Şimdi Ara

Samsung DVD-1080PK Kulübü - Ana Konu (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
184
Cevap
1
Favori
16.803
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkdaşlar ürünü bende Darty'den aldım 139ytl bu ürüne çok iyi fiyat nerdeyse normal dvd okuyucu fiyatına hdmı ve upscaling özelliği+hdmı kablo+1080p..Kısacası üründen memnunun fakat bazı formatları tanımıyor!!
    Genellikle divx kullanıyorum, pc'yi RGB(monitör kablosu) ile tv'e bağladığım zaman aldığım görüntü kalitesi ayni dvd'i samsung 1080pk'ile HDMI ile aktardığım görüntüden daha kaliteli..Mantıklı olan HDMI ile aktarımların daha net daha iyi olması gerekirdi bence, en azından alırken öle umut ederek almıştım:)

Fakat başka arkaşlarında bellirttiği gibi özellikle karanlık sahnelerde piksellenme çok belli oluyor. nedeni upscaling özeliği.
    Her koşulda eğer pc'i tv'nize rgb veya dvı veya hdmı ile bağlabiliyorsanız daha kaliteli bir görüntü alıyorsunuz.

Upsacaling özelliğininden dolayı karanlık sahnelerde oluşan piksellenmler ve görüntü geçişlerinde oluşan karelenmeler çözünürlüğü düşürdüğüm zaman azaldığını fark ettim,en azından bana öyle geldi.1080p, veya 1080i 'de piksellenmeler 720p-480p'de oluşanlardan fazla geldi bana! ?
    Sizinde dikkatinizi çektimi çoksa bana mı öle geliyor?

Altyazıda Türkçe karakter problemi yaşayan arkadaşlar kullanım kılavuzundan yararlanarak, çok rahat bir şekilde sorunu giderebilir.

Flash disk'den film okuması çok yavaş.1-2dk bekletiyor

olumsuzluklarını yazdım fakat bu fiyata çok iyi bir ürün olduğunu söylebilirim

• quote:

Orjinalden alıntı: Erulmo

Arkdaşlar ürünü bende Darty'den aldım 139ytl bu ürüne çok iyi fiyat nerdeyse normal dvd okuyucu fiyatına hdmı ve upscaling özelliği+hdmı kablo+1080p..Kısacası üründen memnunun fakat bazı formatları tanımıyor!!
    Genellikle divx kullanıyorum, pc'yi RGB(monitör kablosu) ile tv'e bağladığım zaman aldığım görüntü kalitesi ayni dvd'i samsung 1080pk'ile HDMI ile aktardığım görüntüden daha kaliteli..Mantıklı olan HDMI ile aktarımların daha net daha iyi olması gerekirdi bence, en azından alırken öle umut ederek almıştım:)

Fakat başka arkaşlarında bellirttiği gibi özellikle karanlık sahnelerde piksellenme çok belli oluyor. nedeni upscaling özeliği.
    Her koşulda eğer pc'i tv'nize rgb veya dvı veya hdmı ile bağlabiliyorsanız daha kaliteli bir görüntü alıyorsunuz.

Upsacaling özelliğininden dolayı karanlık sahnelerde oluşan piksellenmler ve görüntü geçişlerinde oluşan karelenmeler çözünürlüğü düşürdüğüm zaman azaldığını fark ettim,en azından bana öyle geldi.1080p, veya 1080i 'de piksellenmeler 720p-480p'de oluşanlardan fazla geldi bana! ?
    Sizinde dikkatinizi çektimi çoksa bana mı öle geliyor?

Altyazıda Türkçe karakter problemi yaşayan arkadaşlar kullanım kılavuzundan yararlanarak, çok rahat bir şekilde sorunu giderebilir.

Flash disk'den film okuması çok yavaş.1-2dk bekletiyor

olumsuzluklarını yazdım fakat bu fiyata çok iyi bir ürün olduğunu söylebilirim

Arkadaşım ben de LG DV392 kullanıyorum aynı şekilde Up-scaling yaptıkça pikselleşme artıyordu aynı cihazı kullanan tüm arkadaşlar da hemfikirdi LG topic de yazıyor
    .

