Orjinalden alıntı: fx20001 .... DTS için şu anda audio converter ile ac3'e dönüştürüp izlemeyi planlıyorum. Bildiğim kadarıyla Western Digital HDTV'de de DTS desteği bulunmuyor. Hatam varsa birisi düzeltsin lütfen. İleride optik girişli bir ses sistemi ile DTS sorununu çözmeyi planlıyorum.
WD HDTV HDMI veya optik çıkıştan DTS'i çözmeden aynen yolluyor (pass thru). Bu çıkışlara bağlı olan cihaz DTS çözebiliyorsa ses geliyor. Ama Samsung TV bunu yapmıyor. İlla sesi çözüp öyle yollamak istiyor. Tabi DTS'i çözemediği için pass thru da yapmadığı için hiç ses gelmiyor. DTS çözebilmesi lisanslamayla ilgili sanırım, para vermek istememiş olabilirler. Ama belki (inşallah) pass thru özelliği ileride yazılımla eklenebilir.
quote:
Orjinalden alıntı: Adnan Ak
Arkadaşlar merhaba,
Samsung'un söz konusu 46B651 modelini mağazada inceledim, ilk izlenimlerim, özellikle siyah başarımı gayet olumlu. Ama aylardır Panasonic plazma peşinden koştuğumdandır, son kararı veremedim. Sizce 46B651görüntü özellikleri ve kalitesi olarak Panasonic'in 2008 serisinin üst modeli olan 46PZ85'ine tercih edilebilir mi? (Samsung'un USB ve net özellikleri benim için arka planda.) Panasonic ~ 450YTL daha ucuza geliyor.
DVD, HD-DVD, Bluray ve PS3 ağırlıklı bir kullanım olacak, arada da Digiturk uydu... Gündüzleri nispeten aydınlık bir salonum var ama sinema izlenimi ağırlıklı olarak gece oluyor.
Yorum yapan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
Ben olsam 46b651'i tercih ederim kurolar hariç hiçbir plazmaya garanti vermem ekran yanığı konusunda ve ps3 ağırlıklı kullanım olacak diyorsun sanırım tv yayını ikinci planda
quote:
Orjinalden alıntı: sadays
Ben olsam 46b651'i tercih ederim kurolar hariç hiçbir plazmaya garanti vermem ekran yanığı konusunda ve ps3 ağırlıklı kullanım olacak diyorsun sanırım tv yayını ikinci planda
1 senedir Q91 ile Xbox oynadım yanık manık yok daha..
Bilenler bilir, sektöründe önemli sitelerden HDTVtest 40B650 için kalibrasyon sonrası ulaşılan ayarları yayınlamış(***Link Burada***), isteyen arkadaşlar denesin.( Hep cırt renk ve görüntüye alışık olduğumuz için bu ayarlar biraz sarımsı ve karanlık gelebilir diye not düşülmüş ve bir hafta bu ayarlar ile kullanılıp sonra karar verilmesi tavsiye edilmiş. Bilginize)
quote:
Orjinalden alıntı: Forever1907
Bilenler bilir, sektöründe önemli sitelerden HDTVtest 40B650 için kalibrasyon sonrası ulaşılan ayarları yayınlamış(***Link Burada***), isteyen arkadaşlar denesin.( Hep cırt renk ve görüntüye alışık olduğumuz için bu ayarlar biraz sarımsı ve karanlık gelebilir diye not düşülmüş ve bir hafta bu ayarlar ile kullanılıp sonra karar verilmesi tavsiye edilmiş. Bilginize)
Akşam deneyeyim bakalım... Böyle bir kaç ayar denedim hoşuma gitmedi, standart seçeneklerde kendime göre 1-2 ayarı değiştirip izliyorum.
quote:
Orjinalden alıntı: hakaplan
ARKADAŞLAR BEN Samsung 46B550 46" FULL HD LCD TELEVİZYON ALMAK İSTİYORUM. BU TELEVİZYONUN ÖZELLİKLERİ HAKKINDAKİ BİLGİLERİNİZİ VE TELEVİZYONUN NASIL OLDUGUNU YAZARSANIZ SEVİNİRMM...TESEKKURLER yazıma kımse cevap yazmamıs arkadaslarr yaa lütfen zaten anlasam ozlellıklerını lcdnın sormazdımm...
arkadaşım bu konu zaten almak istediğin televizyonun ayarları ile alakalı. yapman gereken sadece ilk birkaç sayfayı okumak. niye ısrarla cevap bekliyorsun?
quote:
Orjinalden alıntı: izmitcarsi
Evet benim 1 hafta önce almış olduğum Lcd tv Hakkın rahmetine kavuştu. Bişeler var diyodum en sonunda lcd tv komple gitti servisi aradık bakalım gelicekler..
