Şimdi Ara

Samsung C6000 Led Tv Kullanıcıları Ana Konu (82. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.910
Cevap
12
Favori
145.529
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8081828384
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: foreone

selamlar, teledünya ya eklenen kanalları otomatik olarak eklemesi için ayarı bilen var mı?
    listenin sonuna ekliyor sıralamayı bozmadan hani..

Yok mu bir cevap arkadaşlar...
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: blue mc

quote:

quote:

Digiturk SD cihaz kullanıyorum. Bu cihazda HDMI yok, sadece scart var. C6000'de de sadece "HDMI var. TV nin kutusundan scart uçlu kısa bir parça çıkmıştı. Ben şimdi digiturkun SD cihazını C6000'ne nasıl bağlayacağım, scart to Hdmi kablomu almam gerekir, böyle bir kabloda yok heralde. Bu konuda yardım edermisiniz?

o kısa parça scart adaptörü ona bağlayabilirsiniz. ext (rgb) yazan yere takılıyor o adaptör.

foreone
    kablo çok kısa değilmi ama, scart olmayan uç kısmı farklı birde, anlamadım bu işi.

işte farklı olmasının sebebi ext (rgb) girişine uyması için.

onu direkt digiturk alıcıya değil digiturk alıcısınıdan çıkan scart kablosunu ona takacaksınız. normal tvye takar gibi.

Yani o kısa parçanın scart kısmı, herhangi bir scart kablosunun bir tarafına mı takılıyor ? O şekilde tek parça gibi mi oluyor?

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Digiturk SD cihaz kullanıyorum. Bu cihazda HDMI yok, sadece scart var. C6000'de de sadece "HDMI var. TV nin kutusundan scart uçlu kısa bir parça çıkmıştı. Ben şimdi digiturkun SD cihazını C6000'ne nasıl bağlayacağım, scart to Hdmi kablomu almam gerekir, böyle bir kabloda yok heralde. Bu konuda yardım edermisiniz?

o kısa parça scart adaptörü ona bağlayabilirsiniz. ext (rgb) yazan yere takılıyor o adaptör.

foreone
    kablo çok kısa değilmi ama, scart olmayan uç kısmı farklı birde, anlamadım bu işi.

işte farklı olmasının sebebi ext (rgb) girişine uyması için.

onu direkt digiturk alıcıya değil digiturk alıcısınıdan çıkan scart kablosunu ona takacaksınız. normal tvye takar gibi.

Yani o kısa parçanın scart kısmı, herhangi bir scart kablosunun bir tarafına mı takılıyor ? O şekilde tek parça gibi mi oluyor?

Evet, aynen öyle o kabloyu scart girişi olarak kullanacaksınız. kendi kablonuzu ona takacaksınız tek parça gibi olacak :)

• arkadaşlar 46c750 lcd aldım çokta menunum, ikinci tv yi de alıcam oturma odası için 40d5000 düşündüm önce ama araştırmalar neticesinde hareketli görüntülerde ve çözünürlükte daha yeni olmasına rağmen c6000 serisinden daha başarılı olmadığı sonucuna vardım 40c6000 almayı düşünüyorum ama şu malum sürekli bahsedilen kronik bulutlanma ve ışık sızması sıkıntılarının olma ihtimali fazla o yüzden şunu sormak istiyorum kullanıcı arkadaşlara ve tv işinde prof düzeydeki arkadaşlara bu bulutlanma ve ışık sızması sorunu görüntü kalitesinde ve izleme esnasında yada tv perfomansında olumsuz bi etki yaratırmı? çok sorun edilecek bişeymdir? görmezden gelinebilirmi? tahminimce göreceli bi durum, insanız sonuçta bu durumun varlığını biliyoruzya orda bi ışık sızması veya karanlık sahnede bulutnlama arar hep gözler takıntı yapar... sadece sorun buysa kendi adıma çok takıntı yapacağım bişey olmaz.. yorumlarınızı almak isterim. teşekkürler..

