Şimdi Ara

Samsung C27HG70 (LC27HG70QQMXUF) [ANA KONU] | 27', 2K, 144Hz, 1ms, HDR600 (83. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.032
Cevap
30
Favori
103.171
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8182838485
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bende de tatlı Bi batman logosu var hocam
  • enginblacks kullanıcısına yanıt

Bana soruyorsanız eğer 27 inç monitör. PC ve ps4 bağlı monitöre. İster ikisi ister teki hangisi açık olursa olsun gidip gelmeler olup daha sonra duruyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu monitörü uzun bir süredir gözüme kestirdim ama bir türlü tam olarak karar veremedim. Çoğunlukla oyun oynuyorum, zaman zaman da film izlerim. Oyun olarak her türden oynuyorum, zaman zaman tek kişilik senaryolu oyunlar, zaman zaman da competitive. Uzun vadede (5+ yıl) curved olması sıkıntı çıkarır mı acaba? Ekranda curved olmasından dolayı şeritler oluşabiliyormuş diye okudum. Bir de rtings incelemesine baktığımda response time @60hz başlığında maalesef gecikmesi çok yüksek görünüyor. Ancak bu durumu tam olarak kavrayamadım. Oyunları 60 fpste oynayınca gecikmesi çok artıyor anlamına mı geliyor bu durum? Bu aklımdaki soruları olumlu yönde çözebilirsem galiba almayı düşünüyorum :) Olumsuz olursa da sanırım LG 27GL83A-B modeline falan yönelicem.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fırın Sütlaç

Bu monitörü uzun bir süredir gözüme kestirdim ama bir türlü tam olarak karar veremedim. Çoğunlukla oyun oynuyorum, zaman zaman da film izlerim. Oyun olarak her türden oynuyorum, zaman zaman tek kişilik senaryolu oyunlar, zaman zaman da competitive. Uzun vadede (5+ yıl) curved olması sıkıntı çıkarır mı acaba? Ekranda curved olmasından dolayı şeritler oluşabiliyormuş diye okudum. Bir de rtings incelemesine baktığımda response time @60hz başlığında maalesef gecikmesi çok yüksek görünüyor. Ancak bu durumu tam olarak kavrayamadım. Oyunları 60 fpste oynayınca gecikmesi çok artıyor anlamına mı geliyor bu durum? Bu aklımdaki soruları olumlu yönde çözebilirsem galiba almayı düşünüyorum :) Olumsuz olursa da sanırım LG 27GL83A-B modeline falan yönelicem.

Oyun için çok iyi monitör. Film için aynı şeyi söylemek zor. Filmlerde ghosting olayı çok rahatsız ediyor.

• V1CT0RY kullanıcısına yanıt

Ben de tam tersini düşünüyorum. Hele ki eft oynamaya başlayınca artık dayanamadım. Çok denedim bu monitörü sevmeyi ama olmadı iade ettim.

• quote:

Orijinalden alıntı: falkan12

Ben de tam tersini düşünüyorum. Hele ki eft oynamaya başlayınca artık dayanamadım. Çok denedim bu monitörü sevmeyi ama olmadı iade ettim.

Oyunlarda bir şekilde tölare ediyor kendini, yenileme hızı yüksek olduğu için; fakat filmlerde hiç bir şekilde faydası olmuyor bunun.

• Yukarıda bahsettiğiniz ghosting problemini yaşamıyorum, özellikle filmlerde zaten hiç fark etmedim, oyunlarda da fark etmedim. bu monitörde yaşanan ghostingle alakalı örnek bir video var mı ?

• Bu monitör ne ara HDR600 oldu ben aldıgımda 400'dü  

• Six Feet Under. kullanıcısına yanıt

Hep 600 dü

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: borealatis

Yukarıda bahsettiğiniz ghosting problemini yaşamıyorum, özellikle filmlerde zaten hiç fark etmedim, oyunlarda da fark etmedim. bu monitörde yaşanan ghostingle alakalı örnek bir video var mı ?

Hocam film izlerken hızlı sahnelerde ya da çok fazla binanın olduğu sahnelerde dikkat edin, arkalardan kuyruk geliyor neredeyse.

