Şimdi Ara

Samsung DVD-1080PK Kulübü - Ana Konu (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
184
Cevap
1
Favori
16.803
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • usb konusunda önceden de belirttiğim gibi boyutuna ve içindeki divx'e bağlı olarak 1 veya 2dk bekletiyor.mesela 16gblık flashın tümünü divx doldurusak 2dkdan fazla bekletir belki 3 belki 4dk.

Türkçe karakter sorunu yok. Disk olmaksızın menüsüne girip ayarlarını değiştirdiğiniz zaman basitte olay çözülüyor.KArakterlerin küçük olmasına bende çözüm bulamadım.O yüzden firmware update istedim.

Menü gerçektende çok yavaş.Bu kadar kaliteli bir cihaza göre berbat hatta.

Öncede belirttiğim gibi 2.bir oynatıcı olsun,eş dost kullansın demiyorsanız pc'i bağlamak ile çok daha iyi bir görüntü alırsanız.

Fakat 140ytl'e bu kalitede bir oynatıcı bence çok iyi.SAdece HDMI kablonun fiyatı 15ytl,Kumandası SAmsung tv'leriaçma kapama,ses + -,tv,hdmı,pc vs bağlantılı yönetme gibi işlevleride var.Ben artık tv kumandasını kullanmıyorum bi palyer kumandası bide receiver kumandası.3 kumanda yerine 2 kumanda:)

• quote:

Orjinalden alıntı: canberker

Arkadaşlar,

ben de nihayet 30 ytl zararla da olsa samsung dvd-1080pk sahibi oldum. hepsiburada 170 ytl. ye satıyor ve üretici firmada olmadığından dolayı 11 gün önce verdiğim sipariş nihayet ulaştı, tabi darty den 140 ytl ye 1 günde almanızı tavsiye ederim.

benim sorunum ise şu: dün gece büyük bir hevesle cihazı bağladım. önce belirtiğildi gibi versiyonuna ve bölge koduna bakıp kodu 9 ile değiştirdim. versiyon : 080918.22.B.1080pkxeg umarım hepinizdeki versiyondandır. zira menüler inanılmaz yavaş ve basit. commode 64 günlerine dönmüş gibi hissettim.

içine bir dvd ve ardından bir divx cd koydum, problemiz okudu. ancak büyük hevesle alıp içinde film biriktirdiğim ikiye bölünmüş ve elbette FAT 32 formatında formatlanmış 1 TB 3.5 luk Seagate HDD yi bir türlü okumadı. önce desteklenmeyen HDD yazdı, sonra tekrar denedim, HDD nin ışıkları yanmasına yani çalışmasına rağmen bir türlü içini göremedim. çok uzun bir süre beklememe rağmen durum değilmedi.

ardından çıkarıp kingston 4 gb flash bellek i taktım. onu da okumadı! cihazı kapatmak için fisten çektim. tekrar açtım, usb takılı iken açıldığında görmedi çıkarıp taktım yine görmedi. tekrar fişten çekip açtım ve bu defa açıldıktan sonra usb 4 gb ı taktım okudu.

bu kadar uzun anlatmamın nedeni, bu kadar zahmet ve kombinasyone gerek var mı? sizlerin de başına benzer durumlar geldi mi? herşey bir yana 3.5 HDD yi çalıştırabilen ve içindeki arşivini oynatabilen oldu mu?

son olarak daha güncel bir yazılım bulan var mı? çok aradım bir türlü bulamadım, sanırım cihaz çok yeni diye henüz yok ama alt yazılara bir çare bulmaları gerek, küçük ve karater seçimi bence çok yanlış.

şimdiden cevaplarınız için teşekkür eder, tüm alanlara hayırlı olsun derim.

saygılar,

dostum alete çok fazla yüklenmişsin en nihayetinde 140 tl lik bir dvd-divx player extra özellik olrakta usb hdmisunulmuş yani bitür geçiş aleti.... sen istiyorsunki 1 tb hdd taktığımda şak diye görsün bütün dosyaları okusun... ben 250gb fat32 formatlı 2,5" WD ile denedim dosyaları yaklaşık 3-4dk da gördü ve sorunsuz oynattı 2500 kbps lik veri hızı olan divxlerimi denedim hiçbir sorun yaratmadı... Tavsiyem odur ki eğer evinizde PC niz varsa 250"gb bir hdd gereksiz her açtığınızda 3-4dk beklemek istemiyorsanız alın 45 tl ye 16gb lık bir flash bellek rahat rahat kullanın nerden baksanız içine en azından 7 ila 21 film alır ki bir oturuşta bukadar film izleyemeyiz... sonuç olarak bu tür oynatıcılarda usb çıkış olması bizler gibi divx filmleri olanların sürekli cd dvd yazmaktan kurtarmak amaçlıdır usb 2.0 olmasıda veri hızı yüksek filmlerin takılmadan sağlıklı bir şekilde izlenmesine olanak sağlar taktığımız her belleği şak diye görmesini beklemek haksızlık olur......

