Şimdi Ara

samsung corby pro! (66. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.499
Cevap
4
Favori
235.045
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6465666768
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: timberlake7

Selam arkadaşlar bende 3-5 güne bu telefonu almayı düşünüyorum.
    Nokia 5800 ve 5530 arasında düşünürken abimle bu telefonu gördük bir arkadaşımızda da var ve artık sadece aklımızda bu var.
    Nokia'nın saçma sapan firmware,donma,çökme,reset,yavaşlama sorunlarından bıktım. Bu yüzden bu defa Samsung tercih ediyorum fakat almadan önce bazı şeyleri kullanan arkadaşlardan ögrenmek istiyorum.
    - Wi-Fi hiç sorun çıkarıyormu ve kaç metreden rahatça kullanılıyor?
    - İnternetten video izlenme işi çözüldümü?
    - Oyun ve programlarda ekranın yan yatması çözüldümü?
    - Klavye veya dokunmatik kullanışlı ve sorunsuz mu?
    - Şarj 1 günü rahat bitiriyormu?
    - Hangi video uzantılarını açıyor?
    Bunlara cevap alabilirsem sevinirim.
    Nokia illetinden kurtulmak istiyorum.
    Herkese Teşekkürler..

cevap verebileceğim sorulara cevap vereyim
    -Wi-Fi gayet iyi bende hi sorun çıkarmadı ama ne kadar uzaktan çekiyor diyede denemedim ama yan komşumdan girebildim kendi bağlantıma
    -internetten video izlemeyi galiba bolt ile halledebiliyorsun ama ben denemedim youtube yetiyor bana
    -ekranın yan yatması sorunu hala var ama ama burada bazı arkadaşlarımız bir formul sunmuşlardı onla halledebilirsin
    -klavyeye kesinlikle laf yok şimdiye kadar gördüğüm en kullanıilı telefon klavyesi dokunmatik ekranda gayet tatmin edici ama bir iphone performansını beklememek lazım
    -şarj ile ilgili bende sorun yaşadım aldığım ilk iki gün sabah akşam şarja takıyordum ama wi-finin açık kalmaması gerekiyormuş wi-fi kapalı gezmeye başladığımdan beri 1 çubuk 12 saat götürüyor(5 çubuk var)
    -bir arkadaş divx bile oynatıyor demişti ama ben denemedim

• ya gps i çözemedim geçmiş sayfalarda verilmiş we-travel sitesinin linki çoktan ölmüş. türkiye haritasınu bulamadım garminin.biraz ilgilenırmısınız. _?
  • Yarın 410 liraya alıyorum.
    Umarım Nokia gibi sorunlu olmaz ve memnun kalırım..
  • Ücretsiz, çevrimdışı olarak gördüğüm en iyi program "Mobile GMaps". We-travel in haritası hiç hoşuma gitmedi programla ilgili de sorunlar yaşadım hep. Fakat bu programla google haritalarını kullanıyorum ve gayet memnunum. Programla Google,Yahoo,Windows Live,Ask,OpenStreetMap haritalarını kullanabiliyorsun.Başka da alternatif program bulamadım zaten.
    http://www.mgmaps.com/ programın resmi sitesi.
    Programla ilgili detaylı anlatımları google amcayı karıştırarak bulabilirsin. Ya da ingilizce biliyorsanız forum kısmını incelemenizi öneririm.
  • arkadaşlar öncelikle forumun sıkı bir takipçisiyim. ayrıca bir corby pro kullanıcısıyım başlığı okurken bazı şeylere çok sinirlendim ve kızdım. bizim milletimizin genel özelliğidir armut piş ağzıma düş ya da hemen kötüle. bunu neden söylüyorum çünkü yaklaşık 17 sayfa okuduktan sonra dayanamadım ve bu mesajı yazma ihtiycaı duydum.sorular cevaplandıysa kalan sayfalarda bilemiyorum ama ben rahatlamak için yazmak istiyorum.

