o ekranda kablonuz 1.4 olsa da 1.2 üzeri olarak görünür. Windowstaki o sorun yüzünden her şey etkilenmiyor. bazı oyunlar ve medyalar mükemmel bazıları çok kötü. mesela şu linkteki video ile nasıl bir görüntü aldığınızı test edebilirsiniz. https://4kmedia.org/ultra-hd-hdr-4k-demo-by-samsung-introducing-quantum-dot-display// |
Samsung C27HG70 (LC27HG70QQMXUF) [ANA KONU] | 27', 2K, 144Hz, 1ms, HDR600 (81. sayfa)
-
-
problemli diyebiliriz ama çok karmaşık. tamamen size bağlı. bence amazondan alıp deneyin kendi gözlerinizle zaten iade çok kolay
-
quote:
Orijinalden alıntı: falkan12bence kesinlikle monitör kaynaklı değil bu. ayarlar, sürücü, kablo vs baştan tekrar deneyin.
Monitörden maksimum performansı almak için ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Bu konuya çok uzağım malesef. Yukarıda bir link atmışsınız ama içeriğini anladım pek. Yardımcı olur musunuz ? Bu arada kullandığım hdmi kablo bu https://www.hepsiburada.com/paugge-hdmi-2-0b-premium-sertifikali-4k-60hz-18gbps-bandwith-hdr-dolby-vision-hdcp-2-2-destekli-hdmi-kablo-2-metre-p-hbv000002m9yo
-
hdmi 2.0 ile bağlarsak monitörün hangi özelliklerini kullanamıyoruz acaba?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Yukarıda bahsettiğim HDR olayını şu resim çok iyi özetlemiş.
-
Linkini bıraktığım videoyu indirip dener misiniz? normalde windowstan hdryi aktif etmenize gerek yok, oyun ya da video oynatıcı monitöre sinyal yollayıp hdr modunu aktif hale getirir ama bazı oyun ve video oynatıcılar bunu desteklemiyor, mesela cyberpunk için windowstan hdr aktif yapıp oyuna girince hdr aktif edilebiliyor. ben potplayer + madvr ile kullanıyorum ve video hdr ise otomatik aktif oluyor oynatıcıyı kapatınca normal moda dönüyor. Tam anlamıyla kullanabilmek için 1.4 dp kablo şart hatta aktif edilmesine bile şaşırdım açıkçası kablo 1.4 değil ise.
-
Maalesef indirmeme izin vermedi. Yarın tekrar denerim, indirtirse test ederim:
"Maalesef şu anda bu dosyayı görüntüleyemez ve indiremezsiniz. Bu dosya yakın zamanda çok fazla kullanıcı tarafından görüntülendi veya indirildi. Lütfen dosyaya erişmeyi daha sonra yeniden deneyin. Erişmek istediğiniz dosya özellikle büyükse veya çok sayıda kişiyle paylaşılıyorsa dosyayı görüntülemek veya indirmek için 24 saate kadar beklemeniz gerekebilir. Bir dosyaya 24 saat sonra hala erişemiyorsanız alan yöneticinizle irtibat kurun."
AOC 24G2U'nun kutusundan çıkandan DP kabloyu kullanıyorum, muhtemelen v1.2 çünkü o monitörün dp girişi 1.2 idi.
- Siz de mi aynı monitöre sahipsiniz?
- Windows'da HDR'yi aktifleştirdiğinizde bahsettiğim sorunu yaşıyor musunuz?
- Bu solukluk HDR'li bir oyuna girseniz ve HDR'yi aktifleştirseniz de devam ediyor mu?
-
Ben de 27g2u içinden çıkan kablo ile kullanıyorum ve hiçbir sorun yaşamadığım için 1.4 olduğunu varsayıyorum. Diğer videoları da deneyebilirsiniz sonuçta amaç çalışıp çalışmadığını test etmek. ya da windowstan aktif edip youtubedan hdr videolar ile deneyebilirsiniz.
chg70 kullanıyorum,
windowsta hdryi aktif edince monitörün hdr kapasitesi yeterli gelmediği için ve ayrıca windows bunu düzeltmediği için bu monitörde soluk görünüyor ve bu normal.
o solukluk dediğim gibi hdr oyunda ya da videoda devam etmiyor. Mesela video oynatıcı hdryi aktif etti diyelim ve oynatıcıyı küçülttünüz, video hariç her şey soluk video düzgün görünüyor.