Bozulma olayı da çok ilginç nette geziniyodum birden lcd de görüntü bi gitti ekran sim siyah oldu görüntü yok pcden şüphelendim kabloları çıkardım falan lcd açılıp kapanıyor sesi geliyor ama ekrana hiç görüntü gelmiyor source düğmesine bastığım zaman illaki ekran değişiyodu basıyom basıyom yok. Elektronikteki şanssızlığım son sürat devam ediyor. Sağlık olsun ne diyim..
geçmiş olsun. zaten ölü pixelden dolayı değişmesi gerekiyordu. en azından şimdi kesin değişir. umarım yeni gelecek olanda sıkıntı olmaz. bu arada elektronikten yana şansım yok diyorsun ama evindeki elektrik tesisatını kontrol ettirdin mi? belki elektrik ile alakalı bir sıkıntı vardır.
Hdtvtest'in bir haftalık alışma süresi tavsiyesi gayet mantıklı.
Arkadaşlar kesinlikle insan gözü alıştığından hemen vazgeçemiyor. Yanlış olsa bile...
Bu yüzden bu ayarları denerken mutlaka gözünüze zaman verin. Bir zaman sonra eskiden ne kadar yanlış ayarlarla tv izlediğinizi farkedeceksiniz.
Benim imzamda olan bir "ayarlar" konusu vardır mesela. Bunu deneyen pek çok arkadaş "Ne bu yaa, soluk.." vs. dediler. İlk bir kaç gün ben de öyle dedim. Ama şimdi hazır modlarla özelliklede "canlı" modunda asla bir şey izleyemiyorum. Doğal olmayan renkler ayrı, görüntüdeki pek çok kusuruda ortaya çıkartıyor bu tip canlı renkler.
Velhasılı, hdtvtest sitesinin ayarlarını mutlaka deneyin ve bir hafta olmasa bile 2-3 gün beğenmesenizde ısrarla devam edin. Özellikle Amerikan menşeli filmlerde ki bunlar ideal ışık, renk, kamera kullanılarak çekim yapılıyor, çok iyi sonuç alırsınız. Yönetmenin size yansıtmayı istediği renkler bu tip kalibrasyon ayarları ile ortaya çıkar.
Tavsiyem budur...
quote:
Orjinalden alıntı: torrentialrun
geçmiş olsun. zaten ölü pixelden dolayı değişmesi gerekiyordu. en azından şimdi kesin değişir. umarım yeni gelecek olanda sıkıntı olmaz. bu arada elektronikten yana şansım yok diyorsun ama evindeki elektrik tesisatını kontrol ettirdin mi? belki elektrik ile alakalı bir sıkıntı vardır.
Ölü Pixelden dolayı henüz değişim yapmadılar samsung türkiye ile falan görüştüm kayda aldık demişlerdi ama dönmediler henüz o konu için.
İşallah değişir de kafam rahatlar en azından..
Elektrik tesisatında ne gibi bi sıkıntı olabilirki.? Bilmediğimden soruyorum yanlış anlama..
1 sene içinde 2 anakart kaybettim 2 güç kaynağı değiştim 1 de dün Lcd tv kaybettim.Elektrikten bende şüphelenmeye başladım artık. Anakartın 1 tanesinde kendi hatamda olabilirdi ama diğerinden dumanlar çıktı. 1 tane güç kaynağımda geçen hafta uçtu birden kesildi aynı lcd tv gibi gitti bi daha geri gelmedi..
quote:
Orjinalden alıntı: izmitcarsi
quote:
Orjinalden alıntı: torrentialrun
Ölü Pixelden dolayı henüz değişim yapmadılar samsung türkiye ile falan görüştüm kayda aldık demişlerdi ama dönmediler henüz o konu için.
İşallah değişir de kafam rahatlar en azından..
Elektrik tesisatında ne gibi bi sıkıntı olabilirki.? Bilmediğimden soruyorum yanlış anlama..
1 sene içinde 2 anakart kaybettim 2 güç kaynağı değiştim 1 de dün Lcd tv kaybettim.Elektrikten bende şüphelenmeye başladım artık. Anakartın 1 tanesinde kendi hatamda olabilirdi ama diğerinden dumanlar çıktı. 1 tane güç kaynağımda geçen hafta uçtu birden kesildi aynı lcd tv gibi gitti bi daha geri gelmedi..
