Şimdi Ara

Samsung C27HG70 (LC27HG70QQMXUF) [ANA KONU] | 27', 2K, 144Hz, 1ms, HDR600 (80. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.032
Cevap
30
Favori
103.220
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7879808182
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    o zaman monitör sabit kalıyor sanırım hocam tamamdır teşekkürler. ben hareket eden bir sistem arıyordum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://www.majorgeeks.com/files/details/clickmonitorddc.html Monitor kontrol uygulaması. Biraz detaylı, sorumluluk kabul etmem :)

https://forum.kodi.tv/showthread.php?tid=223175&pid=2750406#pid2750406 Bu linkte de madvr eklentisiyle hdr videoların-filmlerin analizini yapıp hangi sahnede ne kadar ışık olduğunu program yardımıyla hesaplayıp sahne geçişlerindeki büyük parlaklık artıp-azalması yumuşatılabiliyor.

1. Dosya okunup analiz ediliyor.
    2. .measurements diye bir hdr metadatası oluşturuluyor.
    3. Madvr tone mapping yaparken bu hesap dosyası yardımıyla sahne sahne ne kadar parlaklık olduğunu önceden bilerek geçişleri yumuşatabiliyor. daha fazla da özelleştirilebiliyor.

Bu monitörü sevmeyi gerçekten deniyorum :) Soranlar olmuştu sanırım @revilationer

• falkan12 F kullanıcısına yanıt
    Beni de sözde arayacaktı Samsung Servisi 3 kere mail gönderttim hala arayan soran yok
  • @falkan12 MSI Optix MAG322CQR için uzun zamandır sabırla indirim bekliyordum , bu akşam hepsiburada da 3336 liraya bulunca yapıştırdım. ölü piksel çıkmaz ise uzun bir inceleme yapacağım. beğenmez geri iade edersem , paraya kıyacağım Samsung Odyssey G7 alacağım inşallah beğenirim g7 lerin fiyatı ateş pahası Samsung C27HG70 (LC27HG70QQMXUF) [ANA KONU] | 27", 2K, 144Hz, 1ms, HDR600 MSI Optix MPG27CQ2 3460 liraya düşmüş ama puan olarak ve renk gamutu olarak MSI Optix MAG322CQR nin baya gerisinde , artık renkleri görmek istiyorum bıktım renksiz hayattan Samsung C27HG70 (LC27HG70QQMXUF) [ANA KONU] | 27", 2K, 144Hz, 1ms, HDR600 

• numants61 kullanıcısına yanıt

ben 2700e aldığım için iyi bir karşılaştırma olmadı ama merakla bekliyorum :) g7 ben de isterdim ama sonuç olarak yenileme hızında sorunsuz diyebileceğimiz bir noktaya gelmiş olsa da genel olarak monitörlerin hepsinin yaşadıkları sorunları o da yaşayacağı için(sızma, parlama, düşük görüş açısı vs gibi panel özellikleri sergileyeceği için) çok da heyecanlanmıyorum :) hem de o fiyata! o yüzden sabırsızlıkla genel olarak monitörlerin daha iyi bir hale gelmesini bekliyorum ve sanırım iade edip 1080p 27g2u ile devam edeceğim :) hem de oyunlarda böylece 4kdan 1080p yapıp müthiş görüntü elde edebilirim Samsung C27HG70 (LC27HG70QQMXUF) [ANA KONU] | 27", 2K, 144Hz, 1ms, HDR600 

• Arkadaşlar bu monitoru önerirmisiniz. Samsung crg9 49 inch monitorum var. Onun yanına ek yapacağım 2 tane. En yakın model bu duruyor. Birde en ucuz 3.195 tl. çok yüksek bu fiyat. Dğüşermi sizce.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Opinion -- 25 Aralık 2020; 0:18:9 >
  • Hala bu monitörü kullanıyorum, arada bakıyorum yeni monitörlere ama hala fiyat ve performans olarak bugün olsa yine bu monitörü alırdım :) Evet ışık sızması vs. var ama 4000 5000 lik monitörlere bakıyorum aynı durum hatta daha fazlasını o monitörlerde de görüyorum, kaldı ki normal kullanımda zaten hiçbir şekilde fark edilmiyor. Yani panel teknolojisi değişmedikçe ve ya büyük bir yenilik gelmediği sürece muhtemelen monitör de değiştirmem gibime geliyor :)

• Selamlar,

QLED C27HG70 ve Odyssey G7 C27G75 modelleriyle ilgili birkaç sorum olacak:

• Odyssey G7 modelinde akıcılık, tepki süresi ve black smearing iyileştirmesi yapılmış. Ancak bu iyileştirme için kontrast oranından feragat edilmiş gibi görünüyor. Samsung'un verilerine göre, HG70'te 3000:1 (typ.), Odyssey G7'de 2500:1 (n.).

Oyunlarda görüntü kalitesine önem veren biriyim. Input lag ve akıcılık iyi olduğu sürece, diğer tepki süresi, ghosting gibi durumlardan rahatsız olmam. (Çok fazla değilse.)

