Şimdi Ara

Samsung Curved ile Philips Ambilight Arasında Kaldım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
2.894
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

http://www.hepsiburada.com/liste/philips-55pus8809-55-1000hz-wi-fi-alti-cekirdekli-3d-smart-4k-ultra-hd-led-tv-2-gozluk-ambilight-teknolojisi/productDetails.aspx?productId=evph55pus8809&categoryId=163192
    ve
    http://www.hepsiburada.com/liste/samsung-ue-55hu8200-55-1000-hz-dort-cekirdekli-wi-fi-3d-smart-curve-4k-ultra-hd-led-tv-4-adet-3d-gozluk-akilli-kumanda/productDetails.aspx?productId=evsam55hu8200&categoryId=163192

Bu iki ürün arasında kaldım. Birisi Curved, diğeri Ambilight. Yani ikisininde bana göre bir artısı var. Tabi arada 800TL fiyat farkı var. Hangisini alsam çok kararsız kaldım. Marka, model ve özellik olarak bu televizyonları değerlendiren arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

• Değerli yorumlarınızı bekliyorum dh halkı.
  • 4k tv ile ne seyretmeyi planlıyorsunuz? Yayın yok çünkü. Ben olsam ful hd 8xxx serisi philips alırdım 8109 gibi mesela. Epey bir para da cebinizde kalırdı.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Philips 8109 al arkana bakma başkan mükemmel tv fp şampiyonu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alana kadar gaza geliyoraunuz alıncada nette 720p online filmlerle baş başa kalıyorsunuz 4K nerede Allah aşkına, olsa bile hangi kotayla indirip izleyeceksin 50gb'lık verileri

Bir 8109 siparişi ver arkana bakma ama ekrana iyi bak bulutlanma çıktı ben de!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi torku42 -- 26 Şubat 2015; 22:35:06 >
  • Bende arkadaslara katiliyorum 5000 tl vereceginize 47 8109 alın 4k haricinde hersey mevcut 2500 tl paraniz cebinizde kalir 4k yayinlar oturuncada ustune biraz ekler alirsiniz ve bunuda ikinci tvniz olarak kullanirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi artukovic -- 26 Şubat 2015; 23:00:51 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim. Ben UHD almayı düşünürken hep 4k yayınlar yakında başlar, o zaman hazır kurulu düzen olur demiştim. Şu anda bir çok kanal yeni yeni full hd çözünürlüğe geçti. 4k yayınların başlaması ve yayılması en az 3-4 yıl alacaktır. 3-4 yılda aslında uzun bir süre. Bu yüzden şimdi full hd alıp ileride gerekirse UHD'e bir televizyona geçmek daha mantıklı olacaktır.

Salon epey geniş olduğu için 55" almayı planlıyorum. İzleme mesafem 4-5 metre olacak.http://www.vatanbilgisayar.com/philips-55pfs8109-55-140-cm-fhd-3d-android-smart-led-tvdahili-uydu-alici.html bu ürün gerçekten hoşuma gitti. 4 Ambilight, 4 çekirdek, 55" ve çok ince kenarları beni cezbetti. Peki son olarak bu televizyonu alırken dikkat etmemiz gereken hususlar nelerdir? Tavsiyeleriniz neticesinde karar verip en kısa sürede bugün yada yarın sipariş vermem gerek.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Philips bu sene çok sorunlu çıktı LG lerde ise bellek hatası var samsung ile ilgili pek bilgim yok. Philips alan kişilerin bende dahi sırf ambilight var diye aldığını düşünüyorum. Samsung, LG, Sarp, Sony bu teknoloji kullana bilse patent philips de olmasa çoktan philips işi biterdi diye düşünüyorum. Sorunuza gelecek olursak 4k çok erken iyi bir fhd tv alıp daha iyi sonuçlar alacağınızı düşünüyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 8109, 55" Philips tv siparişini vatandan bugün satın aldım. Yarın teslim edilecek. Yorumlarını esirgemeyen herkese teşekkür ederim.
  • Titus Pullo kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun.isabet olmuş.ayrıca kavisli panelleri flat gibi her açıdan rahat izleyemezsiniz.estetik olarak güzel duruyor ama izlenebilirlik olarak kısıtlı.3D lerde olduğu gibi.en iyi performansı almak için tam karşıdan izlemek gerekiyor.8109 ile ilgili izlenimlerinizi bekliyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gümüş_süvari -- 28 Şubat 2015; 18:05:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Titus Pullo

8109, 55" Philips tv siparişini vatandan bugün satın aldım. Yarın teslim edilecek. Yorumlarını esirgemeyen herkese teşekkür ederim.