öncelikle kgörüşme sırasında karşı tarafa ses gitmeme bir sorun değildir arama yapılırken ya da yapıldığında ekran yanagınıza değerek mikrofunu kapatıyor ve sesiniz gitmiyor bunun sebebi budur.saçımı başımı yırttım kaç kişi yazmış yahu insan bir bakar kurcalar ya neden böyle oluyo diye zten ekranına baksanız mikrofon kapalı işaretini göreceksiniz.

ikincisi telefondaki iletim mesajı sorunu ki buda bir sorun değil ayarlardan iletim rapaorlarını kaparsanız böyle bir derdiniz olmaz.

üçüncüsü pilin çabuk bitmesi. arkadaşlarım wi fi ya da bluetooth devamlı açık kalıyodur farkında değilsinizdir.kullandığınız programları tamamen kapamadan çıkıyorsanız pil çabuk biter.

sonuçta bu kadar basit şeyler için hiç kafa yormadan bu kadar soru sorulması çok garibime gitti ne kadar tembel bir milletiz tamam burası sorunlarınıza çözüm bulunması için var ama atıyorum bahsettiğim ses gitmeme konusunu telefonun eksisi olarak nitelendirmek çok saçma. azcık oturun siz araştırın kendiniz kurcalayın bakın ölmezsiniz.

son olarak telefonun kendini resetlemesi ve ara sıra kitlenme durumu bende de mevcut bunun dışında telefonda ben eksi olarak bir tek flaşı görüyorum. ayrıca bazı şeyleri artı eksi olarak yorumlarken lütfen objektif olalım.

• Arkadaslar corbypro kullanicilarina ozelliklede 3 4 aydir kullanan arkadaslara sormak istiyorum cihazin fiziki klavyeyede sahip olmasi cok guzel fakat klavyenin kizak sistemi zamanla sallanma yapip deforme oluyormu?bu cok onemli bi nokta cunku bukonuda tecrubelerinizi paylasirsaniz sevinirim
  • musanpa arkadaşım ben geçen nisan ayında almıştı mtelefonu günde ortalama 100 mesaj atan biriyim şu ana kadar kızakta hiç bir sorun yaşamadım ne bir takılma ya da oynama ilk gün nasılsa bugün de aynı.tabi bu kullanıma göre değişir ben telefonu aldığım kabında kullanıyorum yani korunaklı bir kaç kez yere düşmüşlüğü var ancak kızak konusunda sorun yaşamadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cnr_2010
    musanpa arkadaşım ben geçen nisan ayında almıştı mtelefonu günde ortalama 100 mesaj atan biriyim şu ana kadar kızakta hiç bir sorun yaşamadım ne bir takılma ya da oynama ilk gün nasılsa bugün de aynı.tabi bu kullanıma göre değişir ben telefonu aldığım kabında kullanıyorum yani korunaklı bir kaç kez yere düşmüşlüğü var ancak kızak konusunda sorun yaşamadım.

Tesekkur ederim yorumun icin arkadasim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: oxcy

Ücretsiz, çevrimdışı olarak gördüğüm en iyi program "Mobile GMaps". We-travel in haritası hiç hoşuma gitmedi programla ilgili de sorunlar yaşadım hep. Fakat bu programla google haritalarını kullanıyorum ve gayet memnunum. Programla Google,Yahoo,Windows Live,Ask,OpenStreetMap haritalarını kullanabiliyorsun.Başka da alternatif program bulamadım zaten.
    Programla ilgili detaylı anlatımları google amcayı karıştırarak bulabilirsin. Ya da ingilizce biliyorsanız forum kısmını incelemenizi öneririm.

arkadaşım bu programda, bağlanmadan / ücretsiz şekilde , misal bir x noktası belirliyorsun ve haritdan seni yönlendirerek oraya götürüyor mu, turn right turn left filan ?