Ne yazik ki olabiliyor.Bende 4 anakart ve başka durumlardan sonra anca işe uyandım.Bina eski tesisat eski sorun oluyordu.Bir elektrikçi gelsin baksın o en doğrusunu söyleyecektir.
Verdiğim HdTVtest sitesine bakmayanlar veya ingilizcesi yetersiz olanlar için dipnotları da ekleyeyim: -SD yayın için Film mode: Auto2 olabilir, -Ortam aydınlatmasına göre (Gündüz/Gece kullanım) backlight ve gamma isteğe göre biraz artırılabilir denmiş.
Ben de muhtemelen 32" alacağım bakalım bu serinin yakında bütçe durumunu ayarlayabilrsek
evet arkadaşım ben media marketten aldım ve kablo tv ile hd izliyom sorun olrusa yaz cevaplarım
quote:
Orjinalden alıntı: sypho
quote:
Orjinalden alıntı: sparroww
İyi akşamlar;
Bir süredir B 65* serisine bakıyorum.Kablo TV olduğundan DVB-C özelliği benim için önemli.Samsung satıcıları bu özelliği desteklemediğini belirtiyorlar.Yurtdışı sitelerinde (Almanya/İngiltere) birinde destek görülmekte diğerinde yok.
Forumda bazı arkadaşlar HD kablo TV desteği olduğunu belirterek ,kullandıklarını söylemişler.Bu seri TV de DVB-C ( Kablo) desteği mevcutmudur?
DVB-C kullanan arkadaşlar acaba resmi ürünmü aldılar yoksa paralel ithalat yapan yerlerdenmi(İB)?(Belki gelen ürün farklı olabilir)
Tşk.
resmi ürün hem DVB-C destekli hem de MPEG4, teledünya kanallarını, hd leri bile gösteriyor.
ustad bu ayarları pc içinde kullanalıımı ben dvı döüştürücüyle hdmı olarak bagladım ekrana ayarların bagzıları aktif degildi olanları yaptım ama gende celişkide kaldım bide sana sorayım dedim senin tavsiyen nedir
quote:
Orjinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE
Hdtvtest'in bir haftalık alışma süresi tavsiyesi gayet mantıklı.
Arkadaşlar kesinlikle insan gözü alıştığından hemen vazgeçemiyor. Yanlış olsa bile...
Bu yüzden bu ayarları denerken mutlaka gözünüze zaman verin. Bir zaman sonra eskiden ne kadar yanlış ayarlarla tv izlediğinizi farkedeceksiniz.
Benim imzamda olan bir "ayarlar" konusu vardır mesela. Bunu deneyen pek çok arkadaş "Ne bu yaa, soluk.." vs. dediler. İlk bir kaç gün ben de öyle dedim. Ama şimdi hazır modlarla özelliklede "canlı" modunda asla bir şey izleyemiyorum. Doğal olmayan renkler ayrı, görüntüdeki pek çok kusuruda ortaya çıkartıyor bu tip canlı renkler.
Velhasılı, hdtvtest sitesinin ayarlarını mutlaka deneyin ve bir hafta olmasa bile 2-3 gün beğenmesenizde ısrarla devam edin. Özellikle Amerikan menşeli filmlerde ki bunlar ideal ışık, renk, kamera kullanılarak çekim yapılıyor, çok iyi sonuç alırsınız. Yönetmenin size yansıtmayı istediği renkler bu tip kalibrasyon ayarları ile ortaya çıkar.
Tavsiyem budur...
arkadaşlar 32b651 aldım bugün geldi tv yarında kurulumu yapıcaklar. şu çalışma saatlerine nasıl bakıldığını bilen varsa bi anlatabilirmi bana, bide bunun için servis menüsüne giricez, servis adamları varken buraya girmek sorun olur mu?
quote:
Orjinalden alıntı: Amato
ustad bu ayarları pc içinde kullanalıımı ben dvı döüştürücüyle hdmı olarak bagladım ekrana ayarların bagzıları aktif degildi olanları yaptım ama gende celişkide kaldım bide sana sorayım dedim senin tavsiyen nedir
Dostum,
Heralde senin tv hdm-dvi bağlantıda pc sinyali olarak algılayabiliyor ki bazı ayarlar pasif durumda kalıyor. Benim TV'de hdmi'dan pc bağladığımda(1920*1080 değerinde) tv, bunu normal bir harici görüntü cihazı bağlanmış olarak kabul ediyor ve her ayar aktif durumda oluyor.