Ancak Rtings incelemesinde, kontrast olarak da HG70 için 2925:1, Odyssey G7 için 3912:1 değerlerini almışlar: https://www.rtings.com/monitor/tools/compare/samsung-chg70-vs-samsung-odyssey-g7/546/14315?usage=9091&threshold=0.1

Rtings editörleri, diğer sitelerin incelemelerinde 3912:1'den düşük sonuçlar alındığını söylemişler ama kendi testlerinden eminler. Odyssey G7'nin durumu monitöre göre değişkenlik gösteriyor mu? Bir zamanlar Samsung 226BW'de olduğu gibi panel farklılıkları var mıdır?

Ayrıca: HG70 modelinde ışık sızması ve bulutlanma sorunu yaygındı. Odyssey G7 bu konuda gelişme sunuyor mu? (Rtings'teki monitör, black uniformity olarak HG70'ten daha iyi sonuçlar almış.)

Normalde C27HG70 modelini düşünüyordum. Spec'lerindeki kontrast oranı, fabrika kalibrasyonunun iyi olması, 2200 TL daha ucuz olması ve Amazon TR'nin satması nedeniyle mantıklı duruyordu. Ancak Rtings incelemesindeki kontrast ve black uniformity testleri fikrimi değiştirebilir.

Kısaca, Odyssey G7, performans geliştirmelerini görüntü kalitesinden taviz vermeden yapıyor denilebilir mi?

• Castle Bravo kullanıcısına yanıt

Selamlar, yanıtlamaya çalışayım. Samsungun verilerini boşverelim öncelikle.

G7nin sizin de dediğiniz gibi sızma ve siyah homojenitesi daha iyi gibi göründüğü için kontrast oranının daha iyi olma ihtimali de artacaktır ve rtings de bunu destekliyor. Ayrıca 2500 veya 3000 kontrast oranını yanyana koysanız fark edemeyeceksiniz. Rahatsız olmam demişsiniz ama ghosting, özellikle smearing kaçınılmaz olarak var VA panellerde, fakat g7 sanırım en hızlı, hızlı ipslere yetişmiş durumda, va panele ulaşmış. Ve açıkçası bu iki monitörde insanları ve beni de soğutan şey ışık sızması ve smearing. sızma ve smearing olmasa şu an elimdeki chg70i muhtemelen geri vermezdim ama vereceğim. Param olsa g7yi düşünmeden alırdım, kontrast oranı 2000 bile olsa alırdım. Tabii onda da sadece 8 tane local dimming zone olması hayal kırıklığı ama en azından kuıllanılabilir bir monitör olacaktır deneyip sızması az olanı tutturursanız. chg70 de bazı kullanıcılar için gayet yeterli bu arada ama yazdıklarınıza bakılırsa önemsermişsiniz gibi, ben mesela büyük ihtimalle geri vereceğim çünkü daha yeni almama rağmen şimdiden mutsuz eden, gözüme takılan çok şey var.

Görüntü kalitesi için bu saydığımız sorunlar dışında ikisi de gayet tatmin edecektir, hatta bir fark olacağını sanmıyorum fakat g7 hızlı panele sahip olduğu için ve daha düzgün kalite kontrolden geçmiş olacağı için sonuç olarak daha iyi bir görüntü sunacaktır. (chg70de oyundaki duruma göre 100+fpsde dahi smearing vs göze batabiliyor ve tn panel sonra ips panel sonra va panel denemiş benim için sorun yaratıyor)

Kısaca g7 daha iyi bir monitör kesinlikle, ve verecek param olsa onu tercih ederdim. Amazondan satın alabileceğiniz için chg70ten şansınızı deneyip memnun kalmazsanız iade edip diğerinden alabilirsiniz fakat keşke g7 de amazonda olsaydı diğer yerlere güvenmiyorum amazonda kafa aşırı rahat

edit: panelden panele her zaman ve her monitörde fark vardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi falkan12 -- 27 Aralık 2020; 7:20:28 >