• | ... Samsung Corby Pro ... |

Ekran :
    Benim için gayet yeterli hiçde küçümsenmeyecek kadar geniş,kullanışlı,net vs.
    Dokunmatik :
    Bekledigimden daha hassa ki mesajları bile artık dokunmatikten yazmak daha kolay geliyor.
    Klavye :
    Kullanışlı rahat ve oturaklı bir klavye zaten q klavye oldugu için hayet hızlı yazabiliyorum. Tuşlar rahat ve neye bastıgımı farkediyorum :P
    Menü :
    Kolay ve herkesin anlayabilecegi şekilde düzenlenmiş. Simgeler sayfalar arasında taşınabiliyor ve bunu sıfırlamakta mümkün.
    Wi-Fi :
    İnternette yazanların aksine gayet basit ve sorunsuz.
    Tema - Görüntü vs. :
    Orjinal tema(Siyah,Yeşil,Kırmızı) ve diger temalar gayet düzgün ve hoş görünümlü başka bir temaya ihtiyaç duymuyorum. Görünüm olarak düzenlenebilir olması(Duvar Kagıdı,Ana Menü Stili) gayet rahatlık saglıyor.
    Kamera :
    Çekimler gayet net ve düzgün fotograf shoplamaya uygun. Gece çekimleri flaşsız bir kameradan beklenen gibi kötü..
    3G+ :
    Hızlı ve sorunsuz. Görüntülü görüşme rahatça ayar girmeden yapılabiliyor.
    Uygulamalar (Facebook,Twitter,Google,MySpace) :
    Denediklerim bunlar.
    Facebook kullanışlı haberler,profiller,mesajlar ve fotograflar tek programda entegre edilmiş açıkçası begendim.
    Twitter ve MySpace aynen durum güncellemeleri,fotograflar ve kişiler kolayca ulaşılabilecek şekilde tasarlanmış.
    Google bildigimiz dünyanın en iyi arama motoru çeşitli şekkillerde rahatça arama yapmamıza imkan saglıyor.
    Widget'ler :
    Kullanmasını bilene çok büyük rahatlık saglıyor. Müzik çalar ve Facebook widgeti çok işimi görüyor.
    İnternet Tarayıcı vs. :
    Tarayıcı olarak Samsung Dolphin(Orjinal) ve Opera Mini kullanıyorum. Açıkcası orjinal tarayıcı daha kolay geliyor bana ama görünümde istiyorsam Opera Mini kullanıyorum.
    Mesajlaşma ve Konuşma :
    Mesajlaşma aşırı rahat ki mesajlar menüsünde 'görüşmeler' anlık görüşme gibi bir kolaylık saglıyor. Okulda ve dışarıda dokunmatikten mesajlaşmak daha kolay geliyor ama evde yada rahat oldugum yerlerde klavye açmak işime geliyor :)
    Telefonda ilk konuşmamı babam ile yaptım :D Telefonu açıp Alo' dedigimde babam konuşunca babamı arkada sandım ki ses o kadar netti :D Nokia'da hiç böyle birşey hissetmedim.
    İşletim Sistemi :
    Samsung OS. Linux'dan düzenleme oldugu açıkça ortada hız,işlevsellik,sorunsuz hepsi bir arada. Gayet başarılı.
    Dış Kasa ve Şarj :
    Dış kasayı görünce bile ne kadar saglam oldugunu anlayabiliyorsunuz. Hiçbiryerde en ufak bir oynama veya kasada sakatlıga yol açacak hiçbir şey yok hepsi sapasaglam oturmuş. Şarj konusu henüz telefonla 3. günüm diye yorum yapmıyorum..
    Ekstralar :
    + Tuş kilidi basit ve rahat.
    + İnternetten ortalama 4 dakikalık bir video 5 saniye içinde yüklenebiliyor.
    + Menüdeki çeşitli uygulamalara şifre koyabiliyorsunuz.
    + Ses kalitesi beklenenin üstünde çeşitli ekolayzer ayarlarıyla iyileştirme yapılabiliyor.
    + FM Radyo ve hesap makinası,dönüştürücü,kronometre vs. uygulamalar mevcut.
    + Klavyesi hiç yokmuş gibi ince bir yapısı var.
    + USB kabloyu bilgisayara baglayarak şarj edilebiliyor.
    + Hediye olarak 2 kapak veriliyor.
    + 3 tane ana ekran ve hepsini ayrı ayrı özelleştirebiliyoruz. Operatör adı bile widgetlere atılabiliyor.
    + Mesaj,konuşma süresi gibi sayaçlar mevcut.
    + Programlarda klavye açılınca yan yatma sorunu verilen kodlarla düzeltilebiliyor.
    + Titreşim efektleri eglenceli geliyor. Özellikler gelen mesajda görüntüleye dokununca :)
    Sonuç olarak verdigim 410 liranın her kuruşu helal olsun.
    Nokia'dan sonra bu telefon bana ilaç gibi geldi..
    Nokia'dan son aldıgım 5130 Xpress Music bile ilk aldıgım gün 3 kez kendini resetlemişken bunda hala -tık yok kart full dolu kasılma sıfır.
    Kendimce ilk incelememi sunuyorum çok karmaşık oldu ama idare edin :)

