Şimdi Ara

Samsung ES 6140 Hakkında Bilgi Arayanlar İçin (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.114
Cevap
21
Favori
133.251
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • internet uzerinden film izlerken 20-30 dk aralıklarla tarayıcı duruyor yada kaldıgı yeri tekrar baslatıyor bu uyarı televizyonu aldım gunden beri devam ediyor.(En son guncellemeler yapılı ve internet baglantısıda kabloyla)Forumda gecmis sayfalarda sorunu yasayanlar cözumü varmı ? tv 40 es 6140
  • quote:

Orijinalden alıntı: Saigo

Arkadaşlar bişey sormak istiyorum LG ye bakarken gözlerim çok yoruluyor aşırı derece bi göz kayması meydana geliyor. Acaba Samsung da bu tür bir sıkıntı varmıdır.

led tvlerde parlaklık fazla ise bu yaşanır özellikle ışıklar kapalı iken daha fazla olur biraz kontrast ayarlarını düsürerek denedinmi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Magnitude35

quote:

Orijinalden alıntı: seatolu

Arkadaslar 3D film indirdim fakat mkv formatinda o yuzeden izliyemiyorum. Ne yapmaliyim ?

MKV formatında 1TB dolusu film indirdim hepsinide gösteriyor. İçlerinde 3D olanda vardı. Siz hangi filmi izleyemiyorsunuz? Ve nasıl izlemeye çalışıyorsunuz?

Spiderman amazing i indirdim. Mkv formatinda 3D film. Flash bellege attim ve tvye taktim fakat videonun desteklenmedigini gordum. Uyari cikiyor yani acmiyor videoyu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba bir kaç sorum olacak

- 40es6140 modelinde bulutlanma problemi yaşayanlar var mı?
    - bulutlanma probleminde değişim yapılıyor mu ?

bu modelin çoğunda mı var yoksa piyango bana mı vurdu tam anlayamadım.
    ışık açıkken problem değilde karanlıkta seyrederken ve sadece çok karanlık sahnelerde belli oluyor.
    Bunun haricinde tv ile ilgili hiç bir sorunum yok memnunum açıkçası.
    yorumlarınızı alabilir miyim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozandeniz

merhaba bir kaç sorum olacak

ışık açıkken problem değilde karanlıkta seyrederken ve sadece çok karanlık sahnelerde belli oluyor.

bu bulutlanmayla ilgili resim çekip paylaşabilir misiniz? bende de var mı merak ediyorum
  • resim göndermeme gerek yok bütün ışıklar kapalıyken aşağıdaki linkteki şekilde deneyebilirsiniz.
    benim bu kadar fazla değil esasında.
    clouding problem diye aratırsanız her yerde resimleri var.
    tamamen karanlık bir ortamda uydu alıcınızı açmadan sadece tv yi açın sonra smart tv düğmesine basıp smart menüsünün gelmesini bekleyinbunu bir kaç kez yapın.
    smart menüsü gelirken beyazlıklar görüyorsanız bulutlanma vardır.

http://www.youtube.com/watch?v=MB_4-IcLX5E
  • arkadaşlar tv yi 2,5 aydır kullanıyorum ancak 1 haftadır sanki yüksek baslı müzik dinlerken ki gibi woofer bası gibi ses geliyor. fikri olan var mı.
  • Ben de büyük ümitlerle 46ES6140 aldım. Fiyatı ucuz olduğu için tercih ettim.
    İlk kurulumda TV bozuk çıktı, servis yetkilileri TV'yi götürdüler 3, 4 gün sonra
    kimseden ses çıkmayınca TV'yi aldığım Teknosa bayisine gittim. Sağolsunlar,
    Samsung'un hantal onay sürecini bekletmeden bana yenisini verdiler.

