Şimdi Ara

Samsung ES 6140 Hakkında Bilgi Arayanlar İçin (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.114
Cevap
21
Favori
133.248
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar tv yaklaşık iki ay önce aldım herşeyiyle mükemmel bir tv 3d si pc ile oyun performansı hd görüntüsü süper hdd taktiğimda açmadığı format yok tek kusuru sd yayınları berbat sd lig tv kullanıyorum normal uydudan daha kötü görüntüsü sd yayınları daha iyi bakmak için altın scart aldın ama fayda yok daha iyi görüntü için yardımcı olacak arkadaşlardan yorum yazmalarını bekliyorum teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: arda_baris

Arkadaşlar tv yaklaşık iki ay önce aldım herşeyiyle mükemmel bir tv 3d si pc ile oyun performansı hd görüntüsü süper hdd taktiğimda açmadığı format yok tek kusuru sd yayınları berbat sd lig tv kullanıyorum normal uydudan daha kötü görüntüsü sd yayınları daha iyi bakmak için altın scart aldın ama fayda yok daha iyi görüntü için yardımcı olacak arkadaşlardan yorum yazmalarını bekliyorum teşekkürler

Yardımcı olacak yokmu arkadaşlar

• quote:

Orijinalden alıntı: cemo62
    Sevgili Ender hocam,

Açıklayıcı cevabınız için teşekkür ederim, her zamanki güzel üslubunuzla cevap vermişsiniz. Ben de dayanamayıp cevap yazıyorum ama dediğiniz gibi nafile. Bir hususta daha bir şey sorayım. Sd yayınlarda motion plus ın açık olması görüntü-resim kalitesine olumlu yada olumsuz bir etkisi var mı? (Yani görüntünün daha akıcı, kayan yazıların daha iyi olması anlamında değil de, resim kalitesi anlamında) Sd yayınlar daha mı iyi gözükür yoksa işlemciyi yorduğu için sd yayınlar bozulur mu ya da hiç bir etkisi olmaz mı?

Selam ve sevgilerimle

Cem
    Sayın Cemo62,

Motion plus , araya resim eklemeye çalıştığı için hesaplanmış resimlerle (interpolasyon ile üretilmiş ara resim)uyumlu olması için resme müdahale ediyor. Görüntü daha akıcı olurken hız ve görüntüde garip bir parlaklık-ışıldama oluşuyor.

Malesef tv ayar menüsünde tek bir mucizevi ayar yok. Her film veya kanala göre uygun olanı bulmak gerekiyor. Bulanıklık önleme ve titreme önlemeyi 2-3-4 gibi düşük seviyeye ayarlayıp sonuca bakın, eğer iyi olursa bu ayarda kullanın. 8-10 gibi yüksek ayarlarda kullanırsanız o zaman görüntünün hızı bozuluyor ve yapmacık bir gösterim hızı ortaya çıkıyor. Yine film veya tv yayını içerisinde hızlı hareket eden insan kafası-kol, araba, at bacakları gibi sahenlerde arkada biz iz kalıyorsa yine bu motion plus ayarları yüksek demektir. Azaltıp daha iyi bir sonuç bulmak gerekiyor.

Altyazıların daha iyi çıkması için Smasung tvlerde genel olarak : Görüntü Ayarları-Film Modu-Oto2 konumuna almak gerekiyor. Siz yine de kendi modeliniz için kullanma kılavuzundaki ayara bakın. Altyazı sorunlu akıyorsa veya sürekli okunmuyor ve takılıyorsa kanalın yaın kalitesi ve uydu alıcının işlemci kalitesi , eğer scart kablo kullaınılıyorsa kablo kalitesi de devreye giriyor.

