Şimdi Ara

Samsung DVD-1080PK Kulübü - Ana Konu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
184
Cevap
1
Favori
16.808
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Konu mmxcakir ve Kızıl Baron tarafından toparlanmıştır...

SAMSUNG DVD-1080PK İNCELEMESİ

Samsung DVD-1080PK paket içeriği

- Samsung DVD-1080PK player çok şık pianoblack ön panel (boyutları: 430x250x45mm)
    - Çok şık ve kaliteli kumandası yanında 2 adet alkali pili
    - Kaliteli 180cm HMDI kablo
    - 1 Adet tekli 1 Adet çiftli monojack
    - Türkçe kullanım klavuzu ve garanti belgesi

Cihazı 42"LCD'ye, beraberinde gelen HDMI kablosu ile bağladım ve çok kaliteli bir görüntü elde ettim. 1080i ve 1080p upscale'i oldukça başarılı. Görüntü muhteşem. Ardından DTS destekli Logitech Z5500 Surround sistemine bağlayarak yeri göğü yerinden oynatmaya karar verdim.. DTS destekli "Independence Day" filmini taktım. Surround sistemim DTS sinyalini hemen çözdü. Film başlar başlamaz uzaylılar salonuma girdi sandım. Görüntüler o kadar berrak, seslerde bi o kadar muhteşemdi.. 1080p upscaling özelliği gerçekten muhteşem bir performans sergiledi.. Birçok DIVX film denedim, hepsini sorunsuzca açtı...
    Ancak DTS sinyalini çözmek isteyenler arkadaşlar, surround sisteminin DTS destekli olması gerekiyor. Cihazın üzerinde DTS simgesi mevcut. Yani DTS sinyallerini okuyabiliyor ve harici bir DTS çözücüsüne göndererek DTS sinyali alabiliyorsunuz. Ancak surround sisteminizin DTS çözücüsü yoksa DTS'den faydalanamıyorsunuz. Ben Logitech Z5500 setimle sorunsuzca DTS sinyallerini çözdüm ve muhteşem bir atmosfer yakaladım.
    Divx'leri okumakta hiç güçlük çekmedim. Önce CD içinde Divx dosyasını çalıştırıyorsunuz sonra altyazınızı seçiyorsunuz ve oynat diyerek Divx'lerinizi oynatıyorsunuz. Eğer Türkçe karakterlerde sorun yaşıyorsanız, 1080PK'nın menüsünden, yazı tipi için "Türkçe" seçtikten sonra tüm Türkçe karakterleri sorunsuzca okuyor.

Bu modeli almak isteyenlere hiç düşünmeden tavsiye ederim. Dört dörtlük bir DVD player...

İşte SAMSUNG DVD-1080PK'yı piyasadaki en iyi DVD playerlardan biri yapan özelliklerinden bazıları;

-Muhteşem Ses: Dolby Laboratuarları tarafından geliştirilmiş bir teknoloji olan Dolby Digital, kristal netliğinde bir ses sağlar. 5+1 analog, optical ve coaxial digital çıkışları ile sizlere her türlü seçeneği sunar....

-Mükemmel Görüntü: HDMI, COMPONENT, S-VIDEO çıkış bağlantıları ile en mükemmel görüntüyü yakalayın.. Upscale özelliği ile 1080p'ye kadar HDMI çıkışından, DVD ve DIVX'lerinizi HD özellikli TV'nizde daha net görüntüyle izleme imkanı..

EZ VIEW özelliği ile izlediğiniz filmlerin görüntü oranı ne olursa olsun tv nizin ekran formatına tam oturmasını sağlar...

MEDIA OYNATMA:
    VCD ve DVD (kopya orjinal farketmez) oynatma;
    - WMV (max bitrate:4Mbps - max pixel:720x480)
    - DIVX (divx3.1, divx4, Xvid, Divx5 (max bitrate: 4Mbps - max pixel :720x480@30fps-720x576@25fps)
    - MP3, WMA, Jpeg, CD Audio

- USB 2.0: Tüm film, müzik ve fotograflarınızı takılmadan ve en hızlı şekilde buradan oynatabilirsiniz...