Bu arada o videoyu google drivea yönlendiriyor ve indirebiliyorum sizde neden öyle oldu bilmiyorum ama başka videolarda da deneyebilirsiniz. En basiti dediğim gibi windowstan hdr aktif edip chromeu kapatıp açın ve hdr bir video bulun. sağ altta hdr yazıyor ise aktif olmuştur ama her video kaliteli değil youtube zaten videoyu sıkıştırdığı için kalite düşüyor sadece renklerin soluk olmadığını görün diye diyorum. @XanthiN
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi falkan12 -- 30 Aralık 2020; 3:16:43 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: falkan12Selamlar, yanıtlamaya çalışayım. Samsungun verilerini boşverelim öncelikle.
G7nin sizin de dediğiniz gibi sızma ve siyah homojenitesi daha iyi gibi göründüğü için kontrast oranının daha iyi olma ihtimali de artacaktır ve rtings de bunu destekliyor. Ayrıca 2500 veya 3000 kontrast oranını yanyana koysanız fark edemeyeceksiniz. Rahatsız olmam demişsiniz ama ghosting, özellikle smearing kaçınılmaz olarak var VA panellerde, fakat g7 sanırım en hızlı, hızlı ipslere yetişmiş durumda, va panele ulaşmış. Ve açıkçası bu iki monitörde insanları ve beni de soğutan şey ışık sızması ve smearing. sızma ve smearing olmasa şu an elimdeki chg70i muhtemelen geri vermezdim ama vereceğim. Param olsa g7yi düşünmeden alırdım, kontrast oranı 2000 bile olsa alırdım. Tabii onda da sadece 8 tane local dimming zone olması hayal kırıklığı ama en azından kuıllanılabilir bir monitör olacaktır deneyip sızması az olanı tutturursanız. chg70 de bazı kullanıcılar için gayet yeterli bu arada ama yazdıklarınıza bakılırsa önemsermişsiniz gibi, ben mesela büyük ihtimalle geri vereceğim çünkü daha yeni almama rağmen şimdiden mutsuz eden, gözüme takılan çok şey var.
Görüntü kalitesi için bu saydığımız sorunlar dışında ikisi de gayet tatmin edecektir, hatta bir fark olacağını sanmıyorum fakat g7 hızlı panele sahip olduğu için ve daha düzgün kalite kontrolden geçmiş olacağı için sonuç olarak daha iyi bir görüntü sunacaktır. (chg70de oyundaki duruma göre 100+fpsde dahi smearing vs göze batabiliyor ve tn panel sonra ips panel sonra va panel denemiş benim için sorun yaratıyor)
Kısaca g7 daha iyi bir monitör kesinlikle, ve verecek param olsa onu tercih ederdim. Amazondan satın alabileceğiniz için chg70ten şansınızı deneyip memnun kalmazsanız iade edip diğerinden alabilirsiniz fakat keşke g7 de amazonda olsaydı diğer yerlere güvenmiyorum amazonda kafa aşırı rahat
edit: panelden panele her zaman ve her monitörde fark vardır.
Cevabınız için teşekkürler. Mesajı yazdığımda C27HG70'i Amazon TR'den sipariş etmiştim. İki gün önce geldi. Ölü piksel ve ışık sızma sorunu çıkmadı. Karanlık ortam, siyah arka plan ve %100 parlaklıkta bile başarılı.
Monitör muhtemelen yeni üretim; zira Samsung sitesinde olmayan 1025 firmware'i yüklü. Kutusunda da QLED yerine Odyssey yazıyor. Yeni üretimler daha sorunsuz olabilir.
Odyssey G7 hakkında:
Aslında Rtings testindeki 2925:1 - 3912:1 kontrast farkı hissedilirdi; ancak diğer sitelerdeki sonuçlara bakılırsa pek bir fark yok gibi. TFT Central incelemesinde, iki modeli kalibre edince aynı kontrast değerlerini almışlar.
Odyssey G7'nin avantajı sadece performans gibi duruyor. Performans farkından etkileneceğimi sanmıyorum; zira HG70 tepki süresi ve smearing olarak, yüksek Hz değerindeyken başarılı gibi. Düşük Hz değerinde de çok rahatsız olacağımı sanmıyorum; olursam da FreeSync'i kapatarak sabit 144 Hz çalıştırırım (zira tearing'ten de rahatsız olmuyorum ). Zaten online oyun olarak genellikle Battlefield serisi ve World of Warships'i oynuyorum. Çok hızlı oyunlar değiller.