TV bu sefer hatasız çıktı fakat görüntü kalitesi gerçekten verdiğiniz paradan daha fazlası
    değil. Daha önce 102 parlak ekran Full HD kullanıyordum, eski TVimden bile daha kötü bir
    görüntü kalitesi aldım. Siyahlar siyah gibi değil, sanki görüntüde bir sis/pus varmış gibi.
    Renkler soluk, parlaklığı az.

Beklentisi vasat-ortalama olanları belki idare edebilir, ama kalitesine kesinlikle iyi diyemeyiz.
    Diğer özellikleri (Wi-fi, Media Player, Browser) ise oldukça başarılı.

Teknosa ile konuştum, açılmış olmasına rağmen TV'yi alacaklarını söylediler. Biraz tuzlu olmasına
    rağmen sanırım 46ES7000 alacağım. İki TV'nin görüntüsünü mağazada karşılaştırdım.
    Arada inanılmaz kalite farkı var. Olay sadece 200Hz, 800 Hz olayı değil.

Kısaca, alacak olanlara bu TV'yi görmeden almamalarını tavsiye ederim. Yoksa benim gibi
    hayal kırıklığına uğrarsınız.

• quote:

Bulutlanma sorunu bendede var ama normal siyah ekranda anlaşılmıyor sadece ara geçişlerde yani smart tv ye girişte ilk bir anlık siyah görüntü geldiğine veya smart menudeki programlara girdiğinde anlık girişlerde siyah ekran çıktığında çok az bir bulutlanma oluyor normal tv ve film görüntüsünde bulutlanmayı algılamak imkasız ben bu sorun için samsung yetkili servisini aradım ve gelip baktılar görüntünün normal oldunu sölediler samsung tv lerde böyle bir problem var tabi ne kadar problem sayılır bilmiorum almışken en iyisi hatasız olmasını herkes ister ama çok fazla takılmamak lazım sonuçta 2 sene garantisi var eğer bu bulutlanma artmassa böyle kalırsa problem yok ama normal görüntülerdede bulutlanma olursa ozaman sıkıntı ama artıcağınıda düşünmüyorum ayrıca film izlerken filmlerdeki siyah görüntülerde bulutlanmayı göremiyorsunuz sadece bazı zamanlarda bulutlanma oluyor dediğim gibi ara geçişlerde programa girişlerde anlık bekleme sürelerinde siyah ekran acıldığında görüyorsunuz oda çok az ve gece karanlıkta farkına varılabiliyor. Eğer bulutlanmadan ŞİKAYET EDİP SAMSUNGUN BAŞKA BİR TELEVİZYONUNU DAHA ÜST BİR SERİYİ ALICAKSANIZ DÜŞÜNMEYİN CÜNKÜ GELEN YETKİLİ BANA 7000-8000 SERİLERİNDE DAHA ÇOK DAHA FAZLA BULUTLANMA ve IŞIK SÜZMESİ OLDUĞUNU SÖYLEDİLER.

GÖRÜNTÜNÜN BULANIKLIĞI İLE İLGİLİ PROBLEMLE İLGİLİ SÖYLİCEĞİM BAZI HD KANALLAR GAYET NET CAM GİBİ BAZILARIDA HAFİF BULANIKLIK SÖZ KONUSU OLABİLİYOR AMA BUNUN YAYINDAN KAYNAKLADIĞINI DÜŞÜNÜORUM HER HD GÖRÜNTÜ VEREN KANALLAR GERÇEK HD GÖRÜNTÜ VERDİĞİNİ DÜŞÜNMÜYORUM ODAMDA SAMSUNG OLMASINA RAĞMEN SALONUMUZDA PHİLİPS TV VAR 47 İNÇ GÖRÜNTÜSÜ GERÇEKTEN SAMSUNGDAN DAHA İYİ HEM HD KANALLAR HEM SD YAYINLAR BİRAZ İYİ GÖRÜNTÜ KALİTESİ İSTİYORSANIZ BENCE PHİLİPS DÜŞÜNEBİLİRSİNİZ. AMA FİYAT PERFORMANS BAKIMINDAN BAKARSANIZ GAYET İYİ TELEVİZYON GÖRÜNTÜ KALİTESİNDE ÖNEMLİ ETKENDE TV AYARLARININ İYİ YAPILMASI ODAMDA D SMART KULLANIYORUM. DSMARTLA İLGİLİ BİR PROBLEMİM YOK GÖRÜNTÜDE TAKILMA VS.