Yani benim tv gibi olsaydı elbette olurdu. Hatta o konuda deamon tool gibi programlarla hiç DVD'ya yazdırmadan nasıl yapılacağını da anlatmıştım.
Fakat senin durumunda normal harici bir cihaza döndüğünde bu yapacağın bir bakıma eksik ayarlar doğru sonuç vermez, vermeyebilir.
Bu yüzden DVD player tarzı bir cihaz kullanman uygun olur gibi geldi bana. Çünkü bu yapacağın ayarlarda 3 ana ayar çok önemli.
-Parlaklık -Kontrast -Renk
Eğer bu ayarlar aktif oluyor dersen o zaman olabilir.
quote:
Orjinalden alıntı: Adnan Ak
Arkadaşlar merhaba,
Anadolu Elektronik garantili 46B651/3 için en uygun fiyat kaç şu anda piyasada? Ben de bugün yarın almayı düşünüyorum da bu TV'yi... Teşekkürler.
En ucuz fiyat nedir bilmiyorum ama ben 46B653 ü anadolu grubu samsung mağazasından 3400 TL ye 8 takside aldım.
quote:
En ucuz fiyat nedir bilmiyorum ama ben 46B653 ü anadolu grubu samsung mağazasından 3400 TL ye 8 takside aldım.
ben de samsung bayisinden mayıs ortalarında 46 b653'ü 3.419'a almıştım. mediamarkt'ta da aynı fiyattı. 1200 peşin gerisi 5 taksit.
Selamlar,
Dün akşam DTS ile ilgili WD HD TV'yi optik kablo ile Z5500'e bağlayarak test etme imkanım oldu.. Sistem gerçekten çok başarılı çalıştı.. 653'ün media özelliğinde daha önce Video Codec hatası verdiği dosyaları da rahatlıkla oynattı.. Aynı zamanda bahsettiğin gibi Pass Thruu yaparak WD gönderebiliyor.. Maalesef şu an LCD TV de bu özellik yok.. aradaki sürede de sanırım mecburen WDHDTV satın alma yoluna gideceğim..
DTS konusu ile ilgili baska bir çözüm yolu bulabilen varsa iyi olur tabi :)
Content library yi deneyen oldumu, samsung un sitesinden flash disk e türkçe content library içeriği indirdim. Ama tv yüklü olan çalışmasına rağmen, netten indirdiğim içeriği bir türlü görmüyor. Bir ayrıntı var mutlaka ama bir kaç defa denedim olmadı, usb yi görüyor ama flash disk i boş olarak gösteriyor...
Dün itibari ile 40B651 sahibi oldum ve aranıza katıldım...
İlk izlenimlerim:
1) Dijital kablo taraması yaptırdım ve hemen 60 civarı kanala ulaştım. SD performansı gayet başarılı, Eurosport ne NG HD kanallarından bahsetmiyorum bile, kesinlikle MÜTHİŞ !!! Umarım HD kanalları çoğalır, kesinlikle müthiş bir seyir zevki veriyor.
2) 500Gb NTFS harddiskimi taktım, 2-3 saniye içerisinde tüm dosyalarım gördü ve divx, mpg, MKV türevi tüm dosyaları oynattı. THE INTERNATIONAL isimli filmi dün 1080p olarak indirdim, 2 saniye içersinde açtı ve müthiş bir görüntü. Tek eksi DTS problemi
3) Internet bağlantısı için daha bir şey bakamadım, hafta sonuna kadar denerim.
4) Yansıma sorunu bence fazla yok, sonuçta bundan önceki CRT TV'im de yapıyordu o kadar.
Ayrıntılı bir inceleme yapmayı düşünüyorum ama sanırım hafta sonundan öne vakit bulamıyacağım, burada yayınlarım...
arkadaşar 15 gün önce LE40B653 daha öncede sorun olmuştu ama cevaplar yeterli gelmedi.tekrar yardımınızı isitiyorum.yeni versiyonu yükledim ağ ayarlarını yaptım bağlantı sorunu yok diyo ama daha hala internete bağlan dediğimde desteklemiyor yazısı cıkıyo.artık rica etsemde biri bu konuda yardımcı olurmu.
birde yeni versiyonu yüklemeden önce pc ile bağlantı sağlıyodum yeni versiyonu yüklediğim halde artık pc yi görmüyo bunun nedeni hakkında veya cözümünde yardımcı oluranız sevinirim.şimdiden ilginiz için teşekkürler