile):
    1. İzleme açısı sorunu: 1-1,5 metre sağdan-soldan bakınca izleme açısı sorunu açıkça ortaya çıkıyor.
    2. Yansıma sorunu: Özellikle gündüz vakti, yansıma sorununu çok bariz şekilde görebilirsiniz.
    3. Yazılarda ve TV logolarında pikselleşme: Reklamlarda veya haberlerde çıkan alt yazılarda; bazı kanalların logolarında pikselleşme net şekilde belli oluyor. Netlik ayarını düşürürseniz azalıyor, görüntü kalitesi düşüyor.

NOT: D-smartın ayarlarından normalde RGB seçmem gerekiyor; ancak o zaman görüntü canlı ama kötü (karlamalı) oluyor.
    D-smart'tan kompozit seçince daha net görüntü veriyor; ama insanların yüz hatları makyajlı gibi oluyor.
    Sanırım HDMI çıkışlı bir cihaz olsa daha iyi olacak.

Yukarıda saydığım sorunlar sizlerde de var mı?

EDİT:
    Biraz önce 100 Hz'in çok işe yaramadığını yazmıştım. Ancak denemelerim sonucunda yanıldığımı anladım. USB'den bir tane divx filmin sonundaki kayan yazılarda 100 Hz denemesi yaptım. Gerçekten 100 hz açıkken, normale göre çok fark olduğunu gördüm. Kayan yazılarda titreme filan kalmıyor. Denemenizi tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dedektif -- 2 Haziran 2009; 23:28:55 >

• quote:

Orjinalden alıntı: dedektif

40B651'deki olumsuzluklar (D-smart, Hama altın uçlu scart ile):
    1. İzleme açısı sorunu: 1-1,5 metre sağdan-soldan bakınca izleme açısı sorunu açıkça ortaya çıkıyor.
    2. Yansıma sorunu: Özellikle gündüz vakti, yansıma sorununu çok bariz şekilde görebilirsiniz.
    3. En çok hayal kırıklığına uğradığım 100 Hz meselesi: TV'de 100 Hz'in işe yarayıp-yaramadığını anlayamadım. Kapasam da açsam da fark yok.
    4. Yazılarda ve TV logolarında pikselleşme: Reklamlarda veya haberlerde çıkan alt yazılarda; bazı kanalların logolarında pikselleşme net şekilde belli oluyor. Netlik ayarını düşürürseniz azalıyor, görüntü kalitesi düşüyor.

NOT: D-smartın ayarlarından normalde RGB seçmem gerekiyor; ancak o zaman görüntü canlı ama kötü (karlamalı) oluyor.
    D-smart'tan kompozit seçince daha net görüntü veriyor; ama insanların yüz hatları makyajlı gibi oluyor.
    Sanırım HDMI çıkışlı bir cihaz olsa daha iyi olacak.

Yukarıda saydığım sorunlar sizlerde de var mı? Özellikle 100 Hz sizce işe yarıyor mu?

İzleme açısı ve yansıma kısmına katılıyorum ama diğerlerine katılmıyorum. Full Hd bir lcd den bahsediyoruz, Sd yayında bu değerlendirmeyi yapmak yanlış olur.
    Ben kendi açımdan konuşayım, özellikle yabancı film kanallarını çok izlerim. Daha öncede yazmıştım birkaç kere, Premier ve Skyitalia ve Skyuk film kanalları gibi. Bu kanallar, uydudan sd yayın olarak max kalitede yayın yapan kanallar, formatları 16:9.
    Özellikle bu kanallarda, film izlerken sanki 720p gibi izliyorum nerdeyse.
    Sd yayında, uydudan gelen yayın çok önemli, başka önemli noktada uydu cihazı ve kablo... Dreambox600pvr yi scart to composite altın uçlu ttaf kablo ile bağladım, YPbPr den...
    Sonuç olarak, sd den beklediğimin çok çok üstünde bir performans aldım bahsettiğim kanallar için. Ayrıca alttan kayan yazılarda bence gayet iyi, sadece bazı yazılar çok hızlı akan ve küçük yazılarda sorun oluyor, ama o yazılar tüplü tv de bile okunamıyor hızından dolayı, onu hiç bir lcd nin net gösterebileceğini sanmıyorum 800hrz falan olması lazım heralde... Normal hızda akan yazılarda problem yok, birde kalitesi düşük kanallarda türksattaki sr si düşük kanallarda kayan yazılarda titreme, logolarda pixelleşme olabilir ama bu tamamen sd yayından kanalın kalitesizliğinden kaynaklanır...