- KARAOKE: Bu özellik ile kendi popstarınız olabilirsiniz...

- CD RIPPING: Bu özellik ile Audio CD'lerinizi otomatik olarak MP3'e çevirerek USB Belleğe atabilirsiniz..

İLK İZLENİMLERİM:

İlk olarak merak ettiğim USB'den efecti fazla olan yüksek bitrate'li DIVX filmlerdeki performansıydı. Hemen elimdeki 720x304 çözünürlükte ortalama veri hızı 2303kbps olan AC3 DD 5+1 1.73gb'lık tek dosya olan WANTED filmini ile biri SRT diğeri SUB olmak üzere 2 adet Türkçe altyazıyı 2gb'lık Kingston marka flash belleğime yüklemek oldu. Açar açmaz hemen tanıdı önce filmi seçtirdi ardından altyazıları gösterdi. Ben SUB uzantılıyı seçtim ve filmi başlattım 20-25sn gibi kısa bir sürede filmi başlattı ve sonuç mükemmel. Türkçe karakterle gözüktü altyazı boyutu tatmin ediciydi ve en ufak bir takılma ile karşılaşmadım yani 1080PK bu sınavı geçti...

Evet arkadaşlar kısaca ilk izlenimlerim bunlar...

Bana göre gerek USB 2.0 olmasıyla gerekse de HDMI (kablosu hediye), 5+1 analog, optical ve coaxial digital ses çıkışları ve ucuz fiyatına karşın yüksek kalitesiyle SAMSUNG DVD-1080PK 1NUMARADIR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kızıl Baron -- 9 Ocak 2009; 15:56:42 >

• Öncelikle hayırlı olsun arkadaşım. Benim sana sorum bu alet vcd ve mp3 cd'lerini okuyabiliyormu. Eğer bu özellikler varsa tam benim aradığım bir dvd player olacak. Fakat ürün özelliklerinde vcd yazmıyordu.

Ürünler ilgili resimler :

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chatixx -- 24 Ocak 2009; 10:43:18 >

• sayın kızılbaron merhablar
    bu cihazı arıyorum ama bir türlü bulamadım
    nerden ve kaca aldınız yazabilirmisin
  • hayır.. ne yazıkki vcd okumuyor.. ben birkaç *.dat uzantılı dosyayı divx'lerle dolu bir dvd'ye atmıştım. divx'leri okudu ama *.dat'ları hiç görmedi bile.
    mp3'lerde sorun yok.. çatır çutur okuyo..

@DJ ICEMAN
    galleria ENPLUS mağazasından 165YTL'ye aldım. son 2 tane kalmışdı, birini ben aldım.. acele edersen alabilirsin hemen... sanırım iki tane de bakırköy capacity'de vardı. oraya da telefon etmiştim...
  • tsk ederim ben bursada oturuyorum ama evime yakın olan bir enplus var onu aradım
    ellinrde varmıs 169 ytl world e 9 taksit aksam iş cıkısı kısmetse alıcak eyer cok kar yağmaz ise :(
  • Kızıl Baron çok teşekkür ederim arkadaşım diğer konuya cihazın arka panelinin resmini koymuşsun. Artık bende kesin karar kıldım bunu alacağım. Yanlız ben Ankarada bulunmaktayım. Hafta sonu Yozgat Bulvarındaki Media Markt'a gideceğim. Burda büyük ihtimal olacağını sanıyorum. Olmadı Aşşağıdaki Electro World'e giderim. Artık ordada bulamassam Ankamall'daki Samsung bayii'sine gideceğim.

Artık ne yapalım vcd okumuyorsada okumuyor. İnternnetten baktığımda kendi internet sitesinde yazıyordu nese artık sağlık olsun diyelim.
  • valla bizim burdaki mediamarkt'a da bakmıştım ama yoktu. teşhiri verelim dediler.. dedim bozuk çıkarsa geri alıyormusunuz, yok dediler.. o zaman bende yokum dedim.. sizin orda varmıdır bilemiyorum ama enplus'dan bulabilirsin kanımca.. şimdiden hayırlı olsun, inan pişman olmazsın. ben acaip memnunum.. hele hele şu DTS özelliği ve görüntü kalitesi yokmu.. bitiriyo beni...