• Arkadaşlar up-scale olayı kandırmacadan başka bir şey değil. Component kablo ve hdmi kablo ile yaptığım testlerde 576p görüntünün 720p'den daha iyi görüntü verdiğini gördüm. 720P'de karelenmeler olurken 576p'de daha soft görüntüler oluyor. Up-Scale'de elde tutulur bir fark yok. Gerçek 720p görüntünün yanından bile geçemez.
  • Demek ki sadece bana öyle gelmemiş,standart bir dvd veya divx için 480p'i seçerek daha sağlıklı bir görüntü elde edebiliriz.
    Tam bir ironi 1080p var olduğu için sevinmiştim, şu an için ise en iyi görüntüyü 480p'de:)
    dvd'de olsa dvdrip de olsa 480p üzerinde çözünürlük çok az görünüyor.Blue ray rip olmadıkca 576p ve üzerinde görüntü hayal..
    kısacası düşük çözünürlüğe talim edicez
  • quote:

Orjinalden alıntı: sansar61

Arkadaşlar up-scale olayı kandırmacadan başka bir şey değil. Component kablo ve hdmi kablo ile yaptığım testlerde 576p görüntünün 720p'den daha iyi görüntü verdiğini gördüm. 720P'de karelenmeler olurken 576p'de daha soft görüntüler oluyor. Up-Scale'de elde tutulur bir fark yok. Gerçek 720p görüntünün yanından bile geçemez.

Aynı şeyi tüm ekran boyutları için söyleyebilirmisiniz ?
  • Çözünürlüğü desteleyen tüm ekran boyutları için geçirlidir tabiyiki...Kısacası tv'niz 1080p olsa dahi bu formatı destekleyecek bire bir blueray disc rip ile hdd'e atmadığınız taktirde 576p'lik çözünürlük bile fantazi kalıyor..Kıcası dvd'e çekeceğiniz hiçbir format,divx' vs..576p'lik görüntü bile alamazsınız..TEk şansımız external hdd'ler ile kaliteli ripler ile bu tip kaliteli görüntüleri alabiliriz..Ama dediğim gibi pc'mi tv'e bağladığımda daha kaliteli bir görüntü alıyorum.Up-scaling özelliği olsun olmasın dvd okuyucusundan pc'e oranla daha kötü bir görüntü alıyorsunuz.(pc'i bağlarken kullanızdın kablo çok önemli tabi, kastım RGB ve üzeri aktarımlar(DVI ve HDMI) için geçerlidir.s-video ile bağlarsanız tabiyiki dvd okuyucular daha iyi aktarır)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erulmo -- 3 Ocak 2009; 16:28:07 >
  • blueray tarzı bir görüntüyü tabiiki beklememek lazım. hiç bir DVD oyantıcı vermezki bunu... sonuç olarak elindeki o divx yada dvd HD olarak çekilmemiş.. bu upscale sadece biraz daha netleştiriyor.. hepsi bu.. blueray'e alternatif arayanlar tabiiki hayal kırıklığı yaşayacaktır..

quote:

Çünkü ben bir kez bir olay yaşamıştım. Kopya dvd satan bir yerde yüzüklerin efendisi 3'ü alacaktım. Dvd'de varmıştı. Ama kendi gözlerimle gördüm orijinal dvd kabından çıkardı ve ondan çekmişti. Ama görüntü yine beklediğim gibi değildi...

@chatixx
    şimdi hocam genelde %95 bütün orjinal dvd'ler double layer'dir.. senin o adamın DVD'yi orjinal DVD kabından çıkartıp sana bi kopyasını vermesi birşeyi değiştirmez.. adamlar bi kopyalama tuşu ile, anında hem kopyalıyor, hemde DVD'yi küçültüyor.. çok basit bir işlem aslında.. Orjinal DVD'yi 4.7 GB'lık DVD'ye kopyalarken hem filmin kalitesinden çalarak sıkıştırıyor, hem gereksiz 2., 3., 4. sesleride atıyor.. bitek türkçe ve ingilizce dil seçeneğini bırakıyor DVD'ye... o da genelde stereo oluyor... yani mümkünse orjinal DVD almaya çalışın... yada güvendiğiniz tanıdığınız bir satıcıdan alın kopya DVD'lerinizi...

• quote:

Orjinalden alıntı: chatixx

Peki Waves orginal dvd alırken bunun Double Layer olup olmadığını nasıl anlayabilirim. Kutusunda felan bununla ilgili bir bilgi bulunmakta mıdır???

Çünkü ben bir kez bir olay yaşamıştım. Kopya dvd satan bir yerde yüzüklerin efendisi 3'ü alacaktım. Dvd'de varmıştı. Ama kendi gözlerimle gördüm orijinal dvd kabından çıkardı ve ondan çekmişti. Ama görüntü yine beklediğim gibi değildi...

Dvd yi bilgisayara takıp üstüne sağ tıklayıp özelliklerine bakman yeterli.. Boyutunu gösterecektir.
  • Arkadaşlar cihazda orjinal dvd kullanırsanız upscale farkını görürsünüz.. 1366x768 panele sahip olan lcd tv lerde 720p upscale, full hd panel tv lerde 1080p upscale ayarını seçin. Filmin standart çözünürlüğüne oranla daha iyi görüntü alırsınız.

