Şimdi Ara

Samsung C6000 Led Tv Kullanıcıları Ana Konu (83. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.910
Cevap
12
Favori
145.529
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8182838485
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ekranın ortam ışığına göre kararma özelliği var menüde. Şimdi nerde olduğunu hatırlamıyorum. Akşam eve gidince bakarım. DİNAMİK KONTRAST sanırım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: mahoretti

Ekranın ortam ışığına göre kararma özelliği var menüde. Şimdi nerde olduğunu hatırlamıyorum. Akşam eve gidince bakarım. DİNAMİK KONTRAST sanırım...

Ben bir türlü bulamadım, aman haber bekliyorum sizden.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eozen81

quote:

Ekranın ortam ışığına göre kararma özelliği var menüde. Şimdi nerde olduğunu hatırlamıyorum. Akşam eve gidince bakarım. DİNAMİK KONTRAST sanırım...

Kardeş aynı olay bendede oluyor ben burada konu açtım hatta deyindim burda çok bilmişler
    Var yok şöyledir böyledir diye bende baya uğraştı neymiş onun tv de olmuyormuş bu maçlarda
    Özellikle ortaya çıkıyor inşallah düzenlenir.... ama imkansız ben sırf bu yüzden satıcam cihazı
    Şimdilik digiturk pluslı samsung led tv mi izliyorum hd smart taktım ona... aynı

• @altinbas07, dostum peki Samsung'a telefon açıp sordun mu, benim sonraki amacım bu olacak valla.
    Çok sinir bozucu bir durum çünkü.
  • quote:

Arkadaşlar kısa bir soru :

Ekranda karanlık bir görüntü varsa TV sanki enerji tasarrufu yapmak istermişcesine kararıyor, TV ayarlarından baktım enerji tasarrufu kapalı, motion plus kapalı. Neden böyle oluyor acaba?

Aynı durum bende de oluyor. Ekrana karanlık bir görüntü gelince yazılar, hatta açtığınız menü ve bilgi pencereleri bile kararıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: altinbas07
    quote:

quote:

Kardeş aynı olay bendede oluyor ben burada konu açtım hatta deyindim burda çok bilmişler
    Var yok şöyledir böyledir diye bende baya uğraştı neymiş onun tv de olmuyormuş bu maçlarda
    Özellikle ortaya çıkıyor inşallah düzenlenir.... ama imkansız ben sırf bu yüzden satıcam cihazı
    Şimdilik digiturk pluslı samsung led tv mi izliyorum hd smart taktım ona... aynı

Arkadaşlar,

Contrast Dimming denilen bir özellikten dolayı tv ekranda siyah zeminde kontrastı azaltıyor bu yüzden altyazılar veya siyah-karanlık sahnelerdeki beyaz cisimler gri-kirli beyaz olarak görülüyor.

Bu sorunu bir arkadaşımızla çözmek için özel mesajdan yazışmıştık. Tvnin servis menüsü üzerinden işlem yapmak tehlikeli olabileceği için foruma açıktan yazmamıştık. C6000 lerin servis menüsünde Advanced kısmı açılmadığı için yapmak mümkün olmamıştı. B serilerinde servis menüsünde Advanced kısmı görünür halde ve 0000 ( dört defa sıfıra) başınca alt menüleri açılıyor ve içinden bu Contrast Dimming kapatılabiliyor.

C6000 de normal kullanıcı kumandasıyla bu Advanced menü çıkmayınca bu işlem yapılamıyor. Servislerdeki özel kumandadan lazım. O kumanda ile servis menüsüne girilirse Advanced menüsü açılır ve bu ayraı değiştirmek mümkün olacaktır.

• @ender123,

Harikasin dostum, ben de vakit kaybetmeden servis istedim haftaya gelecek servis, ne saçma bir ayar, acaba adamlar bunu duzelttikten sonra biz fw update yaparsak gene sıfırlanacak mi ayar?
  • Sayın eozen81 ,

Contrast Dimming 'in default ayarı On 'dur . Bu sebeple yazılım güncellemesinden sonra yine sizin istemediğiniz grileşme durumu oluşabilir. Yeni yazılımın, sizin servise değiştirttiğiniz bu değeri sıfırlatma ihtimali yüksektir.

Tv çıkalı 2 yıl oldu artık en fazla 1 adet yazılım güncellemesi ya çıkar ya da çıkmaz. C6000 de internet tv olmadığı için yazılım güncellemesi yapmanızın da bir espirisi yoktur. Açılmayan filmler için yeni codec desteği de gelmez çünkü codecler işlemcinin içindeki donanım özelliği gereğidir. Yani yazlım tabanlı değil , donanım tabanlı codec olduğu için açılmayan filmleri açılır hale getirmez.

Bu sebeple yazılım güncellemesi yapmayın.