• üstad bende de fark etmiyo bende hepsinde 1920*1080 cözünürlük alabiliyom şunu merak ettim sen giriş menüsünde kaynak listesinde HDMI3/DVI ın ismin ne olarak atıyosun ben daha önce pc ve dvıpc olarak atıyodum olmamıştı ama ismi sadece dvı yapınca oldu sen ne olarak atadın bide senin ekran kartın ne ustad bide ben bu yazdıgından da bişey anlamadı ya burda ne demek istedin (Hatta o konuda deamon tool gibi programlarla hiç DVD'ya yazdırmadan nasıl yapılacağını da anlatmıştım.)

quote:

Orjinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE

quote:

Orjinalden alıntı: Amato

ustad bu ayarları pc içinde kullanalıımı ben dvı döüştürücüyle hdmı olarak bagladım ekrana ayarların bagzıları aktif degildi olanları yaptım ama gende celişkide kaldım bide sana sorayım dedim senin tavsiyen nedir

Dostum,

Heralde senin tv hdm-dvi bağlantıda pc sinyali olarak algılayabiliyor ki bazı ayarlar pasif durumda kalıyor. Benim TV'de hdmi'dan pc bağladığımda(1920*1080 değerinde) tv, bunu normal bir harici görüntü cihazı bağlanmış olarak kabul ediyor ve her ayar aktif durumda oluyor.

Yani benim tv gibi olsaydı elbette olurdu. Hatta o konuda deamon tool gibi programlarla hiç DVD'ya yazdırmadan nasıl yapılacağını da anlatmıştım.

Fakat senin durumunda normal harici bir cihaza döndüğünde bu yapacağın bir bakıma eksik ayarlar doğru sonuç vermez, vermeyebilir.

Bu yüzden DVD player tarzı bir cihaz kullanman uygun olur gibi geldi bana. Çünkü bu yapacağın ayarlarda 3 ana ayar çok önemli.

-Parlaklık
    -Kontrast
    -Renk

Eğer bu ayarlar aktif oluyor dersen o zaman olabilir.

• quote:

Orjinalden alıntı: Amato

üstad bende de fark etmiyo bende hepsinde 1920*1080 cözünürlük alabiliyom şunu merak ettim sen giriş menüsünde kaynak listesinde HDMI3/DVI ın ismin ne olarak atıyosun ben daha önce pc ve dvıpc olarak atıyodum olmamıştı ama ismi sadece dvı yapınca oldu sen ne olarak atadın bide senin ekran kartın ne ustad bide ben bu yazdıgından da bişey anlamadı ya burda ne demek istedin (Hatta o konuda deamon tool gibi programlarla hiç DVD'ya yazdırmadan nasıl yapılacağını da anlatmıştım.)

Dostum,

Sony'lerde falanca girişe şu cihazı atadım gibi bir uygulama yok. TV menüsündeki PC girişi VGA'yı ifade ediyor. Yani VGA'dan bağlantı yaptığında menüden de PC seçmelisin. Hdmi1'e takılı bir cihaz varsa Hdmi1'i seçmelisin. Şimdi mesela benim tv'nin hdmi1 girişine pc bağlasan hdmi kablo ile, eğer çözünürlük değeri 1280*1024'e kadar ise bunu tv otomatik pc sinyali olarak algılayabiliyor. Daha yüksek çözünürlükte örneğin: 1080p'de pc sinyali olarak kabul etmiyor. Harici bir cihaz (ps3, blu-ray player vs.) gibi algılıyor.

