Şimdi Ara

SAMSUNG DVD YAZICI SÜRÜCÜSÜNÜ WINDOWS YÜKLEMİYOR... DONANIM? YAZILIM?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
705
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, Samsung SH-S162A DVD yazıcım var. kısa bir süre önce Power Supply'ı değiştirdim. Ancak o zamandan beri DVD yazıcıyı Windows görmüyor.

Açılışta Hard disklerle birlikte görebiliyorum. Ancak Windows açıldıktan sonra Bilgisayarım'da DVD simgesi görünmüyor. Aygıt Yöneticisine baktığımda DVD görünüyor ancak yanında sarı ünlem işareti görünüyor.

Donanımı tamamen kaldırıp Restart atıyorum, Windows açıldığında yeni donanım bulundu diyor, bekliyorum ancak yazılım yüklenemedi diyor.

IDE kablosunu değiştirdim, kar etmedi. Bugün başka bir PC'de denediğimde ise garip şekilde plug and play şeklinde çalıştı. Yani sorun DVD yazıcıda değil.

Sorun anakart üzerindeki IDE soketinde olabilir mi diye düşündüm ve 2. HDD olarak kullandığım IDE HDD'in anakart bağlantı noktası ile DVD'nin kullandığı IDE soketini bağlantılarını yer değiştirdim. HDD çalıştı, DVD çalışmadı.

IDE HDD ile DVD yi aynı IDE kablosu üzerine DVD slave HDD master olacak şekilde bağladım, PC açılmadı... Bu arada Bazı kombinasyonlarda DVd yazıcı üzerine jumper taktım slave olsun diye ama yine işe yaramadı.

Daemon tools kurdum. netten indirdiğim .bin uzantılı driver dosyasını sanal cd üzerinden yüklemek istedim ancak aygıt yöneticisine baktığımda, windows sanal cd sürücüye de gerçeği gibi muamele etti ve yanına sarı ünlem işareti koydu.

ISObuster, ve PowerISO gibi bazı programlarla .bin uzantılı dosyayı ıso ya çevirip açmayı denedim, uzantıyı tanımadı. arşiv hasarlı veya tanınmıyor gibi bir uyarı verdi.

.bin uzantılı driver dosyasını flash belleğe attım. yanında olması gereken .cue uzantılı txt dosyasını da oluşturdum. ancak windows un driver yükleme bölümünde flash belleğin içini gösteremedim.

Ben bu işin içinden çıkamadım. Registry'de bir sorun olabileceğini düşünmeye başladım. Format atmak istiyorum ancak onun için de boot.ini li bir windows xp içeren bir flash bellek gerekiyor sanırım. Yardımcı olursanız çok sevinirim... Şimdiden teşekkürler...

• Windowstaki tak çalıştır özelliği devre dışı kalmış olabilir.
  • tak çalıştır özelliğinin nereden devreye sokulacağını bulamadım. ama format atacağım heralde. bugün winzip yüklerken registry hasar görmüş gibisinden bir uyarı verdi.
  • sen ona format at ama bence windowsda dvdyi tanımıyor diye usb belleklere falan ihtiyacın yok ki :)
    windowsda tanımıyor olabilir ama format ekranında (dos ta ) tanıyacaktır.Merak etme :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: mertigo86

tak çalıştır özelliğinin nereden devreye sokulacağını bulamadım. ama format atacağım heralde. bugün winzip yüklerken registry hasar görmüş gibisinden bir uyarı verdi.

Çalıştıra gir.Oraya msconfig yaz.Açılan pencerede hizmetler sekmesine gel.Listeden Tak ve Kullan seçeneğinin işaretle.O zaman tak çalıştırı aktif edersin.

SAMSUNG DVD YAZICI SÜRÜCÜSÜNÜ WINDOWS YÜKLEMİYOR... DONANIM? YAZILIM?

• yardım için teşekkür ederim ancak bütün kutularda tik var
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.