Şimdi Ara

Samsung DVD-1080PK Kulübü - Ana Konu (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
184
Cevap
1
Favori
16.803
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    bende mp3 cd sı yapıp hep aynı sarkıdan baslamısna bıkmısdım sırf oyuzzden bıle dvd player alınabılır:)
    cvp verdigin icinde cok tesekkur ederim.
  • ben de var 3 aydır
    karaoke özellikli vakat cd+g yi destekliyor mu hala bulamadım?
  • cd+g de ne yaw??
  • arkadaşlar aleti 125 ytlye satıcam 3 aylık cihazdır
  • İkinci el bölümüne aç konuyu

cd+g'yide netten baktım ama hep ingilizce...
    Wikipedia :http://en.wikipedia.org/wiki/CD%2BG

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chatixx -- 8 Şubat 2009; 18:22:42 >
  • Herkese merhaba,
    bu ürünü dün aldım denedim ve memnun kalmayarak geri iade ettim. Cihazla birlikte gelen HDMI kabloyu büyükbir zevkle TV ye bağlayarak bakalım neler göreceğiz umuduyla başaldım incelemeye, öncelikle ön panelin piano black dedikleri tarzda yapılması hoşuma gitti ancak ürünü elime alıp şöyle bir tartınca vidalarının sıkışmış olmasına rağmen metal kapağın oynadığını fark etttim. Nasıl olsa benim için içi önemli diyerek eski dvd playerımın çalmadığı dvdleri denemeye başladım.
    İlk denemeler de başarılı olarak görünsede çözünürlüğü 720P ye yükselttiğimde görüntü mavi bir ekran halini aldı. Elimdeki altın kaplamalı HDMI kablosunu takınca görüntünün düzeldiğini anladım... Sorun kablodanmış... Orjinal DVD lerde upscaling yaptığımda da Divx lerde upscaling yaptığımda görüntünün eski dijital fotograf makinalarında olduğu gibi kumlandığını görünce eski yönteme dönerek 576P modunda izlemeye başladım(1080P de kumlanma vardı). İtiraf etmeliyim ki progresive modda iken HDMI dan daha keskin görüntüler almaktaydım. Belki amfi arada bir şey yapıyor olabilir emin değilim ama her halukarda HDMI 'ın daha iyi görüntü vermesini bekliyordum.
    Tabi HDMI'ın aslen yüksek çözünürlük için yapılmış olduğunu bilmek hayal kırıklığımı etkilemedi. Elimde olan bir kaç Divx filmi denemek istedim ve aldığım sonuç görüntülerin gerekli olduğundan daha geniş olarak gösterilmesiydi. Bu olayın tek avantajı var oda alt yazıların biraz daha büyük olmasını sağlaması, kötü yanı ise görüntünün yanlardan kesliyor olması, benim için görüntü daha öncelikli. :) Menu içerisinden görüntü formatınızı değiştirerek bunu çözebilirseniz belki, ama eski emektarda böyle bir oynama yapmadan direk olarak TV üzerindeki zoom'u kullanarak çözüyordum, her film için ayrı ayrı ayar yapmakla ben uğraşamam işin açıkcası...
    USB üzerinden denediğim Divxlerde de aynı geniş görüntüyü yaşadım. Okuma da problem yaşamadım...
    Toplam olarak baktığımda ürün kaliteli görüntüsünün yanında TV'ye bu kaliteyi yansıtamıyor. Cihazın en büyük özelliği üzeri çizilmiş cd-dvd leri okuyabiliyor olması...
    Sonuçta ürünü iade ettim, bugün gidip yarı fiyatına upscaling özelliği olmayan bir dvd player alacağım...