İşte pc sinyali olarak algıladığında Sony'de de bir sürü ayar pasif hala geçiyor. Sanırım ayar yapacaksan pc'den yap demek istiyorlar. Fakat 1080p'de harici bir cihaz olarak kabul ettiğinden tüm ayarlar aktif oluyor.

Neyse bizdeki durum böyle...

O anlamadığın yerde şunu demek istemiştim:

Orada anlatılan programı çalıştırabilmek için bir DVD'ye yazdırmak gerekiyor. Fakat bazı arkadaşların DVD player'ı yok veya yazdırmada zorluk yaşayanlar oldu.

İşte deamon tools gibi bazı programlar varki, bunlarla pc üzerinde sanal bir DVD-ROM varmış gibi ayar yapılabiliyor. Yani hiç DVD-ROM sürücü olmayan bir PC'de bile HDD'in belli bir bölümünü DVD-ROM gibi gösterip bu programı çalıştırmak mümkün.

Bu işin nasıl yapılacağını da şu şekilde anlatmışım:
    quote:

Orjinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE

Bu bahsettiğim sanal sürücü oluşturma programlarından birini denedim. Tahmin ettiğim gibi hatta daha kolay oldu. Kısaca anlatayım:

-Programın ismi DAEMON Tools lite. İndirme linki:http://www.daemon-tools.cc/downloads

-Program kurulduktan sonra masaüstünde en alttaki araç çubuğunun sağında simge olarak yer alıyor. Bu simgeye sağ tıklandığında çıkan seçeneklerden Virtual CD/DVD-ROM 'u seçiyoruz.

-Sonra Device f:(sizin pc'de farklı harf olabilir. Bu önemli değil) /mount image tıklanırsa hangi bölümü veya dosyayı sanal DVD-rom'a bağlayacağınısı soruyor.

-Display_Tuning.nrg dosyası gösterilirse doğrudan DVD çalışmaya başlıyor. Nero'ya da gerek kalmıyor. Hepsi bu...

• merhaba arkadaşlar.bende bu lcd illetine düştüğümden beri yani 3 aydan beri beynim allak bullak oldu.düğüne kadar zaman var diye salladım bu kadar zamandır.şimdi ise düğüne 1 ay civarı zaman kaldı ve artık karar vermeliyim.ilk etapta düğün sebebiyle masraflarım çok fazla olduğundan 2000 lira civarlarında lcd düşündüm.sonrasında 2000 lirada para ve neden gidip kötü birşey alayım diye düşündüm.bunun üzerine çıkıp iyi birşey almaya karar verdim.ama bu alacağım lcd vereceğim parayı haketmeli ve sonradan ah vah çekmemeliyim :) bu başlıktaki 5 sayfayı okudum ve bundan başka başlıklarıda bolca okudum.çok teknik detaylara girilmiş.şahsen hiç lcd tv kullanmadığımdan ötürü bazı terimlere ve kullanımlara yabancıyım ama yinede teknolojiye çok yakın birisiyim.Sizden tek ricam kullananlardan veya teknik açıdan açıklama yapan arkadaşlardan le40b653 serisi 2699 tl 6 ay taksitle alınacak bir lcd tv midir.yoksa philips in elektro worlde özel 42pfl8684 serisi(sanırım 42pfl8404 serisiyle aynı) 2900 tl 10 ay taksitle alınabilecek bir tv midir!ikisi kıyaslanabilir mi.Hangisi iyidir.Lütfen beni çok fazla terimsel deyatlara girmeden açıklama yaparak bilgilendirirmisiniz.Çünkü bilgilendirmenin detayına göre samsungun lcd tv sini 2 tane almayı düşünüyoruz.
    Şimdiden bilgilendirecek arkadaş veya arkadaşlara teşekkürü bir borç bilirim.Sağolun...
    Esenkalın...

• Merhaba,

samsung 46b750 aldım upgrade yaptım fakat bir çok çözemediğim problemleri var.

1. mkv uzantılı dosyayı external hdd den yada flash memoryden görmüyor avi mp4 leri görüyor. ama laptopdan samsungun share programıyla sadece mkv leri açabiliyor.