• V1CT0RY kullanıcısına yanıt
    Özellikle hatırladığınız bir film/sahne var mı? İki farklı monitörde test edeceğim. Belki monitöre özel birşey değildir.
  • quote:

Özellikle hatırladığınız bir film/sahne var mı? İki farklı monitörde test edeceğim. Belki monitöre özel birşey değildir.

Gemini Man

• quote:

Orijinalden alıntı: V1CT0RY

Gemini Man

Alıntıları Göster

Hocam aynı filmde motorla kovalamaca sahnesinde test ettim. Diğer monitör eizo fg2421 idi fakat oluşan problemin film ile alakalı olduğunun sonucuna vardım. iki monitörde aynı sahnelerde benzer ghosting vari şeyler oluşuyor. filmi o sahnelerde anlık durdurduğum da bu izler kaybolmuyor. Film ile alakalı duruyor belki de motion blur gibi bir efekt yarattılar, bilmiyorum ve ya film sıkıştırma formatı ile alakalıdır.

• MPC-HC + LAV Filters + madVR üçlüsü beraberinde sisteminizin gücü (ağırlıkla GPU önemli) ölçüsünde özelleştirilmiş ve monitörün tazeleme oranına uygun şekilde yapılandırılmış şekilde izleyeceğiniz yapımlarda bunları yaşamazsınız. çünkü söylenildiği üzere bu monitörden değil kaynak dosyalardan dolayı gerçekleşen bir durum. hakeza Netflix ve Amazon Prime Video'nun gerek Windows 10 UWP uygulamaları (DisplayPort 1.4 PC bağlantısı) gerekse de yine Xiaomi Mi Box S'te Netflix, Amazon Prime Video, MX Player Pro ve hatta Vodafone TV uygulamaları ile (HDMI 2.0) bu bahsedilen sorunla hiç karşılaşmadım.

hatta bir süredir 24 kare gerçek sinema deneyimine en yakın deneyim olduğu için Mi Box S'te 4K 60FPS yerine 4K 30 FPS'i tercih ediyorum. tam manasıyla öyle olmasa da birkaç ay evvel yine bu monitörden referans ile büyük biradere satın aldırdığım SAMSUNG QE50Q60TAUXTK televizyonun görüntü kalitesine yakın bir deneyim elde ediyorum ve çok beğenerek seyrediyorum.

• quote:

Hocam aynı filmde motorla kovalamaca sahnesinde test ettim. Diğer monitör eizo fg2421 idi fakat oluşan problemin film ile alakalı olduğunun sonucuna vardım. iki monitörde aynı sahnelerde benzer ghosting vari şeyler oluşuyor. filmi o sahnelerde anlık durdurduğum da bu izler kaybolmuyor. Film ile alakalı duruyor belki de motion blur gibi bir efekt yarattılar, bilmiyorum ve ya film sıkıştırma formatı ile alakalıdır.

Alıntıları Göster

Haklı olabiirsiniz hocam... 

• quote:

Orijinalden alıntı: UnicornKnight

MPC-HC + LAV Filters + madVR üçlüsü beraberinde sisteminizin gücü (ağırlıkla GPU önemli) ölçüsünde özelleştirilmiş ve monitörün tazeleme oranına uygun şekilde yapılandırılmış şekilde izleyeceğiniz yapımlarda bunları yaşamazsınız. çünkü söylenildiği üzere bu monitörden değil kaynak dosyalardan dolayı gerçekleşen bir durum. hakeza Netflix ve Amazon Prime Video'nun gerek Windows 10 UWP uygulamaları (DisplayPort 1.4 PC bağlantısı) gerekse de yine Xiaomi Mi Box S'te Netflix, Amazon Prime Video, MX Player Pro ve hatta Vodafone TV uygulamaları ile (HDMI 2.0) bu bahsedilen sorunla hiç karşılaşmadım.

hatta bir süredir 24 kare gerçek sinema deneyimine en yakın deneyim olduğu için Mi Box S'te 4K 60FPS yerine 4K 30 FPS'i tercih ediyorum. tam manasıyla öyle olmasa da birkaç ay evvel yine bu monitörden referans ile büyük biradere satın aldırdığım SAMSUNG QE50Q60TAUXTK televizyonun görüntü kalitesine yakın bir deneyim elde ediyorum ve çok beğenerek seyrediyorum.

