Şimdi Ara

Samsung’dan uyarı: Qled televizyonlarınızda düzenli olarak virüs taraması yapın!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
577
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Samsung'un Amerika destek birimi, Twitter üzerinden yaptığı bir açıklamayla QLED televizyonlara sızabilecek zararlı yazılımlara karşı kullanıcılarını uyardı. Televizyon sahiplerine düzenli olarak virüs taraması yapmaları gerektiğini hatırlatan şirket, televizyonlarla birlikte gelen McAfee Security programını her birkaç haftada bir çalıştırmayı tavsiye ediyor.

Televizyonların WiFi ağına bağlı olması halinde söz konusu tedbirin alınmasının önemli olduğunu hatırlatan şirket, Twitter üzerinden bir de rehber niteliğinde bir video hazırlamış.

Şirketin yapmış olduğu uyarının son zamanlarda ortaya çıkan bir zararlı yazılım sebebiyle mi paylaşılıp paylaşılmadığı ise bilinmiyor. Ancak 2017 yılında yayınlanan WikiLeaks belgelerinde, CIA’nın geliştirmiş olduğu “Weeping Angel” adlı yazılımın Samsung televizyonlarını bir tür dinleme cihazına çevirebildiği iddiası ortaya atılmış ve televizyonlarda gerçekten de belli güvenlik açıkları olduğu ortaya çıkmıştı.

Samsung’un 2016 yılında televizyonlarına eklediği Smart Security özelliği belirli aralıklarla güvenlik taraması gerçekleştiriyordu. Ancak firma bugüne kadar manuel tarama yapılması konusunda kullanıcılarını uyarmamıştı. Firma bu yılın başından itibaren ise televizyonlarına McAfee Security programı dâhil etmeye başladı. Gelişmeler için bizi takip etmeye devam edin.

• Bence reklam amaçlı yapılmış yoksa zamanlı tarama özelliği getirilebilirdi

• Mr.Data M kullanıcısına yanıt
    Guvenligin reklami var diyorsun .

• smart1978 kullanıcısına yanıt
    Kaç tane tvde böyle bir özellik var sonuçta

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Data -- 17 Haziran 2019; 14:42:48 >
  • Mikrofonu ve kamerası olmayan tvden korkmayın. Olana da önlem alın derim.

Android TV li cihazlarin hepsinde yuklenirse bu ozellik vardir ilk aklima gelen Sony :)

• smart1978 kullanıcısına yanıt
    "yuklenirse"

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Internete bagli iseniz aslinda sart olmali bu secenek. Yani dogal....
  • dr20mouse kullanıcısına yanıt
    acaba bir devre elemanını microfon olarak kullanabilirler mi?

• interwap kullanıcısına yanıt
    Sanmıyorum o kadar uğraşacak olsalar içine bir mikrofon atarlar gormezsiniz bile zaten. Cep telefonu mikrofonları küçücük kırık pirinç tanesi kadar varlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: dr20mouse

Sanmıyorum o kadar uğraşacak olsalar içine bir mikrofon atarlar gormezsiniz bile zaten. Cep telefonu mikrofonları küçücük kırık pirinç tanesi kadar varlar.
    O üretim esnasında olabilir. Sonradan TVye bulaşan zararkılar için kastediyorum

• interwap kullanıcısına yanıt
    Zamanında bir grup realtek ses çiplerindeki açık ile hoparlörü mikrofon olarak kullanmıştı. Forumda bir yerlerde konusu mevcut. Benzer bir durum olsa şaşırmam.

• Reklam yapmışlar. TV'de ağ ayarlarını sıkılaştırdıktan sonra, dışarıdan 3. parti apk falan da yüklemezseniz birşey olacağını zannetmiyorum. Büyük olasıkla apk konusundan dolayı bunu önerdiler. Millet bazen dışarıdan App yüklemeye mecbur kalabiliyor. Veya USB bağladığında içerisinden malware bulaşabiliyor. Zaten diğer bir konu, CIA'den veya geliştirdiği malware'dan korkuyorsanız McAfee, Eset vs. sizi koruyamaz.
  • Umarım bir açık yoktur ya da eğer bu açık mevcut ise işletim sistemi düzeyinde (Tizen veya Tizen'i oluşturan katmanlar) değildir.
    Dikkatli olmak lazım.

• seref35 kullanıcısına yanıt
    Eski kasetli teyplerde mikrofon girişine kulaklık takıldığında kulaklık mikrofon olarak kullanılıyordu. Günümüzdeki bilgisayarlarda ses giriş çıkışlarına bir cihaz takıldığında otomatik algılıyor. Ancak yanlış algılamaya karşı elle değiştirilebiliyor. Grup bu açıktan faydalanmış olabilir.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.