Şimdi Ara

SAMSUNG ÇİFT SİMLİ TELEFON İŞİNE EL ATTI. İŞTE YENİ D880 (33. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.717
Cevap
2
Favori
207.258
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    quote:

Orjinalden alıntı: KoVBoY47

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: saint20

Yok canım niye kandıralım. keşke fırsat olsada sanada dinletsem. Gerçekten konuşmalar net sadece dediğim gibi belki 1 level daha az geliyor.
    quote:

Bence kendimizi kandırmayalım, ikinci hattın sesi kesinlikle boğuk, biirinci ile karşılaştırmaya gerek bile yok. Zaman zaman özellikle sık konuşmadığınız insanlarla konuşurken ses boğukluğu katlanılabilir gibi gözüküyor, ama sık sık görüşme yaptığınız kişilerde sorun çok can sıkıcı, hatta telefonu ilk aldığım gün kızkardeşim ile konuşmuştum ve "gripmi oldun" diye sordum.
    Bu arada yurtdışındaki forumları falan da karışıtırdım bu sorun ile ilgili ama hiç bir şey bulamadım, yani başka ülkelerde kullananlar hiç bu sorundan bahsetmemiş, aranızda vakti olan varsa onlarda yabancı sitelere bir baksınlar derim belki bir şeyler buluruz. Eğer gerçekten bu sadece türkiyede ki telefonalrda olan bir durum ise yazılımdan kaynaklandığı tezi çok daha güçlenmiş olacak.

Ben problemi olup ta bunu kabullenmeye çalışanlar için söylemiştim ,yoksa sorunu olmayanlar için dediğim bir şey yok. Bu arada size bir PM gönderdim.

Sevgili saint20, telefonun versiyonu nedir acaba ? yanlış hatırlamıyorsam *#1234# ile görülebiliyor.

• quote:

Orjinalden alıntı: enginmxp

isteyene turkcell ayarlarını da yazabilirim, o biraz daha teferruatlı

d900i ile birebir aynı, bende forumlardan bulmuştum.

benim birincil hattım avea, ama internete faturalı olan ve ikincil hat olan turkcell'le girmek istiyorum. sanırım bunun için ayar yok değil mi? kimseyi yanıltmış olmayayım...
  • quote:

Orjinalden alıntı: exposure

quote:

isteyene turkcell ayarlarını da yazabilirim, o biraz daha teferruatlı

d900i ile birebir aynı, bende forumlardan bulmuştum.

benim birincil hattım avea, ama internete faturalı olan ve ikincil hat olan turkcell'le girmek istiyorum. sanırım bunun için ayar yok değil mi? kimseyi yanıltmış olmayayım...

ne yazık ki yok, birinci hattını turkcell olarak değiştirmen lazım.
  • quote:

@obsession,
    profil ayarlarını kontrol ettiniz mi?
    gprs'e mecburi olarak birincil hat üzerinden bağlanabiliyosunuz. yani arama yaparkenki hat seçme şansı gprs için sunulmamış. yani birincil hattınız vodafeone ise ve profil ayarınız turkcell ise, şebeke hatası veriyor olma ihtimali var.

gprs'e girerken hat seçme şansı sunsalardı arkasından gelecek problem geçerli profil olacaktı, birde onu sormak zorunda kalacaklardı kullanıcıya, oda hem kullanıcının kafasını karıştırır, hemde yazılımı zorlaştırır, bence en iyi çözümü sunmuş samsung, sadece 1 dk sürecek bir işlemle 1. hattı değiştir, ve o hat ile bağlan net'e.
  • bulursan bana da haber verir misin?:)
    benim bildigimwww.zedge.net var ama kapsamlı arama fırsatım olmadı.

quote:

Orjinalden alıntı: saint20

Bu arada tema olayını halleden oldumu. Nereden yeni tema bulabilirim ve nasıl yükleyebilirim?
  • d880 yok burda

hangi model uyuyor bu telefona
  • quote:

quote:

@obsession,
    profil ayarlarını kontrol ettiniz mi?
    gprs'e mecburi olarak birincil hat üzerinden bağlanabiliyosunuz. yani arama yaparkenki hat seçme şansı gprs için sunulmamış. yani birincil hattınız vodafeone ise ve profil ayarınız turkcell ise, şebeke hatası veriyor olma ihtimali var.

gprs'e girerken hat seçme şansı sunsalardı arkasından gelecek problem geçerli profil olacaktı, birde onu sormak zorunda kalacaklardı kullanıcıya, oda hem kullanıcının kafasını karıştırır, hemde yazılımı zorlaştırır, bence en iyi çözümü sunmuş samsung, sadece 1 dk sürecek bir işlemle 1. hattı değiştir, ve o hat ile bağlan net'e.

valla yazılım olarak kolay olmasına bişey diyemem, ama "user-friendly" olmadığı kesin.

