Şimdi Ara

Samsung ES 6140 Hakkında Bilgi Arayanlar İçin (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.114
Cevap
21
Favori
133.251
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yeni güncelleme yayınlandı yada ben yeni fark ettim 1029 yüklemek isteyenlere duyurulur..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AdminAS -- 27 Kasım 2012; 19:08:56 >
  • 6140 serisine kimse laf edemez edmemelide tv nin satış rakamları ortada vede ben daha bu tv den bazı artniyetli arkadaşlar hariç şikayet duymadım görüntü kalitesine laf ederken TV nize deyilde uydu alıcınıza laf etseniz diyorum ali işlemcili cihaz kullanırsan tabiki görüntüde bulutlanma hissedersin sağlam baba bir hd cihaz kulan bakalım neler değişiyor ozaman ne diyeceksiniz merak ediyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Magnitude35

Bu TV'yi kötülemenin bir anlamı yok arkadaşlar.. Siz Elma ile Armudu kıyaslıyorsunuz. Kimse saçmalamasın lütfen..

7000 serisinin fiyatı neden pahalı sizce?
    6100 serisi neden ucuz peki?

8000 serisi hepsinden daha pahalı peki neden?

Tüm bu soruların ortak bir yanıtı var; Ne kadar ekmek o kadar köfte!!
    Bulutlanma, sislenme, görüntü kalitesi vs.vs. tüm bunlar bütçe meselesi. Kimse bu TV kötü yada 7000 kötü diyemez.

Siz 6100'ü 7000 ile kıyaslarsanız bende 5000 ile kıyaslarım. Bu durumda 6100 çok daha iyi

Sizden ricam bu TV'yi kullanan, kullanmış yada kullanmaya niyetli kişilerin yorum yazması. İnsanları yanlış fikirlere yöneltmeyelim lütfen..

NOT: Unutmayın ki elektronik cihaz işi şans işidir. Bu nedenle benim önerim alışverişi internetten yapmanız, çünkü mağazadan alsanızda size kargo ile yolluyorlar ve TV evinizde servis tarafından açılıyor. Mağazadan alınan ürünü iade etme şansınız yok fakat internetten aldığınız ürünü koşulsuz iade şansınız var.

Hocam çok güzel yazmışsınız. İnsanları yanlış yönlendirmeyelim demişsiniz.
    Ben forumu baştan sona okuyup, birçok kişinin TV için "cam gibi, süper, kaçmaz..." yorumlarına
    aldanarak tabiri caizse gözü kapalı aldım. Sonrasında yaşadığım hayal kırıklığını ve TV ile ilgili yorumlarımı yazdım.
    Yani yanlış yönlendirildim. Aynı şeyleri başkalarının yaşamaması için gözlemlerimi anlatma ihtiyacı duydum.
    Herkesin kalite anlayışı farklı sonuçta. Keşke yukarıdaki tespitinizi daha önce yazıp, çok da kaliteli bir TV beklenmemesi
    gerektiğini belirtseydiniz. Yapılan yorumlara bakınca insan ister istemez çok kaliteli bir şey bekliyor.

Sonuç olarak, TV alacak arkadaşlara önerim şu: Görmeden, incelemeden, sadece forumdaki yazılara bakarak TV almayın.
    Başkasına güzel gelen size güzel gelmeyebiliyor. Bu tecrübe ile ben de bir şeyler öğrenmiş oldum.