Sıkıştırılmış görüntüye sahip kopya dvd lerde upscale karelenmeleri daha bir ortaya çıkarıyor olabilir, aynı şey divx ler içinde geçerli tabi. Ancak iyi rip lenmiş bir divx inde upscale ile daha iyi göründüğünü ben farkettim.

Eğer daha yumuşak ve karelenmelerin az olduğu bir görüntü istiyorsanız player ı tv ye component çıkış ile bağlayın. Ama dediğim gibi hdmi ile upscale özelliği ile kullanacaksanız orjianl dvd + iyi riplenmiş divx ile daha iyi neticeye ulaşırsınız.
  • diyer kullanıcılarda oylemı bilmiyorum ama bende zaten manuel olarak 1080i sec semde (1080p desteklemiyor benim tv) bir sonraki acısımda alet auto seciyor ve 720p yapıyor kendisi dun dediğiniz gibi bir orjinal dvd denedim gercekten harika bir görünü elde ettim nasıl harika söyle izlediğim film 1965 yapımı olan james bond thunderbool idi 1965 yapımı bir filme ne kadar restorasyon uygulasanızda görüntü ne kadar iyi olabilir ? bir kere bile karelenmeye rastlamadım yada gözle görnümyecek kadar azdı

birze infoda filmin kac dk oldugu kalan sure yazmıyor yada ben bulamadım bence tek eksik bu

bende pionner dv 575 a da varhdmi yok sadece ve tv de samsung oldugundan bu cihazı sectim
    fiyatına göre bence cok iyi ve cok basarılı ufak tefek eksiklikler bence ilerleyen firmwarelerde giderilir

birde tum kullanıcılardan bir ricam var sizlerdeki firmwareler kac

cihazda cd yokken 2 kere infoya basında ekranda cıkıyor yada dvd tablası acık iken 2 kere infoya basınca cıkıyor

• 2 defa infoya bastım ama firmware'i göstermiyor...
  • ver: 080918.22.b.1080pkxeg bunu almak için önce dvd kapağını açın sonra info'a basın
    Arkadaşlar bunların firmware upgradeleri bilen var mı? uygulayan var mı?

Bi arkadaşımız bu başlık altında dvd kodunu kırdığınıı belirtişti. üste ingilizce yaz ile aktarılan kısımı ben denedim bana olmuyor.
    Yapabilen var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erulmo -- 7 Ocak 2009; 4:06:18 >
  • DVD oynatıcı bölge kodunu kırmak için yazılanların Türkçe çevirisi:

1- İçinde disk olmadan oynatıcıyı açın.
    2- Open/Close düğmesine basarak disk kapağını açın
    3- Info tuşuna basın, firmware bilgisi görüntülenecektir.
    4- Firmware bilgisi kaybolduktan sonra Open/Close düğmesine basarak kapağı tekrar kapatın
    5- "NO DISC" yazısı çıktığında tekrar info tuşuna basarak yazının kaybolmasını sağlayın
    6- Kumandanın tuşları ile bu kodu girin 5-7-5-3-8. sol üst köşede 2 yazısı görülecektir.
    7- Şimdi 9'a basın. sol üst köşede 9 yazısı görülecektir.
    8- Cihazı kapatıp tekrar açın...

işlem tamam, hayırlı olsun...

bu arada benim firmware'im 080422.19.B.1080PKXEG
    ancak şunu da belirtmek istiyorum, Samsung'dan firmware'inizi yükseltirseniz, çok büyük bir olasılık ile bu yukarda anlattığım multiregion crack'i geçersiz sayılacaktır. sonra tekrar olurmu bilmem... onun için ben firmware yükseltmesi yapmayacağım...

• Arkadaşlar ben dvd player'ı kullanmadığım zaman sürekli fişten çekmem gerekiyor. Nedeni ise eğer fişten çekmessen d-smarttan ses gelmiyor. x-540'ı hem dvd hemde d-smarta bağladım. .Denedim denedim ama d-smarttan bir türlü ses gelmedi. En sonunda kafayı yiycektim neden ses gelmiyor diye. Sonrada fişi çekmek aklıma geldi. Çekince ses yavaş yavaş artıyor ve son noktasına ulaşıyor.

Fakat dvd'de film açınca ve d-smarttta aynı anda açık olunca 2'sindende aynı oranda ses geliyor. Bu nasıl oluyor anlayamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chatixx -- 9 Ocak 2009; 15:28:08 >
  • İlginç bir durum... farklı fişe taksan olmazmı?? yada şu korumalı prizler var.. onlardan bir denesen?? ya bu işlerden pek anlamam ama bence yeteri kadar elektrik çekemiyor.. bence sorun orda..
  • Maalesef arkadaşım yaa. Şimdi senin dediğin olayı yaptım farklı fişlere taktım ama yine aynı durum. Korumlı priz yok maalesef ama almayı planlıyordum bu aralar. Neyse artık şimdi ben biraz daha uğraşayım...