• yanında verilen uydu alıcısında scart girişi mi var yoksa hdmı girişimi acil cevap verirseniz sevinirim
  • beyler bu televızyonu uydu alıcı hedıyesıylemı yoksa sehpa hedıyesıylemı almak daha karlıdır. bırde 1 ay daha zamanım var acaba fıyat daha ınermı.
  • merhaba arkadaşlar,

samsung 40" es 6140 aldım. yanında da 50 tl fark ile next minix mavi verdiler.

next minix türksat a bağlı. türksat ta "3d test" diye bir kanal var.

açtım kanalı. gözlükleri de taktım. ama olmadı, olduramadım. 3d test teki yayını her koşulda çift görüyorum.

yan yana da olsa çift, üst üste de olsa çift.

bu tv de 3d seyretmenin yolu, yöntemi, ayarı hakkında bilgi verebilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi su55 -- 8 Eylül 2012; 10:44:09 >
  • Cok basit bir sorudan baslim gozluklerin ustundeki tusa basip actiniz mi acilinca yesil bir ışık yanacaktır

• quote:

Orijinalden alıntı: serdar55

merhaba arkadaşlar,

açtım kanalı. gözlükleri de taktım. ama olmadı, olduramadım. 3d test teki yayını her koşulda çift görüyorum.

bu tv de 3d seyretmenin yolu, yöntemi, ayarı hakkında bilgi verebilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Öncelikle kumanda üzerinden 3D tuşuna basınız.. Daha sonra görüntüyü nasıl görüyorsanız o seçeneği seçin. Ardından gözlüğün üzerindeki beyaz düğmeye tırnak ucunuzla hafif basılı tutun ışık yanıp sönmeye başlayacaktır o sırada gözlüğü TV'nize doğru tutun. TV de bağlantı kuruldu uyarısını gördüğünüzde gözlük aktif olacaktır.

Ancak benim tavsiyem 3D test kanalındaki görüntüler çok da başarılı değil, bu nedenle 3D'yi tatmin edici izlemek için Digiturk 399. Kanal veya 3D Blu-Ray oynatıcısı ile bir film yada belgesel izlemeniz..

• quote:

Orijinalden alıntı: AdminAS

quote:

merhaba arkadaşlar,

Öncelikle kumanda üzerinden 3D tuşuna basınız.. Daha sonra görüntüyü nasıl görüyorsanız o seçeneği seçin. Ardından gözlüğün üzerindeki beyaz düğmeye tırnak ucunuzla hafif basılı tutun ışık yanıp sönmeye başlayacaktır o sırada gözlüğü TV'nize doğru tutun. TV de bağlantı kuruldu uyarısını gördüğünüzde gözlük aktif olacaktır.

Ancak benim tavsiyem 3D test kanalındaki görüntüler çok da başarılı değil, bu nedenle 3D'yi tatmin edici izlemek için Digiturk 399. Kanal veya 3D Blu-Ray oynatıcısı ile bir film yada belgesel izlemeniz..

Alıntıları Göster

sayın Magnitude35 ,

digitürk 399 ve Blu-Ray dışındakileri uygulamıştım.

3d deki sorunum:

tv nin renk ayarları ile hiç oynamadım, kurulumda nasılsa hala o şekilde duruyor.

1) renkler yeşil ve kırmızı ( ana görüntüde renk yeşil ağırlıkta, sizlerin 3d olarak gördüğünüz alanı ben kırmızı gölge olarak görüyorum. )

2) yanyana görüntü seçeneğini seçtiğimde ;

örneğin : dinozorun başı ekranın sağında, gövdesi ekranın solunda görünüyor.

herhangi bir cümlede, cümlenin başı ekranın sağında, cümlenin sonu ekranın solunda olacak şekilde cümleyi ikiye bölüyor.

yani görüntüyü üst üste getirmeyi beceremedim.

bunun bir çaresi varsa mutlu olurum. yoksa servisi arayacağım. :(

yardımınız için teşekkürler.

• quote:

sayın Magnitude35 ,

3d deki sorunum:

tv nin renk ayarları ile hiç oynamadım, kurulumda nasılsa hala o şekilde duruyor.

1) renkler yeşil ve kırmızı ( ana görüntüde renk yeşil ağırlıkta, sizlerin 3d olarak gördüğünüz alanı ben kırmızı gölge olarak görüyorum. )

herhangi bir cümlede, cümlenin başı ekranın sağında, cümlenin sonu ekranın solunda olacak şekilde cümleyi ikiye bölüyor.