İNTERNET PERFORMANSI WİFİ KABLOLU BAĞLANTIYA GÖRE BİRAZ DAHA SIKINTILI MODEMİNİZ YAKINSA KABLOYLA BAĞLAMANIZI TAVSİYE EDERİM.

MERAK ETTİĞİNİZ BAŞKA BİR ŞEY VARSA CEVAPLAYABİLİRİM.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bodygym -- 25 Kasım 2012; 1:03:30 >

• Kanal listesini 46es6140 a aktaramıyorum. Oturma odamdaki 32d550 deki sıralı kanal listesini usb ye yükleyip mutfaktaki samsung tv me usb den yükleyebiliyorum. Ama aynı sıralamayı 46es6140 a taktığımda kopyalanıyor diyor sonra " geçersiz kanal listesi" şeklinde uyarı çıkıyor. Aynı sorunu yaşayan varmı? Ayrıca menüde kanal sıralamasının nereden yapıldığını bulamadım. Bu arada bahsettiğim 3 tv dede conax modul ile teledünya izliyorum. Yani kanallar harici bir cihazda değil, direkt tv de.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bodygym

quote:

Bulutlanma sorunu bendede var ama normal siyah ekranda anlaşılmıyor sadece ara geçişlerde yani smart tv ye girişte ilk bir anlık siyah görüntü geldiğine veya smart menudeki programlara girdiğinde anlık girişlerde siyah ekran çıktığında çok az bir bulutlanma oluyor normal tv ve film görüntüsünde bulutlanmayı algılamak imkasız ben bu sorun için samsung yetkili servisini aradım ve gelip baktılar görüntünün normal oldunu sölediler samsung tv lerde böyle bir problem var tabi ne kadar problem sayılır bilmiorum almışken en iyisi hatasız olmasını herkes ister ama çok fazla takılmamak lazım sonuçta 2 sene garantisi var eğer bu bulutlanma artmassa böyle kalırsa problem yok ama normal görüntülerdede bulutlanma olursa ozaman sıkıntı ama artıcağınıda düşünmüyorum ayrıca film izlerken filmlerdeki siyah görüntülerde bulutlanmayı göremiyorsunuz sadece bazı zamanlarda bulutlanma oluyor dediğim gibi ara geçişlerde programa girişlerde anlık bekleme sürelerinde siyah ekran acıldığında görüyorsunuz oda çok az ve gece karanlıkta farkına varılabiliyor. Eğer bulutlanmadan ŞİKAYET EDİP SAMSUNGUN BAŞKA BİR TELEVİZYONUNU DAHA ÜST BİR SERİYİ ALICAKSANIZ DÜŞÜNMEYİN CÜNKÜ GELEN YETKİLİ BANA 7000-8000 SERİLERİNDE DAHA ÇOK DAHA FAZLA BULUTLANMA ve IŞIK SÜZMESİ OLDUĞUNU SÖYLEDİLER.

46ES6140 televizyonunu alıp iki gün kullandıktan sonra iade edip, daha sonra 46ES7000 modelini alıp, yine bir kaç gündür kullanan birisi olarak şunu söyliyeyim.

Eğer Samsgung yetkilisi 7000 serisinde daha fazla bulutlanma ve ışık süzmesi var diyorsa, SİZE YALAN SÖYLÜYOR. Bu kesinlikle doğru değil.