• merhabalar... bu gün Samsung DVD-1080PK aldım amacım harici hdd ile film seyretmekti. hdd 30 gb kısmını fat 32 yaptım ama bir türlü cihaz görmedi. usb 4 gb belleği görüyor. hdd mikrobox 320 gb neden acaba. bilen varmı yoksa yarın geri vereceğim..
  • Merhabalar
    Bendede bu makinadan var menüler biraz yavaş olup her formatı desteklemesede memnunum ancak bir problemim var 8 gb lık bir usb flash belleğim var dvd bu belleği görebiliyor açıyor sorunyko ama dvdyi usb diskten izlemek istiyorum ve cd de olduğu gibi (AUDIO_TS , VIDEO_TS) dosyalarını kopyalıyorum ancak dvdye taktığımda otomatik film başlamıyor ve klasörleri gösteriyor klasörleri açıyorum boş gösteriyor anlayacağınız üzere bir türlü dvd izleyemedim bir bildiğiniz vardır.
    Teşekkürler..
  • Herkesin beklentisi farklı olduğundan yorumlarda farklı. Ben bu cihazı aldım. samsung hd dvd ye alternatif bir cihaz geliştirmiş. İçinede Linux koymuş. Menülerin yavaş olması bundan. Ancak amaç divx film izlemekse menüye ikide bir girmeye gerek yok. Flashtan dvd dosyalarını okumaz bu cihaz. Ayrıca harici AC si olmayan harddiskleride görmez. Bende WD 500 gb harici disk var. Taktım hepsini okudu. Öncelikle böyle bir cihaz alacaksanız hdmi girişli bir tv niz olmalıki gerçek özelliklerini yansıtabilsin. Philips 5990 a takılıp kalanlar bu cihazında fireware leri sitesinde var. Zaten üretici bu konuda garanti vermiş. Diğer ilgi çekici özelikleri ise; divx filmi 5 dakika ileri geri sarma, ez view tuşu ile ekran boyutunu ayarlama, 1080p gerçek upscale, şık görünüm, çizik diskleri oynatması vs. Ben cihazın içini açtım arkadaşlar. Pioneer divx te kullanılan çipin aynısı bundada var. Kutusundan hdmi kablo ve rgb kablolarıda çıkıyor. Scart kablosu soran arkadaş rgb kablolarından faydalanarak tv sine bağlayabilir. Kumandası şık ve full. Aynı zamanda samsung tv yide kumanda edebiliyorsunuz. Fireware destek:
    http://www.samsung.com/tr/support/download/supportDown.do?group=tvvideoaudio&type=dvdplayer&subtype=standarddvdplayer&model_nm=DVD-1080PK&disp_nm=DVD-1080PK&language=&dType=G&mType=FM&vType=
    Sonuç: Fiyatına göre beklentileri karşılayacak bir cihaz. Piyasada bu fiyata daha iyisi yok. Philips dahil.

• Arkadaşlar merhabalar... Ya ben internetten video indirmeyi düşünüyordum. Ama onlar mkv. formatındaymış. Ben bunu harici sabit diske takarak bu cihazda çalıştırabilir miyim??? Destekliyor mu ?

Arkadaşlar birde ben 16gb flash belleği taksam okur mu? Hangi marka alıyım. Marka farkettiriyor mu okumasında

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chatixx -- 14 Şubat 2009; 0:02:18 >
  • Arkadaşlar benim önemli bir sorunum var gibi görünüyor. Ben şimdi çok küçücük bir avi. uzantılı filmi ConvertXtoDvd programı ile dvd'ye dönüştürdüm fakat bunu usb'ye attığımda bunu görmüyor alet. Sonra cd'ye yazdım ve okudu. Usb bellek Sandisk 1gb'lık bir modeli.

Vede benim dvd player'da ilk denediğimde mesela ileri sarmak için ileri sar tuşuna bastığımda hangi hızda sardığını gösteriyordu. Fakar o ilk kullanımdan sonra fişi çekip tekrar takmamdan sonra o yazı gelmedi. Bunların nedeni tek bir sorun olabilir mi? Mesela firmware güncelleştirmesi yapmak.