Söylediklerinize göre gerçek 3D görüntü zaten iki yanda olur yada altılı üstlü olur. Kumandadan 3D tuşuna basınca hangi tip görüntü seçeneği ise onu seçersiniz. Bunlar 2D-->3D, Yanyana ve Alt Üst şeklindedir. izlediğiniz format hangisi ise onu seçip OK tuşuna basınca görüntüleri üst üste bindiriyor. Bu olması gereken şekil. Eğer bu olmuyorsa bir sorun var demektir. Fakat sizin izlediğiniz test yayını zaten üst üste bindirilmiş bir yayın veriyor. O yüzden tekrar bir 3 d seçmeniz gerekmemeli. Eve gidince TURKSAT test kanalını bende bir deneyeceğim bakalım bende nasıl olacak.

Bence servisi aramadan önce menü tuşuna basarak menü içeriğinden fabrika ayarlarına geri döndürün. Sonra int. üzerinden gerçek bir 3D izlemeyi tekrar deneyin. Eğer sorun hala devam ediyorsa (yeşil ekran vs) servisi arayın.

• quote:

Orijinalden alıntı: AdminAS

quote:

sayın Magnitude35 ,

3d deki sorunum:

Söylediklerinize göre gerçek 3D görüntü zaten iki yanda olur yada altılı üstlü olur. Kumandadan 3D tuşuna basınca hangi tip görüntü seçeneği ise onu seçersiniz. Bunlar 2D-->3D, Yanyana ve Alt Üst şeklindedir. izlediğiniz format hangisi ise onu seçip OK tuşuna basınca görüntüleri üst üste bindiriyor. Bu olması gereken şekil. Eğer bu olmuyorsa bir sorun var demektir. Fakat sizin izlediğiniz test yayını zaten üst üste bindirilmiş bir yayın veriyor. O yüzden tekrar bir 3 d seçmeniz gerekmemeli. Eve gidince TURKSAT test kanalını bende bir deneyeceğim bakalım bende nasıl olacak.

Bence servisi aramadan önce menü tuşuna basarak menü içeriğinden fabrika ayarlarına geri döndürün. Sonra int. üzerinden gerçek bir 3D izlemeyi tekrar deneyin. Eğer sorun hala devam ediyorsa (yeşil ekran vs) servisi arayın.

Alıntıları Göster

sayın Magnitude35,

denemenizin sonucunu merakla bekliyorum.

ilginiz için teşekkür ederim :)

• 1-- Bir kaç saattir yazılanları okuyorum.Ama hiç kimse ağustos ve eylül aylarında çıkarılan firmware leri yükleyip yüklemediğinden bahsetmemiş ama genelde "herşeyi yaptım" cümleleri atasözü gibi olmuş..06/09/2012 firwaresini de yüklemenizi öneririm....
    2-- 1800 tl ye alınabilecek en iyi 3d tv dir .Bu kesin ve nettir çünkü ben elektronik teknisyeniyim ve komşum samsung yetkili servisi...
    3-- Kimse blu ray ile test sonuçlarını yazmamış..aynı ayarda tv ler daha mkv yi yeni oynatmaya başladı.Diğer firmaların yazılım eksikleri çok
    4--Çok iyi görüntü süper ekran diyorsanız 8000 serisi var ondan alın 6140 dan ne bekliyorsunuz..
    5--sd yayınlarının kötülüğünden bahseden arkadaşlar uydu ve çanakları ile lnb lerinin performans testlerini .sinyal seviye ve kalitelerini biliyorlarmı.
    6 --TV NİN A.P. ÖZELLİĞİ VARKEN. Neden kablo ile bilgisayar ve ağlarınıza bağlıyorsunuz anlamadım..
    7--hareketli sahnelerin bulanıklaşmasını sadece 1 tek film de yaşadım..onun dışında olmadı olacağını da zannetmiyorum.
    8--siyahlaşma sorunu yaşamadım filmlere göre hazır renk kodlarını kullanıyor ve verim alıyorum.(yeterli)
    9--Sesinin çok güzel olduğundan kimse bahsetmemiş.5+1 home cinema yı kaldırıp attım
    10--bir çok firmanın web browser i flash oynatmıyor haberiniz olsun..ben tv ye facebook adresi bile aldım.
    11- HDD için amperi farklı farklı bir usb bile var.
    12 -kablolu yayında usb ye kaydetme var çok az yer kaplıyor hd de kaydediyor..gecikmeli seyretme mevcuttimeshift yazılımı ile kullanabilirsiniz.
    13 kusursuz bir internet hizmeti var.(1 mbps ile sd film izliyoruz)
    14- d smart ve kablolu yayında 3d hd sd problemlerine rastlamadım
    15-ikincisini annemlere aldım,,, babam bana yıllardır tv yi seyretmiyormuşuz dedi...
    16 ---1+1 tb nas server i medya server yaparak 20gb lık avatar 3d yi sorusuz olarak kablosuz üzerinden keyifle izledim.Laptopunuzdaki filmleri de kablosuz olarak izleyebilirsiniz.
    17 ""-MUTLAKA ELEKTRİK VE ANTEN KABLOSU KORUMALI PRİZ KULLANIN""1800 VERİYORSUNUZ 80 TL DEN KAÇMAYIN.
    18 Kablolu yayın kullananlara mutlaka öneririm...