6140 serisinin görüntü kalitesi kesinlikle iyi değil, ve hafif bir sis tabakası şeklinde soluk bir görüntüsü var. İstediğiniz kadar ayarlarla oynayın sonuç değişmiyor.
    Görüntüde kalite arayanların, renklerdeki grileşmeden rahatsız olanların kesinlikle uzak durması gereken bir TV.
    Bunu sadece evime gelen 6140 TV'den değil, daha sonra (acaba bana gelende bir sorun mu vardır diyip) birkaç Teknosa bayisi gezip gözlemleyen birisi olarak söylüyorum.
    Bu TV'nin görüntü kalitesin "cam gibi, süper" diyen arkadaşların 7000-8000 serisinin görüntü kalitesine bir bakmalarını tavsiye ederim. Cam ile puslu cam arasındaki farkı görmüş olursunuz.

Gelelim 46ES7000 serisine, bu TV muhteşem, renkler canlı, sislenme/puslanma yok, siyahlar siyah. Aradaki görüntü farkı herkesin ilk bakışta anlayacağı düzeyde. Öyle uzman falan olmaya gerek yok. İsterseniz iki TV'yi yanyana görebileceğiniz bir mağazada test edin. Bana hak vereceksiniz. Fakat iki tv arasında da epey bir fiyat farkı var. Bu fiyat farkına değer mi derseniz. Bence değer. Bütçemi zorladı ama içim rahat. Sonuçta en az 6, 7 yıl kullanmayı düşünüyorum.

Sonuç olarak, 46ES6140 almayın diyemem, "benim için görüntü kalitesi çok önemli değil, idare etsin yeter, browser olsun, wifi olsun, 3D olsun, 46 inch olsun, bütçem sınırlı" diyenler için üretilmiş bir TV. Herkesin TV'den aradığı özellikler farklı sonuçta. Ama görüntüde biraz kalite arayanları tatmin edemeyen bir cihaz onu da belirtmek gerekiyor.
    Uzak durması gereken TV kullanıcı kitlesinin başında ise daha önce parlak panel kullanmış olanlar yer alıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BManTR -- 25 Kasım 2012; 13:33:34 >

• quote:

quote:

GÖRÜNTÜNÜN BULANIKLIĞI İLE İLGİLİ PROBLEMLE İLGİLİ SÖYLİCEĞİM BAZI HD KANALLAR GAYET NET CAM GİBİ BAZILARIDA HAFİF BULANIKLIK SÖZ KONUSU OLABİLİYOR AMA BUNUN YAYINDAN KAYNAKLADIĞINI DÜŞÜNÜORUM HER HD GÖRÜNTÜ VEREN KANALLAR GERÇEK HD GÖRÜNTÜ VERDİĞİNİ DÜŞÜNMÜYORUM ODAMDA SAMSUNG OLMASINA RAĞMEN SALONUMUZDA PHİLİPS TV VAR 47 İNÇ GÖRÜNTÜSÜ GERÇEKTEN SAMSUNGDAN DAHA İYİ HEM HD KANALLAR HEM SD YAYINLAR BİRAZ İYİ GÖRÜNTÜ KALİTESİ İSTİYORSANIZ BENCE PHİLİPS DÜŞÜNEBİLİRSİNİZ. AMA FİYAT PERFORMANS BAKIMINDAN BAKARSANIZ GAYET İYİ TELEVİZYON GÖRÜNTÜ KALİTESİNDE ÖNEMLİ ETKENDE TV AYARLARININ İYİ YAPILMASI ODAMDA D SMART KULLANIYORUM. DSMARTLA İLGİLİ BİR PROBLEMİM YOK GÖRÜNTÜDE TAKILMA VS.

İNTERNET PERFORMANSI WİFİ KABLOLU BAĞLANTIYA GÖRE BİRAZ DAHA SIKINTILI MODEMİNİZ YAKINSA KABLOYLA BAĞLAMANIZI TAVSİYE EDERİM.