• quote:

Orijinalden alıntı: DeJa Vu

arkadaşlar 46c750 lcd aldım çokta menunum, ikinci tv yi de alıcam oturma odası için 40d5000 düşündüm önce ama araştırmalar neticesinde hareketli görüntülerde ve çözünürlükte daha yeni olmasına rağmen c6000 serisinden daha başarılı olmadığı sonucuna vardım 40c6000 almayı düşünüyorum ama şu malum sürekli bahsedilen kronik bulutlanma ve ışık sızması sıkıntılarının olma ihtimali fazla o yüzden şunu sormak istiyorum kullanıcı arkadaşlara ve tv işinde prof düzeydeki arkadaşlara bu bulutlanma ve ışık sızması sorunu görüntü kalitesinde ve izleme esnasında yada tv perfomansında olumsuz bi etki yaratırmı? çok sorun edilecek bişeymdir? görmezden gelinebilirmi? tahminimce göreceli bi durum, insanız sonuçta bu durumun varlığını biliyoruzya orda bi ışık sızması veya karanlık sahnede bulutnlama arar hep gözler takıntı yapar... sadece sorun buysa kendi adıma çok takıntı yapacağım bişey olmaz.. yorumlarınızı almak isterim. teşekkürler..

merhabalar...

öncelikle şunu söylemek isterim, clouding yani bulutlanma sorunu görmezden gelinebilir.. tabiki çok fazla rahatsız edecek düzeyde değilse. her birinde bu sorun var sanırım ama kendi tv'mizden örnek verecek olursam görünmeyecek düzeyde sayılır. karanlık sahnelerde ışık kapalı defalarca test ettim ama ben göremedim mesela :)

ancak çok fazla belli olan arkadşlarımızda oldu. ekran ebatının büyüklüğü ile alakalı bir durum mu onuda bilemiyorum. bizim tv 40".

bunlar dışında performansı, görüntü kalitesi, tasarımı 10 üzerinden 10 alır. o inceliğine rağmen üzerinde kullanılan orj. hoparlörleri bile tatmin edebiliyor filmlerde falan...

PC bağlantısı ile 1:1 map yapıp 1920 1080 çözünürlüğünde görüntü aktarıyor ve oyunlarda resmen bir görsel şölen sunuyor...

next dijital uydu alıcısı ile kullanıyoruz ve sd yayın performansından bile çok memnunuz...

1tb bir tane harici hdd var 2.5". içinde hd filmlerim var ve sorunsuzca izliyorum, görüntüler harika...

bulutlanma sorununu almadan konusup test ederek alırsanız gerçekten mükemmel bir tv sahibi olursunuz....

kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Taner.r -- 18 Haziran 2011; 8:45:22 >

• sayın caddydsg, bilgilendirici yorumlarınız için teşekkür ederim, bulutlanma ışık sızması bu tv de kaçınılmaz o kesin, anladığım kadarıyla belli bi düzeyde kaldığı müddetçede sorun olucak bi durum değil.. d5000 serisine pek ısınamadım ne bilim, tercihim 40c6000 olucak heralde biraz daha düşünüp araştırıcam
  • Arkadaşlar kısa bir soru :

Ekranda karanlık bir görüntü varsa TV sanki enerji tasarrufu yapmak istermişcesine kararıyor, TV ayarlarından baktım enerji tasarrufu kapalı, motion plus kapalı. Neden böyle oluyor acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeJa Vu

sayın caddydsg, bilgilendirici yorumlarınız için teşekkür ederim, bulutlanma ışık sızması bu tv de kaçınılmaz o kesin, anladığım kadarıyla belli bi düzeyde kaldığı müddetçede sorun olucak bi durum değil.. d5000 serisine pek ısınamadım ne bilim, tercihim 40c6000 olucak heralde biraz daha düşünüp araştırıcam

Rica ederim. bu clouding olayı edge led teknolojisinde karşılaşılan bir durummuş. umarım siz alacak olursanız sizdede çıkmaz sorun. onca zaman oldu şu an tv alacak olsam samsung led tv ler arasından seçim yaparım yine..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Taner.r -- 18 Haziran 2011; 13:15:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: eozen81

Arkadaşlar kısa bir soru :

Ekranda karanlık bir görüntü varsa TV sanki enerji tasarrufu yapmak istermişcesine kararıyor, TV ayarlarından baktım enerji tasarrufu kapalı, motion plus kapalı. Neden böyle oluyor acaba?

bütün karanlık sahnelerde aynı olay mı oluyor? yoksa sadece bir filimde mi?
  • HD filmlerin hareketli anlık sahnelerinde görüntüde kısa kısa takılmalar oluyor. Birkaç filmde denedim,aynı durumu gördüm. Bu durumu TV nin hangi özelliğini aktif ya da pasif yaparak gideriyorduk.
  • quote:

HD filmlerin hareketli anlık sahnelerinde görüntüde kısa kısa takılmalar oluyor. Birkaç filmde denedim,aynı durumu gördüm. Bu durumu TV nin hangi özelliğini aktif ya da pasif yaparak gideriyorduk.