ƒσяєωєя ѕαмѕυηg
    ƒσяєωєя ¢σяву ρяσ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaranligiKoklayanAdam -- 30 Aralık 2010; 21:49:15 >

• Arkadaşlar corby pro içininternet tarayıcı arıyorum. kendim buldum ama ekranı yan çevirdiğinde tarayıcı yan dönmüyor. yardımcı olabilecek varsa sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: al-ozaria

quote:

Orijinalden alıntı: oxcy

Ücretsiz, çevrimdışı olarak gördüğüm en iyi program "Mobile GMaps". We-travel in haritası hiç hoşuma gitmedi programla ilgili de sorunlar yaşadım hep. Fakat bu programla google haritalarını kullanıyorum ve gayet memnunum. Programla Google,Yahoo,Windows Live,Ask,OpenStreetMap haritalarını kullanabiliyorsun.Başka da alternatif program bulamadım zaten.

arkadaşım bu programda, bağlanmadan / ücretsiz şekilde , misal bir x noktası belirliyorsun ve haritdan seni yönlendirerek oraya götürüyor mu, turn right turn left filan ?

turkce anlatımını bulamadım tam lınkler flan sılınmıs bazı gereklı ıslemler ıcın nasıl yapıcaz acaba galıba forumda bı sen halledebılmıssın bu olayı butun forum duacın olur hocam bı el at atsan

• @cnr_2010

milletin bu kadar hazıra konmasına gösterdiğin tepkide sana katılıyorum fakat söylediğin bi kaç şey dikkatimi çekti.

öncelikle telefonda ilk 2-3 sn gitmeme sorunu bir kaç kişide kanıtlanmış bir sorun ve bu mikrofonun yanakla felan kapatılmasından olamaz çünkü microfon telefonun arka alt kısmında. ancak tutarken elle felan kapatılabilirki yakın mesafe olduğundan sadece uğultu şeklinde gider ses. bahsedilen sorun o deil. zaten yanağın öle bir sorun yapmaması için telefon aramalarda direk dokunmatik ekranı kilitliyo ve sadece kızağı açarak yada yandaki kilit tuşuna uzun basarak ekrana ulaşabilirsin.

telefondaki iletim mesajı sorunu olarak tartışılan diğer bi konuda iletim msj larının nokialardaki gibi sadece uyarı metni şeklinde deilde zırt pırt normal msjmış gibi gelmesinden dolayı. yani benim gibi çok msjlaşan biri için felaket bişi. msjlaşmanın ardından yeni msj geldi die bakıp iletim msjını gördükten sora can sıkıyor cidden

pilin şarjının az gitmesinide bi çok kişinin programları açık bırakmasından ziyade samsungun diğer modellerine nazaran az gitmesi konusu. evet telefonun 5800 a göre kat kat daha uzun ömürlü fakat samsungun diğer modellerine nazaran vasat. çünkü arkadaşımda Samsung Star var ve tek şarjda 8. günü gördüğünü bizzat kendim şahit oldum. ama corby pro hiç eline almasan anca 4. günü görüyor. yani bu telefon için 960mah bir batarya az bence

birde telefonunun ara sıra resetlenmesi ve kilitlenmesinden bahsetmişsin. Telefonunda resetleme ve kilitlenme varsa kesinlikle servise göndermeni tavsiye ederim. çünkü telefonumu alalı 6 ay oluyor ve ne bi resetleme nede bir kilitlenme oldu. Hatta bu şikayetten dolayı servise gönderip yeni telefon alanlar var.