Bunu deneyeceğim hocam, teşekkürler... 

• Yaklaşık 4 aydır bu monitörü kullanıyorum çok memnun kaldım. Bazı arkadaşlar oyunda iyi filmde kötü demiş bazılarıda oyunda iyi filmde kötü :) aslına bakarsak ayar yaptıktan sonra hem oyunda hemde filmde gayet iyi. Film izlemek isteyenler hdr'yi açmak için öncelikle windows 10 netflix uygulamasını marketten indirmeniz gerekiyor, nvidia gtx 1050 ve üzeri bir ekran kartına sahip olmalısınız, netflix premium üyeliğiniz olmalı, ancak en önemli nokta windows 10 gerekli codecleri otomatik olarak yüklemiyor ve bu yüzden yine windows marketinden "HEVC Video Extensions" isimli uygulamayı almanız gerekiyor. Bunların hepsini gerçekleştirdikten sonra keyifle netflix üzerinden 2k hdr videolar izleyebilirsiniz. Oyun oynamak isteyenlerde en iyi görüntüyü aos modunda elde ediyorsunuz, bu arada 1.4 dp sertifikalı kablo kullanmayı unutmayın yoksa 10 bit renk derinliğini kullanamazsınız.

• Bende de ghosting vardı, ekran kartımı değiştirdim, hdr açık, şuan herşey mükemmel işliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: KavunluDondurmaa

Yaklaşık 4 aydır bu monitörü kullanıyorum çok memnun kaldım. Bazı arkadaşlar oyunda iyi filmde kötü demiş bazılarıda oyunda iyi filmde kötü :) aslına bakarsak ayar yaptıktan sonra hem oyunda hemde filmde gayet iyi. Film izlemek isteyenler hdr'yi açmak için öncelikle windows 10 netflix uygulamasını marketten indirmeniz gerekiyor, nvidia gtx 1050 ve üzeri bir ekran kartına sahip olmalısınız, netflix premium üyeliğiniz olmalı, ancak en önemli nokta windows 10 gerekli codecleri otomatik olarak yüklemiyor ve bu yüzden yine windows marketinden "HEVC Video Extensions" isimli uygulamayı almanız gerekiyor. Bunların hepsini gerçekleştirdikten sonra keyifle netflix üzerinden 2k hdr videolar izleyebilirsiniz. Oyun oynamak isteyenlerde en iyi görüntüyü aos modunda elde ediyorsunuz, bu arada 1.4 dp sertifikalı kablo kullanmayı unutmayın yoksa 10 bit renk derinliğini kullanamazsınız.

Faydalı bir mesaj hocam, teşekkür ederim. Bu arada ben bu monitörü 2.799 liraya almıştım ve o fyat bandında daha iyisi olduğunu düşünmüyorum hala.

• quote:

Orijinalden alıntı: XanthiN

C27HG70'de parlaklık ayarı bir garip; anca %30'a kadar parlaklığın arttığı / %30'dan aşağı gittikçe düştüğü net anlaşılıyor. Örneğin tuşlardan biri %50 parlaklıktaki bir ayarda kayıtlı diyelim, parlaklığı %100 yapıp o ayarlı tuş ile birden %50'ye indirdirdiğimizde neredeyse bir fark gözlemlenmiyor. %30'dan yukarıya doğru basılı tuttukça %100'e varırken pek bir fark göremiyorum sadece ufak bir ışıma farkı oluyor o kadar. Yani %30-%50 ile %100 arasında neredeyse hiç fark yok, sabit bir noktaya bakarak analogu parlaklığa basılı tutuyorum, sözde parlaklık artıyor değişen bir şey yok gibi. AOC 24G2U monitöre sahibim, o kesinlikle böyle değil, %0'dan %100'e kadar homojen artıp azalıyor.

Siz ne düşünüyorsunuz, sizinki de böyle mi lütfen test edin?   @Omara @Mitra @emrecyln @falkan12 @Castle Bravo

Bende 100'e kadar artıyor kademeli olarak farkı görebiliyorum. 30 çok garip geldi açıkçası. Ben 30'a çekince kapkaranlık oluyor.

• 
Sayfa: önceki 8182838485
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.