240 Hz desteği ise daha belirgin bir fark. Hakkı verildiği sürece, akıcılık, tepki süresi ve input lag'i iyileştirir. Ama AAA oyunlarda, 240 Hz'in hakkını high-end CPU'larla bile vermek zor. Grafik ayarlarını düşürmek bile yeterli gelmeyebiliyor; zira ayarların çoğu CPU sınırını etkilemiyor.
60 - 120 Hz geçişi çok önemliydi ama ondan sonrası biraz zorlama geliyor. Gerek getirinin azalması, gerek o FPS'leri elde etme zorluğundan. Zaten monitörü, Sony 2K desteği verirse PS5 için de kullanacağım. PS5'te ray tracing açılırsa veya konsol zorla 4K'da render ederse 30 FPS alacağız
Son olarak: Odyssey G7'de kavisin HG70'ten fazla olması da biraz soğutuyor. HG70'te bile, yakın mesafedeyken koltukta yan durursam kavis fazla geliyor.
Kısaca: 3200 yerine 5500 TL'yi Full-Array Local Dimming+HDR1000 ya da 4K* için verirdim ama G7 için gereksiz geliyor. İndirime girerse G7'yle değiştirmeyi düşünürüm, ama satıcının Amazon TR olması lazım. Monitör işi risk almaya gelmez.
*4K monitör, geniş oranlı 3840x1646 veya 3840x1440 gibi yüksek çözünürlükler için mantıklı. PS5 için de 3840x2160 imkanı sunuyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 31 Aralık 2020; 19:15:16 >
-
Son sürüm versiyon u bulan yükleyen varsa link ini atabilirmi dosya bulamadım -
-
Güzel günlerde kullanın. Şu %100 parlaklıkta bile sızma olmayan monitörün karanlıkta çekilmiş fotoğrafını görebilir miyiz?
-
ben sızma yok diye değil de az diye anladım hocam. keza bu tipte başarılı az sızma demek bence :)
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Doalr düşüyor amazonda fiyat düşer mi? En son kaça düştü amazon.com.tr de biliyormusun. 3.195.00 TLden bir gram değişiklik yok.
-
Amazonda 3095 liraya düşmüş.Hepsiburadada 3099tl
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Gerçekmi acaba eski versiyonların oynanmış hali olmasın resmi yayınlanmadı nasıl aldılar firmwareyi.
Yok yok ben oradan güncelledim firmware'i. Monitör tanıdı ve güncelledi...
-
Güncellenmenin bir artısını gördünüz mü?
Merhaba.
Öncelikle konu ile ilgili bütün sayfaları okuduğumu belirteyim.bu monitörü almadan önce bu tür testlerin yapıldığından bi haberdim.şimdi monitörün başına oturunca tabiri caizse ağız tadıyla bir şey izlemeye hasret kaldım.halihazırda oyun oynamıyorum.sadece keyifle netflix,youtube,amazon prime video gibi platformlarda içerikleri izlemek istiyordum.ama her videoda gözüme takılan her sorunda hemen aynı videoyu tv’de ya da laptopta açıyorum aynı sorun var mı diye.kafayı sıyırıcam galiba :))
monitör msi radeon 5600xt mx ekran kartına https://www.amazon.com.tr/dp/B07FLC3BRT/ref=cm_sw_r_oth_api_fabc_1pg.FbMZ35J82?_encoding=UTF8&psc=1 kablosu ile bağlı.2560x1440 çözünürlükte 144hz amd FreeSync pro olarak kullanıyorum.bir video izlerken sorunun video kaynaklı mı monitör kaynaklı mı olduğunu nasıl ayırt edicem.siz değerli kullanıcılar bu konuda nasıl hareket ediyorsunuz.değerli fikirlerinizi bildirmenizi rica ediyorum.
bir de yeni bir sistem ve monitör alarak oyun oynamak için ilk adımı atmış bulundum.ama en son pc de 99-2000 fifa (o yıllarda :)) oynamıştım.şimdi sizden güzel bir oyun tavsiyesi ve online nereden temin edebilirim konusunda da yardım bekliyorum.monitörü bir de öyle test edeyim de iyice sıyırayım:))
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fdldgn -- 11 Ocak 2021; 17:55:38 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Merhaba arkadaşlar.film izlerken siyah zeminli görüntülerde bu şekilde karelenmeler oluyor.bu video kalitesinden mi yoksa monitör ile ilgili bir sorun mu?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X