• ayrıca evdeki kablosuz klavye ve maus denemeden klavye maus almayın çalışabilir...
  • Turksat uydusunu uzun zamandir kullanmiyordum canak sanirim kaymis bakamadim

• quote:

Orijinalden alıntı: Magnitude35

Turksat uydusunu uzun zamandir kullanmiyordum canak sanirim kaymis bakamadim

sorun değil, genel cevaplarınız için teşekkür ederim.
  • rica ederim cok yardimci olamadim ama..

• Orijinalden alıntı: serdar55

sayın Magnitude35 ,

3d deki sorunum:

Sizin izlediginiz 3D yayın sanırım anaglif denen renklerle elde edilen basit bir 3D sistemi bu yayını red cyan cam renklerinden olusan bir gozlukle seyredebilirsiniz ve bildigim o dinazorlu klip boyle bir yayın

Bu tv icin gerekli 3D yayını half sbs denen ekranın yandan veya yukardan ikiye bolündüğü görüntü sistemi olmalı

• arkadaşlar,

dün gece youtube daki 3d videoları seyrettim tv de.

öyle çok bir ayar yapıp kurcalamaya gerek kalmadan,

tv nin sol altında "3d seyrediyorsunuz" gibi bir cümle çıktı ve gözlükler kendiliğinden karardı.

gözlükleri takıp seyrettim, derinliği- çıkıntısı- renkleri beni tatmin ediciydi.

yani tv nin 3d si sağlam. servisi aramaya gerek kalmadı. mutlu oldum.

yardımcı olmaya çalışan arkadaşlara çok teşekkür ederim.
  • quote:

arkadaşlar,

dün gece youtube daki 3d videoları seyrettim tv de.

öyle çok bir ayar yapıp kurcalamaya gerek kalmadan,

tv nin sol altında "3d seyrediyorsunuz" gibi bir cümle çıktı ve gözlükler kendiliğinden karardı.

gözlükleri takıp seyrettim, derinliği- çıkıntısı- renkleri beni tatmin ediciydi.

yani tv nin 3d si sağlam. servisi aramaya gerek kalmadı. mutlu oldum.

yardımcı olmaya çalışan arkadaşlara çok teşekkür ederim.

Sizin adınıza sevindim.. Eeee bunun üstüne Digiturk HD patlatırsınız artık Güle güle kullanın keyifli seyirler

• dün gece aradım digitürkü

sd kutu ile lig tv seyrediyorum zaten. kutuyu hd yapın lig tv 2 ve 3 ü de açın dedim.

benden atla deve yi istedileri. semeriyle sekseni buluyor.

konuşma tarzlarıda hoş değil, umursamaz bir havadalar.

bende ittir çekip kapadım telefonu.

neyse konu dışına çıktım sanırım.

iyi günler, işlerinizde başarılar.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.