• quote:

Orjinalden alıntı: JackDaniels

quote:

Orjinalden alıntı: mdy

IOM2_NORMAL_1 : 18
    IOM2_NORMAL_2 : 26
    SLAVE_IOM2_NORMAL : 13
    DSP_ISS_RINGER_LOUD_SPEACKER: 24

Bu ayarlarlar telefonun fabrika ayarları. Telefonu ilk aldığımda boğukluktan ziyade ses kısıklığı var gibiydi bir miktar. Buradan bu ayarları yükseltebileceğimiz öğrendiğimde ben de yükselttim. Fazla olmamak kaydıyla. Fakat değerleri yükseltince ses belki biraz yükseldi ama bu sefer gerçektende biraz boğuklaştı. Bu sefer ben de değerleri tekrar fabrika değerlerine getirdim. Sadece "SLAVE_IOM2_NORMAL : 13" değerini 15 e yükselttim. Şu anda ses boğukluğu yok. Ses seviyesi telefonu ilk aldığımdan daha iyi. Ama yinede tam 1. hat gibi değil. Ama boğukluk kesinlikle yok. İki hat arasındaki ses seviye farkı(2.hattın ses kısıklığı) en bariz şekilde bluetooth ile araçta konuşurken anlaşılıyor. Bluetoothun ses ayarı 2. hatta konuşurken normalken, ses ayarını değiştirmeden 1. hattan arama yaptığımızda ses rahatsız edecek kadar yüksek geliyor. Ben en güzel bu şekilde tespit ettim. Telefondan konuşurken bu kadar fark edilmiyor. Birde birşey soracağım. Bu ses boğukluğundan şikayet eden arkadaşların telefonlarının fabrika ayarları yukarıdaki ayarlarla aynı mı, yoksa bu değerlerden daha mı fazla? Eğer fazla ise bu seviyelere getirmeyi denediler mi acaba?

valla senin değerlere ayarladım biraz daha iyi odu sanki

şuan pek bi boğukluk kalmadı

bende 13 ü 15 yaptım.. ses yükseldi, daha ii oldu.. ama diğer hatta göre hala boğuk ses.. ama esksine göre kesinlikle daha ii..

• Bu değerler ile oynayarak sadece ses seviyesini yükseltir veya düşürürsünüz, ama ses boğukluğuna kesinlikle çare değil.
    Ayrıca "Diğer hatta göre boğuk" tanımlaması da bence doğru bir tanımlama şekli değil. Çünkü saede diğer hatta göre değil gayet sıradan herhangi bir telefona kıyasla bile ses kötü ve boğuk.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KoVBoY47 -- 10 Mart 2008; 11:10:10 >
  • 1. hattım vodafone,2. hattım ise avea.2. hatda bariz bir boğukluk sorunu yok.zaten avea nın ses kalitesi düşük.
  • quote:

Bu değerler ile oynayarak sadece ses seviyesini yükseltir veya düşürürsünüz, ama ses boğukluğuna kesinlikle çare değil.
    Ayrıca "Diğer hatta göre boğuk" tanımlaması da bence doğru bir tanımlama şekli değil. Çünkü saede diğer hatta göre değil gayet sıradan herhangi bir telefona kıyasla bile ses kötü ve boğuk.

Evt katılıyorum, bu kesinlikle kronik bir problem.. ayarlar sesi yükseltiyo, yinede eskisine göre daha iyi ama dediğin gibi bariz boğuk.. senin telpadan telefonun gelmesini bekliyelim bakalım ne olacak...

Acaba diğer değerlerden herhangibiri buna bi çözüm olabilirmi?? Bide Telpa bu işe ne diyo? yani yokmu başka bu şikayetle gelen? Bana bimekste, vatanda herhangibir sorun gelmedi demişlerdi, yani ya kimse bunu farketmiyor, gitmiyor yada firmalar yalan söylüyor.. yada bariz biz şansızın :)

• Telpa, bunu sorun olarak algılamadığını sadece iki hat arasında bir ton farkı olduğunu söylüyor.
  • quote:

Telpa, bunu sorun olarak algılamadığını sadece iki hat arasında bir ton farkı olduğunu söylüyor.

Ne bu ya şakamı.. Ürünü telpaya almaya gittiğinde bence oradakilere dinlet aradaki farkı, ve bu şikayetin çok olduğunuda ilet bence.. bende birazdan telpaya email atıcam, ne bu yaa bide dalga geçiyolar..
  • bence telpanın yapabileceği bişey yok. sonuçta donanımsal bir sorun gibi gözüküyor. iki hatta farklı çip kullanılmış fln demişti bi arkadaş. telpa ne yapsın o zaman değil mi
    alacak ve kullanacak olanlar bunu göze almalı. sıkıcı bi durum ama yapacak bişey yok :s
  • quote:

Orjinalden alıntı: NightWalker

bence telpanın yapabileceği bişey yok. sonuçta donanımsal bir sorun gibi gözüküyor. iki hatta farklı çip kullanılmış fln demişti bi arkadaş. telpa ne yapsın o zaman değil mi
    alacak ve kullanacak olanlar bunu göze almalı. sıkıcı bi durum ama yapacak bişey yok :s

