Şimdi Ara

SAMSUNG ÇİFT SİMLİ TELEFON İŞİNE EL ATTI. İŞTE YENİ D880 (31. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.717
Cevap
2
Favori
207.257
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar, gerçekten ikinci hatta sıkıntı var.. Şimdi biriyle konuştum önce sim 1 den aradım normal, sonra sim 2 den o bile sesin buhulu geliyor dedi, hemen farketti.. yani sadece bizde değil karşı taraftada sıkıntı var.. giden seste problemli.. şimdi bira moralim bozulmaya başladı, olmazsa Telpaya bırakıcaz artık
  • valla ben arkadaşa aldığımızda beni aradığında arada fark göremedim

ondada pek fark yokmuş

valla karşıdakinede sorayım bari
  • az önce eski teldeki numaraları program vasıtasıyla giridim

baya kolay oldu

yalnız grup belirleyemedim programda

galiba yine elden geçicek mecburen
  • Bu arada tema olayını halleden oldumu. Nereden yeni tema bulabilirim ve nasıl yükleyebilirim?
  • IOM2_NORMAL_1 : 18
    IOM2_NORMAL_2 : 26
    SLAVE_IOM2_NORMAL : 13
    DSP_ISS_RINGER_LOUD_SPEACKER: 24

Bu ayarlarlar telefonun fabrika ayarları. Telefonu ilk aldığımda boğukluktan ziyade ses kısıklığı var gibiydi bir miktar. Buradan bu ayarları yükseltebileceğimiz öğrendiğimde ben de yükselttim. Fazla olmamak kaydıyla. Fakat değerleri yükseltince ses belki biraz yükseldi ama bu sefer gerçektende biraz boğuklaştı. Bu sefer ben de değerleri tekrar fabrika değerlerine getirdim. Sadece "SLAVE_IOM2_NORMAL : 13" değerini 15 e yükselttim. Şu anda ses boğukluğu yok. Ses seviyesi telefonu ilk aldığımdan daha iyi. Ama yinede tam 1. hat gibi değil. Ama boğukluk kesinlikle yok. İki hat arasındaki ses seviye farkı(2.hattın ses kısıklığı) en bariz şekilde bluetooth ile araçta konuşurken anlaşılıyor. Bluetoothun ses ayarı 2. hatta konuşurken normalken, ses ayarını değiştirmeden 1. hattan arama yaptığımızda ses rahatsız edecek kadar yüksek geliyor. Ben en güzel bu şekilde tespit ettim. Telefondan konuşurken bu kadar fark edilmiyor. Birde birşey soracağım. Bu ses boğukluğundan şikayet eden arkadaşların telefonlarının fabrika ayarları yukarıdaki ayarlarla aynı mı, yoksa bu değerlerden daha mı fazla? Eğer fazla ise bu seviyelere getirmeyi denediler mi acaba?

• ok, then I shall not adjust anything as yet...do you find that when you make a call using the slave sim, the audio quality is softer and not as crisp as the main sim? the loudspeaker is also way softer....

Yes, I did have the same experience but improved the audio quality when I adjusted the Rx Volume of the Slave Audio Setting. I have it at 10, 20, 30, 40, 50, 80, 100 for levels 1 to 7. By the way, I also amended my primary Audio settings to the same values. So far, the audio quality of the slave SIM has improved. Just for info, I read somewhere that the two SIM's are handled by different processors (and one is a tad faster) and this may be the reason for the audio quality difference.

arkadaşlar bunu tercüme edebilirseniz belki bu ikinci hatta bulunan ses sorununu çözebiliriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dj night -- 7 Mart 2008; 23:33:50 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: dj night

ok, then I shall not adjust anything as yet...do you find that when you make a call using the slave sim, the audio quality is softer and not as crisp as the main sim? the loudspeaker is also way softer....

Yes, I did have the same experience but improved the audio quality when I adjusted the Rx Volume of the Slave Audio Setting. I have it at 10, 20, 30, 40, 50, 80, 100 for levels 1 to 7. By the way, I also amended my primary Audio settings to the same values. So far, the audio quality of the slave SIM has improved. Just for info, I read somewhere that the two SIM's are handled by different processors (and one is a tad faster) and this may be the reason for the audio quality difference.

arkadaşlar bunu tercüme edebilirseniz belki bu ikinci hatta bulunan ses sorununu çözebiliriz.

Evet, bu açıklamaya ben de dün bir yabancı forumda rastladım, kısaca burada anlatılan ikinci sim'deki ses seviyesinin birinciye göre daha yetersiz ve ses kalitesinin de daha kötü olduğu belirtilmiş. Slave audio settings altındaki Rx volume değerleri level 1'den 7'ye kadar sırasıyla 10, 20, 30, 40, 80, 100 olarak ayarlanmış aynı değerler audio settings içinde uygulanmış ve ikinci sim ses kalitesinde bir iyileşme olduğu söylenmiş. Ayrıca bir bilgiye göre de sim1 ve sim2 farklı işlmciler ile çalışıyormuş ve bu işlemciler arasındaki fark nedeni ile ortaya bu ses kalitesi farkı çıkıyormuş.

