|
Samsung G8 QD-OLED Kullanıcılar Kulübü (63. sayfa)
-
-
Karma kullanım yaptığım için ve rtings'deki araştırmalarım sonucu edindiğim izlenimlere göre bir sorun yaşayacağımı sanmıyorum. Olursa da burada tecrübelerimi paylaşırım.
-
Hayırlı olsun, keyifli oyunlar dilerim.
-
Uygun zamanda paylaşmaya çalışacağım.
-
quote:
Orijinalden alıntı: KasapovskiKarma kullanım yaptığım için ve rtings'deki araştırmalarım sonucu edindiğim izlenimlere göre bir sorun yaşayacağımı sanmıyorum. Olursa da burada tecrübelerimi paylaşırım.
Saatlerce black bar içerik tüketmediğiniz sürece bir problem olmaz. Günde 4-5 saat black bar oynasanız bile burn-in riski yaşarsınız. Yani ortadaki pikseller daha çok yorulmuş olacak. Bu da genel görüntüde tutarsızlık yapabilir. Bunu insanların mayo ile güneşlenmesine benzetebilirim. Kısa süreli kullanımda bir problem olacağını düşünmüyorum. Sakın ama sakın bu şekilde oyun oynamayın. Youtube videosu izlerken bile Ambient Light eklentisi kullanıyoruz ki kenarlar siyah kalmasın ışık olsun.
Ekran sizin, tercih sizin elbette. Ben uyarımı yaptım sadece.
-
Uyarı için teşekkürler. Aynı konulardan aynı bilgileri edinmişiz zaten. Zaten o yüzden yanlış anlaşılma olmasın diye “karma kullanım” yaptığımı belirttim.
Black bar ile ilgili en önemli husus okuduklarımdan anladığım kadarıyla “burn in” değil, siyah olan piksellerin, sürekli çalışır olan piksellere göre daha yavaş eskiyeceği ve bundan dolayı bir ton farkı yaratacağıdır ancak bu karma kullanımda kaç sene olur bunu kimse bilemez, kullanıma göre değişir tabi.
Keyifli forumlar. -
quote:
Orijinalden alıntı: Kasapovski
Uyarı için teşekkürler. Aynı konulardan aynı bilgileri edinmişiz zaten. Zaten o yüzden yanlış anlaşılma olmasın diye “karma kullanım” yaptığımı belirttim.
Black bar ile ilgili en önemli husus okuduklarımdan anladığım kadarıyla “burn in” değil, siyah olan piksellerin, sürekli çalışır olan piksellere göre daha yavaş eskiyeceği ve bundan dolayı bir ton farkı yaratacağıdır ancak bu karma kullanımda kaç sene olur bunu kimse bilemez, kullanıma göre değişir tabi.
Keyifli forumlar.Alıntı
metni:Black bar ile ilgili en önemli husus okuduklarımdan anladığım kadarıyla “burn in” değil, siyah olan piksellerin, sürekli çalışır olan piksellere göre daha yavaş eskiyeceği ve bundan dolayı bir ton farkı yaratacağıdır Kesinlikle. Keyifli kullanımlar dilerim. İyi akşamlar.
-
Hocam peki tam olarak hangi önlemleri almalıyız. Alalı 1 ay olmadı daha endişelenmeye başladım. Benim aldığım önlemler şu şekilde;
1 dakika hareketsizlikten sonra windowsun ekran koruyucusu olan ribbon devreye giriyor.
Wallpaper Engine açık, duvar kağıtları 1 dk arayla değişiyor.
Chrome ağırlıklı kullanıyorum ve dark mod aktif.
Görev çubuğu otomatik gizleniyor.
Youtube ambilight şimdi kurdum, çok iyi oldu.
Başka neler yapabiliriz?
-
Tarayıcıda
Dark Reader
Desaturate Favicons
Ultrawideo veya Ultrawidify
Masaüstü için Fences yazılımı kullanın. Masaüstüne çift tıklıyorum her şey yok oluyor. İçinde birçok özellik var. Mesela mouse ile üzerine gittiğim ikonlar renkli oluyor diğerleri soluk gibi. Mutlaka kullanılmalı.