DJ ICEMAN sanada şimdiden hayırlı olsun...
  • Hiç olmadı oraya giderim artık. Ankaradada bayiisi varmış ANKARA CEPA: Eskişehir Yolu 7.Km. Cepa A.V.M. Kat:2 No:2-34 Çankaya/ANKARA
  • cihazı bu gun aldım
    bence cok kaliteli tr karekter destegı var dvd region 2 ama
    http://www.videohelp.com/dvdhacks/samsung-dvd-1080pk/9592 bu linkteki işlemleri yaparak kumanda dan hemen region free yaptım sorunsuz tum bolge 1 3 ve 2 filmleri oynattı
    diyer testlerimi hafta sonu yazıp görüntü hk görüşlerimide belirticem

kulllanma klavuzunda da söyle bir ibare var özellikle divx codecler için degişiklikler oldugunda samsun web sitesinde yayınlanacaktır (firmware) yazılımdesteği sürecektir seklinde
    yani bu cihaza codecler cıktıkca yazılım destegi vericekler
  • Hayırlı olsun arkadaşım. İncelemeni bekliyoruz. Bende bu hafta sonu alacağım büyük bir ihtimal ...
  • Kızıl Baron arkadaşım turkeyforum'dada Samsung dvd 1080pk'nın konusun vardı. Orayada atmıştım vcd okuyor mu diye. Vede bir üye evet okuyor demiş.

Bakınız :http://www.turkeyforum.com/satforum/showthread.php?t=474646
  • quote:

cihazı bu gun aldım
    http://www.videohelp.com/dvdhacks/samsung-dvd-1080pk/9592 bu linkteki işlemleri yaparak kumanda dan hemen region free yaptım sorunsuz tum bolge 1 3 ve 2 filmleri oynattı

kulllanma klavuzunda da söyle bir ibare var özellikle divx codecler için degişiklikler oldugunda samsun web sitesinde yayınlanacaktır (firmware) yazılımdesteği sürecektir seklinde

vay bee.. işte şimdi acaip sevaba girdin...
    tam aradığım şey buydu. inşallah çalışır.. valla denicem hemen bende.. sağolasın..

@chatixx
    valla orjinal bi VCD CD'si yok bende.. ancak bi DVD'ye atılmış bisürü *.dat dosyası (VCD formatı) var.. onunla okutmaya denedim, dediğim gibi dosyayı hiç görmedi bile.. bi ara tekrar deniyim bari...

• oldu oldu.. valla oldu... amerikadan aldığım DVD'leri sorunsuzca izledim.. çok teşekkür ederim DJ ICEMAN.. valla acaip mutlu oldum, inanamazsın... eyvallah...
  • Arkadaşım hayırlı olsun. Ben fazla anlamadığım için soruyorum. 32" hd ready bir lcd sahibiyim. Bu playerı alsam hd dvd ve bluray'i hd olarak izleyebilirmiyim ? skart bağlantısı yapsam (skart bağlantı varmı ?) izleyebilirmiyim ?
  • Kızıl Baron arkadaşım ben hiç bir şey anlamadım. Olay ney bir anlatabilir misin ?

snf35 Hayır hd dvd'yi ve Bd'i okuyamaz. Ama dvd'yi upscale yaparak ona yakın yapabilir. Ve ayrıca skart kablosu ile bunun mümkünatı yok kesinlikle bir hdmı çıkış olması gerekir.