Bu TV'yi almış, ve memnun kalmış arkadaşlara da hayırlı olsun diyorum. Umarım uzun yıllar kullanırlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BManTR -- 27 Kasım 2012; 20:08:25 >

• Son mesajımda kanal sıralamasının nasıl yapıldığını sormuştum ama bilen çıkmadı. Ben kendim buldum. Burada bahsedeyim. Bu arada usb bellekten kanal yüklemesi hala yapılamıyor. öncelikle soylemem gereken kanal sıralaması menuden yapılamıyor.Ben deli olmuştum menude bulacağım diye. İlk önce smart a giriyorsunuz sonra ekrandaki "Kanal" yazan simgeye tıklıyorsunuz. Sonra taşımak istediğiniz kanalı seçin ve kumandadan tools a basın. Sonra kanal no düzenle ye basın. Açılan menude yeni kanal numarasını yazın ve tamam a basın. Kolay gelsin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu anlattıklarımı yayını tv üzerinden izleyen arkadaşlar yapabilir. Uydu alıcısı kullananlar zaten uydu cihazından sıralayabiliyorlar. Set top box kullanan teledünyacılar sıralama yapamıyorlar. Ancak conax modul ile izleyenler teledünyayı diledikleri gibi sıralayabilirler.

• Ve başka sorun hala beni deli etmeye devam ediyor. O da bu tv nin internete girme konusundaki isteksizliği. Acaba evdeki başka cihazlarla ip çakışmasımı gerçekleşiyor bilemiyorum. Bazen internetteyim bazen tüm ayarları baştan yaptırmasına rağmen bağlanmıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: BManTR

quote:

Bu TV'yi kötülemenin bir anlamı yok arkadaşlar.. Siz Elma ile Armudu kıyaslıyorsunuz. Kimse saçmalamasın lütfen..

7000 serisinin fiyatı neden pahalı sizce?
    6100 serisi neden ucuz peki?

8000 serisi hepsinden daha pahalı peki neden?

Tüm bu soruların ortak bir yanıtı var; Ne kadar ekmek o kadar köfte!!
    Bulutlanma, sislenme, görüntü kalitesi vs.vs. tüm bunlar bütçe meselesi. Kimse bu TV kötü yada 7000 kötü diyemez.

Siz 6100'ü 7000 ile kıyaslarsanız bende 5000 ile kıyaslarım. Bu durumda 6100 çok daha iyi

Sizden ricam bu TV'yi kullanan, kullanmış yada kullanmaya niyetli kişilerin yorum yazması. İnsanları yanlış fikirlere yöneltmeyelim lütfen..

NOT: Unutmayın ki elektronik cihaz işi şans işidir. Bu nedenle benim önerim alışverişi internetten yapmanız, çünkü mağazadan alsanızda size kargo ile yolluyorlar ve TV evinizde servis tarafından açılıyor. Mağazadan alınan ürünü iade etme şansınız yok fakat internetten aldığınız ürünü koşulsuz iade şansınız var.

Hocam çok güzel yazmışsınız. İnsanları yanlış yönlendirmeyelim demişsiniz.
    Ben forumu baştan sona okuyup, birçok kişinin TV için "cam gibi, süper, kaçmaz..." yorumlarına
    aldanarak tabiri caizse gözü kapalı aldım. Sonrasında yaşadığım hayal kırıklığını ve TV ile ilgili yorumlarımı yazdım.
    Yani yanlış yönlendirildim. Aynı şeyleri başkalarının yaşamaması için gözlemlerimi anlatma ihtiyacı duydum.
    Herkesin kalite anlayışı farklı sonuçta. Keşke yukarıdaki tespitinizi daha önce yazıp, çok da kaliteli bir TV beklenmemesi
    gerektiğini belirtseydiniz. Yapılan yorumlara bakınca insan ister istemez çok kaliteli bir şey bekliyor.

Sonuç olarak, TV alacak arkadaşlara önerim şu: Görmeden, incelemeden, sadece forumdaki yazılara bakarak TV almayın.
    Başkasına güzel gelen size güzel gelmeyebiliyor. Bu tecrübe ile ben de bir şeyler öğrenmiş oldum.

Bu TV'yi almış, ve memnun kalmış arkadaşlara da hayırlı olsun diyorum. Umarım uzun yıllar kullanırlar.