Benim yukarıda yazılanlardan anladığım budur, varsa hatalı bir şey lütfen düzeltin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KoVBoY47 -- 8 Mart 2008; 9:00:24 >

• quote:

Orjinalden alıntı: KoVBoY47

quote:

Orjinalden alıntı: saint20

Yok canım niye kandıralım. keşke fırsat olsada sanada dinletsem. Gerçekten konuşmalar net sadece dediğim gibi belki 1 level daha az geliyor.
    quote:

Bence kendimizi kandırmayalım, ikinci hattın sesi kesinlikle boğuk, biirinci ile karşılaştırmaya gerek bile yok. Zaman zaman özellikle sık konuşmadığınız insanlarla konuşurken ses boğukluğu katlanılabilir gibi gözüküyor, ama sık sık görüşme yaptığınız kişilerde sorun çok can sıkıcı, hatta telefonu ilk aldığım gün kızkardeşim ile konuşmuştum ve "gripmi oldun" diye sordum.
    Bu arada yurtdışındaki forumları falan da karışıtırdım bu sorun ile ilgili ama hiç bir şey bulamadım, yani başka ülkelerde kullananlar hiç bu sorundan bahsetmemiş, aranızda vakti olan varsa onlarda yabancı sitelere bir baksınlar derim belki bir şeyler buluruz. Eğer gerçekten bu sadece türkiyede ki telefonalrda olan bir durum ise yazılımdan kaynaklandığı tezi çok daha güçlenmiş olacak.

Ben problemi olup ta bunu kabullenmeye çalışanlar için söylemiştim ,yoksa sorunu olmayanlar için dediğim bir şey yok. Bu arada size bir PM gönderdim.

Sevgili saint20, telefonun versiyonu nedir acaba ? yanlış hatırlamıyorsam *#1234# ile görülebiliyor.

• Burada yazılanları okuduktan sonra insan bu telefonu nasıl alacak ki..

Ses kötüyse sorun olur be :(
  • telefon soğuk kış günlerinde arabamı park ettiğimde buzda kaymaması için takoz olarak iyi iş gördü, kanımca tek avantajı takoz görevi görmesi. Onun dışında tabi çok kaliteli oldugu söylenemez, ses kalitesi çok kötü, inşallah samsung daha kibar seste sorun olmayan bir modeli çıkaraır
  • quote:

Orjinalden alıntı: utarid58

telefon soğuk kış günlerinde arabamı park ettiğimde buzda kaymaması için takoz olarak iyi iş gördü, kanımca tek avantajı takoz görevi görmesi. Onun dışında tabi çok kaliteli oldugu söylenemez, ses kalitesi çok kötü, inşallah samsung daha kibar seste sorun olmayan bir modeli çıkaraır

Baktım da mesaj sayınız 252 olmuş umarım bu sayıya yukarıdaki gibi hiçbir şey ifade etmeyen, kimseye bir faydası olmayan, anlamsız mesajlar ile ulaşmamışsınızdır da foruma ciddi katkılarınız olmuştur...
  • Arkadaslar, bu telefonaa uyumlu jack donusturucu aparat hangi modeldir? kullanan ya da bilen var mi?
  • kovboy47

sen bu ingilizce cevirideki düzeltmeleri yaptınmı?? bide mdy nin söylediği var, daha önce sanırım bu ayarlarla oynamıştın ama sonuç alamadım demiştin
  • quote:

Orjinalden alıntı: dartacer

kovboy47

sen bu ingilizce cevirideki düzeltmeleri yaptınmı?? bide mdy nin söylediği var, daha önce sanırım bu ayarlarla oynamıştın ama sonuç alamadım demiştin

Hayır yapamadım, çünkü telefonum Telpa'da ama daha önce verilen ayarlar ile ben de sorun düzelmemişti. Bu çeviridekileri deneyen varsa sonucu bildirsin.
  • Şimdi alalım mı almayalım mı :D

Bekleyelimmi
  • quote:

Orjinalden alıntı: s.volkan

Şimdi alalım mı almayalım mı :D

Bekleyelimmi

Telefon ikinci hattaki ses boğukluğu dışında oldukça iyi bence, ama yine de henüz almadıysanız beklemenizi tavsiye ederim.
  • bende beklemeyi seçenlerdenim.
    dünde vatanbilgisayarda 475ytl idi kampanya nedeniyle ama güvenip alamadım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: SnypeR

bende beklemeyi seçenlerdenim.
    dünde vatanbilgisayarda 475ytl idi kampanya nedeniyle ama güvenip alamadım.

ben aldım

iyikide aldım

bu teli o fiyatlara görebileceğimi sanmıyorum zaten

yeniside bence uzun bi süre çıkmaz

diğer markalardada ufukta böyle bişey yok
  • Bence almamak lazım, Nasıl olsa satılıyor diye düşünüyor firma ve problemler için çözüm üretmeye gerek görmüyorlar. Satışlar düşsün, geri iadeler artsın bakın nasıl da yaklaşımları değişmeye başlayacak.
  • quote:

Bence almamak lazım, Nasıl olsa satılıyor diye düşünüyor firma ve problemler için çözüm üretmeye gerek görmüyorlar. Satışlar düşsün, geri iadeler artsın bakın nasıl da yaklaşımları değişmeye başlayacak.

valla öyle bişey olmaz

millet 6300 ın sorunlu olduğunu bildiği halde stoklarını tüketmiş bi milletiniz

öyle bozuk mozuk sökmez bize

kaliteli bi marka alternatifi olmadığı sürece peynir ekmek gibi satar

geçen vatandan alırken kasanın arkasında 8-10 tane daha vardı

telefon kasasından alıp gidenleri saymıyorum bile
  • 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.