2.Content library özelliği için samsungun kendi sitesinden bir kaç içerik indirdim fakat usb bellek yada usb hdd yi content library görmüyor.

3. Formda arkadaşların bütün tavsiyelerine uymama rağmen internete kumanda üzerinden bağlanamıyorum "mute +9+4+8 exit" yaparak yahoo ya bağlanabiliyorum yani ağ ayarlarımda bir problem de yok

birçok defa fabrika ayarlarına dönüp yeniden upgrade yaptım ama yinede mkv ye content library ye ve internete çözüm bulamadım.

bu konuda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
  • quote:

Mixenon,
    o linkin üstünde user's guide var. orada nasıl yapman gerektiğini anlatıyor. görmediysen bir de burada anlatılan yolu dene istersen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrtozbay -- 3 Haziran 2009; 10:06:12 >
  • Arkadaşlar dün itibari ile bende Anodolu grubu ürünü 32B653 aldım. fiyat oldukca uygun geldi.
    Ben şimdi bu tvde teledünya seyretmek istiyorum ama kartlı modülmü öerirsiniz yoksa stb mı almam daha iyi olur.
  • Arkadaşlar herkeze merhaba,

Ben de yaklaşık 3 hafta önce Samsung bayiinden 40b653 aldım 3.000(12 taksit).Sanırım biraz pahalıya almışım. Hele bir de 2 ay araştırdığımı düşünürseniz. Kablosuz bağlantı için Samsung'un WIS09ABGN kodlu kablosuz aparatına ihtiyacımız varmış. Bu kutudan çıkmıyor zaten. Samsungu
    aradığımda onlar da doğruladılar. Ayrıca temin edilmesi gerekiyor. Araştırdım ama hiçbiryerde yok. İnternette de araştırdım. Yabancı alışveriş sitelerinde
    var.

Bu konuda tecrübe etmiş arkadaşların cevaplarını bekliyorum.
    Teşekkürler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mrtozbay

quote:

Mixenon,
    o linkin üstünde user's guide var. orada nasıl yapman gerektiğini anlatıyor. görmediysen bir de burada anlatılan yolu dene istersen.

uSer's guide var biliyorum da orda yazılanları yapınca olmuyor, usb deki dosyaları görmüyor content library. Sen denedin mi, sende çalışıyor mu, veya çalıştıran kullanan var mı?

• quote:

http://www.samsung.com/my/consumer/learningresources/tv/mediasolution/contentlibrary_download.html

Buradan download tan turkish i seçerek indirebilirsin... Cevabını bekliyorum bakalım sende çalışacak mı?

Denedım ve ben de başaramadım. 2 farklı USB flash bellek denedim. NTFS ve FAT32 denedim. Talimatları okudum. Kumandada kırmızı tuşa basmaktan bahsediyor. USB seçiliyken kırmızı tuş bir işe yaramadı. .exe dosyayı da koydum, çalıştırıp açılmış halini de. İngilizce veya Türkçe içerik de farketmedi. TV'nin kullanım kılavuzunda bu içerikleri download ederken UDN numarasını girmeniz gerekir diyor. Ama download ederken UDN sormuyor ki!

mbebe de başaramamış. Üçümüz de beceriksiz değiliz ya, var bir durum mutlaka. Fırsat buldukça başka forumları kurcalayıp birşeyler bulmaya çalışacağım.

• quote:

quote:

quote:

Mixenon,

uSer's guide var biliyorum da orda yazılanları yapınca olmuyor, usb deki dosyaları görmüyor content library. Sen denedin mi, sende çalışıyor mu, veya çalıştıran kullanan var mı?

Aynı şeyden mi bahsediyoruz bilmiyorum ama, TV kutusundan çıkan USB'yi takıp "content library" ye girince çıkıyor hepsi. Belki türkçeleri de o USB ye yüklemeyi denerseniz olabilir.
    Resim galerileri, oyunlar, meditasyon müzikleri, yemek tarifleri falan var...