Bu contrast dimming tvdeki Clouding (bulutlanma) ve arka aydınlatma eşitsizliğininin belirginliğini azaltmak için düşünülmüştür. Eğer tv bu karartmayı yapmasa simsiyah ekrandaki beyaz cisim ve etrafındaki diğer alanlarda bulutlanmalar daha kolay görülebilir hale gelecektir.

• @ender123, teşekkür ediyorum detaylı açıklamalar için.

Filmleri Popcorn'dan izlediğim için TV'den medya açmış açmamış hiç umurumda değil, bu durumda,
    ben dediğiniz gibi fw upgrade'ine ihtiyaç duymayacağım demektir, ancak gene de böyle bir ayarı
    yapmak için illa servis kumandası denen ve tüketicide olmayan bir şeye ihtiyaç duyuyor olmak
    benim için çok sinir bozucu bir durum açıkçası
  • Sayın eozen81,

Bende C6000 tv yok. Bu sebeple sadece bir arkadaşımızla servis menüsünde Advanced diye bir menü var mı diye pm üzerinden yazışmıştık. O bana servis menüsü ana başlıkları içersindne advanced diye bir başlık yok deyince bir şey yapamadık. Forumda da C6000 modelin servis menüsünün fotolarını çekip foruma ekleyen olmadı. Aşağıya örnek olarak B650 modeline Advanced menü fotosu koyuyorum. Buradaki ilk fotoda advanced menü aktif edilmiş değil. Aktif edilince 2 sütün daha ayar penceresi ekrana ve neredeyse ekrnanın tamamı ayar menüsü şeklinde oluyor. CE Dimmin yazan yerde Contrast Dimmin ON/OFF ayarı bulunmaktadır. Bu ayarın nerede olduğunu servis bilmeyebilir.

2009 model B serileirnde tüm servis menüsü ana ve alt başlıkları normal kullanıcı kumandası ile açılıyor. C serisi tvim olmadığı için durumu bilemiyorum ama servis eğitim kılavuzu internetten geçmişti orada C650 için advanced menünün açık olduğu, 0000 tuşuna kumadadan basın veya menü gizli ve açılmıyorsa servis kumandası ile açın yazıyordu.

Ayrıca bazı arkadaşlarımızda dil olarak Türkçenin bulunduğu dil gurubu (EU ALL) yine bu servis kumandası ile açılıp kolayca aktik edilebiliyor ve tvnin dil seçenekleri arasına Türkçe de geliyordu. Bir arkadaşımız tesadüfen başka menüleri kurcalarken bir açık arka kapı bularak o ayarları aktik edebildi . Sonrasında yine herkes bu ayarlara tvlerini Türkçe yaptılar.

Servis kumandasına normalde bizler ihtiyaç duymayız çünkü servis menüsü normal kullanıcıların gezmesi gereken bir yer değildir. Eğer ayarlar karışırsa bazılarını fabrika ayarlarına geri dün yaparak bile sıfırlayamazsınız. Tvnin renkleri kayabilir veya tv açılmaz hale bile gelebilir. Dikatlı olmak lazım ve forumlarda açıktan bu konuları mümkün oldukça konuşmamak ve özendirici olmamak gerekir.

Servis kumandasını tabiki normal şartlarda alamayız ama 15-20 liraya satılan akıllı kumandalara tutarak 2 dakikada kendi kumandamızı programlayabiliriz. Tabiki buna izin verecek yardımsever bir sevis bulursak.

GENEL UYARI : Tvnizi seviyorsanız aşağıdaki ayarları kurcalamayın.

• @ender123, verdiğiniz değerli bilgiler için tekrar teşekkürler.

Kumanda / Menü tuşuna bastığımda, Görüntü (ya da Picture) seçeneklerinin altında aşağıda görebileceğiniz gibi
    "Advanced Settings" diye bir menü var ancak pasif, kumadadan 0000 ya da dili İngilizceye getirip bu menüyü
    aktive edebilir miyim diye denedim ama yemedi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eozen81 -- 26 Haziran 2011; 1:31:15 >

• Bu arada bir düzeltme yapayım, bir üst mesajımdaki resimde Advanced Settings kısmı Görüntü Modunu "Film" ya da "Standart" yaparsak aktif oluyor ancak bu şekilde görüntü zaten kötü oluyor, ben hep "Dinamik" modda izliyorum TV'yi.

Ayrıca Film ya da Standart modda iken girdiğimde de Dimmer gibi bir seçenek görünmedi tahmin edebileceğiniz gibi.
  • Logitech X540 ses sistemini bu televizyona nasıl bağlayabiliriz arkadaşlar?
  • Bugün Samsung servisinden geldiler ve servis kumandası ile servis menüsüne girdik ancak ne yazık ki benim TV'de Advanced Settings'e tıkladıkları hâlde açılmadı ve CE DIMMIN arayarına giremedik. Mecburen TV'yi aldılar ve onlara buradaki yazıları gösterdim, ayarlarıp atelyöde yapacaklar.

