slm arkadaslar kodak C360 ile Samsung L50 arasında secim yapmaya calısıyorum acıkcası bunu kardesime alacagım maksat anı anlamında digital fotograf ceksin orta hal video ceksin manuel ayar zoom falan kullanmaz zaten su an bende kac sene once aldıgımız canon a300 var o bile bize yetiyor lakin videosunun biraz uzun olmasını istiyor kardesim kullanma kılavuzlarına baktım
C360: 640x480'de 24 fps'de 32 mb hafızaya 1 dk 52 sn cekiyor.Bu da yalnıs hesaplamıyorsam 1GB karta 63 dk yapıyor.
Kodakta video modu quicktime mov dosyası seklinde(forumdan ogrendigim vcd ye cevirmede kalitede dusme oluyormus) samsungta video dosyası mpeg4 Ayrıca samsung L50 de video cekerken zoom yapılabiliyor ve titresim onleme olayı var.
Sonucta kodak adı var samsung'tan etrafımda kullanan olmadıgı icin ve forumda da cok bahsedilmedigi icin tedirgin oldum ama ozellikte daha cok gibi
Ne dersiniz?
kız arkadasımda siyah renk samsung l50 var ve de lcd ekranı ile ve de resim kalitesi ile mükemmel bir kamera eger ikisi arasında kaldıysan samsung l50 derim ama samsung l50 ye vereceğin para ile canon a610 da alabilirsin
dedigim gibi benim icin video suresi de onemli zaten o fiyatta markadakilerin cogunun fotograf kalitesi bize yeter
canon a610 a baktım video cekim suresi kısa ayrıca fiyat olarak arada baya fark var hepsiburadada canon A610 563 ytl samsung L50 381 ytl kodak C360(256 sd kart hediye) 387ytl
önerin icin tesekkurler
birde sormak istedigim ornegin 1gb karta 1 saat video cektik. bunu hep bilgisayarda mı izlemek zorundayız vcd'ye donusturebilirmiyiz alırmı tek cd halinde
quote:
Orjinalden alıntı: oonderk
birde sormak istedigim ornegin 1gb karta 1 saat video cektik. bunu hep bilgisayarda mı izlemek zorundayız vcd'ye donusturebilirmiyiz alırmı tek cd halinde
tabii ki dönüştürebilirsin ama bunu bilgisayardan yapabilirsin ancak.. 1 saatlik bir görüntü vcd'ye çevrildiğinde 800-900 MB yer tutar... yani yaklaşık 45-50 dk'yı bir cd'ye sığdırırsın...
bu teknolojide ama kafa karıştırıyo tam tamam L50 alıyorum diyordum kodak'ın V530 modeli cıktı karsıma birde bu ay yeni cıkacak olan V603 var (300 $ olcakmıs fiyatı) onu mu beklesek napsak
gozumden kacan bir nokta olmus L50 ozel (SLB-0837)lityum pil kullanıyor bulunurmu bulunmaz mı yedegi, pahalımıdır bilmiyom o nedenle A50 modeli'ne yonelecegim sanırım ince modellerin cogunda lityum pil var heralde iyice karıstı kafa
pil olayını napcaz normal sarj edilebilir kalem pil kullanılsa daha iyi olmazmıydı oteki tur lityum ince pilleri temini kullanımı yedegi fiyatı vs. sorun olmaz mı gerci gorunusleri guzel ince hafifi olması icin kalem pil kullanamıyolar tabiki
sanırım bu tarz ince hafif makinalarda lityum pil kullanılıyor bu pillerin dayanma suresi kalem pillere gore nasıl piyasada kolay bulunuyomu yedekte bulundurulsa ayrı bir sarj aleti var mı yoksa makina ustunde mi sarj etmek gerekiyo sırf bu pildeki bilmediklerim yuzunden L50 almaktan vazgectim gibi kalem pil kullanan A50 veya A55W dusunuyorum lityum pil konusunda aydınlatırsanız sevinirim
almayı dusundugum samsung L50 ve benzer modellerde liyum pil kullanıldıgını gorunce bu tur pillerin temini fiyatı konusunda tereddut etmistim. konuyla ilgili samsung turkiye dagıtıcısı kont'a mail attım. gelen cevap asagıda. lityum pil pahalı geldi bana. acaba daha uzun sure mi dayanıyor mesela video cekimi yaparken falan bilgisi olan var mı
------------------------------------------------------------- İyi Günler;
Öncelikle web sitemize ve ürünlerimize gösterdiginiz ilgiye çok tesekkür ederiz.
Belirtmiş olduğunuz yedek parçalar firmamızın stoklarında mevcuttur. Ürünler; Pil 30$+kdv, Şarj aleti 30$+kdv, Şarj kiti 50$+kdv fiyata sahiptir. Aşağıda link'i yer alan size en yakın yetkili teknik servislerimizden bu parçaları temin/talep edebilirsiniz.
Yardımcı olabileceğimiz başka bir konu olursa; mail atabilir veya Call Center numaramızdan (0216 444 KONT) bizlere ulaşabilirsiniz. (0216 444 5668 )
Saygılarımızla...
tabii ki lityum piller daha fazla dayanır... mesela benim V5 hem lityum pil kullanıyor hem de normal şarjlı pil. 2500'lük GP'lerle bir kaç saat dayanırken, lityum pil 2-3 gün kurcalamamdan sonra ancak bitiyor...
quote:
almayı dusundugum samsung L50 ve benzer modellerde liyum pil kullanıldıgını gorunce bu tur pillerin temini fiyatı konusunda tereddut etmistim. konuyla ilgili samsung turkiye dagıtıcısı kont'a mail attım. gelen cevap asagıda. lityum pil pahalı geldi bana. acaba daha uzun sure mi dayanıyor mesela video cekimi yaparken falan bilgisi olan var mı
quote:
Orjinalden alıntı: nadir_en
tabii ki lityum piller daha fazla dayanır... mesela benim V5 hem lityum pil kullanıyor hem de normal şarjlı pil. 2500'lük GP'lerle bir kaç saat dayanırken, lityum pil 2-3 gün kurcalamamdan sonra ancak bitiyor...
quote:
Abi içim parçalandı iki çeşitde pil takılıyormuş v5 e ah be nasıl yetişemedim
quote:
Orjinalden alıntı: Guitarist
quote:
quote:
hayırlısı @guitarist... ama topic'te bas bas bağırdım be koçum makinenin özelliklerini...
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: Guitarist
quote:
quote:
hayırlısı @guitarist... ama topic'te bas bas bağırdım be koçum makinenin özelliklerini...
Kendi harçlığımdan denkleştiremedim bi türlü iş işten geçti sonra
Neyse hayırlısı,ideefixeye mesaj attım belki onlarda indirim yapar