o kadar denememe rağmen ibb trafik programından internete bağlanamdım.. program çalışmıyor.
sorunb nedir bilen arkadaş varsa ve yardımcı olursa sevinirim.
quote:
Orjinalden alıntı: Kaderim7
arkadaşlar ben telefonu alalı bir yıl oldu ses sorunundan bahsedilmiş garip ama hiç farketmedim formda okuduktan sonra dikkat ettim yinede fark etmedim :)
konunun büyük kısmını okudum yalnız okuyamadığım kısımda kalan aynı soru varsa kusura bakmayın.
mesaj seslerim samsung melodileri 4 adet kendine özgü müzik atayamıyorum telefonda öyle bir özellik yok yalnız aynı telefona sahip arkadaşımın telefonunda mesajlara kendine özgü melodi atayabiliyor. versiyonla alakalı diye düşünüyorum ben telpadan almıştım ilk çıktığında arkadaşım benden 5-6 ay sonra almış hatta menülerde kullanılan türkçe bile birçok yerinde farklı. versiyon problemi gibi düşünüyorum kendi kendiime nasıl halledebilirim bu sorunu.
tabi formda üstüne çok fazla basılan konu olan ses problemi bende yok gibi düşünüyorum eğer gerçekten yoksa versiyon yükseltmek beni böyle bir problemle karşılaştırır mı.
konu hakkında benım bilgim yok,henuz javaları kesfetmeye baslamadım
quote:
Orjinalden alıntı: b_sevki
arama yapılırken kosullu iletım hakkında bir bilgin var mı pekı barsoy, ayrıca teli aç kapa yapıp bilgisayara bağladıgımda bilgisayar telefonu hep modem olarak goruyor,ve ben her seferınde pc bağlantılarından depolama birimini seçiyorum
benım modem ile işim olmaz,her seferınde depolama bırımı olarak sabıt kalmasını nasıl ayarlarız
edit: evet benımkınde de 120mah yazıyor,yanlız bir sey daha soracam bılıyorsan eger charge current:568mah gibi bir sey daha yazıyordu bu ne demek
Koşullu iletim birincil olmayan hattan yapılan aramaya deniyor. Niye öyle diyor bilmiyorum ama benim tahminim, 1. ve 2. simkart olayı PC'deki sürücü yuvalarının master/slave diye ayrılmasına benziyor. Bir de mesela ben ikincil hattımdan gprs'e bağlanmak istediğimde mümkün olmadı, sadece birincil hattan gprs'e bağlanabiliyorum. Ve ikincil hattımdaki simkart menülerini göremiyorum(kontor işlemleri vb) Galiba bu işler için kullanılacak olan sim birincil olmalı.
Modem bağlantı dediği pc suite programının cepteki telefon rehberi ve ajanda vs. ayarlarına ulaşabilmesi için gerekli olan bağlantı türü. PC suite ile işimolmaz ben sadece hafıza kartına dosya atıcam dersen depolama birimini seçiceksin. Ama aç/kapa yapınca unutuyor demekki ,niye resetliyor bilmiyorum denemem lazım.
bende de 568 mA yazıyor, şarj akımı o, kapasiteyle ilgili değil.
E biraz da ben sorayım:
1/ Resim mührü nedemek?
2/ Rehberde seçeneklerde "çift" diye birşey var, o ne?
su an işteyim pek bakamam,ama dediğin seylerle eve gidince ilgilenirim,
yanlız benım sarj çok az gidiyor,uç gune zorla dayanıyor,sizlerınde oyle mı
quote:
Orjinalden alıntı: barsoy
E biraz da ben sorayım:
1/ Resim mührü nedemek?
2/ Rehberde seçeneklerde "çift" diye birşey var, o ne?
RESİM MÜHRÜ BİR RESMİN ÜZERİNE BAŞKA BİR RESMİ RENKLİ ÇİZİM GİBİ EKLEMEYE YARIYOR.YANİ BİR BAKIMA BASİT BİR PHOTO EDİTOR.(HİÇ GEREKSİZ BENCE..)
ÇİFT SANIRIM KOPYALAMA İŞLEMİ YANİ BİR KAYDI BAŞKA BİR İSİMLE KOPYALAYAMAYA YARIYOR
arkadaslar telefon bılgısayara takılıyken hafıza kartının vıdeolar klasorunun içersıne clips adı ile bir klasor olusturdum,ben klasoru olusturunca n/common.d=o
ve open/def.aul
adı ile kendiliğinden iki klasor olustu ve bu klasorlerı silemıyorum,sil diyorum gecersiz işlev uyarısı veroyor,bılgısayardan da silemıyorum
nasıl yapacaz
quote:
ama anasayfadan nassıl kaldıracağız,mumkunse ortadakı tusu ıptal edelım,ne işim olur wap'la her yerımız ınternet zaten ortadakı tusa basınca her hangı bir sey olmamasını nasıl ayarlıyoruz kı
quote:
Orjinalden alıntı: barsoy
Farkettiğim birşey daha var, o da wap.samsungmobile.com.tr den uzak durulması, hatta anasayfadan kaldırılması gerektiği. Malum, samsunglarda ok tuşu internete bağlanıp anasayfayı açıyor. Buradaki oyun,java, duvarkağıdı gibi ıvır zıvırlar 30 kontor ila 200 kontor gibi fiyattan yanşlışlıkla cebinize iniveriyor. Dün sayfada gezinirken böyle bir hata yaptım, geri gitmek isterken zar zor okunan satınal linkine tıkladım, "yüklensinmi" dedi, hayır dedim ama sanırım telefona inmişti bile.