Hocam öncelikle sizin adınıza üzüldüm. Dediğiniz doğru kalite anlayışı kişiden kişiye değişir. Ancak forumu baştan sona okumuş birisi olarak (kendi adıma konuşuyorum) benim yorumlarımın hiç birinde tüm TV ler arasında en mükemmel görüntü şöyle güzel böyle güzel yazmışlığım yoktur. Hatta ve hatta sizin yaşadığınız hayal kırıklığını bende yaşamıştım geri iade etmek istedim vs. vs. Bütün bunlar önceki sayfalarda var. Fakat sorunun kabloda olduğu ortaya çıktı ve gerçek kaliteli görüntüyü yakaladım.

Forumda yapılan yorumları özellikle elektronik cihazlar için yapılan yorumları okurken, yorumu yapan kişinin daha önce ne kullandığına bakmak lazım. Ona göre size uygun mu değil mi diye karar vermeli.

Bir kaç örnekle;

3.Sayfada ki yorumum;
    quote:

Bu fiyata beklentinin yüksek olmaması gerekli.. Sonuç olarak 55" 3D ve LED TV alıyorsunuz hemde 3400 TL gibi bir fiyata. Dediğim gibi beklentisi çok yüksek olanlar zaten tatmin olmuyor. O yüzden eski TV'nizin kalitesi neyse onunla kıyaslayarak alınmalı. Evinde 7000 serisi 40" TV kullanan 55" olsun diye bu TV'yi alırsa hüsrana uğraması muhtemeldir..

8. Sayfadaki yorumum;
    quote:

Hocam hiç kafanı bulandırma.. Sızmaymış bulutmuş bunlar işin piri olanların fark edeceği şeyler.. İşin piri derken biz bişeyden anlamıyoruz demiyorum tabi sadece işi prof düzeyinde çözmüş kişilerin fark ettiği bir olay diye tanımlayabilirim..

Ben 55 ekran TFT tüplüden sonra plazma kullandım sonra fhd lcd ve son olarak bu led tv yi aldım. Geçiş kademeli olduğu için farkları fark ettim. Ama tüpten plazmaya geçtiğimde çağ atladım sandım, led e geçincede çağ atladım sandım. Bu durumda tüplüden led e geçiş yapmış olsam diğerlerini görmedğim için ne olduğunu anlamayacaktım ama sonuca bakarsan gene çağ atlamış olacaktım

Kısacası forum yorumlarını dikkate alırken kimin öncesinde ne kullandığını bilmek daha doğru karar vermemize yardımcı olacaktır.

• 3D Derinlik ayarı kapalı duruyor nedendir bilen var mı ? Değişiklik yapamıyorum. Yeni yazılım da var 1030 yükledim dün akşam
  • quote:

Orijinalden alıntı: tiesto06

3D Derinlik ayarı kapalı duruyor nedendir bilen var mı ? Değişiklik yapamıyorum. Yeni yazılım da var 1030 yükledim dün akşam

Dün 1029 vardı 1030 ne ara yayınlandı?

Görüntü ayarlarından resim modunu değiştirirseniz açılır.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: tiesto06

3D Derinlik ayarı kapalı duruyor nedendir bilen var mı ? Değişiklik yapamıyorum. Yeni yazılım da var 1030 yükledim dün akşam

Dün 1029 vardı 1030 ne ara yayınlandı?

Görüntü ayarlarından resim modunu değiştirirseniz açılır.