Bunun için şu linkte 3 tane dosya var. Ben hangisini indireceğim?

http://www.samsung.com/tr/support/download/supportDown.do?group=tvvideoaudio&type=dvdplayer&subtype=standarddvdplayer&model_nm=DVD-1080PK&disp_nm=DVD-1080PK&language=&dType=G&mType=FM&vType=

• merhaba arkadaşlar...öncelikle bende bu ürünü 4-5 gün önce almış bulunuyorum. ilk olarak aklıma gelen bazı şeyleri yazmak istedim. İki tane dvd playerim var biri philips DV5160 diğeri ise samsung DVD1080PK ve her ikiside belli bir kapasitenin üzerindeki bellekleri okuyamıyor( 400gb taktım okumadı ). onun dışında 4gb ve 8gb kingston bellekleri sorunsuz şekilde görüyor ama filmleri başlatması 20 saniye alıyor.

size kullandığım iki setle ilgili görüşlerimi paylaşmak istiyorum ve yorumlarınız bekliyorum.

42" P7962 philips FULL HD + component bağlantı + dvd philips 5160 ( 1 sene önce alındı )

32" 32A451 HD READY + hdmi bağlantı + dvd samsung 1080PK ( 4-5 gün önce alındı )

her ikisi ile orijinal dvd izledim ama inanın yeni aldığım samsung sette philipsteki yüksek çözünürlülük görüntüsünü yakalayamadım.

sonuç olarak upcsale özelliği bulunan (progressive scan ) dvd playerların FULL HD tv.lerde çok daha iyi performans sağladığını düşünüyorum.

acaba samsung tv. nin üstüne fark verip full hd ile mi değiştirsem...daha alalı 4-5 gün oldu. bu arada her iki set ayrı evde kullanılıyor.

• Merhaba arkadaşlar,

bu cihazla ilgii yeni bir problem daha ortaya çıktı: ıso9660 hatası.

aynı dvd+ yı bu cihaza yani samsung pk1080 e takıyorum check the disk error iso 9660 gibi bir mesaj ile dvd yi okumuyor, ancak 5 yıllık pioneer home theatherıma takıyorum gayet güzel okuyor.

neden böyle bir hata verip okumuyor? var mıdır bir çaresi? teşekkürler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: canberker

Merhaba arkadaşlar,

aynı dvd+ yı bu cihaza yani samsung pk1080 e takıyorum check the disk error iso 9660 gibi bir mesaj ile dvd yi okumuyor, ancak 5 yıllık pioneer home theatherıma takıyorum gayet güzel okuyor.

kardeş o hata kodunu bilmiyorum ama dvd region code ile yani bölge kodları ile alakalı olabileceği aklıma geldi..dvd codları nasıl ortadan kaldıralacağı bu sayfada üste yazıyor..
  • Merhaba,
    1080PK 32" Full HD Samsung TV'ye bağlı. Her ikisinde de AnyNet özelliği var. TV'nin kumandası ile her iki cihazı da kumanda edebiliyorum. Ancak önceki mesajlarda belirtilmesine rağmen 1080PK'nın kumandası ile bunu yapamıyorum. Bir şeyleri eksik mi yapıyorum acaba?
  • quote:

Orjinalden alıntı: msurg

Merhaba,
    1080PK 32" Full HD Samsung TV'ye bağlı. Her ikisinde de AnyNet özelliği var. TV'nin kumandası ile her iki cihazı da kumanda edebiliyorum. Ancak önceki mesajlarda belirtilmesine rağmen 1080PK'nın kumandası ile bunu yapamıyorum. Bir şeyleri eksik mi yapıyorum acaba?