• quote:

Orjinalden alıntı: Erulmo

Arkadaşlar bu ürünün desteklemediği formatları yazıp birbirimize bilgi verirsek iyi olur.
    1-Hangi soyadlarını desteklemiyor? mkv vs?
    2-divxler'de hangi realase grupları çalıştırmıyor

Ben birakaç deneme yaptıktan sonra elimdeki grupları bildiricem..

dostum incelemde oynattığı medyaları en ince ayrıntısına kadar belirttim menüsü yavaş diyorsun bence gayet iyi altyazılar ideal ölçülerde değil tamam ancak çokta küçük değil diğer birçok dvd divx ve hatta mkv playerlarda dahi bu sorun var diğerlerinde olduğu gibi yeni güncellemelerle bu tür küçük sorunların aşılacağı kanaatindeyim...

Sonuç olarak beklentileriniz çok yüksek pc ile playeri karşılaştırmayalım ve karıştırmayalım... teşekkürler saygılar....

• 5+1 ac3 filmlerde 5 kolondanda ses alamadım gitti dvd filmlerde hepsinden geliyor ama 5+1 divxl filmlerde tık yok sadece 2 kanaldan geliyor ses sistemim x540

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alpkan -- 11 Ocak 2009; 0:45:41 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: alpkan

5+1 ac3 filmlerde 5 kolondanda ses alamadım gitti dvd filmlerde hepsinden geliyor ama 5+1 divxl filmlerde tık yok sadece 2 kanaldan geliyor ses sistemim x540

valla bende shov marka 5+1 sistem var kendi kolonları dışında 2x250w pioneer kolon + 150w birde sw bağladım mükemmel ses çıkıyor....

dostum audio ayarlarından 5+1 i seçmemişsindir diyeceğim ama dvd filmlerde geliyor demişsin yinede bir kontrol et zannımca senin ayarlarda bir sorun var....
  • quote:

Orjinalden alıntı: mmxcakir

quote:

Arkadaşlar,

ben de nihayet 30 ytl zararla da olsa samsung dvd-1080pk sahibi oldum. hepsiburada 170 ytl. ye satıyor ve üretici firmada olmadığından dolayı 11 gün önce verdiğim sipariş nihayet ulaştı, tabi darty den 140 ytl ye 1 günde almanızı tavsiye ederim.

benim sorunum ise şu: dün gece büyük bir hevesle cihazı bağladım. önce belirtiğildi gibi versiyonuna ve bölge koduna bakıp kodu 9 ile değiştirdim. versiyon : 080918.22.B.1080pkxeg umarım hepinizdeki versiyondandır. zira menüler inanılmaz yavaş ve basit. commode 64 günlerine dönmüş gibi hissettim.

içine bir dvd ve ardından bir divx cd koydum, problemiz okudu. ancak büyük hevesle alıp içinde film biriktirdiğim ikiye bölünmüş ve elbette FAT 32 formatında formatlanmış 1 TB 3.5 luk Seagate HDD yi bir türlü okumadı. önce desteklenmeyen HDD yazdı, sonra tekrar denedim, HDD nin ışıkları yanmasına yani çalışmasına rağmen bir türlü içini göremedim. çok uzun bir süre beklememe rağmen durum değilmedi.

ardından çıkarıp kingston 4 gb flash bellek i taktım. onu da okumadı! cihazı kapatmak için fisten çektim. tekrar açtım, usb takılı iken açıldığında görmedi çıkarıp taktım yine görmedi. tekrar fişten çekip açtım ve bu defa açıldıktan sonra usb 4 gb ı taktım okudu.

bu kadar uzun anlatmamın nedeni, bu kadar zahmet ve kombinasyone gerek var mı? sizlerin de başına benzer durumlar geldi mi? herşey bir yana 3.5 HDD yi çalıştırabilen ve içindeki arşivini oynatabilen oldu mu?

son olarak daha güncel bir yazılım bulan var mı? çok aradım bir türlü bulamadım, sanırım cihaz çok yeni diye henüz yok ama alt yazılara bir çare bulmaları gerek, küçük ve karater seçimi bence çok yanlış.