ürünü samsung siteden kayıt ettirdim oradan gördüm dün indirdim versiyon bu T-MST10PDEUC-1030.0

derinliği de ayarladım 2D den 3D ye çevirince açıldı derinlik kontrolü

• quote:

Orijinalden alıntı: baturalpalp

Ve başka sorun hala beni deli etmeye devam ediyor. O da bu tv nin internete girme konusundaki isteksizliği. Acaba evdeki başka cihazlarla ip çakışmasımı gerçekleşiyor bilemiyorum. Bazen internetteyim bazen tüm ayarları baştan yaptırmasına rağmen bağlanmıyor.

modeme bağlanıp ağ ayarlarını yaparken modeminizin şifresini her seferinde soruyor mu ?
    modeminizi resetlediyseniz şifresi değişmiş olabilir.Bu şekilde ise modemin üzerindeki şifreyi girin öyle deneyin derim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozandeniz

quote:

Ve başka sorun hala beni deli etmeye devam ediyor. O da bu tv nin internete girme konusundaki isteksizliği. Acaba evdeki başka cihazlarla ip çakışmasımı gerçekleşiyor bilemiyorum. Bazen internetteyim bazen tüm ayarları baştan yaptırmasına rağmen bağlanmıyor.

modeme bağlanıp ağ ayarlarını yaparken modeminizin şifresini her seferinde soruyor mu ?
    modeminizi resetlediyseniz şifresi değişmiş olabilir.Bu şekilde ise modemin üzerindeki şifreyi girin öyle deneyin derim.

evet her seferinde soruyor ama doğru girmeme rağmen bağlantı gerçekleşmiyor. modemi hiç resetlemedim. aynı şifre ile laptop ve ipad den girebiliyorum, yani şifre değişmedi. smarta her girdiğimde ağ bağlı değil şeklinde uyarı çıkıyor. ayarla dediğimde yine bağlanmıyor. kesinlikle cihazda problem var. servis çağıracağım olmazsa.

• quote:

quote:

quote:

evet her seferinde soruyor ama doğru girmeme rağmen bağlantı gerçekleşmiyor. modemi hiç resetlemedim. aynı şifre ile laptop ve ipad den girebiliyorum, yani şifre değişmedi. smarta her girdiğimde ağ bağlı değil şeklinde uyarı çıkıyor. ayarla dediğimde yine bağlanmıyor. kesinlikle cihazda problem var. servis çağıracağım olmazsa.

girdiğiniz şifrede de sorun olabilir.Modemin üzerindeki şifreyi denediniz mi?
    ikinci bir önerim de şu olacak eğer smart telefonunuz ve interneti varsa telefonun internetini paylaştırabilirsiniz.Ağdan telefonun internetine bağlanıp sorun modemden mi yoksa tv den mi anlayabilirsiniz.

• quote:

quote:

quote:

quote:

ikinci bir önerim de şu olacak eğer smart telefonunuz ve interneti varsa telefonun internetini paylaştırabilirsiniz.Ağdan telefonun internetine bağlanıp sorun modemden mi yoksa tv den mi anlayabilirsiniz.

bir önerim daha olacak modem tv nin yanındaysa ethernet kablosuyla direk tv ye bağlayın.Bu şekilde direk internete bağlanması lazım.Sonra kabloyu çıkarıp kablsosuz modeme bağlanın ve ayarlarınızı yapın ben ilk bağlantı yaparken bu şekilde yapmıştım.Önce modem ile tv yi direk bağlamak gerekiyor bazen.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

bir önerim daha olacak modem tv nin yanındaysa ethernet kablosuyla direk tv ye bağlayın.Bu şekilde direk internete bağlanması lazım.Sonra kabloyu çıkarıp kablsosuz modeme bağlanın ve ayarlarınızı yapın ben ilk bağlantı yaparken bu şekilde yapmıştım.Önce modem ile tv yi direk bağlamak gerekiyor bazen.

evet, 20 metrelik bir adsl kablosu yaptırmıştım zamanında. onunla bir deneyeyim ama pek umudum yok. çünkü bir önceki mesajınızda dediğiniz denemeyi yapmıştım. iphone umu modem olarak kullanıp tv yi onun üzerinden internete bağlamayı denemiştim ama yine bağlanmamıştı.