Edit : Olabilecek bütün değişiklikleri yaptım ama dvd prizdeyken maalesef ses bir anda çat diye ses gidiyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chatixx -- 9 Ocak 2009; 19:02:55 >
  • güzel bir aletmiş almayı düşünebilirim...
  • Arkadaşlar bu ürünün desteklemediği formatları yazıp birbirimize bilgi verirsek iyi olur.
    1-Hangi soyadlarını desteklemiyor? mkv vs?
    2-divxler'de hangi realase grupları çalıştırmıyor

Ben birakaç deneme yaptıktan sonra elimdeki grupları bildiricem..
  • Bu modeli biz de aldik. Cocuk DVD cizgi film izlesin diye aldim eve.

Bu player sanirim mkv okuyamiyor. Yani BDRipleri. Bende 2GB uzeri ripleri okuyamadi. Sanirim basit bir DIVX-DVD player.

Benim anlamadigim, 1080p FULL HD logosu var uzerinde. Belki de 1080p upscale olayidir oradaki logo. Destekliyor anlaminda. Ama o da neye yarar ki kaynak 1080p olamadiktan sonra? Orjinal cozunurlugunde DVDler falan 720p oynatiyor. HDMI ya da Composite baglanti deneyerek pek bir fark goremedim FULL HD LCD televizyonumda. Belki de bu, goruntu cozunurlugunun 720p (oynatabildigi max. cozunurluk DIVXler icin) oldugu icindir. Zira 1080p cozunurluklu baglantilarda HDMI farki bariz belli oluyor Blue-Ray Disc oynaticilarla.

Bu yuzden ben de bu tur playerlar yerine PC baglantisi yapip izliyorum DVI/HDMI baglanti ile. Sahip oldugum 1080p ripler PC ile izleyince bir anlam kazaniyor. Artik 720p BDripler bile kesmez oldu. 1920x1080 olmadi 1920x800 bir ripten asagisini artik izlemek istemiyorum. Ama cihazin DVD goruntuleri oldukca guzel.

Acikcasi ben sirf 2GBlik DIVXleri izlemek icin bu playeri almazdim. Iyi sistemli PCniz varsa, PCden ripler izlemek daha anlamli (DVI/HDMI baglanti ile). Ama evde bizdeki gibi PC islerinden anlamayan cocuk, es vs. gibi kisiler varsa ve DVD de cok izleniyorsa gerekli ve kaliteli bir urun. Ayrica hem optic hem de coaxial cikisa sahip olmasi guzel.

• Arkadaşlar,

ben de nihayet 30 ytl zararla da olsa samsung dvd-1080pk sahibi oldum. hepsiburada 170 ytl. ye satıyor ve üretici firmada olmadığından dolayı 11 gün önce verdiğim sipariş nihayet ulaştı, tabi darty den 140 ytl ye 1 günde almanızı tavsiye ederim.

benim sorunum ise şu: dün gece büyük bir hevesle cihazı bağladım. önce belirtiğildi gibi versiyonuna ve bölge koduna bakıp kodu 9 ile değiştirdim. versiyon : 080918.22.B.1080pkxeg umarım hepinizdeki versiyondandır. zira menüler inanılmaz yavaş ve basit. commode 64 günlerine dönmüş gibi hissettim.

içine bir dvd ve ardından bir divx cd koydum, problemiz okudu. ancak büyük hevesle alıp içinde film biriktirdiğim ikiye bölünmüş ve elbette FAT 32 formatında formatlanmış 1 TB 3.5 luk Seagate HDD yi bir türlü okumadı. önce desteklenmeyen HDD yazdı, sonra tekrar denedim, HDD nin ışıkları yanmasına yani çalışmasına rağmen bir türlü içini göremedim. çok uzun bir süre beklememe rağmen durum değilmedi.

ardından çıkarıp kingston 4 gb flash bellek i taktım. onu da okumadı! cihazı kapatmak için fisten çektim. tekrar açtım, usb takılı iken açıldığında görmedi çıkarıp taktım yine görmedi. tekrar fişten çekip açtım ve bu defa açıldıktan sonra usb 4 gb ı taktım okudu.

bu kadar uzun anlatmamın nedeni, bu kadar zahmet ve kombinasyone gerek var mı? sizlerin de başına benzer durumlar geldi mi? herşey bir yana 3.5 HDD yi çalıştırabilen ve içindeki arşivini oynatabilen oldu mu?

son olarak daha güncel bir yazılım bulan var mı? çok aradım bir türlü bulamadım, sanırım cihaz çok yeni diye henüz yok ama alt yazılara bir çare bulmaları gerek, küçük ve karater seçimi bence çok yanlış.

şimdiden cevaplarınız için teşekkür eder, tüm alanlara hayırlı olsun derim.

saygılar,

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.