şimdiden cevaplarınız için teşekkür eder, tüm alanlara hayırlı olsun derim.

saygılar,

dostum alete çok fazla yüklenmişsin en nihayetinde 140 tl lik bir dvd-divx player extra özellik olrakta usb hdmisunulmuş yani bitür geçiş aleti.... sen istiyorsunki 1 tb hdd taktığımda şak diye görsün bütün dosyaları okusun... ben 250gb fat32 formatlı 2,5" WD ile denedim dosyaları yaklaşık 3-4dk da gördü ve sorunsuz oynattı 2500 kbps lik veri hızı olan divxlerimi denedim hiçbir sorun yaratmadı... Tavsiyem odur ki eğer evinizde PC niz varsa 250"gb bir hdd gereksiz her açtığınızda 3-4dk beklemek istemiyorsanız alın 45 tl ye 16gb lık bir flash bellek rahat rahat kullanın nerden baksanız içine en azından 7 ila 21 film alır ki bir oturuşta bukadar film izleyemeyiz... sonuç olarak bu tür oynatıcılarda usb çıkış olması bizler gibi divx filmleri olanların sürekli cd dvd yazmaktan kurtarmak amaçlıdır usb 2.0 olmasıda veri hızı yüksek filmlerin takılmadan sağlıklı bir şekilde izlenmesine olanak sağlar taktığımız her belleği şak diye görmesini beklemek haksızlık olur......

haklısınız, bazı arkadalar philips gib bazı markalarda başardığını okuyunca biraz hayal kırıklığı oldu. zira onlar da hemen hemen aynı fiysatlarda.

80 lik bir 2.5 HDD de denedim enteresan onu da fat 32 olmasına rağmen içini görmedi :( epeğ bir süre bekledim, yaklaşık 15 dk.

16 gb bir kingston alıp deneyeceğim, umarım onu görür, aksi taktirde ne işe yarar bu usb?_

• quote:

haklısınız, bazı arkadalar philips gib bazı markalarda başardığını okuyunca biraz hayal kırıklığı oldu. zira onlar da hemen hemen aynı fiysatlarda.

80 lik bir 2.5 HDD de denedim enteresan onu da fat 32 olmasına rağmen içini görmedi :( epeğ bir süre bekledim, yaklaşık 15 dk.

16 gb bir kingston alıp deneyeceğim, umarım onu görür, aksi taktirde ne işe yarar bu usb?_

dostum senin cihazda sorun olabilir ben fat32 formatlı 250gblık 2,5" wd taktım usb yi hemen, seçtikten sonrada içindeki dosyaları ise 3-4dk. içerisinde gördü filmleride tam olarak 20ila 30sn arsında başlattı... nerden baksan 150gblık film vardı hepsini gördü ve de teker teker çalıştırdım herhangibir sorunla karşılaşmadım....

• acaba divx filmlerde 5+1 ses almak için farklı bir ayarmı gerek prodji riplerinde ve başka riplerde hep aynı sadece 2 kanaldan ses çıkıyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: mmxcakir

quote:

dostum senin cihazda sorun olabilir ben fat32 formatlı 250gblık 2,5" wd taktım usb yi hemen, seçtikten sonrada içindeki dosyaları ise 3-4dk. içerisinde gördü filmleride tam olarak 20ila 30sn arsında başlattı... nerden baksan 150gblık film vardı hepsini gördü ve de teker teker çalıştırdım herhangibir sorunla karşılaşmadım....

diskin için bölümlü mü yoksa diskin tamamı bir bölümmü??

• quote:

Orjinalden alıntı: Kızıl Baron

diskin için bölümlü mü yoksa diskin tamamı bir bölümmü??

diskin tamamı bir bölüm yani diski bölmedim tek 250gb
  • benim 2.5 luk samsung marka 80 gb lık fat 32 formatlı disk te tek bölüm ama alet ekranda USB yazıyor sonra da desteklenmeyen hdd yazıyor.
    oysa 4 gb kingston migo yu anında görmüştü. anlamıyorum. usb bozuk olsa cihazları ( 4 gb, 80 gb-2.5, 500gb -3.5 ve 1tb -3.5 u) çalıştırmazdı, aletlerın ışıkları yanıyor. 500 ve 1tb parçalı olduğundan usb 1 usb2 yazıyor ama içini bir türlü açmıyor, sonunda da bu hdd oynatılamaz diyor.

varmı bunun bir çözümü ya da kullanabilen arkadaş...