• Bu monitörün kocaman büyük yer kaplayan sorunlu ayakları yüzünden daha önce tavsiye ettiğim ULTIMATE MS-001 masa standından, şimdi masaya 2. bir monitör koyacağımdan bende yer açmak için almak zorunda kaldım. Bu standı almayı düşünenlere bir rehber olsun diye bir kaç uyarı da bulunacağım. İlk tavsiye ettiğim zaman bu stant 149 TL idi. Şimdi 169 TL olmuş. Ben 20 TL'lik kuponla yine 149 TL'ye getirdim. Neyse konuya geleyim bu standı bu monitöre takmak biraz sorunlu. Aslında sorunlu olan stant değil, monitör. Samsung berbat bir duvar askı aparatı yapmış. ( Bakınız resim 1 ve 2 ) Bu aparatın, monitör ile özellikle resim 3'de gösterdiğim gibi alt kısımda kalan yeri arasındaki mesafa çok kısa. Vidayı sonuna kadar sıkamıyorsunuz çünkü monitörü delip geçecek. Aradaki mesafeyi dengelemek için pul koymanız( 1 tane yetmiyor en az 3-4 tane ) lazım ama bu seferde çok dengesiz ve çirkin bir görüntü oluyor. Sonuçta daha kısa vidalar kullanmak gerekli. Takım çantamdan araştırdım. Önce resim 4'de görülen mavi-siyah vidaları buldum. Standın orijinal vidalarından daha kısa ama yine de yeterli kısalık da değil hala sonuna kadar sıktığınızda monitöre değiyor. Biraz daha takım çantamı araştırınca çok daha kısa vidalar buldum ve sonuçta oldu. Daha kısa vida bulmaktan ziyade aynı zamanda aynı kalınlıkta olması gerekliydi. O vida da resim 4'de belirttiğim ikinci vidalar. Bir kaç resim daha ekliyorum. Standın yakın görünüşü ve montaj sonrası resimler... Standın kalitesine gelirsek bu fiyata çok iyi, kaliteli malzeme kullanılmış. Gri profil kısmı titanyumdan ve çok sağlam diğer yerler döküm demir. Fakat bir eleştirim var, o da profil kısmı biraz kısa. Resimlerde de görüldüğü gibi boyunu en yukarıda olacak şekilde ayarladım. Bunun dışında bir eksiği yok. Dediğim gibi bu vida sorunu, standın değil Samsung'un sorunu. Daha doğrusu duvara asma aparatı diye verdikleri saçma bir dizaynı olan aparat sorunlu. Başka hangi standı alsanız bu aparat yüzünden aynı sorunla karşılaşacaksınız. Umarım devasa ayakları yerine masa standı almayı düşünenlere yardımcı olmuşumdur..

EDİT: RESİMLERİN ÜSTÜNE BASARAK BÜYÜTEBİLİRSİNİZ.

Samsung C27HG70 (LC27HG70QQMXUF) [ANA KONU] | 27", 2K, 144Hz, 1ms, HDR600

Diğer resimler ve montaj sonrası

sayfa optimizasyonu
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Mitra kullanıcısına yanıt
    çok faydalı olmuş hocam ellerinize sağlık. duvara montaj için askı aparatı tavsiyeniz var mıdır?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Omara kullanıcısına yanıt

Rica ederim... Duvara montaj için SONOROUS markasını tavsiye ederim. Hem yerli hem çok kaliteli ürünleri.. Kampanyalı, indirimli yakalarsanız kaçırmayın. Bu masa standı olan Ultimate markası da yerli.. Hem yerli hem kaliteli olunca seviniyorum. Samsung C27HG70 (LC27HG70QQMXUF) [ANA KONU] | 27", 2K, 144Hz, 1ms, HDR600 

• Arkadaslar 3 ay önce bu monitörü aldım. Ölü pixel falan yok. Işık sızmasıda beni rahatsız edecek derecede değil. Çok karanlık sahneler dısında belli olmuyor zaten.

Fakat twitch yayınlarını izlerken takılmalar oluyor. 2. ekran olarak kullandığım için laptop ekranımdaki yayın akıcıyken bu monitöre alınca takılmaları görebiliyorum.

Bu arada 60hz'e düşürdüm. 144hz görüntüyü laptop ve PS4'den alamıyorum sanırım. Çünkü 144'e alınca bariz takılmalar oluyor. Yapmam gereken ayar vs. var mı ? Yoksa bunlarla yasamaya devam mı etmeliyim ?

• emrecyln kullanıcısına yanıt

durumun videosunu atabilir misin

Oyun oynamadığınız zamanlarda freesync'i kapatıp deneyin.
  • falkan12 F kullanıcısına yanıt

Net bir şekilde belli oluyor sanırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mitra

Oyun oynamadığınız zamanlarda freesync'i kapatıp deneyin.

kapalı hocam

• Arkadaşlar genellikle oyun ve film için monitör almak istiyorum. Genellikle geceleri daha çok vakit geçiyorum. İps ekranı geceleri ips glow parlamasından dolayı biraz uzaktan bakıyorum. Bu sebepten Va panel düşünüyordum. Fakat ışık sızma siyah leke ve titreme gibi birçok sorun gördüm. Bu monitörün serisinde sıkıntımı var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kullandığım DP kablosu v1.2 sanırım. Windows ayarlarından HDR'yi açtığımda görüntü soluklaşıyor, rengi atıyor. Sözde HDR destekleyen oyunlarda, filmlerde hiç bir etki göremiyorum, aksine HDR ekranı grileştirdiğinden mahfoluyor o yüzden hiç kullanamadım bu HDR'yi... Bunun sebebi Windows'da HDR'nin bozuk çalışması mıdır yoksa DP kablomun dandikliğinden midir? Wikipedia'dan aldığım, altta vereceğim tabloda HDR 1.4 ve üstü için işaretlenmiş. Acaba monitörüm mü arızalı diye de düşünmeden edemiyorum.

bence kesinlikle monitör kaynaklı değil bu. ayarlar, sürücü, kablo vs baştan tekrar deneyin.

• 
Sayfa: önceki 7879808182
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.