Merhaba, Ben firmware update yaptım sitedeki son sürüm ile, fakat keşke yapmasaydım. Yorumları tam okumamanın cezasını çektim. Şuan mkv dosylarında ileri geri alamıyorum. Hiçbir şekilde sahne atlatamıyorsunuz. Ne ileri geri tuşları, ne de <<- / ->> tuşları çalışıyor, tools'dan süre girerek ilgili süredeki sahneye de atlama yapamıyorsunuz. Sadece play ve pause yapabiliyorsunuz, o kadar. Belli bir sürümün üzerindeki tüm firmware'lar bu sorunu yapıyor. 1021.4'tü sanırım önceki kullandığım firmware. Şimdi sitesindeki en son sürümü yükledim. Avsforum üzerinden de okuyorum fakat bu sorun çözülememiş anladığım kadarıyla. Elimde eski kullandığım firmware var fakat şöyle bir sorun var, elinizdeki sürüm yüklü olandan daha eskiyse update yapmıyor makine. Sürüm kontrolü yapıyor ve yüklemeye gerek yok diyor. Forumlarda araştırmam sürüyor fakat çok keyfim kaçtı. Aynı sorunu yaşayan arkadaşlar varsa, çözüm konusunda bir gelişme yapabilirlerse paylaşmalarını rica ederim. Şuan için sakın firmware güncellemeyin arkadaşlar :(
filim izlerken yanlış hatırlamıyorsam kumandanın tools tuşuna basarak alt yazı kısmına giriosun. Orda alt yazı karaketeri gibi bişey olması lazımdı.Onu türkçe seçin.düzelmesi lazım.Bende de filimlerde bazen türkçe karakterler olmuodu ama bu dediğim şekilde yapınca oluyor.
bu ara bende kopya blu-ray okuyop okumama durumunu araştırmıştım.
Kendim aldım gördüm.Kopya blu-ray ve kopya dvd leri okuyor.
Bu arada bi sorum olacak
kullandığım televizyon 46 d 5500 . bd- c 5500 bd wise özelliği var fakat bir türlü kullanamadı.Kitapçığında televizyonuzda da bd wise seçeneği açık olması gerekir diyor.Nasıl yapabilirim.Ayrıntılı bir şekilde açıklarsınız sevinirim.
quote:
Orijinalden alıntı: the-music
bu ara bende kopya blu-ray okuyop okumama durumunu araştırmıştım.
Kendim aldım gördüm.Kopya blu-ray ve kopya dvd leri okuyor.
Bu arada bi sorum olacak
kullandığım televizyon 46 d 5500 . bd- c 5500 bd wise özelliği var fakat bir türlü kullanamadı.Kitapçığında televizyonuzda da bd wise seçeneği açık olması gerekir diyor.Nasıl yapabilirim.Ayrıntılı bir şekilde açıklarsınız sevinirim.
Televizyonun desteği varsa bluray video menusunde aktif olarak görüyor olman lazım. seçmen yeterli.
hocam blu ray menusünde aktif deil.Ben genel olarak samsung televizyonlarda bd wise özelliği var diye biliordum.
Bir de bu son sürümlerde mov okumuyor.Daha önce okuyor biliyorum.
quote:
hocam blu ray menusünde aktif deil.Ben genel olarak samsung televizyonlarda bd wise özelliği var diye biliordum.
tvden de aynı özelliği açman gerekebilir. Ayrıca br doğrudan tvye baglanmalı. Arada avr vs varsa calısmaz.
blu ray direkt olarak tvnin hdmı girişine bağlı. ayrıten teledunya hd var ama o da ayrı bir hdmı a bağlı.
Tv nin bd wise özelliğini nasıl açabilirim
quote:
blu ray direkt olarak tvnin hdmı girişine bağlı. ayrıten teledunya hd var ama o da ayrı bir hdmı a bağlı.