Bundan sonra alacaklar için (tabi birde bu forumu takip edenler için) söyledikleriniz geçerli olabilir, ama Telpanın yapabileceği bir şey yok düşüncesine katılmıyorum, ben aldığım bir telefon için bu kadar para ödeyeceğim sonra da donanımsalmış deyip sineyemi çekeceğim, Telpa Sorunlu telefonları tamir edemiyorsa geri alacak, ve ürün hatalıymış diyecek, bu kadar basit. Kaldı ki yine bu forum da benim telefonda sorun yok diyenler var, gerçi bunlardan bazıları da sonradan aslında sorun var gibi demeye başladılar. Dolayısı ile yapacak bir şey var aslında Telpa bu hatalı üretim telefonları iade alacak, Telpa kabul etmezse bile Tüketici Hakem Heyeti gerekli iade kararını verecektir.

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: NightWalker

bence telpanın yapabileceği bişey yok. sonuçta donanımsal bir sorun gibi gözüküyor. iki hatta farklı çip kullanılmış fln demişti bi arkadaş. telpa ne yapsın o zaman değil mi

Bundan sonra alacaklar için (tabi birde bu forumu takip edenler için) söyledikleriniz geçerli olabilir, ama Telpanın yapabileceği bir şey yok düşüncesine katılmıyorum, ben aldığım bir telefon için bu kadar para ödeyeceğim sonra da donanımsalmış deyip sineyemi çekeceğim, Telpa Sorunlu telefonları tamir edemiyorsa geri alacak, ve ürün hatalıymış diyecek, bu kadar basit. Kaldı ki yine bu forum da benim telefonda sorun yok diyenler var, gerçi bunlardan bazıları da sonradan aslında sorun var gibi demeye başladılar. Dolayısı ile yapacak bir şey var aslında Telpa bu hatalı üretim telefonları iade alacak, Telpa kabul etmezse bile Tüketici Hakem Heyeti gerekli iade kararını verecektir.

kesinlikle katılıyorum, bu ürüne türkiye'ye getirip garanti veriyorsan her türlü soruna çare bulmak zorunda, hele de donanımsal ise direkt ya düzgün çalışanla değiştirmeli, yada parayı iade etmeli,
    bence önce değişim yönüne gitmelisin, çünkü tel çok kaliteli ve sorunsuz çalışıyor,en azından bendeki öyle, allahtan, ama şans bu, bende ki de sorunlu olabilirdi,
    umarım sorunsuz olanla değiştirebilirsin...

• Elbette de yapacağı şey var, ürün sorunlu ise ithal etmiyecek.. yada kısmı bir problemse çözüm getirecek.. ister donanımsal ister yazılımsal olsun, ne olursa olsun ürün kullanımında problem varsa bunun sorumluluğu ithalatçıya aittir.

Ürünü satan firmalar sorunsuz diye satmaktalar, biz hadi burda okuduk, yorumları dinledik ona göre aldık. Peki bunu bilmeden alanlar?? O yüzden saçmalamayalım lütfen, bizde ithalat yapıyoruz ve kullanım hataları dışında üründen gelen her problemde ürün değişimi vs.. yapıyoruz..
  • quote:

Orjinalden alıntı: obsession

quote:

quote:

Arkadaşlar merhaba. Tam bir telefon özürlüsü olarak soruyorum şimdiden özür dilerim. Ben bu telefonla internete nasıl bağlanabilirim. Birincil hattım vodofone, ikincil hattımı turkcell olarak atadım. Fakat ortadaki tuşa bastığımda açılan browserda network error diyor. gprs i açıp öyle deniym dedim ama nerden açıldığını bulamadım :) yardımcı olursanız sevinirim.

Bu arada kayıt tutuluyormu bilmiyorum ama benimde 2. hattımda ses kısık ve boğuk geliyor. Yeni ayarları girdiğim halde pek bir değişiklik yok. ses seviyesi biraz arttı fakat boğukluk devam ediyor. hafif gürültülü bir ortamdaysam 2. hattım (turkcell) üzerinden yaptığım görüşmeleri pek anlayamıyorum.

Arkadaşlar birde benim sorunuma yardımcı olsanız :)

3. ve son denemem kirlilik için özür dilerim, biri lütfen yardımcı olabilirmi...

Birincil hattınız Vodafone için 4440542 yi arayın ve wap ayarlarını isteyin..size mesaj olark gönderiyorlar..kaydet yaptığınızda Web,e bağlanabiliyorsunuz..
    kolay gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kürşadd -- 11 Mart 2008; 2:45:22 >

• quote:

Orjinalden alıntı: ersint79

Arkadaslar, bu telefonaa uyumlu jack donusturucu aparat hangi modeldir? kullanan ya da bilen var mi?

bu aparattan bende ariyorum, mesaj arada kalmasın, die tekrardan yazayim dedim. görülebilirliği artsın:)
  • Bu aparat ne işe yarıyor, kullanım amacı nedir ?
  • 
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.