ayarlarda motion plus ve led motion plus olmak üzre iki menü var. bunları kapalı konuma getirerek deneyin. kolay gelsin...
  • quote:

Orijinalden alıntı: caddydsg

Bütün karanlık sahnelerde dostum. Yani ekran hafif karanlıksa mesela zindandaysa bir adam o sırada ortam
    karanlıksa, konuşma olsa bile altyazı da mesela beyaz olması gerekirken mat beyaz görünüyor o kararamadan.
    Anlatması biraz zor oluyor yabii yazarak kusura bakmayın ama sadece bu ekran kararırken olması acaba
    bir ayardan dolayı mı diye düşünmeme sebep oluyor.
  • quote:

quote:

Bütün karanlık sahnelerde dostum. Yani ekran hafif karanlıksa mesela zindandaysa bir adam o sırada ortam
    karanlıksa, konuşma olsa bile altyazı da mesela beyaz olması gerekirken mat beyaz görünüyor o kararamadan.
    Anlatması biraz zor oluyor yabii yazarak kusura bakmayın ama sadece bu ekran kararırken olması acaba

Bu olay sanırım bende de oldu tam olarak dikkat etmedim. Bana göre altyazının arka fona göre aydınlanması. Tamamen beyaz renkteki bölümlerdede altyazıda okunma zorlaşıyor. Sanki biraz transfparanlık var altyazıda.

• Arkadaşlar,

40c6000 tv kuruldu bir sorum olacak , görüntü özellikleri dinamik - film - doğal var burada dinamik çok ışıklı ama filmdeler güzel, peki film seçtiğimde çok kötü oluyor siz genelde nasıl hangi ayarda izliyorsunuz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: aykutersoy

Arkadaşlar,

40c6000 tv kuruldu bir sorum olacak , görüntü özellikleri dinamik - film - doğal var burada dinamik çok ışıklı ama filmdeler güzel, peki film seçtiğimde çok kötü oluyor siz genelde nasıl hangi ayarda izliyorsunuz ?

Ben "Doğal" mod'u kullanıyorum
  • quote:

quote:

HD filmlerin hareketli anlık sahnelerinde görüntüde kısa kısa takılmalar oluyor. Birkaç filmde denedim,aynı durumu gördüm. Bu durumu TV nin hangi özelliğini aktif ya da pasif yaparak gideriyorduk.

ayarlarda motion plus ve led motion plus olmak üzre iki menü var. bunları kapalı konuma getirerek deneyin. kolay gelsin...

İkisinide kapalı duruma getirdim, ama yine aynı sorun devam ediyor.Bu sefer anlık değil, filmin başından sonuna kadar takılmalar oluyor. Onlarca film izledim yine aynı. Bu arada bu filmleri ben WD live ile izliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blue mc -- 21 Haziran 2011; 15:07:07 >

• quote:

Orijinalden alıntı: rza_35

quote:

quote:

Bu olay sanırım bende de oldu tam olarak dikkat etmedim. Bana göre altyazının arka fona göre aydınlanması. Tamamen beyaz renkteki bölümlerdede altyazıda okunma zorlaşıyor. Sanki biraz transfparanlık var altyazıda.

Merhaba görüntü ayarını dinamikten başka bir moda çevirin dinamik olduğu için koyu da ekranı karartır .ama eğer ışıklar kapalı film seyrediyorsanız dinamik olarak izlemenizi tavsiye ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Lapsetur

quote:

Orijinalden alıntı: aykutersoy

Arkadaşlar,

Ben "Doğal" mod'u kullanıyorum

Bende.. Gözüme en hoş gelen ayar bu.
  • arkadaşlar samsung 40D5000 mi 40C6000 mi önerirsiniz? sebebiyle beraber yazarsanız sevinirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nephertiti

quote:

Orijinalden alıntı: rza_35

quote:

quote:

Merhaba görüntü ayarını dinamikten başka bir moda çevirin dinamik olduğu için koyu da ekranı karartır .ama eğer ışıklar kapalı film seyrediyorsanız dinamik olarak izlemenizi tavsiye ederim.

Valla Doğal olarak da ayarlasam karanlık sahnelerde kararma oluyor, kıl oldum bu işe ya. Acaba son versiyon fw yapsam değişir mi diyeceğim ama sanırım bu TV nin özelliği bu.

• 
Sayfa: önceki 8081828384
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.