Kardeş 1080pk'da ayarlara gir orda tv'i kontrol için yetki vermen gerek demek ki.Normalde son verisiyonun default ayarında yetki var yani kumanda edilebiliyor.
  • arkadaşlar bende bu ürünü sipariş vercem ama kararsızım alıp almamkta herkes birşeyler söylüyor.
    yardımcı olacaklara şimiden teşekkürler ..
    saygılar.
  • kimseden bir cevap alamadım ama ben cihazı satın alırsam -samsung dvd 1080pk- incelemlerimi en yakın zamanda buradan yazarım.
    Yazarım dediysem yazarım....

Herkese saygılar...
  • SAMSUNG DVD 1080PK İNCELEMEMDİR... (1.kısım)

Cihaz genel olarak çok şık bir görüntüye sahip, söylenildiğinin aksine kaba değil biraz geniş onun dışında
    çok şık ve güzel bir görüntüsü var.

Vcd Formatlı cd incelemesi: Vcd formatlı filmlerde görüntü kalitesi çok başarılı.birkaç cd yi
    benim evdeki philips tüplü tv de denedim, görüntüler çok güzel ve akıcıydı.Daha önce sahiibi bulunduğum 2 dvd den bile daha güzel geldi bana.Tabi bu varolan görüntüğ kalitesi cd kaydına göre de değişiyor.(örn.divx v.s)
    İzledğiniz vcd filmlerde ileri alma hızı 2x,4x ve 8x şeklinde gidiyor.Başta biraz yavaş ileri alıyor dedim kendi kendime ama daha sonra kitapçıkta da yazıyor 15.dk dan sonra skip tuşu (hızlı ileri alma ) ile gayet hızlı ileri alıyor.

Menünün biraz yavaş olduğu doğru ama 1-2 sn fazladan beklemek kimseyi rahatsız etmez diye düşünüyorum.Zaten yeni yazılımla menü biraz hızlanıyormuş ama ben en azından şimdilik yüklemeyi düşünmüyorum.Herşeyin orjinalini sevenlerdenim.

Vcd görüntü ayarlarına gelince Menü tuşundan 4:3 box ,4:3 wide ve 16:9 olarak seçip istediğiniz şekilde izleyebiliyorsunuz.En net görüntüyü 4:3 box ekranında elde ettim sinemaskop denen şekliyle yani... Bazı arkadaşlar görüntü ayarlamasında sağdan soldan kesildiğini söylüyorlar, ben öyle birşeye rastlamadım vcd formatlı cdlerde.
    Ses kalitesi çok güzel bu arada ürün açıklamasında olduğu gibi ses dolby digital olarak veriliyor.Ve gayet tatmin edici ...cihaz arkasında hemen hemen bütün ses ve görüntü girişleri mevcut yalnız scart girişi yok ben zaten bügüne kadar kullandığım dvd lerde de scart girişini kullanmadım en azından benim ihtiyacım yok sizi bilmem.Cd okuma hızı da iyi denecek düzeyde.

Şimdilik incelemem bu kadar incelemem her türlü soruya açıktır.Bildiğim kadarı ile burdan cevaplamaya çalışırım.Diğer formatları ve genel bilgileri ayrıca ilerki incelemelerimde yazarım....(çünkü cihazı daha tam olarak kullanmadım.)
    Bir yanlışım ve eksiğim varsa da affola...
    Herkese saygılar..

• arkadaşlar,

region code uda kontrol ettim, şu an 9 da ama yine aynı saçma hatayı veriyor. USA den alınan original DVD leri de oynatıyor zaten.

nero ile HDD deki bir DVD filmi yakıp taktığımda ISO 9660 hatası veriyor. oysa aynı dvd yi pioneer çok rahat okuyor.

siz de de bende problem oluyor mu?

var mı bir çözümünü bilen ..

teşekkürler.

quote:

Orjinalden alıntı: Erulmo

quote:

Orjinalden alıntı: canberker

Merhaba arkadaşlar,

kardeş o hata kodunu bilmiyorum ama dvd region code ile yani bölge kodları ile alakalı olabileceği aklıma geldi..dvd codları nasıl ortadan kaldıralacağı bu sayfada üste yazıyor..

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.