Ayarlar, 9.Tarayıcı ayarları, 3. Geçerli Profil seçeneklerini Seç. Geçerli profili açtığında Turkcell, Avea ve Vodafone seçeneklerinden hariç profil4 ve profil5 seçenekleri var. Profil4 veya profil5 seçeneklerinden birini seçersen ok tuşuna bastığın zaman internete bağlanmassın. Daha doğrusu ok tuşu aktifliğini kaybetmiş oluyor.
arkadaşlar bu anasayfa wap bağlantısı ayarlar/tarayıcı ayarları/profil ayarları/ilgili profile girip "anasayfa url'si" kutucuğunu silerseniz nete girmeyecektir ok'a basınca anasayfa girmenizi isteyecektir..
evet kaan ne olur olmaz diye onu da yaptım,aslında ortadakı ok tusuna baska bir işlemın kısayolu ayarlana bılse ıdı çok daha gusel olurdu,
yanlız benım sarzım çok az gıdıyor,3 gune zor dayanıyor
quote:
evet kaan ne olur olmaz diye onu da yaptım,aslında ortadakı ok tusuna baska bir işlemın kısayolu ayarlana bılse ıdı çok daha gusel olurdu,
yanlız benım sarzım çok az gıdıyor,3 gune zor dayanıyor
evet haklısın b_sevki OK tuşuna başka bir işlev atayabilsek güzel olurdu ben makinayı yani aldım bakalım kaç gün gidecek şarjı izlenimlerimi yazarım buraya.
kaan sarj bilgisini beklıyorum,yanlız gece kapatmak ıle açık bırakmak arasında pek fark olmadı bende,ekran koruyucu modu enerji tuketımı çok etkılıyor,birde açılıp kapanırken çıkan su samsung fun tarzı jan janlı açılış kapanış modunu kaldırabılıyormuyuz veya değişirebılıyormuyuz,sanırım oda çok enerjı goturuyordur
b_sevki selamlar,
dün akşam şarj ettim telefonu bayada kullandım meraktan akşam kapatmadım bugünde baya kurcaladım hala gösterge tam.
yalnız ben üç bant ayarını 2 ye indirdim tuş aydınlatmasını gece seçeneğine getirdim o zaman gündüz yanmıyor açılış kapanıştaki o tanıtımı kaldırmayı denemedim ama onu kaldırsanda ilk açılışta iki simide kaydettiğinden şebekeye normalden fazla pil tüketmesi kaçınılmaz. birde benim pil 1200mAh bunların birde 800mAh lıkları varmış galiba senin ki kaç.
pillerin dayanma süresi birkaç şarjdan sonra artacaktır. İlk şarjda uzun süre şarj etmenize gerek yok, zaten fabrikada şoklanıyor bu piller. Bir de ilk 4-5 şarjı tam olarak yapın, yani şarj azaldı uyarısı gelmeden şarj etmeyin. Tabi usb'den PC'ye bağladığınızda da şarj olacağı için mümkünse ilk 4-5 şarjdan önce pcye bağlamayın.
barsoy sanırım dedıklerınde haklısın,pazar aksamı sarj etmıstım,ilk defa pazaretsi sabahtan kullandım,bu gun ıkıncı gun doluyor ve gosterge full'de dun gecede kapatmamıştım ayrıca,ılk haftama gore yarın bitmesi gerekir,ama sanırım yarında raht rahat gıder
açılıs ve kapanış sırasında ekranda oynayan animasyonu nasıl kapatıcaz bılen var mı,bence oda muthıs sarj yemekte
aklıma bişey daha geldi. Hani şu herkesin bahsettiği 2. hattın sesinin kısık olması. Bu aslında sadece ses kısıklığı değil. Samsungların şebeke çekim gücünün nisbeten az olması. Sadece çift hatlılarda değil, diğer samsunglarda da var bu problem. D900 ve E250'de de benzer şikayetler duydum. GSM vericilerinin bol olduğu yerde yaşayanlar belki farketmez, ama özellikle tek vericinin olduğu yerlerde nokialar full çekim gösterirken samsunlar 2 hatta 1 çubuk seviyesinde çekiyor. Üstüne bir de avea'nın en kötü sesli görüşme kalitesi olduğu da eklenince sonuç sanki bas-konuş yada telsizden konuşuyor gibi oluyor.
O yüzden bu sayfalarda verilen ses yükseltme kodlarını hiç girmedim, mümkünse çekim gücünü artırmanın yolunu arıycam. Gerçi çekim gücünü artırmak pili çabuk tüketmek demek ama olsun.
o çekim gücünün düşüklüğü ikinci hat için kullanılan chip komponent vs. malzemelerden kaynaklanıyor. çekim gücünün düşük olmasının yanında ses kalitesi de oldukça düşük. bu da özellikle son bir hafta canımı oldukça sıkan bir durum oldu. arkadaşta avea ve nokia e50 yer altında bir yerde full çekiyor, ben de d880 2. hat avea çekmiyor. yani bu durumda telefon işlevsiz ve işime yaramaz hale geliyor. ayrıca 2. hattaki olay sadece kısıklık değil sesin oldukça kalitesiz olması. sanki kötü bağlantıyla voipten konuşur gibi oluyor. ilk başlarda problem yaşamamıştım marttan beri kullanıyorum telefonu gayet sorunsuzdu. fakat geçen birisiyle konuşma yaptım 2. hattan derdimi anlatana ve onu anlayana kadar canım çıktı.
içindeki malzemeleri değiştirmeden çekim gücünün ve ses kalitesinin artması mükün değil gibi geliyor bana.
ama bende birinci hat turkcell olsa bile çekim gücü az geliyor. Eskiden nokialar için vardı bazı kodlar, çekim gücünü artırıp azaltmaya yarayan. Samsung için kod bulabilirsem deniyem.