Şimdi Ara

Samsung Evo 860 SSD Hızım düşük

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
942
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • SSD'yi daha bugün aldım temiz kurulum yaptım driverları güncelledim ama nafile saatlerdir uğraşıyorum ama şu kopyala yapıştır hızı hala 50mb/sn ve ben bu hızı zaten hdd ile de alıyordum. bir türlü düzelmedi yardımcı olabilecek biri var mı? SSD'yi iade etmeli miyim? aşağıdan değerleri görebilirsiniz.Samsung Evo 860 SSD Hızım düşükSamsung Evo 860 SSD Hızım düşükSamsung Evo 860 SSD Hızım düşük

• SSD'nin kendi içinde bir kopyala yapıştır işlemi denediniz mi ?

Başka kaynaktan kopyalama yaptınız sanırım, o tarafta bir yavaşlık olabilir.

Test verisi normal çünkü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 6 Şubat 2019; 9:23:54 >
  • Kopyalamada kaynak olan Data(E) mekanik disk ise resimdeki 80Mb/s değeri normal.
  • Sorun mekanik diskten dosya kopyalamanız. 5900-7200rpm SATA bir diskten büyük boyutlu tek dosya kopyalarsanız hız 50-100MB* civarı dalgalanmalı seyreder , düşük boyutlu çok sayıda dosya kopyalarsanız bu hız gittikçe düşer. Eğer SSD'den SSD'ye dosya kopyaladığınızda hız 80MB civarıysa o zaman sorun var demektir.

*: Windows disk kaşesi kullanır (prefetch, superfetch) önceden erişilmiş bazı dosyaları RAM'de tutar bu yüzden diskten kopyalama yapıldığında RAM'den kopyalarsa transfer hızının yüksek görünmesine sebep olur.
  • Çok teşekkür ederim. İlk defa ssd kullandığım için cahilliğime geldi ssd içerisinde aktarım yaptığım zaman normal hızlarda olduğunu farkettim. Peki IOPS değerleri neden düşük bir fikri olan var mı?
  • SSD bugün bende kurulumu gerçekleştirdim.Şöyle ki temiz UEFİ kurulum gerçekleştirdim.Pc Ide Mode'da idi.Aldığım hızlar inanılmaz düşük yarı yarıya bir fark var.Birde ramin 1 slot arızalı olduğunu öğrendim.NOT:Şuan pc üzerinde 2gb tek slot ram bulunmakta bu durumda performansı etkiler mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nostalji16 -- 7 Şubat 2019; 16:31:45 >

• Rica ediyorum bilgisi olan bir arkadaş bakabilir mi SSD'yi duruma göre iade edeceğim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Samsung 512 GB M2 SSD 4x4
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Güncel

• nostalji16 kullanıcısına yanıt
    yanliz konuyu iyi devralmissin hocam guncel cekmissin uplamissin falan. neyse konuya gecelim. kurulumun ahci modda yapilmasi gerekirdi. ide moddan ahciye format atmadan cevirme metodu vardi lakin ezberimde degil. Bana kalirsa esas sorun anakart kaynakli olabilir, anakart sata 3 - 6gb/s mi yokda sata 2 - 3gb/s mi? sata 2 ise aldigin hiz degerleri normalden yari yariya olur zaten. 2gb ramli bir sistem sonucta eski olmasi kuvvetle muhtemel.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mukarnas -- 7 Şubat 2019; 23:3:6 >
  • Mukarnas kullanıcısına yanıt
    Hocam normalde 4gb ram bulunmakta.Ram slotlarindan biri arizalandi 2 gb sistem belleği ile birlikte kullanmaktayım.Söz edilen değerlerden uçurum bir fark var SSD'demi bir sorun mu var acaba diye dusunmekteyim.Ahci mode bu derece etki eder mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nostalji16 -- 7 Şubat 2019; 23:35:8 >
    Anakart marka model nedir? Ramle hizin bir baglantisi yok, anakartin sata 2 destekli olabileceginden suphelendigim icin oyle soyledim.

ASUS P8H61-M PLUS V2

• Benim de testte yazma hızım 350 mb/sn görünüyor arkadaşlar sadece temiz uefi kurulum yaptım başka herhangi bir ayar yapmak gerekiyor mu ? sistem imzamdaki gibidir.
    evet anakartindan kaynakli senin sorunun:https://www.asus.com/Motherboards/P8H61M_PLUS_V2/specifications/ yaziyorki sata 3gb/s ve usb 2.0 destekli anakart bu anakartla aldiginiz hizlar normal. hangi ssd yi takarsaniz takin sonuc degismeyecektir.

• quote:

Orijinalden alıntı: canozturk21

Benim de testte yazma hızım 350 mb/sn görünüyor arkadaşlar sadece temiz uefi kurulum yaptım başka herhangi bir ayar yapmak gerekiyor mu ? sistem imzamdaki gibidir.
    Ryzen 5 2600 ve Asus Tuf B450 Gaming Plus sisteme geçtim. Yeni ssd de aldım. Samsung 860 Evo 250gb ssd'ye uefi win 10 64 bit pro kurduktan sonra test ettiğimde bende yazma hızı 353 görünüyordu. 2-3 gün sonra test ettiğimde yazma hızı 536 oldu. 2-3 gün içinde yaptığım tek değişiklik son sürüm güncel biosu yüklemek. Bunun etkisi oldu mu bilmiyorum.

Öncesi ve sonrası değerleri ekleyim. https://i.hizliresim.com/grPjQb.png

• Metality kullanıcısına yanıt
    Benim son bios yüklü zaten de doğru porta da taktım sorun ne bilmiyorum işten çıkınca biraz kurcalayacağım

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.