@musanpa

hocam kızak konusu biraz şans meselesi diyebilrim. şuana kadar bi kaç corby'yi inceleme fırsatım oldu ve kızaklarında cidden farklılıklar gösterenler var. benimkisi kutusundan çıktığında lıngır lıngır sallanıyodu ve servise yolladım yenisini taktılar ki üretim hatasıymış. ama arkadaşımdaki bildiğin çok sert açılıp kapanıyodu. yani aldığın yerde şöle bi eline al bak sallanma varmı yokmu diye. bide ilerde deforme olurmu diyosan evet olabilitesi yüksek ama diğer telefon markalarına oranla daha sağlam bir kızağı var.

• timberlake7

410 tl'ye nerden aldın telefonu ?
  • iyi akşamlar

bugün oğluma 5310 pro aldım ancak bir türlü wifi ile internete giremedik. Forumu baştan sona okuduk , sonuç olarak;
    - Yanlış şifre girme olasılığımız yok, mevcut şifre ile se vivaz telefonle bağlantı yapabiliyoruz.
    - Aynı anda şifresiz yayın olan bir bağlantıyı da denedik. Yine olmadı.
    - Bütün bu çalışmalar modem ile aynı odada yapılmakta. Modemde mac engellemeside yok.

Forum ve internette bu problemi yaşayan bir hayli kişi var . Kimileri çözmüş ancak net olarak sorunu nasıl aştıkları açıklaması yok.

Problemi aşarsak video seyretmek, you tube girmek ve gps çalışmalarına yöneleceğiz.Bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyoruz.
  • keen on @
    İskenderun'da KVK,Genpa,Başarı bayiisi bir telefoncudan.
    onat @
    Bende WiFi sorunlu biliyordum ama WiFi tarattım buldu baglan dedim baglandı bence modemde sorun olabilir bilen birine ayar yaptırın..
  • ınternet ayarlarından bagladıgınız modemı secmenız gerekıyor sanırım.
  • Öncelikle yanıtlar için teşekkür ederim. Cihazı fabrika ayarlarına döndürüp yeniden tarama yaptırdık. Şifreyi yazdık ve sonuç ok. Şu anda you tube videoları sorunsuz bir şekilde açılmakta. Problem yaşayan arkadaşların da aynı metodu izlemesini tavsiye ederim.

Hangi forumda okuduğumu net hatırlamıyorum ancak bağlantı sinyali yeşil olunca wifi'den, mavi olunca kullanılan hat üzerinden internet bağlantısı yapıldığı bilgisini almıştım. Teyid ederseniz sevinirim.

Tekrar teşekkürler.

Saygılarımla
  • Telefonda sol üstte "E" yazıyor. Bu wap işareti herhalde. Bunun orda kalması normal mi? Gitmesi için ne yapmayılım?

Bir de wi-fiyle internete bağlanınca durmadan "tanımlama bilgisini kabul ediyor musunuz?" diye soruyor. Bunu engellemek için ne yapmalıyım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keen on -- 2 Ocak 2011; 21:34:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: onat

... bağlantı sinyali yeşil olunca wifi'den, mavi olunca kullanılan hat üzerinden internet bağlantısı yapıldığı bilgisini almıştım. Teyid ederseniz sevinirim.

Tekrar teşekkürler.

Saygılarımla

öncelikle wifi ve kullanılan hat üzerinden alınan sinyaller farklı işaretlerle temsil edilmekte. wifi işareti böle dalga dalga şekilde bir simgedir. eğer ki wifi ile bir modeme bağlı iseniz sinyal gücü kadar gösterir. kullanılan hat üzerinden bağlı olduğunuzda ise sol üst çekim gücü simgesinin yanında "E" yada "3G" simgesinnde veri aldığınıza dair bir işaret belli olur. bu şekilde ayırt edebilirsiniz. ayrıca wifi ile bağlandığınızda internet profillerinden bağlandığınız modemi işaretlemeyi unutmayın.

• 
Sayfa: önceki 6465666768
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.