TV'siz kaldık anlayacağınız ancak buradan tekrar @ender123 arkadaşıma sonsuz teşekkürler ediyorum, sayenizde gelen arkadaşlara bu derdimi çok daha rahat anlatabildim, sizin ekran görüntüleriniz çok ama çok işe yaradı. TV gelince gene durumu bildiririm.

Saygılar.
  • ender123 adlı arkadasım kusurabakma rahatsız edıyorum ama bilgim olmadıgı ıcın sana danısmak istiyorum.samsung 40c6000 ve 40d5000,40d5500 modellerınden hangisini onerırsın?hata yapmak ıstemıyorum,sımdıden tsk ederm
  • quote:

Bugün Samsung servisinden geldiler ve servis kumandası ile servis menüsüne girdik ancak ne yazık ki benim TV'de Advanced Settings'e tıkladıkları hâlde açılmadı ve CE DIMMIN arayarına giremedik. Mecburen TV'yi aldılar ve onlara buradaki yazıları gösterdim, ayarlarıp atelyöde yapacaklar.

TV'siz kaldık anlayacağınız ancak buradan tekrar @ender123 arkadaşıma sonsuz teşekkürler ediyorum, sayenizde gelen arkadaşlara bu derdimi çok daha rahat anlatabildim, sizin ekran görüntüleriniz çok ama çok işe yaradı. TV gelince gene durumu bildiririm.

Saygılar.

inşallah çözerler durumu en kısa zamanda.
  • Benim TV için anakart arızasından yeni anakart talep etmiş servis

Anlamadım gitti, ben de dedim yeni anakart gelince haber verin, eve teslim etmeden önce
    gelip TV'yi kontrol edeceğim diye. Yoksa eve getirecekler belki yine kararma problemi olacak,
    git gel olmasın diye en iyisi benim atelyeye gitmem olacak, neyse ki ok dediler. Pofff
  • quote:

Orijinalden alıntı: cemo62

arkadaşlar samsung 40D5000 mi 40C6000 mi önerirsiniz? sebebiyle beraber yazarsanız sevinirim

ben de aynı konuyu merak ediyorum. d5000, c6000'e göre çok daha yeni bir model değil mi? fiyatları hemen hemen aynı. birbirlerine üstünlük sağladıkları önemli özellikleri nelerdir?
  • Bugün izmir avm forum'a gittim ailemide alıp. şöyle bir gezelim eğlenelim alışveriş yapalım diye.

girdim ismi lazım değil bir alışveriş merkezine. daha girişte samsung led tv var. 40" modelinden. özellikleri vs.. yazıyor 100hz falan diye. yanında iki bayanla birlikte bir bay bakıyorlar ilgili eleman başında övüyor vs... özelliklerini anlatıyor bazı teknik tabirleri ingilizc falan kullanıyor.

e bizdede olduğu için aynı tv den dinlemeye başladık babam annem ben...

o ara dinleyen bayan arkaya geçti ve aa burada 50Hz yazıyor dedi... elman açıklayamadı, sonra dediki bunlar 50hz bir hata yapılmış tv nin kartonu basılırken dedi... şok içinde dinliyoruz :) babamda a oğlum bak 50Hz miş ya falan diyor. halbuki giriş gerilimi ve frekansının bahsedildiği yer olduğunu biliyorum. biraz izin verdim ya yanlışını düzeltecekti yada daha fazla madara olacaktı... sonra 50hz diye inat etmeye başladı iki bayanın yanındaki bayda ya nasıl olur koskoca samsung bu hataya düşmez ki, herkes mahkemeye falan verir diyordu haklı olarak.... o ara düşünüp kimseyi kırmadan bozmadan doğrusunu söylemek istedim. girdim aralarına hanımefendi tv 100hz tir. baktığınız yerde besleme gerilimi ve frekansları hakkında bilgi vardır.. şehir elektriği diye tabir ettiğimiz alternatif akımın frekansı 50Hz dir dedim ... demeseydim...

döndü o elemana utanın, bakın bilgili kişi nasıl oluyor eğitim alın vs... diye bozdu arkadaşı. oda evet iyi eğitildim şu anda dedi biraz kırıldı bana... aslında niyetim öyle değildi ama birisine yardım etmek isterken bir insanı kırmış oldum :) ...

sonra uzaklaştık...

• @caddydsg, enteresan bir hikâye olmuş sizin ki

Bugün benim 40C6000 için Samsung servisine gittim, oradaki arkadaşlarla da baktık, C ve D serisi LED TV'lerin servis menüsündeki Advanced Settings kısmına girilmiyor.
    Bu nedenle bu TV'leri alıyorsak ve Dİnamilk modda seyredeceksek o karanlık sahnelerdeki korumaya mahkûmuz demek oluyor ne yazık ki
  • 
Sayfa: önceki 8182838485
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.