Wallpaper Engine olur fakat ben sistem kaynağı tüketmesini sevmediğim için siyah arkaplan kullanıyorum. Simgeleri de gizlediğim için sorun kalmıyor.
Bir de TranslucentTB kullanın task barı saydam yapıyor.
Aklıma gelenler bunlar. Unuttuğum bir şey varsa kullanan arkadaşlar yazabilir.
Kesinlikle korkmayın. OLED TV'ler daha parlak ve onlara bile kolay kolay bir şey olmuyor. OLED monitörler o kadar parlak değil. Rahat olun hocam. -
quote:
Orijinalden alıntı: sukrullex
Tarayıcıda
Dark Reader
Desaturate Favicons
Ultrawideo veya Ultrawidify
Masaüstü için Fences yazılımı kullanın. Masaüstüne çift tıklıyorum her şey yok oluyor. İçinde birçok özellik var. Mesela mouse ile üzerine gittiğim ikonlar renkli oluyor diğerleri soluk gibi. Mutlaka kullanılmalı.
Wallpaper Engine olur fakat ben sistem kaynağı tüketmesini sevmediğim için siyah arkaplan kullanıyorum. Simgeleri de gizlediğim için sorun kalmıyor.
Bir de TranslucentTB kullanın task barı saydam yapıyor.
Aklıma gelenler bunlar. Unuttuğum bir şey varsa kullanan arkadaşlar yazabilir.
Kesinlikle korkmayın. OLED TV'ler daha parlak ve onlara bile kolay kolay bir şey olmuyor. OLED monitörler o kadar parlak değil. Rahat olun hocam.Fences uygulaması çok dikkatimi çekti. Herhangi bir performans sorunu yaşatmıyor değil mi ? Fences 5 uygulamasını deneyeceğim şimdi.
-
Yıllardır kullanırım. Bence hafif hocam. Wallpaper Engine bana daha ağır geldi mesela.
-
Wallpaper Engine bencede dediğiniz gibi. şimdi deniyorum Fences uygulamasını. Çok teşekkürler.
-
Fences 5 Steam’de 11$, Steam üzerinden mi çalışıyor bu? -
Sitesinden de satın alınıyor olması lazımdı hocam.
www.stardock.comAutomatically organize your desktop apps, files, and folders on Windows 10 and 11 with Fences!https://www.stardock.com/products/fences/#purchase -
Sitesinde 27$ kalıcı lisans, Steam deki nasıl çalışıyor onu merak ediyorum. -
Yorumlar karışık görünüyor. Steam arkada açık kalmak zorundaysa iyi olmaz tabii.
-
Yaklaşık 3 aydır kullanıyorum. Aşırı memnunum renk sşyahlık doğallık her şeyinden. İlk kullandığımda sarımtırak gibiydi fakat malum windowsun hdr sinden dolayı öyle olduğu için ek ince ayarlar yaparak tam kıvamına oturttum.
Kullandığım ayarlar
Windows 10 HDR Açık
Görüntü Modu Kişisel
Parlaklık 25-35. ( Duruma göre 35 e kadar arttırıyorum) Bu kadar parlaklık bana yeterli geliyor.ç
Kontrast 43
Netlik 10
Renk 25
Ton (Y/K) Y0 / K0
Konstrast iyileştirici Düşük
Renk Tonu Doğal
Renk Alanı Ayarları Doğal
En yüksek parlaklık Yüksek
VRR Control Açık
Oyun Modu Açık
HDR Ton Eşleşmesi
HDR10 Gaming Temel
Oyun HDR Kapalı (Çünkü bazı oyunlarda HDR sapıttırıyor parlaklık açısından. Örneğin FIFA oyununda çimler aşırı parlak ve menüler ve bazı yerler sönük kalıyor.
-
Değerli yorumunuz için çok teşekkür ediyorum hocam.
Monitörü çok beğendim tüm beklentilerimi fazlasıyla karşılıyor bu yüzden yıllarca kullanmak istiyorum. Söylediklerinizi uygulayacağım.
-
-
2 3dk lık menü tam ekran wide ekran gibi bir video çeker misiniz rica etsem ?
Ps5 ile
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X