Bol bol bulutlanma ve ölü piksel var alanlarda, gelen servise tüm testleri yaptırmadan göndermeyin, bizimki bırakıp kaçmıştı..
  • Servisi bu hafta çağırmayı düşünüyorum. Öncelikle tv ünitesinin gelmesini bekliyorm. Salı günü montajı yaptırırım muhtemelen. Vatanbilgisayar ürün siparişinin ertesi günü kapıma kadar getirdi ürünü. Şu ana kadar bir problem çıkmadı. Açılmamış 0 kapalı kutuda geldi. İnşallah ölü piksel yada bulutlanma sorunu yaşamadan sorunsuz bir tv karşılaşırım. Test ve tecrübelerimi aktarmayı düşünüyorum alacaklar için.
  • Biraz geç oldu ama deneyimlerimi paylaşmak isterim. Öncelikle vatandan televizyonum ertesi gün geldi. TV ünitesi beklediğim için bir kaç gün geç montaj yaptırdım ve şu anda televizyonumu kullanılabiliyorum. Öncelikle sık karşılaşılan sorunlardan öl piksel yada bulutlanma yok. Gerçi philips yetkili servisi bu televizyonda pek olmadığını, olsa bile 48" lik olanında görüldüğünü söyledi. Gerekli testleri yaptık ve sorunsuz teslim aldık. 4 taraflı ambilight mevcut fakat tabi eski ambilightlardan farklı. Artık tek şerit üzerinde duvardan yansıma tekniği ile ambilightları dağıtıyor philips tv ler. yani öyle her köşeye bi ambilight seti yok. Bunun dez avantajını maalesef yaşadım. Nasıl mı? TV duvara askı aparatı aşağıya gitmesi gereken yansımayı kesiyor. Bu yüzden tv direk 3 taraflı ambilight oluyor. alt taraf 4. boyut yok. Sadece kenarlardan hafif yansıma yapıyor o kadar. Onun dışında genel ambilight performansı CANLI moduna aldığımda harika.

3d özelliğinide test ettim. Daha önce pasif gözlük kullandım. İlk defa aktif gözlük kullanıyorum ve gerçekten beni şok etti. Aktif gözlük ile evde sinema keyfi inanılmaz bir olay. Örneğin 3 metrelik bir izleme mesafesinde televizyondaki bir cismin 40-50 cm kadar yakınıma geldiğini hissediyorum. Neredeyse burnumun ucu. Gerçekten 3d performansı harika. Onun dışında HD filmleri ve HD kanalları gerçekten UHD ayarında gösteriyor. UHD televizyon almadığım için pişman olmadım. Mağazalarda gördüğümüz UHD demolar bizi çok yanıltıyor. Evde HD bir kanalda bu televizyon inanılmaz keyif veriyor. Daha önce bir kaç incelemede okumuştum bu tv nin görüntü kalitesinin çok iyi olduğunu. Bu kadarını tahmin etmiyordum. Harika bir HD görüntüsü var. Kumanda da ki klavye olayınıda basit görmeyin. Yazmayı inanılmaz kolaylaştırıyor. Gayet rahat bir şekilde Chrome ile internete bağlanabiliyorum, sitelerde gezebiliyor ve youtube videoları izleyebiliyorum. Hatta youtubedan dizi tekrarı ve film izlemişliğimde var. Bunun dışında film izlemede bir sorun yok. Bir çok formatı sorunsuz çalıştıyor. Altyazı, ses gibi problemler ile 1-2 kez karşılaşsamda AYARLAR bölümünü kurcaladığınızda problem çözülüyor. Örneğin ses çıkışını dolby değilde dolby plus yapıyosunuz gibi....

Son olarak çerçevenin güzelliğine değinmek istiyorum. Çok ince ve metal rengi olduğu için gerçekten yokmuş hissi veriyor. Tabi ambilight ile bunu desteklerseniz 55" değil 65" tv izliyormuşsunuz gibi. 1-2 HD maç izledim gerçekten olağan üstü. Oda yemyeşil oluyor ve sahanın içindeymişsiniz gibi televizyon gözünüzde büyüyor.

Almayı düşünen arkadaşlara tavsiye ediyorum. Bir ürün alırken haftalarca bazen aylarca araştırırım. Keşke demeyi sevmediğim için benim aklıma en fazla yatanı almayı tercih ederim. Bu televizyonda da şimdilik keşke demedim. Ambilightı 1-2 kez kapattım denemek için :) iyi ki samsung yada LG almamışım dedirtti. Ambilight olmadan televizyon çok yavan, kuru geldi gözüme.