MERAK ETTİĞİNİZ BAŞKA BİR ŞEY VARSA CEVAPLAYABİLİRİM.

ışık açıkken , hafif loş bir ışıkta kesinlikle bir problem yok.
    Sadece zifiri karanlıkta ve çok karanlık sahneli bir görüntüde o da sadece ekranın simsiyah olan görüntüsünün üzerinde anlaşılıyor.
    Bunun haricinde olumsuz yorumlara katılmıyorum ben LG nin 3d performansını da gördüm samsung'da bayağı fazla 3d film seyrettim derinlik ve kalite olarak LG samsung'a yaklaşamaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: BManTR

quote:

quote:

46ES6140 televizyonunu alıp iki gün kullandıktan sonra iade edip, daha sonra 46ES7000 modelini alıp, yine bir kaç gündür kullanan birisi olarak şunu söyliyeyim.

Eğer Samsgung yetkilisi 7000 serisinde daha fazla bulutlanma ve ışık süzmesi var diyorsa, SİZE YALAN SÖYLÜYOR. Bu kesinlikle doğru değil.

6140 serisinin görüntü kalitesi kesinlikle iyi değil, ve hafif bir sis tabakası şeklinde soluk bir görüntüsü var. İstediğiniz kadar ayarlarla oynayın sonuç değişmiyor.
    Görüntüde kalite arayanların, renklerdeki grileşmeden rahatsız olanların kesinlikle uzak durması gereken bir TV.
    Bunu sadece evime gelen 6140 TV'den değil, daha sonra (acaba bana gelende bir sorun mu vardır diyip) birkaç Teknosa bayisi gezip gözlemleyen birisi olarak söylüyorum.
    Bu TV'nin görüntü kalitesin "cam gibi, süper" diyen arkadaşların 7000-8000 serisinin görüntü kalitesine bir bakmalarını tavsiye ederim. Cam ile puslu cam arasındaki farkı görmüş olursunuz.

Gelelim 46ES7000 serisine, bu TV muhteşem, renkler canlı, sislenme/puslanma yok, siyahlar siyah. Aradaki görüntü farkı herkesin ilk bakışta anlayacağı düzeyde. Öyle uzman falan olmaya gerek yok. İsterseniz iki TV'yi yanyana görebileceğiniz bir mağazada test edin. Bana hak vereceksiniz. Fakat iki tv arasında da epey bir fiyat farkı var. Bu fiyat farkına değer mi derseniz. Bence değer. Bütçemi zorladı ama içim rahat. Sonuçta en az 6, 7 yıl kullanmayı düşünüyorum.

Sonuç olarak, 46ES6140 almayın diyemem, "benim için görüntü kalitesi çok önemli değil, idare etsin yeter, browser olsun, wifi olsun, 3D olsun, 46 inch olsun, bütçem sınırlı" diyenler için üretilmiş bir TV. Herkesin TV'den aradığı özellikler farklı sonuçta. Ama görüntüde biraz kalite arayanları tatmin edemeyen bir cihaz onu da belirtmek gerekiyor.
    Uzak durması gereken TV kullanıcı kitlesinin başında ise daha önce parlak panel kullanmış olanlar yer alıyor.

Evet haklı olabilirsiniz bende gelen yetkili servisin söylediğini aktardım size ama benim daha önce 7000 serisi kullanan arkadaşımda oldu bunu teknosaya iade edip philips aldı sırf bulutlanma sorunu yüzünden biraz sanırım bu şans işi her tv de olacak diye bir şey yok. Görüntü kalitesinin daha iyi olması normal ama herkez bütçesine göre bi tv aldığı için bence bu fiyata gayet iyi bir tv 6140. es7000 nin fiyatı gerçekten çok fazla değermi değmezmi tartışılır ama o fiyata samsung alıcağıma 47 inch philips alırım görüntü kalitesi mükemmel.