Tv nin bd wise özelliğini nasıl açabilirim
tools tuşu ile açılan menü altındaydı diye hatırlıyorum
meraba 3d half sbs filmeleri hdd ye atip c5500 e baglasam calistirirmi bunu deneyen var mı ? ona göre ya hdd alicam yada 3d blue ray bosa para vermek istemiyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: Cmon boby
meraba 3d half sbs filmeleri hdd ye atip c5500 e baglasam calistirirmi bunu deneyen var mı ? ona göre ya hdd alicam yada 3d blue ray bosa para vermek istemiyorum.
evet calıstırdıgını hatırlıyorum ancak alt yazılar sorun oluyor. 3d altyazı bulman gerekir.
cevabın için treşekkürler. bir sorum daha var hdd olmadigi icin indirdigim filmleri bilgisayardan dvi baglanti ile tv ye aktarip izlemeyi denedim görüntüde (ghosting) gölgelenme ve yanlarda bosluk oldu siyah renkte ekran ufaldi hangi acidan bakrsam bakiyim. bunun nedeni dvi baglanti ile baglamamdan midir yoksa hdd ye atincada böylemi göstericek. eger göstericekse direk 3d blue ray alicam.
quote:
cevabın için treşekkürler. bir sorum daha var hdd olmadigi icin indirdigim filmleri bilgisayardan dvi baglanti ile tv ye aktarip izlemeyi denedim görüntüde (ghosting) gölgelenme ve yanlarda bosluk oldu siyah renkte ekran ufaldi hangi acidan bakrsam bakiyim. bunun nedeni dvi baglanti ile baglamamdan midir yoksa hdd ye atincada böylemi göstericek. eger göstericekse direk 3d blue ray alicam.
sanırım pc kullandığın için o şekilde. bende tam ekran sorunsuz oynatmıstı. Size tavsiyem tasınabilir diskinizi de yanınızda goturun ve almadan önce test edin
gittim hdd yi aldim ilmleri atiyorum desteklenmeyen dosya biçimi diyor anlamadim gitti yazilimida yükselttim. hdd ye bosa mi verdik parayi anlamadim gtti.
quote:
gittim hdd yi aldim ilmleri atiyorum desteklenmeyen dosya biçimi diyor anlamadim gitti yazilimida yükselttim. hdd ye bosa mi verdik parayi anlamadim gtti.
yazılımı yükselttiğin içindir yukarıda o kadar dedik yazılımı yükseltmeyin diye
ama söyle bi sorun var versiyon 1016 filandi ilk basta yine calismiyordu filmi. üstelik step up 3 ve safari africa diye bir belgeseli izliyebiliyorum ama avatari izleyemiyorum. step up ile belgesel 10 gb den ufak ondan olabilir mi acaba ?
quote:
ama söyle bi sorun var versiyon 1016 filandi ilk basta yine calismiyordu filmi. üstelik step up 3 ve safari africa diye bir belgeseli izliyebiliyorum ama avatari izleyemiyorum. step up ile belgesel 10 gb den ufak ondan olabilir mi acaba ?
her film calısacak diye bir kaide yok. Her filmin codeci de bir değil. Standart olmayan ya da cihazın okumadığı bir codece sahip film gösterilmez.
quote:
Orijinalden alıntı: Blur
quote:
her film calısacak diye bir kaide yok. Her filmin codeci de bir değil. Standart olmayan ya da cihazın okumadığı bir codece sahip film gösterilmez.
Hangi codece ait olduğunu anlamam için bir program var mı üstad.Başını ağırttim kusura bakma
quote:
quote:
quote:
Hangi codece ait olduğunu anlamam için bir program var mı üstad.Başını ağırttim kusura bakma
Evet pcde klite codec pack yukluyse film oynatılırken aşağıda sağdaki simgeden bilgi alabilirsin. Ya da mediainfo gibi programları dene
quote:
quote:
quote:
quote:
Evet pcde klite codec pack yukluyse film oynatılırken aşağıda sağdaki simgeden bilgi alabilirsin. Ya da mediainfo gibi programları dene