Yorumlarını esirgemeyen ve değerli vaktini ayıran arkadaşlara teşekkür ediyorum. İyi forumlar.

• philips al 4k al bence para sorunu yoksa trt 1 başladı mesela 4k yayına 2 3 yıla kalmaz diğerleride başlar 4 k yayına :) Almışsın hayırlı olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FA9189F46 -- 8 Mart 2015; 21:27:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Montblanc 149

philips al 4k al bence para sorunu yoksa trt 1 başladı mesela 4k yayına 2 3 yıla kalmaz diğerleride başlar 4 k yayına :) Almışsın hayırlı olsun

4k için erken olduğunu düşünüyorum hocam. Henüz teknoloji daha oturmadı. Sadece trt 4k test yayını yapıyor. Bir çok kanal daha yeni HD yayına geçerken tekrar bir 4k yatırımı yapmak güç. Televizyon kanallarının full hd için bile ekipmanlarını yenilemek amacıyla ayırdığı bütçe devasaymış. 4k yayın için oldukça erke nolduğunu öğrendim. Belki 1-2 yıla 4k filmler çıkmaya başlar fakat biz şu anda full hd film bile indiremiyoruz internetten. İndirdiğimiz filmler ripli hd filmler ve hiçbirinde tam full hd kalitesi yok. Hal böyle iken 4k bir filmi indirmek hayal. Hız olarakta, AKN kotası olarakta hayal bence. Düşüncem şöyleydi. FHD bir tv almak ve belki 4-5 yıl sonra UHD'ler tüm kanallara geldiğinde yani UHD çok yaygınlaştığında tv değiştirmek. Aldığım mevcut tv'mi başka odaya aktarır, salonuma yine güncel bir 4k tv alabilirim ileride.

• Titus Pullo kullanıcısına yanıt
    Ne kadara aldınız acaba? N11'den 3000 TL'ye gelyor, 48 ile 55 arasında kaldım. 48'liklerde daha çok sorun olduğunu duymanız ve Vatan'dan başka bir yerde satılmaması düşündürüyor. 3000'e LG 49UB850V de fena durmuyor. Gerçi arkadaşım aldı ve hareketli sahnelerde titreme gördüm HD kanal yayınlarında, o biraz soğutuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Amorph -- 8 Mart 2015; 22:47:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Amorph

Ne kadara aldınız acaba? N11'den 3000 TL'ye gelyor, 48 ile 55 arasında kaldım. 48'liklerde daha çok sorun olduğunu duymanız ve Vatan'dan başka bir yerde satılmaması düşündürüyor. 3000'e LG 49UB850V de fena durmuyor. Gerçi arkadaşım aldı ve hareketli sahnelerde titreme gördüm HD kanal yayınlarında, o biraz soğutuyor.

3300TL vatandan aldım hocam. 55"in diğerine nazaran daha az problemli olduğu söyleniyor. Donanımhaberde de bir kaç konuda gördüm bunu. Tesadüf olduğunu düşünmüyorum. Eğer bütçe ve izleme mesafesi konusunda ciddi bir sorun olmaz ise 55 öneririm. Gerçekten 65" havasında film izliyorsunuz ambilightlar sayesinde.
  • Orijinalden alıntı: Titus Pullo

Onun dışında HD filmleri ve HD kanalları gerçekten UHD ayarında gösteriyor. UHD televizyon almadığım için pişman olmadım. Mağazalarda gördüğümüz UHD demolar bizi çok yanıltıyor. Evde HD bir kanalda bu televizyon inanılmaz keyif veriyor.

UHD TV almadığım için pişman olmadım demişsin de yalnız dayıoğlu sen zaten bir UHD tv almışsın :) eğer verdiğin link yanlış değilse
  • Orijinalden alıntı: hkn_sn

Orijinalden alıntı: Titus Pullo

Onun dışında HD filmleri ve HD kanalları gerçekten UHD ayarında gösteriyor. UHD televizyon almadığım için pişman olmadım. Mağazalarda gördüğümüz UHD demolar bizi çok yanıltıyor. Evde HD bir kanalda bu televizyon inanılmaz keyif veriyor.

UHD TV almadığım için pişman olmadım demişsin de yalnız dayıoğlu sen zaten bir UHD tv almışsın :) eğer verdiğin link yanlış değilse

Konuyu okursan anlarsın diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Titus Pullo -- 11 Mart 2015; 0:49:21 >
  • Konuyu güncelleyeyim. 1 adet ambilight philips var. hep gozum kaldığından bir de curved aldım. Sonra ambilightın değerini anladım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.