Birde arkadaşlar bir aksilik çıkmassa almaya gideceğim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chatixx -- 27 Aralık 2008; 16:52:00 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: chatixx

Kızıl Baron arkadaşım ben hiç bir şey anlamadım. Olay ney bir anlatabilir misin ?

snf35 Hayır hd dvd'yi ve Bd'i okuyamaz. Ama dvd'yi upscale yaparak ona yakın yapabilir. Ve ayrıca skart kablosu ile bunun mümkünatı yok kesinlikle bir hdmı çıkış olması gerekir.

cihazıma baktım hdmi bağlantı yeri var. Ama yazdığınız kafamı karıştırdı.
    Şimdi ben bu player'ı alsam ve hd dvd film diski alsam hd olarak izleyemezmiyim, daha doğrusu standart dvd görüntüsü mü izlerim ?
  • Arkadaşlar Ankara Ankamall Enplus'tan sipariş verdim. Salı günü gelecekmiş. 155liraya geldi bana 20lirada kapora verdim bugün.

snf35 Bu hd dvd film oynatmaz. Dvd ve türevlerini oynatır. Onun için bir hd dvd player alman gerek.
  • sevgili arkadaslar vcd okuyor simdi denedim
    ama orjinal vcd yani sadece tek basına .dat dosyası degil
    sayın kızıl baron bir adet cd-rw alın elinizdeki dat dosyarını vcd formatında kaydedin bence bu sekılde seyredersiniz

ilk izlenimlerin su sekilde bir kere kumandası cok kaliteli ve samsung tv niz varsa onuda kontrol edebiliyorsunuz
    orjinal yada orjinalden kopya dvdlerde cok basarılı sayın kızıl baron sizde tv olarak ne var
    bende samsung 42q91h plazma tv var ve tv yi "sadece tara" moduna alıyorum
    elimdeki orjinal olmayan 40 gb external hdd yi okumadı ama baska hdd de deniycem

elimdeki divx lerin hepsini okudu tr karekter problemi yok ama karekterler biraz daha buyuk olabilirdi
    alet kibar ve zarif ve sessiz çalışıyor üzerindeki display öyle basit değil bir cok dvd gibi ve karanlık ortamda gözü yormuyor bazı displayler gibi kutu içindek cıkan hdmi kablo standart bir kablo onuda altın kaplamalı kalitesli bir kablo ile değiştirmeyi düşünüyorum sahsen monster bulabilirsem monster alıcam
    su anlık 2 divx izledim bu hafta izindeyim bolca degerlendirme yazmaya çalışıcam

birde bende su sorunla karsılastım display menusundan hdmı cıkıs manuel olarak 1080i yapsamda divx cd koyunda kendisi yine auto ya alıyor ve 720p oluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DJ ICEMAN -- 28 Aralık 2008; 20:47:07 >

• Sevgili DJ ICEMAN burada neyden bahsettin tam olarak anlayamadım biraz açıklayabilir misin ???
    quote:

Orjinalden alıntı: DJ ICEMAN

cihazı bu gun aldım

• quote:

Orjinalden alıntı: chatixx

Kızıl Baron arkadaşım ben hiç bir şey anlamadım. Olay ney bir anlatabilir misin ?

şimdi tüm DVD playerlerde genel bi "sorun" vardır. bu aslında sorun değil bi kopya koruması. Türkiyde alınan tüm DVD playerler 2nolu bölgeye ayarlanmıştır. dolayısıyla 1nolu bölgeden (amerika) bir DVD alındığında bunu 2,3,4,5 nolu bi DVD playerde izleyemezsiniz. ancak 1nolu bölgeye ayarlanmış bi DVD playerde o DVD'yi izlersiniz.. DJ ICEMAN'in bize bulduğu hilede bu bölge korumasını kaldırma hilesi.. yani o sayfada yapılanları yaptığın takdirde, tüm bölgelerin DVD'lerini izleyebiliyorsun... benim 10-15 tane amerikadan alınmış DVD'm vardı ve onları ancak Laptopda izleyebiliyordum.. ama artık DVD playerda da izleyebiliyorum.. sevinmemin sebebi budur..

@DJ ICEMAN
    Hocam benimde samsung 40A656 LCD TV'm var.. bende TV'yi DVD playerin kumandası üzerinden çalıştırıyorum.. ama benim kumandalarım sayısında bi artış olduğu için (Z5500, Teledünya) bugün kendime LOGITECH HARMONY 525 modelli bi evrensel uzaktan kumanda aldım.. onun incelemesini de yarın eklerim...
    VCDlerin çalışmasına da ayrıca çok sevindim. bu güzel haber için teşekkürler...

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.