• linkteki versiyon ile benimki ayni, ve menü çok yavaş, hızlısı buysa:))
    yeni firmwire bekliycek artık
  • linkte 2 yazılım var sizde olan hangisi :)
  • Arkadaşlar,

Ben cihazı Darty'den aldım ve şöyle bir sorunum var: DivX filmleri ekrana oturtuyor fakat uzatarak oturtuyor.
    Kumandadan 4:3 Letter Box seçiyorum ve ancak alttan ve üstten keserek ve TV den süper geniş seçiliyken ancak görüntüleri
    uzamamış şekilde seyrediyorum. Eski Divx playerimde (minton) böyle bir sorun yoktu ve component bağlantıyla 576P ile rahat rahat
    seyrediyordum. ayrıca divx izlerken ez wiev çalışmıyor. televizyonum philips 42 in. full lcd ve hdmi ile bağlanıyorum. yardımlarınız için teşekkürler
  • quote:

Orjinalden alıntı: ayukseler

Arkadaşlar,

Ben cihazı Darty'den aldım ve şöyle bir sorunum var: DivX filmleri ekrana oturtuyor fakat uzatarak oturtuyor.
    Kumandadan 4:3 Letter Box seçiyorum ve ancak alttan ve üstten keserek ve TV den süper geniş seçiliyken ancak görüntüleri
    uzamamış şekilde seyrediyorum. Eski Divx playerimde (minton) böyle bir sorun yoktu ve component bağlantıyla 576P ile rahat rahat
    seyrediyordum. ayrıca divx izlerken ez wiev çalışmıyor. televizyonum philips 42 in. full lcd ve hdmi ile bağlanıyorum. yardımlarınız için teşekkürler

aynı sorun bende de var, divxlerde görüntü uzuyor. 16:9 seçili olmasına rağmen uzama oluşuyor. benim tv m de 40 inc samsung m87bd.

ez wiev de çalışmamakta.

ben de cihazı hepsiburada.com dan 170 ytl ye aldım. ancak bu fiyat için beklentilerimizi karşılamıyor,

• quote:

Orjinalden alıntı: epsodi

http://www.samsung.com/tr/support/download/supportDown.do?group=tvvideoaudio&type=dvdplayer&subtype=standarddvdplayer&model_nm=DVD-1080PK&disp_nm=DVD-1080PK&language=&dType=G&mType=FM&vType=R

burdan güncel sürücünü indirip kullanabişlirsiniz menüler hızlanıyormuş

bende akşama denicem :)

bu sitede bir de dummy file diye bişey var deneyen var mı?

diğeri zaten cihazın üzerinde gelen yazılım.

• ez wiev sadece dvdler için
  • quote:

ez wiev sadece dvdler için

yok dostum ez wiev divx tede çalışıyor ancak dvd de filmi izlerken müdehale edebiliyorsun divxte olmuyor önceden ayarlaman gerekiyor

quote:

aynı sorun bende de var, divxlerde görüntü uzuyor. 16:9 seçili olmasına rağmen uzama oluşuyor. benim tv m de 40 inc samsung m87bd.

ez wiev de çalışmamakta.

ben de cihazı hepsiburada.com dan 170 ytl ye aldım. ancak bu fiyat için beklentilerimizi karşılamıyor,

bu hepsiburadadan alınan cihazlarda sorun var galiba.... bide tam olarak anlayamadım görüntünün ekrana oturmasınımı yani tam ekran olmasınımı istemiyorunuz; orjinal çözünürlüğüyle mi izlemek istiyorsunuz? eğer öyle ise ez wiev i kapatarak deneyin yani ez wiev i menüden "on" durumundan "off" durumuna getirin büyük ihtimal düzlecektir...

• Arkadaşlar bende dün bunu inceledim magazada bendeki lg ile mukayese ettim sadece hiç aklıma gelmedi türkçe karakteri sorunu ona bakamadım,çünkü yanımda götürdügüm filmlerde alt yazı gömülü idi,bu forumda verilen programı kullandım tanıdı ve şahane gösterdi,sadece alt yazılar biraz ortaya yakın oldu ben bunu evdeki crt tv me göre ayarlamıştım,eger bugünde gidersem filmleri gömmeden gidecegim bakacagım türkçe karakterlerinde sorun varmı,

ama şu dikatimi çekti 8 gb bellegi lg nin tam 2 katı zamanda tanıdı bu beni üzdü eger lg'den daha hızlı olsaydı lg geri verecektim,

ve görüntüsünü begenmedim lg den daha iyi gelmedi bana plazmada ve lcd izledik magazada hatta arkadaşlar beni kırmadı yeni gelen 2 paketden birini açıp kurdular onlarda hatta okumayacak galiba belegi dediler ama ben bekleyin geç olabilir dedim ve gerçekten çok geç algılıyor ve hatta takılarak oynatıyordu bazı filmleri bunun nedenini bilen varmıdır acaba,mutant günlüklerinde böyle sorun yoktu diger filmde takılmalar vardı (ama bendeki lg de bu takılmalar yoktu aynı filmde)denildigi gibi biraz kaba ma usb için kapalı yr olması güzel LG de saçma sapan bir kapak,karaoke olması güzel,1080P ben begenmedim,

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.