• Arkadaşlar bende bu televizyonu aldım. 1.5 ay oldu. Yanınada samsung 5.1 ses sistemi aldım ht350 serisi. Çok güzel uydu. Ben fazlasıyla memnunum. Yayınların cam gibi olmadığını söyleyen arkadaşlar takdir edersiniz ki tvler SD yayın yapıyor ve bu da maalesef bizim full HD Led tvlerimizde yeterli kaliteyi sunamıyor. SD Yayının kalitesi tüplü tvlerde belirgin. SD yayınlar çok mu kötü hayır değil. Artık birçok kanal HD yayına geçiyor ve yakın zamanda yapılacak frekans ihalesinden sonra digital yayınlara geçilecek. O zaman Gerçek görüntü kalitesini tv mizden görebileceğiz. 7000 - 8000 serilerinde neden iyi diyecek olursanız Tv hz'lerinin yazılımsal olarak yüksek olması bunu sağlıyor. HD yayınlar gerçekten kaliteli. Alacak arkadaşlara tavsiyem alacaksanız 116 cm den aşağı almayın. Eviniz büyükse daha büyüğünüde alabilirsiniz.
  • 46ES6140 bağlantı sorunu hakkında şöyle bir çözüm buldum. Modemden wpa2 şifrelemeyi kapatıp wep şifrelemeyi açtım. Çünkü bazı aygıtlar wpa şifreleme türünü çözerken sorun yaşatabiliyor. Gerçekten faydasını gördüm, kopma olmadan 2 saattir bağlanıyorum. Wep şifreleme zayıf olduğundan modemden Mac adres filtrelemeyi de etkinleştirdim. Tv nin mac adresini modeme girdim. Sorun yok şimdilik.

• quote:

46ES6140 bağlantı sorunu hakkında şöyle bir çözüm buldum. Modemden wpa2 şifrelemeyi kapatıp wep şifrelemeyi açtım. Çünkü bazı aygıtlar wpa şifreleme türünü çözerken sorun yaşatabiliyor. Gerçekten faydasını gördüm, kopma olmadan 2 saattir bağlanıyorum. Wep şifreleme zayıf olduğundan modemden Mac adres filtrelemeyi de etkinleştirdim. Tv nin mac adresini modeme girdim. Sorun yok şimdilik.

bu dediğin olay kablosuz şekil sanırım ? eğer öyleyse biraz daha detaylı anlatırmısın yazını okudum ama tam detaylı yazmadığın için tam olarak anlayamadım
    kablosuz bende bağlayamadım dediğin şekil kablosuzsa eğer (vifi)
  • bende 40es6140 tv yı kasımın 12den buyana kullanıyorum teknosadan aldım ordakı arkadaslar servıse adresımı verdıler ben daha tvyı eve goturmeden gelmısler telefon actılar kurdular olu pixsel yok cok az rahatsız etmeyecek derecede bulutlanma var oda onemlı degıl donma yok 2 tb hardıskı takartakmaz gördü her turlu formattakı dosyayı acıyor gayet memnunum orantı olarak para ferformans bakımından on numara karsılıgını verıyor .....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi islam0326 -- 30 Kasım 2012; 1:44:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: islam0326

bende 40es6140 tv yı kasımın 12den buyana kullanıyorum teknosadan aldım ordakı arkadaslar servıse adresımı verdıler ben daha tvyı eve goturmeden gelmısler telefon actılar kurdular olu pixsel yok cok az rahatsız etmeyecek derecede bulutlanma var oda onemlı degıl donma yok 2 tb hardıskı takartakmaz gördü her turlu formattakı dosyayı acıyor gayet memnunum orantı olarak para ferformans bakımından on numara karsılıgını verıyor .....

2tb HDD 3,5" lik harici bellek mi? Eğer öyleyle önceki mesajlarda bahsi geçmişti. Bazı arkadaşların TV lerinin anakartı fişe takıp çalıştırılan 3,5" lik HDD ler yüzünden yanmış. Servis garanti kapsamına almamış bilginiz olsun. İyi günlerde kullanın inş.

• 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.