3d performansı olarak samsung philips ve Lg ye göre daha iyi neden derseniz ben ikisinide evde deneme şansına sahibim samsung da daha derin bir görüntü var. Ama pasif gözükler aktif gözüklere göre daha az yoruyor ve pilsiz olması ve ucuz olması avantaj tabi ben şahsen 3d fazla kullanmıyorum ama izlendiğinde gayet keyifli ve eğlenceli derinlik hissi oldukça iyi samsung da.

• HD görüntü nasıl çıkıyor diye merak edenler resme bakabilirler resim ipad in kamerasıyla çekilip ufaltılmıştır...

Bu arada görüntü normaldekinden daha kötü çıkmış gerçekte daha net...

Samsung ES 6140 Hakkında Bilgi Arayanlar İçin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bodygym -- 25 Kasım 2012; 19:54:17 >

• quote:

HD görüntü nasıl çıkıyor diye merak edenler resme bakabilirler resim ipad in kamerasıyla çekilip ufaltılmıştır...

Bu arada görüntü normaldekinden daha kötü çıkmış gerçekte daha net...

arkadaşa katılıyorum evet hatta bundan daha net bile tvnin görüntü kalitesi mükemmel

• Şu televizyonu es7000 ile karşılaştıranlar

Millet bilmiyormu es7000 almayı

Herkes bütçesine göre alıyor, biraz mantıklı konuşun ...
  • Teledünya kullanıyorum kurulumunda arkadaş tv kanal sıralamasını hiç uğraşma ben ototmatik yapayım sen tv den flashdiske al bilgisayarında sıralama yap tekrar tvye aktar dedi. yapan varmı acaba bilgisayarda açamadım hangi program açıyor...
  • Bu TV'yi kötülemenin bir anlamı yok arkadaşlar.. Siz Elma ile Armudu kıyaslıyorsunuz. Kimse saçmalamasın lütfen..

7000 serisinin fiyatı neden pahalı sizce?
    6100 serisi neden ucuz peki?

8000 serisi hepsinden daha pahalı peki neden?

Tüm bu soruların ortak bir yanıtı var; Ne kadar ekmek o kadar köfte!!
    Bulutlanma, sislenme, görüntü kalitesi vs.vs. tüm bunlar bütçe meselesi. Kimse bu TV kötü yada 7000 kötü diyemez.

Siz 6100'ü 7000 ile kıyaslarsanız bende 5000 ile kıyaslarım. Bu durumda 6100 çok daha iyi

Sizden ricam bu TV'yi kullanan, kullanmış yada kullanmaya niyetli kişilerin yorum yazması. İnsanları yanlış fikirlere yöneltmeyelim lütfen..

NOT: Unutmayın ki elektronik cihaz işi şans işidir. Bu nedenle benim önerim alışverişi internetten yapmanız, çünkü mağazadan alsanızda size kargo ile yolluyorlar ve TV evinizde servis tarafından açılıyor. Mağazadan alınan ürünü iade etme şansınız yok fakat internetten aldığınız ürünü koşulsuz iade şansınız var.

• ben bu tvnin 3 aydır kullanıyorum yok buluntlanmaymış yok gölgeymiş yok geçişlerde donuyormuş yok görüntü kalitesi şöyleymiş yok bu böyleymiş bizim insanımız en ufak bir şeyi abartmayı çok sever en ufak sorunu bile pireyi deve yapan bir milletiz tv gayet güzel ha şuda var allah yapısı değil sonuçta bunu insanlar yapıyor elbetteki hatalı üründe çıkabilir elektronik şans işi ama bu kadarda kötülenmez bir ürün
  • kesinlikle sana katılıyorum tamamen bütçe meselesi bazı arkadaşlar neyin peşinde anlamış değelim. evet bencede internetten alın koşulsuz iade edersiniz sorununuz kalmaz. tv fiyatına göre süper bence fazlada uzatmaya gerek yok.
  • 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.