@sahin_turgay

Evet ben de Amazondan sipariş vermek için girmiştim ama 80$ vermeye değmez diye düşünüp vazgeçtim. Onun dışında bir yerde bulamadım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi charliezy -- 3 Haziran 2009; 13:02:34 >

• Cevabınız için teşekkürler.

quote:

Orjinalden alıntı: charliezy

quote:

quote:

quote:

Mixenon,

Aynı şeyden mi bahsediyoruz bilmiyorum ama, TV kutusundan çıkan USB'yi takıp "content library" ye girince çıkıyor hepsi. Belki türkçeleri de o USB ye yüklemeyi denerseniz olabilir.
    Resim galerileri, oyunlar, meditasyon müzikleri, yemek tarifleri falan var...

@sahin_turgay

Evet ben de Amazondan sipariş vermek için girmiştim ama 80$ vermeye değmez diye düşünüp vazgeçtim. Onun dışında bir yerde bulamadım...

• Arkadaşlar, sanırım onlar 2008 modelleri için
    İngiltere sitesinde 2009 modelleri yani b65x ve üstü için de içerik verilmeye başlanmış
    Bir de bu linki deneyin derim ben

http://www.samsung.com/uk/consumer/learningresources/media2.0/library_download.html

ben bu akşam deneyeceğim.

quote:

quote:

Denedım ve ben de başaramadım. 2 farklı USB flash bellek denedim. NTFS ve FAT32 denedim. Talimatları okudum. Kumandada kırmızı tuşa basmaktan bahsediyor. USB seçiliyken kırmızı tuş bir işe yaramadı. .exe dosyayı da koydum, çalıştırıp açılmış halini de. İngilizce veya Türkçe içerik de farketmedi. TV'nin kullanım kılavuzunda bu içerikleri download ederken UDN numarasını girmeniz gerekir diyor. Ama download ederken UDN sormuyor ki!

mbebe de başaramamış. Üçümüz de beceriksiz değiliz ya, var bir durum mutlaka. Fırsat buldukça başka forumları kurcalayıp birşeyler bulmaya çalışacağım.

• Bugün Teledünya'ya abone oldum bir hafta içinde kartlı izlemeye başlarım.
    Benim görüşüm STB yerine TV'nin orjinal tuneri daha iyi peformans verir.
    Kart elime geçince yorumlarımı paylaşırım.

quote:

Orjinalden alıntı: black.jack

Arkadaşlar dün itibari ile bende Anodolu grubu ürünü 32B653 aldım. fiyat oldukca uygun geldi.
    Ben şimdi bu tvde teledünya seyretmek istiyorum ama kartlı modülmü öerirsiniz yoksa stb mı almam daha iyi olur.
  • Çözemediğim bir tek Internet kaldı, çözümünü bilen varsa büyük sevaba girecek

quote:

Orjinalden alıntı: expe

arkadaşar 15 gün önce LE40B653 daha öncede sorun olmuştu ama cevaplar yeterli gelmedi.tekrar yardımınızı isitiyorum.yeni versiyonu yükledim ağ ayarlarını yaptım bağlantı sorunu yok diyo ama daha hala internete bağlan dediğimde desteklemiyor yazısı cıkıyo.artık rica etsemde biri bu konuda yardımcı olurmu.

birde yeni versiyonu yüklemeden önce pc ile bağlantı sağlıyodum yeni versiyonu yüklediğim halde artık pc yi görmüyo bunun nedeni hakkında veya cözümünde yardımcı oluranız sevinirim.şimdiden ilginiz için teşekkürler

• quote:

Orjinalden alıntı: sypho

Arkadaşlar, sanırım onlar 2008 modelleri için
    İngiltere sitesinde 2009 modelleri yani b65x ve üstü için de içerik verilmeye başlanmış
    Bir de bu linki deneyin derim ben

http://www.samsung.com/uk/consumer/learningresources/media2.0/library_download.html

ben bu akşam deneyeceğim.

quote:

quote:

Dediğin doğru olabilir, indirdiğimiz dosyalar uyumsuz olabilir, bende akşam denerim verdiğin linkten dosyaları. Ayrıca tv ile gelen usb stick ten de denedim yine çalışmadı...

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.